Keresés

Részletes keresés

stevensen Creative Commons License 2003.05.07 0 0 6
Sziasztok.Lenne egy óriási kérésem.Kaptam a suliban egy feladatot(C-ben) , s ezen múlik a tantárgyam.Nagyon egyszerű, de én csak nem rég kezdtem programozni.Szerintem egy programozásban jártasnak ez egy 20 perc alatt megvan, de nekem életet menthet.Ha valaki tudna segiteni, dobjon egy mailt.Nem leszek hálátlan.
NevemTeve Creative Commons License 2002.12.30 0 0 5
Kezdem azt hinni, hogy elévült a dolog...
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.20 0 0 4
Már megint elfelejtettem, hogy nem lehet csak úgy < jelet írni. A hibás feltétel:

WHERE A.szam < B.szam

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.20 0 0 3
Nekem a következő elképzelésem lenne:

A normalizálás SQL esetén mindíg jó ötletnek tünik, ezért normalizálni kellene.

A tábla így néz ki:

sorszam pozicio szam

ahol
sorszam=1..150
pozitio= 1.20

Ekkor számpárok esetén meg kellene szorozni a táblát önmagával.

SELECT A.szam, B.szam FROM tabla AS A, tabla AS B;

Kell egy feltétel, hogy az azonos "sorban" lévők kerüljenek csak össze:

WHERE A.sorszam=B.sorszam

A sorrendiséget kiszűrendő, kell a következő feltétel is.

WHERE A.szam

Itt még tudni kellene, hogy azonos "sorban" lehetnek-e egyenlő számok. Erre még nincs ötletem.

Ezután csoportosítani kell számpárok szerint (GROUP BY) majd sorrendbe rendezni a gyakoriság szerint(ORDER BY).

Számhármasok esetén háromszor kell szorozni és analóg módon bővíteni a többi feltételt is.

Sejtésem szerint 150*20 méret és 6 szám esetén a legtöbb SQL szerver elszáll. :-(
De elméletileg talán működik.

Előzmény: NevemTeve (2)
NevemTeve Creative Commons License 2002.12.19 0 0 2
Vigasztaljon a tudat, hogy en ezt el sem tudom kepzelni SQL-lel...
Gondoljunk csak bele: egy sorban van 20 szam, abbol 6-ot kivalasztani 20!/14!/6! = 38760 felekeppen lehet kivalasztani (ha nincsenek egyenlok), ezt minden sorra megismetelni, es meg ebbol maximumot keresni...
valoszinubb, hogy nem jol ertem a dolgot, ezert kertem peldat...
gabla Creative Commons License 2002.12.19 0 0 1
Köszi, hogy ilyen gyorsan reagáltál!
Lehet, hogy kissé homályosan fogalmaztam.
Az SQL lekérdezéssel kellene megoldani a feladatott.
A szám sorokban leggyakrabban együtt előforduló 3 szám és 4 együtt leggyakrabban előforduló számot megtudni egy lekérdezéssel.
Én se egészen értem, hogy ennek mi értelme van és az iskolában is sokat vitatkoztunk már rajta, de ha ez a rész nem lenne meg akkor is legalább betudnék adni valamit.
Előzmény: NevemTeve (0)
NevemTeve Creative Commons License 2002.12.19 0 0 0
Namost egyreszt hogy jon ide az SQL, masreszt milyen programnyelven kellene, harmadreszt tudnal peldat irni erre, mert ezt a 3-4 3-3 3-5 reszt egyaltalan nem ertem
Előzmény: gabla (-)
gabla Creative Commons License 2002.12.19 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Remélem valakinek megesik a szíve egy vizsgákra készülő lányon.
Az a helyzet, hogy kaptam egy SQL házit amit holnap kellene beadnom, de sehova sem jutottam vele (leragadtam a Java-nál ezért a nyelvet nem értem igazán).
Ha valaki SEGÍTENE nagyon hálás lennék és, ha bármi kérdésetek van Java-val kapcsolatban szívesen segítek.
Szóval a szerintem nem túl vészes lecke a következő: 150x 20 számot lehessen bevinni ezekből a proginak ki kellene válogatnia a 6 együtt, az 5 együtt, a 4 és a 3 együtt leggyakrabban előforduló számkombinációkat. Plusz a 3-4-es, 3-3-as, 3-5-ös szintén együtt előforduló leggyakoribbakat.
Még 1x mondom nagyon hálás lennék bármiféle segítségért a témában.
Légyszi-légyszi-légyszi! Írjatok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!