Keresés

Részletes keresés

sensei47 Creative Commons License 2009.11.13 0 0 95
===================================
„A cseh ratifikálás ára értékeink arculcsapása volt”
2009. november 12. 16:29

MNO - PL

Bírálta Győri Enikő fideszes képviselő az Európai Parlamentben az európai uniós tagországok állam- és kormányfői tanácsát, amiért legutóbbi találkozóján engedett Václav Klaus cseh államfőnek a lisszaboni szerződés témájában.

• Semjén: Ha az unió a földhöz veri a fenekét, akkor sem
• Csehország mentességet kapott az alapjogi charta alól


A múlt havi csúcstalálkozóról tartott plenáris vitában úgy fogalmazott, a cseh ratifikálás „ára értékeink arculcsapása volt, a pragmatizmus diadalmaskodott az értékek felett”. A képviselő szerint erkölcsi szempontból is problémát jelent, hogy az emberi jogi charta alóli felmentést Prága a jogfosztó Benes-dekrétumokra hivatkozással érte el. Győri Enikő meggyőződését fejezte ki, hogy ha az unió egységes, lehetett volna más megoldást találni.

(mti)
===================================
sensei47 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 94
El vagy te tévedve, de nagyon...
Előzmény: pindiy (92)
pindiy Creative Commons License 2009.11.08 0 0 92
Semjén, az annak 4 fős, 5 szimpatizánssal megáldott megapártnak fönöke....
Előzmény: sensei47 (84)
meret99 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 91
Már nem, hisz az mdf propagálja:(P
Előzmény: Törölt nick (0)
sensei47 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 90
"A következő Orbán-kormány akkor sem fog mentességet biztosítani a Benes-dekrétumok kapcsán Csehország számára, ha az unió a földhöz veri a fenekét – jelentette ki Semjén Zsolt."

Erről jó volna Orbán Viktort is megkérdezni...
Előzmény: sensei47 (84)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.07 0 0 89

"Nem fogják...."

 

De fogják. Még ha fáj is a kis merjünk kicsik lenni lelkednek is.

Előzmény: pindiy (87)
pindiy Creative Commons License 2009.11.07 0 0 87
Nem fogják....
Előzmény: bubus (72)
sensei47 Creative Commons License 2009.11.07 0 0 84
=======================================
Semjén: Ha az unió a földhöz veri a fenekét, akkor sem
2009. november 7. 08:30

MNO - NL
A következő Orbán-kormány akkor sem fog mentességet biztosítani a Benes-dekrétumok kapcsán Csehország számára, ha az unió a földhöz veri a fenekét – jelentette ki Semjén Zsolt., a KDNP elnöke a pénteken Hatvanban megtartott lakossági fórumot megelőző sajtóbeszélgetésen.

Az elmondottakat annak kapcsán közölte, hogy a cseh államfő, Václav Klaus belefoglalta volna a lisszaboni szerződésbe, hogy az alapjogi charta nem írhatja felül a sokak által vitatott – a német, a magyar és az osztrák nemzetiségűek kollektív jogfosztottságát kimondó – Benes-dekrétumokat. Utóbbiak Semjén szerint fasiszta elveken alapulnak, ezért nincs helyük az Európai Unió jogrendjében akkor sem, ha ennek ellenkezőjéhez a magyar külügyminiszter hallgatólagosan asszisztált – írja a Heol.hu.

Semjén közölte azt is: amennyiben a Fidesz–KDNP pártszövetség megnyeri a következő országgyűlési választást, erkölcsi kötelességből minden határon túli magyar nemzetrész megkapja a kettős állampolgárságot. A mostani, erre vonatkozó törvényjavaslatukat azért vonták vissza, mert a szocialista többségű parlament indítványa első- és másodosztályú állampolgárokká degradálta volna a határon túliakat, de a remélt kormányváltás után a kérdést ismét napirendre tűzik.

Magyarország jelenlegi helyzetéről a KDNP elnöke úgy vélekedett: hazánk gazdasági és szociális válságot él át. A kormány ezt oly módon próbálja kezelni, mint ha olyan orvos lenne, aki az elvágott ütőerű beteget vastablettával próbálja gyógyítani. Szerinte azonban a sanyargatás helyett gazdaságélénkítésre, ezzel együtt az adók mérséklésére volna szükség. Szavai szerint az nem tartható, hogy minden kedvezményt a multik kapnak meg, akik aztán talicskával tolják ki az országból a profitot. Még az állam által felvett hitelekből is a multibankokat stafírozzák ki, miközben minden magyar állampolgárra kétmillió forintnyi adósság jut – tette hozzá.

