Nekem a National Trust (UK) kezelésében lévő Sissinghurst tetszett. Sajna a fényképeim nem sikerültek túl jóra, de azért találtam egy site-ot, ahonnan tájékozódhatsz. nekem a Cottage Garde, az azáleák (pont jókor mentünk) és a gyümülcsös jött be a leginkább. (http://www.invectis.co.uk/sissing/sson.htm)
Lenn délen (USA) vannak nagyon szépen ápolt kiskertek. Pölö New Orleansban, vagy Edentonban.
Helló D!
Légy szíves ne csak azt írd le, hogy ezt, meg azt láttad, hanem mit láttál ott? Mi tetszett? Mi volt érdekes? Egyáltalán milyen volt. Mert én is megnézném szívesen, de sajnos ne, illetve alig van ilyesmire lehetőségem. Fényképeid nincsenek? Én például jártam Párizsban a Napkirály feleségének gyerekkertjében, ez egy kis miniatűr falu. Van benne csillagvizsgáló, egy kis lak a tavon, malom és egy falusi ház apró háztáji kerttel. Sorbarendezett díszkáposzták, kelbimbó, mángold, szárzeller volt akkor is beleültetve, mikor láttam és a kert útjai kaviccsal voltak leszórva. Nekem borzasztóan tetszett. Egyébként a párizsi parkok szintén nagyon tetszettek, főleg az, hogy ott olyan virágok is kinn voltak az utcán késő ősszel, amit mi üvegházban tartunk. Ami nem tetszett az az, hogy a fákat formára megnyírták, /például a párizsi Notre Dame körül/ még azokat is, amiket mi egyáltalán nem szoktunk.
-off-
Most, hogy nemrégiben - végre és nagynehezen rászántuk magunkat és - vettünk tévét, gyakran szoktam nézni a ClubTV adásait. Kissé mesterkélt kertészkedős műsor, de azért jó ötleteket lehet látni-hallani benne.
Most már csak egy nagy vágyam van: szeretném, ha Terence Conran dedikálná nekem egy könyvét. :)
-on-
Szia!
A magyarországi kertekről itt találsz listát: http://www.kertpont.hu/index.php3?menu=enci&os_id=8286&k=1&lepes=15&gyoker=47&page=enciklopedia/belso
Alig várom, hogy tavasz legyen, mi is végiglátogatjuk őket.
Olyasmire gondolok, hogy pl. amiket látogatni lehet.
Annak idején megnéztem pl. Gertrude Jekyll kertjét a surrey-i Munstead Woodban. Igazán remek látvány volt. Van errefelé valami ehhez hasonló? Nem arborétumok, hanem kisebb látogatható helyek.