Nem bizony, pláne nem egy megemlékező műsorban. A színész általában azért színész, mert szereti a szakmáját, de ezzel együtt meg is kell élnie. Úgy hallottam Latinovits sem örömében játszotta el a Bozzi urat, mégsem úgy él emlékezetünkben, hanem ahogy ezer más (és jobb) darabban/filmben szerepelt. Schütz Ila szerintem egyike volt azoknak, akik miatt még egy gyenge darabot is érdemes végignézni. "Régi" típusú színész volt, megintcsak szerintem. Nem voltam a rajongója, de hiányozni fog.
Ő természetesen megtette, amit lehetett, de azért nyilván ő sem a pályája csúcspontjának tartotta, az egész darab úgy ahogy van rettenetes.
Innentől kezdve nyilván nem azt szerette volna, hogy ezzel az alakításával emlékezzünk rá.
Játszottak együtt színházban a "Jövőre veled ugyanitt"-ben, amit jobb lett, mint az eredeti film, pedig Alan Alda az egyik kedvencem.
De a MAdáchban láttam pl. a Vízkeresztet, ahol szintén jókat lehetett szórakozni.
Rengeteg van.
Így fejből nem ugrik be...nekem nagyon reggel van még. A Sztankays jelenetek azonban természetesen rémlenek...nagyon aranyosak voltak együtt, asszem nem szentimentalizmus ha ezt mondom. Kicsit Latinovits és Ruttkai jutott róluk az eszembe, valahányszor feltűntek. Nem lehetett őt/őket nem szeretni.
...és ez még nem is a legalja. Nem tudom melyik csatornán először 1994-et írtak ki születési dátumnak. Aztán a halála másnapján a blikk eddigi leggusztustalanabb fejcímét hozta. Tényleg nem így kéne rá emlékezni. Mindegy, ezek "csak" kicsi, ám annál fájóbb -és csúnyább- húzások az ebből élők részéről. Ne törődjünk vele, emlékezzünk rá bármelyik szerepében, az majd elfeledteti ezeket a tiszteletlenségeket...
Nem kell feltétlenül a TV2 archivumában kutatni.
Ha valakiről meg akarok emlékezni, vehetem a fáradtságot, és körülnézhetek más anyagokban is.
Mert tény, hogy ott kevés anyag lehet, leginkább egy-két "kabaré jelenet".
Egy mondjuk elvitathatatlan, nevezetesen, hogy eddig, ha jól tudom egyedül a TV2-nek "jutott eszébe" - remélem, a közszolgálati tévé is felébred, és egy igazi emlékműsort csinál.
Aki annyi szórakoztató és értékes perccel szerzett nekünk örömet, nem ezt érdemli. Egy NAGYON BLŐD és teljesen igénytelen műsort leadni? Minek? Miért ezt? Nem találtak ennél jobbat?
Csak az én, teljesen átlagos videogyüjteményemben legalább öt órányi, értékes anyag van róla. Mert ki sem lehetett volna kerülni, annyira része volt a szórakoztató műsoroknak drága Schütz Ila.
Ahogy azt Gálvölgyi szokta mondani: "ÉN kérek elnézést!"