Keresés

Részletes keresés

Az_eredeti_Atombalu Creative Commons License 2016.06.11 0 0 23

ELHOZTAM A MEGOLDAST !!!!!!! MINDENKI JOL FIGYELJEN !!!!!!

20 EVE SZENVEDTEM A TERKEPNYELVTOL. PROBALTAM MINDENT, OLAJOK, VITAMINOK. MINDHIABA!!!!!!!

 

3 HETE NEM FOGYASZTOK TEJTERMEKET MIUTAN KIDERULT, HOGY AZ NEM AZ EMBER SZERVEZETEBE VALO ES A NYELVEM MOST MAR TARTOSAN FOLT ES FAJDALOMMENTES, MINT AMILYENNEK LENNIE KELL!!!!!!!!!!!!!!!!

 

TERJESSZETEK AZ IGET, MERT MINDENKI MEGERDEMLI, HOGY TERKEPNYELV NELKUL ELJEN !!!!!!!!!!

 

UI.: AZOTA MAR HUS ES CUKORTARTALMU ETELEKET SEM ESZEM ES MAS EGESZSEGUGYI SZEMPONTBOL IS ORIASI JAVULAST ERTEM EL!!!!!!!!!!!!! 

 

NINCSMIT! :--)

neppjuli Creative Commons License 2015.05.28 0 0 22

Sziasztok! A kisfiamnak évek óta újra és újra kialakult a térképnyelv, mindig betegségek előtt, vagyis akkor tudtam, hogy beteg lesz, ha megjelent. A kórházban nem tudtak mondani rá semmit. Az egyik ügyeletes gyerekorvos, aki egyetemen is tanít, azt mondta, hogy az emésztőrendszerrel van összefüggésben, amikor a tejjel és egyéb nem gyerekbe való műkajával tönkrevágom a beleit, ami az immunrendszer első védőszerve, akkor próbál a szervezet jelezni, pl térképnyelv és nyirokcsomók begyulladása stb. Nálunk így zajlik, mikor meggyógyul a foltok is eltűnnek. Most kerüljük a tejet és a sok édességet. Még saját megfigyelés, a stresszes helyzetek előtt, pl. ovis szereplés, jön ki rajta.

 

inf3rno Creative Commons License 2014.03.05 0 0 21

A térképnyelvnek cink hiány miatt alakul ki az esetek jelentős részében. Max napi 30mg cink, vagy pár gerezd fokhagyma segíthet... Az antibiotikumokat, mint pl az ezüst kolloid felejtsd el, a mikrobákon kívül ugyanúgy károsítja mindegyik a saját sejtjeidet is, plusz még összeszedhetsz egy jó csomó rezisztens törzset vele, amik elég csúnya dolgokat tudnak művelni... Hagyd az antibiotikumot az orvosokra...

zsolti_87 Creative Commons License 2009.12.05 0 0 20
Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni. Most 22 éves vagyok, 19éves koromban kezdődött az egész.. Először candidát diagnosztizáltak, (elvileg) kikezelték, el is múlt egy kis időre – mármint a foltos nyelv. Azóta már rengeteg pénzt beleöltünk, hogy meggyógyuljak, de minden csak kis ideig vagy egyáltalán nem használt. Járok természetgyógyászhoz is, de már ő sem tud újat mondani. Szinte már mindent beszedtem amit lehetséges, immunerősítőket, anti-parazita gyógyszereket, ezüstkolloidot, szóval nem látom a végét.. Eléggé frusztrál a dolog, sok mindenből kimaradok miatta és egy ideje elég sötét gondolatok kezdenek körvonalazódni a fejemben. Bár tudom ez már a pszichológus dolga, de meggyógyítani ő sem tudna, max elfogadtatni, én meg nem vagyok az a beletörődős fajta.

Ha tudtok bármit, ami esetleg még szóba jöhet, légyszi írjátok meg!

