Keresés

Részletes keresés

Boldog ember Creative Commons License 2003.01.10 0 0 20
Hétvégén kezdödik a listás helyek újraosztásának első fordulója a FIDESz-nél. Vajon kik lesznek azok akiknek munka után kell 2006-ban nézni. Deutsch? Kötél? és vajon mi lesz a mára teljesen leamortizálodott hátterű Surjánnal, Isépivel stb.?
Tony Creative Commons License 2002.12.20 0 0 19
Tisztelet..... pár....kivétel !!!! Sajna immár 12 - éve erről szól a történet !!!! Sok sok szarházi megélhetés .............! és még aztmondják egynémely riporterek ,hogy honatyák..................... Akkór ....mindíg libabőrös leszek !!!
Dzsugas Viki Creative Commons License 2002.12.20 0 0 18
Azt a politikust tartom megélhetésinek, aki bevallottan, első szándékkal foglalkozásnak, pénzkeresési lehetőségnek veszi a képviselőséget, nem pedig képviselőségnek belső elhivatottságból.
Az ilyen ember szemében, amit művel, az egy "szakma", csakúgy, mintha pl. autószerelő, orvos vagy könyvtáros lenne.
A baj ott van, hogy képesítése nem feltétlenül van meg hozzá, hisz bár lehet diplomája, de csak a legritkább esetben alapvetően "politikai". Leginkább pályaelhagyó, módosító jogászok, közgazdák, szociológusok, bölcsészek azok, akiknek valami kapcsolódási pontjuk lehet a politikához.
Mivel a politikusok min. 4 évre kiesnek saját eredeti szakmai pályájukról, amikor nekiállnak nagypályásan politizálni, általában nem nagyon tudnak visszamenni az eredeti karrierjükhöz.
Kivétel a legnagyobb kutyák kategóriája, akik a beltenyészet előnyeit kihasználva pozíciókat tudnak egymásnak osztogatni. Ebben a mostani kormány is megdöbbentően jó. :-(((
Vannak tehát önjelölt és önképzett, illetve önképződő politikusaink, akiknek zöme simán megélhetési, de vannak köztük krrierista megélhetésiek is, akiknél éppúgy belefér a mozgás, mintha mondjuk valaki a GM-től átmegy a Fordhoz, majd a Volkswagenhez.
Ezek az igazán aljasok, ők tudnak leginkább rezzenéstelenül mondani bármit és annak az ellenkezőjét. Ezek azért különösen veszélyesek, mert egyre több dologról tudnak egyre kevesebbet, viszont a telefonnoteszukba bevésett kapcsolati tőke telefonszámok mennyisége folyamatosan nő.

Brumm Nárcisz 42 Creative Commons License 2002.12.20 0 0 17
félő, hogy addigra már nem lesz Magyarország.
Előzmény: Törölt nick (12)
bivak Creative Commons License 2002.12.20 0 0 16
"Vagy szerinte nem politikusoknak kellene vezetni az országot, hanem mondjuk tisztviselőknek és katonáknak?"

Szerintem kertitörpéknek és óvodásoknak. Azt már kipróbálhattuk és nagyon jó volt.

Előzmény: kaleb (5)
Boldog ember Creative Commons License 2002.12.20 0 0 15
Bizony eről van szó: Én pl. nem a főnököm két szép szeméért dolgozom
és nem is azért, hogy az szociali..., ööö akarom mondani az országot építsem

A lényeg a dolgozni szón van. Te dolgozol és nem a voksodat, kapcsolataidat, magadat árulod! Mint Katona Kálmán , vagy éppenséggel Varga Laci bácsi.
A megélhetési politikus ismerve számomra, az, hogy azonnal eladja magát bármelyik pártvezetőségnek, ha úgy látja hogy ott nagyobb a konc és nem az a jellemzője, hogy következetesen dolgozik valamiért!
Ezek haszon elvű embérkék akik azért imádják magukról azt hirdetni hogy valamilyen magossabb értékekért teszika azt amit tesznek, pedig kizárolag a nagyobb konc tudja meghatni Őket!

Előzmény: Ellenagyag (11)
Boldog ember Creative Commons License 2002.12.20 0 0 14
Tehát amikor úgy látta, hogy az MDF listáján nem biztos, hogy bejut a parlamentben akkor rögtön FIDESZ-es lett és egyáltalán nem voltak aggájai a a Fideszes ámokfutáshoz és "ügyességhez".. Most, hogy a FIDESz élén folyik a torzsalkodás az MDF meg megerössödni látszik hirtelen feltámadtak az aggájai.