Semjén Zsolt kijelentette azt is, hogy szerinte a jövő évi költségvetést csak azért fogadta el a mostani parlamenti többség, mert a szocialista képviselők abban reménykednek, hogy ezért listás helyekkel jutalmazzák majd őket a soron következő választások előtt.

(heol.hu)
=======================================
FreedomTrail Creative Commons License 2009.11.03 0 0 83
KDNP: fasisztoid törvényeket szentesített az Európa Tanács
2009. november 3. 19:06

MNO - KA
Azzal, hogy Csehország mentességet kapott az emberi jogi charta alól, az Európa Tanács olyan fasisztoid törvényeket szentesített, amelyek a kollektív jogfosztásra épülnek – olvasható a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) keddi állásfoglalásában.

• Václav Klaus aláírta a lisszaboni szerződést

Mára biztossá vált, hogy Václav Klaus cseh elnök aláírja az Európai Unió alkotmányának szánt lisszaboni szerződést – olvasható a KDNP közleményében. Miközben az Európai Unió fellélegzik, hogy Csehország – az emberi jogi charta alóli mentességért cserébe – ratifikálja a dokumentumot, a művelt világnak mégiscsak el kellene gondolkodnia a történteken – teszik hozzá. A párt szerint el kellene gondolkodni azon, hogy a jelen Európai Uniónak vajon mennyi köze van az Adenauer, Schuman, De Gasperi által megálmodott közösséghez, az egyenrangú nemzetek szövetségéhez, ahol érték a család, a szabadság, a béke, a szolidaritás, a keresztény-zsidó kultúra, s ahol az emberi jogok sem maradhatnak ki a felsorolásból. A múlt heti, brüsszeli csúcsértekezleten lényegében a benesi dekrétumok XXI. századi legitimálásáról döntöttek – véli a KDNP.

A párt úgy látja, a tagországok állam- és kormányfői – beleértve Bajnai Gordon miniszterelnököt – figyelembe sem vették annak a több millió embernek, köztük több tízezer magyarnak az emberi jogait, akiket ezeknek a jogszabályoknak a nevében elűztek szülőföldjükről, vagyonukat elkobozták, s mind a mai napig nemhogy kártérítést, de egyetlen bocsánatkérő szót sem kaptak. A Kereszténydemokrata Néppárt véleménye szerint azzal, hogy Csehország mentességet kapott az emberi jogi charta alól, az Európa Tanács olyan fasisztoid törvényeket szentesített, amelyek a kollektív jogfosztásra épülnek.
Réz Gál Ica Creative Commons License 2009.10.20 0 0 82

"Akkor az EU MOST MAJD A TOLVAJ CSEHEKET ES SZLOVAKOKAT VEDI ?"

 

 

                                                                                                           Igen.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (75)
Réz Gál Ica Creative Commons License 2009.10.20 0 0 81

"Akkor az EU MOST MAJD A TOLVAJ CSEHEKET ES SZLOVAKOKAT VEDI ?"

 

 

 

                                                                                                                 Igen.

 

 

Előzmény: Törölt nick (75)
FreedomTrail Creative Commons License 2009.10.20 0 0 80
Egyetértek Habsburg Ottóval.
Előzmény: Kempinski Péter (-)
Skatolo Creative Commons License 2009.10.19 0 0 74
Nem járnának jobban. Félnek a kitelepített szudétanémetek utódaitól, hogy visszakövetelik az elvett vagyont.
Előzmény: bubus (72)
bubus Creative Commons License 2009.06.13 0 0 72

 

  A jobbik valószinűleg felveti a Benes dekrétumok kérdését az Európa parlamentben.

 

Kérdés: Nem e jobban járnának a csehek és a szlovákok, ha inkább maguktól hatályon kivül helyeznék ?

 

Kérdi PinaBubus

 

 

 

 

 

AsmodeusX Creative Commons License 2008.03.09 0 0 71
Aláirásgyűjtés a Benes-dekrétumok ellen:
vilagmagyarsag.com
Itt lehet aláírni!
Gonda László Creative Commons License 2002.12.26 0 0 70
http://www.dnp.hu/dnp.php?lang=HU&mode=full&cikk=23&depth=1
Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.22 0 0 69
bocs:
+ a csehek
Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.22 0 0 68
a szlovákokon kívül eddig nem nagyon láttam sem a közéletben, sem a topicban olyat, aki védte volna ezeket a dekrétumokat.
Előzmény: Tarpataki Béla (66)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.22 0 0 67
1. nos akkor pedig a kérdés változatlanul fennmarad: mit jelent az hogy a románok "kitáncoltak" ?