Előre is köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 19
Próbáltátok a homeopátiát? Van szer, ami hat kifejezetten a térképnyelvre. Ha jó homeopata orvos kell, segítek.
Előzmény: aapci (18)
aapci Creative Commons License 2009.10.01 0 0 18
Kisfiam (most 16), kb 10 éve térképnyelves. Néha fáj is neki, de a legnagyobb gond tényleg az, h hogy fog így csajozni? Egy kicsit félek, el fog kenődni, így is félénk...
Hajsz Creative Commons License 2008.11.30 0 0 17
Amolyan viszketés szerű érzést kezdek észlelni a nyelvem felületén.
Második tünetnek tekinthető: az ún. mintázat kiemelődik (jobban láthatóvá válik)..

De ez ugyanúgy igaz az agyon fűszerezett chipsekre, egyéb fűszeres, csípős ételekre/nassolni valókra.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.08 0 0 16
Miért a csípős mustártól mi lesz a nyelveddel?
Előzmény: Hajsz (15)
Hajsz Creative Commons License 2008.04.25 0 0 15

Sziasztok! Nekem húsz éve van térképnyelvem (kis vagdosás szerű mélyedések vannak rajta és sokszor látszik rajta a "mintázat" is, amiről a nevét is kapta a "betegség")

 

Most először keresgélek a neten ezzel kapcsolatos témákat, mert bár amióta az eszemet tudom, nekem ilyen a nyelvem, de különösebben nem foglalkoztam vele, miután az orvosok nem tudtak rá ésszerű
ötletet adni (vagy ha adtak is, ahányan voltak, annyi féle szakvélemény született).

 

Nálam nem diagnosztizáltak sem autoimmunt, sem mást;
nem is nagyon örökölhettem a dolgot, mert elvileg a családunkban senkinek nem volt (bár a tünetmentesség nem feltétlenül zárja ki ezt a lehetőséget)..
Alkattal kapcsolatban: nekem gyerekkoromban volt világos a bőröm és abban az időben igen érzékeny volt a napsütésre, hajlamos volt a kiszáradásra, és sokszor kiütések jelentek meg rajta, amik az orvos szerint az elfogyasztott tej, vagy eper által kiváltott allergiás reakciónak köszönhetőek.
Igen. Ezzel mindösszesen annyi lenne a probléma, hogy semmire nem vagyok allergiás (mint ez utóbb kiderült, egy allergiavizsgálat alkalmával).

 

Évek óta nem érzékeny a bőröm semmire, sőt, a nyári barnulás sem fakul ki a téli időszakban, bár 5-6 évvel ezelőtt még azt sem mondhattam el magamról, hogy a leégésen kívül mást is tud produkálni a bőröm nyáron :D..
Nem vagyok egy kifejezetten duci alkat :) és a térképnyelvhez társuló alkatleírásból rám -főképp manapság- talán már csak a világos szemszín igaz.

 

Sosem zavart különösebben, bár én ezzel együtt nőttem fel, így nekem könnyű XD, de ameddig nem mutogattam másoknak, addig nem csodálkoztak rá úgy, mint "jééé, neked mi van a nyelveddel?!, vagy ameddig nem mondtam olyat pölö a hot-dog árusnak, hogy "miért rakott csípős mustárt bele? Én nem azt kértem!", addig észrevétlen maradt.
Persze ha lenne/van rá megoldás, azt szívesen kipróbálnám, mert még sosem nyújtogathattam úgy a nyelvem, hogy ne nézze csodálkozva egy, vagy több kidülledt szempár :D

 

A homeopátiát még nem próbáltam ki..

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.28 0 0 14
Dehogynem: Homeopátia.
Előzmény: vb76 (13)
vb76 Creative Commons License 2007.07.25 0 0 13
A térképnyelv autoimmun betegségekkel van kapcsolatban. Nekem is van térképnyelvem. Vitamint kell szedni, esetleg az segít. Egyébként nincs mit csinálni vele.
Voices Creative Commons License 2006.06.28 0 0 12
Sziasztok!
Én allergiás vagyok és doki azt mondta, hogy ez attól lehet. De nagyon kellemetlen, pl: valamikor narancslé kicsípi a nyelvem, vagy irritálhatja más is sztem. De a legrosszab az, hogy miylen csúnya néha. Nekem nem csak a nyelvem "tetején", de néha az oldalán is vannak foltok. Ezek ellen nem tudok sok mindent tenni, de általában van nálam egy fél literes palack és mindig ioszok belőle, így kevésbé látszanak a foltok és ugye nem is száraz.
Azt nem tudom igazán, hogy mi okozza, mert nem akarom elhinni, hogy allergia.
-Lehet e köze gyomorfájáshoz? Mostanában egyre kevésbé jelentkezik, de régebben nagyon fájt a gyomrom és csak úgy rám jött, valamikor a görcsoldó segített.
Ha bárki tudja azt, hogy mihez lehet köze ezeknek a tüneteknek akkor írjon, köszi
Releox Creative Commons License 2006.06.27 0 0 11
Volt valakinek olyan panasza a térképnyellvvel, hogy kellemetlen lett tőle a lehellete, és a szájíze? Én rendszeres fogápolás, mellett, egészséges fogakkal, valószínűleg térképnyelvvel ilyen panaszokkal küzdök.
globglob Creative Commons License 2006.01.26 0 0 10
Én is küzdöttem ezzel az a dologgal, aztán eszembe jutott, hogy körül kellene nézni a neten.

