Keresés

Részletes keresés

ertuop Creative Commons License 2006.08.05 0 0 106

komancsnak

Szia én olvastam és kedvenc könyveim egyike,de sajnos már 20 éve keresem és nem tudom megszerezni,minden fórumot végigjártam de csak elolvasni sikerült egy könyvtárközi megrendelés folytán.

Viszont egy haverom 13 részes német nyelvű sorazatát letöltötte és megvan dvd-n.

Kicsit csalódás volt az 5 órás film ,de azért jól megcsinálták,tehát az emlékek jól bejöttek,talán az idő múlásával máshogy érzek,itélek.

esetleg ha érdekel átmásolom

udv

Spidermans Friend Creative Commons License 2004.02.26 0 0 105
A 2. mondatban "Az előbbi" törlendő.
Így jár, aki össze-vissza szerkesztget.
Előzmény: Spidermans Friend (104)
Spidermans Friend Creative Commons License 2004.02.26 0 0 104
Erről jut eszembe Vaszary Gábor: Ketten Párizs ellen. Az előbbi arról szól, hogy két magyar diák a 30-as években Bécsbe akar szökni a bizonyítvány elől. A végén Párizsban kötnek ki. Nem tudnak franciául, de a szállodában a néger szobalánytól próbálják eltanulni. Leírják, amiket mond, meg hogy mire mit válaszol. Később kiderül, hogy sikerült megtanulniuk négerül.

A másik regény, amit olvastam tőle, a Hárman egymás ellen. Jó könyvek. Ismeritek?

Előzmény: Suppiluliumas (50)
Gézáék Creative Commons License 2004.02.19 0 0 103
Nekem is ezek voltak a nagy kedvencek. Kiolvastam őket, aztán ha a végére értem, kezdtem elölről.
És ott voltak az Arthur Ransome könyvek: Fecskék és fruskák, Fecske-völgy, Téli szünidő, Nem akartunk tengerre szállni - ezeket is imádtam és mindig katarzisba estem olvasás közben. Szerintem ekkor szerettem meg pl. látatlanban vitorlázni.
Előzmény: szeszko (95)
Spidermans Friend Creative Commons License 2004.02.19 0 0 102
A könyv nem volt meg, de a Roller együttes megzenésítette a verseket, azt a két lemezt nagyon szerettem.
Előzmény: sorrow (83)
ilang_ Creative Commons License 2003.04.22 0 0 101
Imádtam (-ok)olvasni, ezért nehéz választani, de: Egri csillagok -(másodikos voltam), Révay József: Aranygyűrű -(még anyukám kapta a dédimtől, és itt hallottam először Mucius Scaevoláról). Na és A fehér rabszolga! A szerző nem jut eszembe, de arra emlékszem, hogy a tesómmal majdnem szétszedtük a vadiúj íróasztalt, hátha megtaláljuk a titkos fiókot, ami minden normális íróasztalban van:-)
Suppiluliumas Creative Commons License 2003.04.22 0 0 100
És mi volt a 100. könyv gyermekkorodban, amit olvastál?:))
Suppiluliumas Creative Commons License 2003.04.22 0 0 99
A többi:
Jóholdat, Szíriusz kapitány! (ez nincs meg)
Szíriusz kapitány és az ösember
Szíriusz kapitány és Csillaglány
Előzmény: Larel Anorien (98)
Larel Anorien Creative Commons License 2003.04.22 0 0 98
Én csak hármat találtam meg.:((( Szíriusz kapitány és Corinta, Szíriusz kapitány és az emberke, Szíriusz kapitány fogságban...van még a Csillaglány, ugye? De a másik kettőt nem tudom.
Előzmény: Suppiluliumas (96)
Suppiluliumas Creative Commons License 2003.04.22 0 0 97
Ja, és az Asimovok is. Bár azokat már kamaszkoromban olvastam (teljes Alapítvány-sorozat; Én, a robot, stb.).
Előzmény: Suppiluliumas (96)
Suppiluliumas Creative Commons License 2003.04.22 0 0 96
Jóholdat, Szíriusz kapitány!:)))
Köszi, hogy említetted, elfelejtettem. Szégyen-gyalázat, pedig mind megvan valahol. És hányszor olvastam!...
Előzmény: Larel Anorien (94)
szeszko Creative Commons License 2003.04.22 0 0 95
Olvastad G. Szabó-tól a trilógia másik két elemét is, a "Hárman a szekrény tetején"-t és a "Mari ne bomolj"-t? Mindkettő éppoly kedves, mint a "Megérjük a pénzünket" :-))).
Előzmény: tarisznyarák (90)
Larel Anorien Creative Commons License 2003.04.22 0 0 94
Szíriusz kapitányok, Winnetou, Cooperek, Delfin könyvek, Az írnok és a fáraó, A pergamen titka, Leslie Lawrencek, Asimovok, Clarke-ok, Bradburyk, Agatha Christiek, Monte Christo grófja, Vernék, Grimm mesék, Ég és Föld, Ablak-Zsiráf, Gőgös Gúnár Gedeon, pöttyös és csíkos könyvek stbstbstb.:)
Suppiluliumas Creative Commons License 2003.04.22 0 0 93
És mennyi ideig tartott a szaga?:)
Előzmény: Caidhan (92)
Caidhan Creative Commons License 2003.04.16 0 0 92
emlékszik valaki még a szagos könyvre?
valami földönkívülis sztori volt és voltak benne mindenféle illatminták, amiket kapargatni kellett...