Tudod, mint a k-k. egykoron a Rákoczi téren, aki többet igér azé vagyok!

Előzmény: kaleb (9)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.20 0 0 13
Elfelejtettem még, hogy kár azéért, hogy a megélhetési politikus az kizárólag dehonesztáló értelemben honosodott meg.

Katona Bélát én sem tartom megélhetésinek, de Lányi Zsoltot, mint örmény kisebbségi politikust, annál inkább.

Előzmény: kaleb (10)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.20 0 0 12
"...Az egyenes az lenne, ha az MSZP kimondaná, hogy nálunk az legyen politikus, akinek vagyona van..."

Ezt már feltalálták, főként az óceán túloldalán. Ott csak az tud politikus lenni, aki képes arra, hogy megválasztatását, jó részben maga finanszírozza, nem kizárva a szponzorokat persze. Ez feltételezi, hogy politikai pályája előtt a jelöltnek már vagyonosnak kell lenni. Hogy aztán "self made man", "professional", vagy éppen örökölte a vagyonát, esetleg családi klán áll mögötte, az ebből a szempontból mindegy. Ez így szinte garancia arra, hogy ne legyen korrumpálható könyen, amíg aktív politikus, vagyis azért egy szint alatt ne legyen megvásárolható.

Politikusi pályafutása után válik majd lobby-stává, kapcsolati tőkéjéből élve, amit aktív politikusként szerzett, és vagy visszamegy eredeti helyére vagy "tanácsadó" irodát nyit.:-)

Nem bánnám, ha nálunk is lenne ilyesmi, kimondatlanul persze. Bár elnézve, ahogy az MSZP-ben már készülődik a generációváltás, és szinte minden esetben tapintható, hogy a papa-mama a rendszerváltáskor, sikeresen váltotta gazdasági poziciók szerzésére az addigi káderségét, már nincs is olyan messze a dolog. Tisztább is lesz a közélet, úgy 1-2 generáció múlva, és ennek egyik oka pont az lesz mint fenntebb írtam.

Az MSZP is bátortalanul ugyan, de már arról beszélget (egyelőre magában), hogy igazi szociáldemokrata párttá alakul. Akkor meg már ideológiailag se lesz kakukkfióka, a burkolt vagyoni cenzus. Igaz ez a cenzus csak a nagypolitikában való szerepvállalás esetére vontakozik.

Előzmény: kaleb (5)
Ellenagyag Creative Commons License 2002.12.20 0 0 11
Erre voltam kiváncsi!

Ezek szerint akkor mindenki "megélhetési". Én pl. nem a főnököm két szép szeméért dolgozom és nem is azért, hogy az szociali..., ööö akarom mondani az országot építsem, hanem a megélhetésemért.

Szerintem ezt a "megélhetési" szót olyan emberek alkothatták, akiknek ilyesmire abszolute nincs gondjuk. Mégcsak végig sem gondolták mit jelent, a sok megélhetési munkás/polgár lassan meg csak ezt képes szajkózni.

Lásd még megélhetési nyugdíjasok, megélhetési romák, stb...

Én leginkább megélhetési milliomos akarok lenni...
Na jó, az mégsem. :-)

Köszi!

Előzmény: kaleb (9)
kaleb Creative Commons License 2002.12.20 0 0 10
Nem sok jót gondolok egyes politikusokról, de erre nem nagyon tudnék példát hozni. Ahogy észreveszem a politikusok óriási többségének mozgását politikai logika mozgatja, és ha nem is tetszik, de le kell ismerni, hogy jóhiszemű.

Még az egyébként jellemhibás Szürös Mátyás mozgásában is van logika. De másoknál sem látom ezt a megélhetési jelleget. Vedd pl. Varga Laci bácsit. Nem volt pártja, elment a Fideszhez, de elvei fenntartásával. Ahogy lett ilyen, rögtön jelentkezett a Kereszténydemokratáknál. Ki merné őt jellemtelenséggel vagy elvtelenséggel vádolni?

Előzmény: Boldog ember (8)
kaleb Creative Commons License 2002.12.20 0 0 9
Emögött az a feltételezés húzódik meg, hogy aki politikus abból él, amit képviselőként keres, az kész eladni elveit. Merthogy rászorul.

