Ti a havi telefonszámlátok összegéhez képest mennyi pénzt küldtetek a szökőár áldozatainak megsegítésére? Nem kellene nemes versenyre kelnünk ebben? (Én - pirulva mondom, dehát annyi mindenre kell az a k..va pénz! - csak a felét.)
Here my love i'm givin' you a locket (?) baby i'm goin' away take it girl and keep it in your pocket Save it for rainy day
One more kiss and then i gonna leave you Can you hear what i say A liile bit of love is what i’m gonna give you Save it for rainy day
Please don’t cry I really gotta run now I telephone every day Keep my love and pretty baby somehow Save it for rainy day
Refrain: Save it for rainy Save it for rainy Save it for rainy day Save it for rainy Save it for rainy Save it for rainy day
If one day you feel a little lonely And you need some love Remember girl whatever i’m doin’ It’s you i’m thinkin’ of
ELNÉZÉST AZ ESETLEGES FÉLREHALLÁSOKÉRT... AZ EGYÜTTES KB. A HETVENES ÉVEKRE TEHETŐ, VALÓSZÍNÜLEG FÉRFIGÁRDA.A SZÁMNAK COUNTRYS JELLEGE VAN, TALÁN EZ IS SEGÍT...
AKI ERRE TUDJA A VÁLASZT....ÁLDANI FOGOM ÖRÖK ÉLETEMBEN, TÁN MÉG ÓDÁT IS ÍROK HOZZÁ!!!!!
Mekdöglök a kíváncsiságtól, hogy kinek-minek a zászlócskája-címere látható a képen..
Már vérnyomásom sincs, a pulzusomról nem is beszélve..
Kibarkóbázhatom?
-Egy Észak-Olasz mozgalom?
Azt írja nekem baráti zsoltu, hogy én totojázok. Történetesen nem logolok a blogjába, azért. Nodehátmiért, ez ebben a topicban, mondhatni, lényegtelen.
Ámde. Mivel mit csinálok én, amikor totojázok?
A XXI. század egyik legfontosabb kérdése:
MI A POKRÓC AZ A "TOTOJA"?
P. s.: Szerintem továbbra is érvényes a topic nyitása után nem sokkal megállapított szabály, hogy szinoníma- vagy etimológiai szótárakhoz a megfejtés érdekében nem nyúlunk. Csak megismétlem: a hirtelen felindulásból elkövetett megfejtési kísérletek érdekesek és ontopicokok, hö.
MOndogat: bemondja az unalmast, mondogatja a magáét, a foga között laposan monologizál.
Beszélget: Figyel, meghallgat, válaszol. Figyel, gondolkodik, latolgat, véleményt mond. Ha valaki, egy kivülálló harmadik közbeszól, elveszti a szálat. Egyre feszültebb lesz, mit is akartam mondani? Igyunk!
B4szogat: Félreviszi a témát. Unja. Nagyképüen ingerkedik. Nem akar beszállni a beszélgetésbe, azt akarja, hogy ráfigyeljenek. Jobbhíján provokál. Mondhatjuk úgy is, baszakodik.
És: Óbégat? Erre nem tudok mit kitalálni. Mi az óbégatás? Értelmét vesztett, tehetetlen keserűség?
A csecsemő szokott óbégatni, mert másként nem képes elmondani, hogy vegyék ki alóla a pelenkát.
Ammán baj. Hó hátán tüzet éleszteni fölöttébb reménytelen, de én megpróbálom. A nyilat meg kiskanállal a sebből kivájom. Spricc vér..
Mingyá eláááá -julok.
Ötzi párezer éve elindult észak felé az Alpokban, hogy, hogynem hátulról vállon nyilazták, amitől elment a kedve és ereje az egésztől, ügyehagyott, ügyefagyott fagyott ürge lett. Mostmár tudjuk.
DeepFrozed
Na, agyaltam egy picit ezen. Arra jutottam, hogy talán mindkét szó a hév szóból ered (nema helyiérdekű vasút), hanem hév, mint amikor valaki nagy hévvel veti bele magát a munkába.
Tehát ha valaminek van hév-e (heve), akkor heves.
A hevenyészett-re így viszont cask egy elég erőltetett magyarázatot találtam. Ugyebár a hév hiányát jelenti, tehát valami olyasmit, amiből eltűnt, a hév. el-enyészett. Tehát ami ilyen, az hév-enyészett. Hevenyészett. Marhaság?
Nem hinném... ha a jelentéstartalomból indulsz ki, akkor a hevenyész majdnem ellentéte a heveny-nek.
Ami hevenyészett, az gyönge, ritkás, szottyatd, ami meg heveny, az meg erővel teljes, robbanékony, mozgékony, de legalábbis nagymértékű. A hevenyészett meg pont azt jelenti, hogy valami kevés, kismértékű.
A minap vettem egy etimológia-szótárat,s bár most nincs velem, azért röpke gondolatim idevésném, noha csak hevenyészve, mert nincs sok időm:
A hevenyész könnyedén lehet a heverész módosulata, de akár a hadar-hederít szavak szócsaládjába is tartózhat.
Egy másik gondolatom a hő eredeti "hev" tövéhez köti (heves-heveny), de a jelentésfejlődést tekintve problematikus, mert a hevenyész-re logikus magyarázatot ez alapján nemigen találok... :(
"Két rendőr járőrözik, szembe jön velük egy katolikus pap, begipszelt, nyakba-felkötött kézzel.
-Dicsértessék!-köszönnek a rendőrök illendően-Mi történt a kezével Tisztelendő Úr!
-Erőt, egészséget! Tudják, elcsúsztam a fürdőkádban!
-Viszlát, és jobbulást!-igy a szervek...
Később kérdi az egyik:-Te!Mi az a fürdőkád?
A válasz:
a./-Nemtom, én sem jártam hittanra..
b./-Nemtom, és sem vagyok katolikus.."
Valentyin jól keresztbetett nekemnek, ecsúsztam a lépcsőn, és belilult a bokafixem. Ennyit a szeretetrül.
Persze, Péter a kőszikla, meg a kulcsos portás a mennyeknek kapujában.
Az alapkövek azé mán le vannak rakva, legföllebb ő
is hozzájuk igazítja a magáét, amint azt mán lelki
barátném az Ancsel is megtette:)
Áldassék poraiban.
Pétör, a kőszikla? Egy házunknak alapja lesz.
Felénk még véletlenül sem teszik ki a könyveit a kirakatba, csak egyéb pokolian színes borítókat látni..
IQ-negatív, villma-a/ttra/ktivátor /puszillak/
A Peterdi is vékony volt nagyon, az én gurum pedig
kerek mint egy popper, az IQ-ja meg leveri a csillárt, ha átmegyen alatta.
Azé te se álszerénykeggyél te totemoszlop, mert
kipukkasztom a hidraolikádat.