2. Nagyvonalúan megfeledkezel arról, hogy HGy. idején milyen kormányfők voltak a V4 tagállamok élén, segítek: Meciar Szlovákiában és a Klaus Csehországban aki a maga részéről deklarálta hogy amíg hatalmon van, addig a V4 nem fog működni.

Az csak adalék, hogy a V4 igazi jelentősége a csatlakozás közeledtével vált (volna) igazán fontossá.

Marad egy nyitott kérdés: Mire alapozod (lózungok elébe vágva: milyen konkrét cselekedetekre) azt a kijelentésedet, hogy Orbán volt a legaktívabb kezdeményező a résztvevők között ? Mert gondolom itt nem a februári találkozó szétverésére gondolsz... :-)

Előzmény: bendeguzvere (63)
Tarpataki Béla Creative Commons License 2002.12.22 0 0 66
Tényleg nem érted, hogy benesi dekrétumokat ma is alkalmazzák? Nem adják vissza az elrekvirált házat, földet, holott a más, "egyenrangúbb" állampolgároknak visszaadják. Nem adják vissza a kultúrális létesítményeket egy magyarokra átszabott mocskos zsidótörvény miatt. A bolsi önkény áldozatai "általában" kárpótlást kapnak, akikre a benesi gyalázatos faji megkülönböztetés vonatkozik, azok nem. A szó szoros értelmében rabszolgaságra kényszerített százezrek még ma is kisemmiszettek. Még ma is!
Épérzékű, tisztességes ember nem védhet ilyen gyalázatot.
Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.22 0 0 65
a múltat illetően:
csak akkor látom értelmét a kibeszélésnek ha van valami funkciója. Márpedig egy politikus foglalkozzon a politikával, a történészek meg hánytorgassák :-) csak a múltat.

Amit eddig itt látok, hogy magyar részről az elmúlt 12 évben egyáltalán nem volt kezdeményezés, lépés, amelynek valamilyen (reális) kitűzött célja volt - a kardcsörtetésen kívül.

Előzmény: juvenalis (62)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.22 0 0 64
Itt van:
Duna Nova Press.

Ha meg tudod mondani hol van az erre vonatkozó oldal ezt is szívesen odaadom.
A felvilágosító munkával kapcsolatban kétségeim vannak - de azért érdekel -, mivel nem hiszem, hogy az EU-nak azt kellene megmagyarázni, hogy a Benes dekrétumok szembeállnak a legalapvetőbb jogállami alapelvekkel. Inkább arról van szó, van-e értelmes út, reális lehetőség hatásainak (a szó jogi értelmében véve) kiküszöböléséről.

Az a gyanúm, hogy a felvilágosító munka ehhez kicsit kevés..., mintha azt a mentalitást tükrözné, hogy az EU majd felülről mintegy "leszól" Pozsonyba és Prágába. Olyan dolog ez amiért magyar megfelelőéért a hazai nacionalisták hangosan felhördülnének, védve szuverenitásunkat.

Mindaz amit írtál inkább arra mutat, hogy az Orbán féle beszólásos politika (ha ezt "politikának" lehet egyáltalán nevezni) mindennel kecsegtet, csak eredménnyel nem.

Ha vmelyik kormányzatunk tényleg segíteni akar a HT magyarokon - és nem szájmagyarkodni - akkor inkább az ilyen Álatalad is említett mai jogalkalmazási visszásságok ellen kell hangot emelnie. Talán EU tagállamként már hatékonyabban...

Előzmény: Gonda László (61)
bendeguzvere Creative Commons License 2002.12.22 0 0 63
1, tudtommal meg ervenyes, de ha valtoztatnak rajta, akkor az a Megyo kormany erdeme lesz...

2, A V4 Gyulusek alatt igencsak behalt, majd Orban elesztette ujra. Persze nem egyedül, de ö volt a legaktivabb.

Mi bajod D209-sel? Talan nem az volt a fedöneve, ha meg igen akkor nem ertem mi a problemad. Fujd ki magad, szusszanj egyet legalabb ilyenkor az ünnepek elött... :)

Előzmény: Törölt nick (44)
juvenalis Creative Commons License 2002.12.22 0 0 62
Feltettél egy kérdést, arra próbáltam válaszolni. A három független szakértő ha jól emlékszem, a múlt hónapban fejezte be a jelentését.

Ha a "béka lenyelést" a majdan meginduló perek sokaságára értek, egyetértek. Azzal nem, hogy akár a csehek, akár a szlovákok "elébe mennének" a dolognak. A szlovákokban a magyar-ellenesség jóval nagyobb, semmint hogy a józan ész diktálná a lépéseiket.