nemamerika Creative Commons License 2003.04.16 0 0 91
Emlékszik valaki A közös kutya c. könyvre? Filmet is készítettek belőle, bár elég vacakra sikeredett. És még egy: Csicsóka és a moszkitók. (Ebből is van filmváltozat, de szintén szóra sem érdemes.) Sajnos a szerzők nevére már nem emlékszem.
tarisznyarák Creative Commons License 2003.04.06 0 0 90
G.Szabó Judit: Megérjük a pénzünket!

:-)))))))
17 és félszer olvastam el. Imádtam!!

Suppiluliumas Creative Commons License 2003.04.06 0 0 89
Hoppá, arról nem is hallottam!
Lehetne említeni egy-két példát?
Előzmény: Made By Gabesz (87)
Ilycsin Creative Commons License 2003.04.06 0 0 88
Gerald Durrell: Családom és egyéb állatfajták.
Made By Gabesz Creative Commons License 2003.04.06 0 0 87
Fiatal gyermekkorom, azaz kedvenc mesekönyvek:

KIPP-KOPP sorozat!

V.Olga Creative Commons License 2003.03.24 0 0 86
Kicsit off: a legnyögvenyelősebben olvasott gyerkkori könyvek:

Kincskereső kisködmön (sajnos van, aki még mindig ezt adja kötelezőnek). Engem nagyon lehangol. Csakúgy, mint a Légy jó mindhalálig. Vagy a Bambi. Szerintem kisiskolásnak tömény depresszió.

Suppiluliumas Creative Commons License 2003.03.13 0 0 85
Nem ismerem. A gyerekkori könyvekkel vigyázni kell, néha nagy a döbbenés felnöttkorban, mit olvasott ronggyá gyermekként.
Előzmény: komancs (84)
komancs Creative Commons License 2003.03.11 0 0 84
Sziasztok!
Olvasta valaki Kurt Held:Zora és pajtásai című könyvét? Emlékeim szerint nagyon jó, de felnőtt fejjel soha nem tudtam újraolvasni, ezért lehet hogy csak a nosztalgia mondatja velem.

Valami titkos vár meg egyebek voltak benne.

sorrow Creative Commons License 2003.03.11 0 0 83
"Mesebolt"-ja nem volt senkinek? Gazdag Erzsi rajzaival, és nagyon jó kis versecskékekkel. Rongyosra olvastam. És még Pimpalint szerettem nagyon, pedig elég nyomasztó volt, mert ő egy szomorú, magányos ember volt, de nem lehetett őt hanyagolni, talán éppen ezért.
Később meg aztán persze jöttek: Karl May művei, Tarzan könyvek, meg az ilyen jó kis kalandos dolgok.
Előzmény: Suppiluliumas (82)
Suppiluliumas Creative Commons License 2003.03.11 0 0 82
Topic-felhozási próba, hátha más is olvasott gyerekkorában...
Suppiluliumas Creative Commons License 2003.01.19 0 0 81
Konkrét példákat, ha szabad...
Előzmény: csibekicsi (80)
csibekicsi Creative Commons License 2003.01.16 0 0 80
Volt egy 50 kötetes sorozat, az volt a címe, hogy az "ÉN KÖNYVTÁRAM" ugyanolyan vászonkötésben jelent meg, mint a felnőtteknek a Viágirodalom remekei, és válogatva versek, mesék, indiánosos, ifj.regények, Jókai, Verne, .... Nagyon szerettem és büszke voltam rá, hogy saját könyvtáram van.
Suppiluliumas Creative Commons License 2003.01.16 0 0 79
elüllyedt=elsüllyedt
Suppiluliumas Creative Commons License 2003.01.16 0 0 78
Kösz.

Jól elüllyedt, ezért nem gondoltam, hogy létezik ilyen.

Sup.

Előzmény: Awill (77)
Awill Creative Commons License 2003.01.15 0 0 77
Már régóta létezik a Kedvenc Delfin könyveim topic (nem tudom beilleszteni), amiben összeszedték a sorozat darabjait.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!