Sziasztok.Lenne egy óriási kérésem.Kaptam a suliban egy feladatot(C-ben) , s ezen múlik a tantárgyam.Nagyon egyszerű, de én csak nem rég kezdtem programozni.Szerintem egy programozásban jártasnak ez egy 20 perc alatt megvan, de nekem életet menthet.Ha valaki tudna segiteni, dobjon egy mailt.Nem leszek hálátlan.
Vigasztaljon a tudat, hogy en ezt el sem tudom kepzelni SQL-lel...
Gondoljunk csak bele: egy sorban van 20 szam, abbol 6-ot kivalasztani 20!/14!/6! = 38760 felekeppen lehet kivalasztani (ha nincsenek egyenlok), ezt minden sorra megismetelni, es meg ebbol maximumot keresni...
valoszinubb, hogy nem jol ertem a dolgot, ezert kertem peldat...
Köszi, hogy ilyen gyorsan reagáltál!
Lehet, hogy kissé homályosan fogalmaztam.
Az SQL lekérdezéssel kellene megoldani a feladatott.
A szám sorokban leggyakrabban együtt előforduló 3 szám és 4 együtt leggyakrabban előforduló számot megtudni egy lekérdezéssel.
Én se egészen értem, hogy ennek mi értelme van és az iskolában is sokat vitatkoztunk már rajta, de ha ez a rész nem lenne meg akkor is legalább betudnék adni valamit.
Namost egyreszt hogy jon ide az SQL, masreszt milyen programnyelven kellene, harmadreszt tudnal peldat irni erre, mert ezt a 3-4 3-3 3-5 reszt egyaltalan nem ertem
Sziasztok!
Remélem valakinek megesik a szíve egy vizsgákra készülő lányon.
Az a helyzet, hogy kaptam egy SQL házit amit holnap kellene beadnom, de sehova sem jutottam vele (leragadtam a Java-nál ezért a nyelvet nem értem igazán).
Ha valaki SEGÍTENE nagyon hálás lennék és, ha bármi kérdésetek van Java-val kapcsolatban szívesen segítek.
Szóval a szerintem nem túl vészes lecke a következő: 150x 20 számot lehessen bevinni ezekből a proginak ki kellene válogatnia a 6 együtt, az 5 együtt, a 4 és a 3 együtt leggyakrabban előforduló számkombinációkat. Plusz a 3-4-es, 3-3-as, 3-5-ös szintén együtt előforduló leggyakoribbakat.
Még 1x mondom nagyon hálás lennék bármiféle segítségért a témában.
Légyszi-légyszi-légyszi! Írjatok!