A mai ítélkezési gyakorlatban (örökösödési ügyek, kárpótlás) a szlovák bíróságok még mindig hívatkoznak a dekrétumokra. Hogyan tudnád elejét venni akkor annak, hogy jelenlegi kihatásai ne legyenek a dekrétumoknak?

Utolsó mondatoddal csak részben tudok egyetérteni. A múlt lezárása nélkül egyszerűen nem lehet állandóan a megegyezésre törekedni. A múltat ki kell beszélni, le kell zárni, De nem egyoldalúan, ahogy a szlovákok akarják.

Előzmény: Törölt nick (55)
Gonda László Creative Commons License 2002.12.22 0 0 61
Sajnos elfelejtettem, hogyan kell aktívvá tenni ezt a mutatót (linket): www.dnp.hu

Most a család jön, utána visszatérek rá, mert nekem is van anyagom.

A lényeg, hogy P.M. és bajársai (a szó legnemesebb értelmében) ez EU-parlöament képviselöinél lobbizik, fölvilágosító munkát végez, végzett. Egy példát azonnal tudok mondani: a kárpótlás szlov´skiában, ami még pl. e "nevesítetlen" több tízezer hektáros erdöknél játszik szerepet, a benes utána állapotot veszik kiinduló állapotnak. A Nagyszombati református iskolás, 2001-ben a benesi dekrétunokra való hivatkozással nem adták vissza.

Kéménden rendeztek egy fölvilágosító rendezvényt. Több száz felvidéki károsúlt jött el, teljes magyar média elhallgatásban, és két EU parlamenti képviselö. Az EU parlament, most külön tanulmányt készíttet szlovákiával kapcsolatban, mert az nem azonos a már elüldözött kb. 3 millió német esetével, amelyeknél a kárpótlási igény miatt teljes az elutasítás. Ott, mármint Prágában az egész parlament elutasította...

Most ennyi.

Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.22 0 0 60
szerintem ez a topic itt kiváló alkalom rá, hogy mmegismerhessük közelebbről is mit tett és mit kíván tenni az MVSZ és személy szerint Patrubány a semmissé tételük érdekében .

Kezdjük akkor talán az elején:

1. A benesi dekrétumok mai napig érvényesek a szlovák jogszolgáltatásban.

Ismerjük meg milyen formában. Úgy értem nem csak formálisan nincsenek érvénytelenítve, hanem a jaogalkalmazásban milyen hatásai vannak ?

2. Hogyan kívánja az MVSZ megsemmisíttetni, és konkrétan milyen lépéseket tett eddig ennek érdekében ?

Télleg érdekel, úgyhogy jó lenne olvasni ennyi hülyeség és lózung után végre valami konkrétumot is az ügyben...

Előzmény: Gonda László (57)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.22 0 0 59
hogy kik alá adok én itt lovat ?
Te ittál, vagy defaultból vagy ilyen ?
Előzmény: Tarpataki Béla (56)
Gonda László Creative Commons License 2002.12.22 0 0 58
Az MVSz kiadásában megjelent "Benes Decreeds, Taking Victims in 2002." ("A Benes-dekrétumok 2002-ben is szedik áldozataikat") című fehér könyv megtalálható a DunaNovaPress honlapján: www.dnp.hu

Jelemzö a magyar(?) közéletre, hogy ez nem téma, hogy egy ilyen magyar érdekvédö szervezet nem kap pénzt....

Gonda László Creative Commons License 2002.12.22 0 0 57
A benesi dekrétumok mai napig érvényes a szlováv jogszolgáltatásban! Ezek semmissé tételének éredekében a Magyarok Világszövetsége és személy szerint Patrubány Miklós és bajtársai tettek és tesznek. Ezt persze elhallgatják.

A magyar politkus- és médaiaelit meg "tesznek" rá. Ezért tartunk itt, ahol tartunk. A saját nemzti érdekünk mindig úgy akar megoldani az "elit?", hogy egy más érdeke alá rendeltség melle´kterméke ként remélték elrendezni a fájó és a magyarság fönnmaradása érdekében veszélyes tényeket.

Előzmény: Törölt nick (3)
Tarpataki Béla Creative Commons License 2002.12.22 0 0 56
"A csehek számára a benesi dekrétumok, nemzeti önérzet kérdése."
Mit szólnál, ha a Németek számára a hitleri törvények, a mi számunkra a zsidó törvények lennének nemzeti önérzet kérdései?
Ilyen szöveggekkel csak azok alá adsz lovat, akik ezt szeretnék, vagy te is egy kriptofasiszta vagy?
Előzmény: Törölt nick (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!