Bennem nagyon mély nyomokat hagyott a Robotzsaru, mert olyan nyomasztó volt.
Most hétvégén végre leadták a Menekülő Ember-t, aminek szintén megvan a maga sötét hangulata.
Aztán van még az Excalibur, Batman, Ollókezű Edward.
Nem azt mondom, hogy ezek a kedvenceim ( bár szeretem őket ), de nagy hatással voltak rám.
Viszont van pár film, amit nagyon sokszor meg bírok nézni:
- Halálos Fegyver sorozat, főleg második és harmadik rész
- Die Hard-ok
- Ford Fairlane Kalandjai
- Péntek 13 6. rész
- Dogma
- Rémálom az Elm utcában 6. rész
- Ikrek ( + Schwarzenegger-től majdnem minden a 90-es évek közepéig )
Hát ezek nem éppen művészfilmek, de engem nagyon jól elszórakoztatnak.
Csak három??? Annál jóval több van..
Keresztapa(ák), Halálsoron, Remény rabjai, Gladiátor,, de mondhatnám akár a Brian életét is, vagy a Van aki forrón szereti-t, de hát már így is túllőttem a magadott keretet :)
A Hairt nem azért szeretem, mert Wof, Berger vagy Bukovsky egy észlény!
Te csak olyan filmeket nézel meg amire ki van írva, hogy nobel-díjas tudósok életéről szól!?
Ha kötözködni akarsz akkor meg gyere ki s hóra! :-))
A Hairt nem azért szeretem, mert Wof, Berger vagy Bukovsky egy észlény!
Mert te csak olyan filmeket nézel meg amire ki van írva, hogy nobel-díjas tudósok életéről szól!
Ha kötözködni akarsz akkor meg gyere ki s hóra! :-))
Az egyetemen egyszer megnéztük Woody Allen Zelig című áldokumentumfilm típusú marhulását és volt olyan csoporttársam aki végig azt hitte, hogy ez egy frankó dokumentumfilm. Cseppet sem zavarta, hogy W.A. ott integet Hitler mögött az emelvényen, stb... :)))
Egyébként az én három kedvencem így kapásból, gondolkodás nélkül:
Én meg nem tudom, hogy mennyire hittem volna el mert, mielőtt láttam kb. egy héttel az egyik haverom elmesélte az egészet, úgyhogy amikor megnéztem már az elején tudtam miről van szó. De azért jól megcsinálták.
Úgy szégyellem magam, mert ezek közül már mindegyikről hallottam, de csak a Mephistót láttam. (Az egyébként egy tényleg fantasztikus film, megérdemelte az oszkárt.)
Én még középiskolás koromban láttam az egyik töri fakon. Kb. 10 perc után morogni kezdtem, hogy hogy lehet ilyen baromságokat állítani egy doku filmben ;-) Az osztálytársaim közül persze sokan elhitték egészen a végéig :-(
A cím alapján olyan filmekről szeretném, ha írnátok, amik meghatározóak voltak számotokra, tök mindegy hányszor láttátok. (persze az sem kizáró ok, ha 50X megnéztél egy filmet :-D
Először csak kérdezek. Mi számít kedvencnek? Amit akárhányszor láttam és bármikor képes vagoyk megnézni v. amit egyszer, de mélyen megérintett/elgondolkodtatott/megnevettetett...stb.?
1. Tuvalu - ez a film egy álom, egy mese, egy tündértörténet, egy lelakott balkáni fürdőről, egy hajóról, egy messzi-messzi szigetről, Goran Bregovic zenéjével
2. Mielőtt felkel a nap - ez tulajdonképpen romantikus, és csomó emberrel szoktam vitatkozni arról, hogy kultuszfilm vagy giccs: amerikai fiú és francia lány találkoznak egy vonaton, leszállnak Bécsben, végigmászkálják az éjszakát, talán szerelmesek is, aztán soha többet nem látják egymást
3. Hullámtörés - ez viszont egyértelműen remekmű. megkínozza a nézőt, olyan, mintha egy Pilinszky-verset filmesített volna meg valaki; felteszi a nagy kérdést, szabad-e, lehet-e áldozatot hoznunk azért, akit szeretünk; feláldozhatja-e magát teljesen valaki egy másik emberért. szerintem ez Lars von Trier legjobb filmje, könyörtelen és katartikus. én utána napokig alig bírtam emberekhez szólni.
4. Szindbád - azt hiszem, ez egyértelmű mindenkinek, aki látta