Leginkább sértésnek használják. Akkor kerül elő, ha valaki frakciót vált. Pld. Katona Kálmán. Aki kiváló szakember, tisztességes és szimpatikus ember, aki addig ült a Fideszben, amíg nem volt erős MDF frakció a városházán. Most, hogy teheti, visszamegy. Pályáját és nézeteit, továbbá mentalitását figyelve engem nem lep meg. Alkatilag tényleg közelebb áll az MDF-es érzülethez és komolysághoz mint a Fideszes ámokfutáshoz és "ügyességhez". Érvek híján ilyenkor mondjuk azt, hogy mocskos bérenc és hasonleső, elegánsabban szólva: "megélhetési politikus".

Megélhetési bűnözőnek azokat nevezzük, akik azért lopnak, mert egyébként éhenhalnának, ők is és családjuk is.

Előzmény: Ellenagyag (6)
Boldog ember Creative Commons License 2002.12.20 0 0 8
Tudod ez ugy van, hogy egy olyan politikust nehéz becsülni, sőt még elfogadni is, aki azon az elven politizál, hogy neki édes mindegy melyik pár tlistáján kerül a parlamentbe, csak bekerüljön.
És ilyen megélhetési politikus (elsősorban a szép magyar listás választási rendszernek köszönhetően) szép számmal található a tisztel(etlen házban.

Nem sapka kérdése ez, hanem becsület tisztesség és elvhüség kérdése!

Előzmény: kaleb (5)
Brumm Nárcisz 42 Creative Commons License 2002.12.20 0 0 7
nem nyíltan, de most is minden szocialista pártnál így van.
jobban tetszik a "lobbista képviselő"?:)
a képviselők 90%-a biztosan kapcsolatban áll bűnözőkkel (természetesen nem mindig közvetlenül) a maradék 10%-ot pedig majd most fogják még megtalálni:(
a demokráciának a választási módszere nem jó.
egész elfogulatlannak tűnnél, ha nem a "papa bányáját" tologatnád előtérbe, nem rossz ha a papának bányája van, hanem az rossz ha valaki munka nélkül "lobbizással" gazdagodik meg.
Előzmény: kaleb (5)
Ellenagyag Creative Commons License 2002.12.20 0 0 6
El tudnád e magyarázni, hogy mit jelent a "megélhetési"? Mit definiál, hogy mindenkire ráaggatják. :-o
Előzmény: kaleb (5)
kaleb Creative Commons License 2002.12.20 0 0 5
Szemét szöveg ez a megélhetési politikus. Legutóbb Kiss Elemér (MSZP) használta.

Egyrészt leszólja azt, akinek politikus létére nincs megfelelő vagyona és így biztos egzisztenciája, másrészt rímel a megélhetési bűnözőre. Mindenesetre sajátos, amikor vezető állami tisztviselők asszociálnak a politikusról a bűnözőkre, miközben fönőkük is politikus, közvetlen beosztottjaik többsége is politikus. Miért dolgozik velük együtt, ha ez a véleménye? Vagy szerinte nem politikusoknak kellene vezetni az országot, hanem mondjuk tisztviselőknek és katonáknak? Lehet, de azt a rendszert nem demokráciának hívják.

Az is szép a dologban, hogy ellenfelünkön az is baj, ha van sapka, meg az is, ha nincs. Rossz ha a papának bányája van, de ennél már csak az rosszabb, ha nincs, mert akkor szegény megkapja, hogy "meghélhetési politikus". Az egyenes az lenne, ha az MSZP kimondaná, hogy nálunk az legyen politikus, akinek vagyona van. Ezzel végre valami új elemmel gazdagítaná az ideológiai arculatát. Ő lehetne az első szocialista párt a világon, amely nyiltan felvállalná, hogy a vagyonos emberek pártja.

ex_lx Creative Commons License 2002.12.20 0 0 4
Mekeghetési.
Előzmény: Ellenagyag (2)
Ellenagyag Creative Commons License 2002.12.20 0 0 3
De jól leírtam ugyanazt! :-D
Előzmény: Ellenagyag (2)
Ellenagyag Creative Commons License 2002.12.20 0 0 2
Megéghetési!
Előzmény: armagnac (1)
armagnac Creative Commons License 2002.12.20 0 0 1
Megéghetési?!
uke Creative Commons License 2002.12.20 0 0 0
T0rgyán
Előzmény: Boldog ember (-)
Boldog ember Creative Commons License 2002.12.20 0 0 topiknyitó
Katona Kálmán ismét lovat (akarom írni pártot) vált. Neki eddig bejött.

Szabadi Béla viszont valszeg leüli azokat az éveket amit Torgyán doktornak kellene leülnie.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!