Magyar (térképnyelv), angol (geographic tongue) és német (Landkartenzunge) oldalakat néztem át, melyek az elváltozás okaként más és más dolgokat jelöltek meg:
- örökletes, nincs mit tenni (reméltem, ez így nem igaz)
- vashiány
- cinkhiány (ez nálam valószínűsíthető volt, mert mindig voltak kis fehér foltok a körmeimen, ami szintén a cinkhiány jele)
- B vitaminok alacsony szintje

Ez alapján úgy gondoltam, hogy olyasmit kellene szednem, amiben minden fontos anyag benne van, úgyhogy elkezdtem Centrumot szedni (naponta 1-et) és láss csodát kb. 2 hét alatt teljesen rendbejött a nyelvem. Mondjuk azóta egyszer fordult elő, hogy visszarondult, amikor rettenetesen megfáztam, de utána hamar eltűntek a foltok és azóta sincs a nyelvemmel semmi probléma. Ja és a körömről is eltűntek a foltok,

Garantálni nem tudom a sikert, de nálam bevált.
ARic Creative Commons License 2004.02.25 0 0 9
Nekem is ilyen bevagdosott... Tök horror ahogy kinéz, ha jobban belegondolok. Nekem ezenkívül picit fehéres foltos is.

A szőke kék szemű rám is illik, de most abszolút "vékony típus" vagyok, nagyon elerettentett, hogy később hízásra hajlamos!

Előzmény: lolimano (8)
lolimano Creative Commons License 2004.02.09 0 0 8
Sziasztok!
Nekem is elvileg térképnyelvem van, de most elbizonytalanodtam. Nekem nem lepedékes, hanem úgy néz ki, mintha kicsit "bevagdosták" volna :)
Engem egyáltalán nem zavar, nincs vele semmi bajom, max. az zavar,h pl. a dió csípi, meg még egy-két dolog, és szerintem az attól van. Most akkor ez nem térképnyelv??
Előzmény: coboly (7)
coboly Creative Commons License 2002.12.18 0 0 7
No várj csak!
Fijjam: sovány, magas, majdnem fekete, szeme sötét, Agya világos, soha semmi baja nem volt!
Elfogadta!
van! pont!
Előzmény: ijedos (5)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.12.18 0 0 6
Hát akkor próbáld ki cHe2 módszerét! Olcsó és nem ráz! :-)))
Előzmény: ijedos (5)
ijedos Creative Commons License 2002.12.18 0 0 5

Sziasztok!!

Köszi a hozzászólásokat!!

Mint gondolom látszik, engem nagyon zavar a térképnyelv! Nem nagyon tudok vele megbarátkozni....kb. 2 éve, hogy a tükör előtt álldogálva nézegettem a nyelvem...és hát akkor eléggé megrémültem. Pedig visszagondolva gyerekként mikor beteg voltam, a dokink mindig meg is jegyezte, hogy ej, micsoda térképnyelv!
Amit írtatok, miszerint:
"Általában a szőke, világos szemű, világos, vékony bőrű, csontú, később hízásra hajlamos embereknél gyakori tünet. " nos ez tökéletesen rámillik!!
Ami a fájdalmat tekinti, néha ha nem is konkrét fájdalmat érzek, csak, hogy a nyelvem bizonyos pontjain érzékeny, és amolyan irritáció amit érzek. Megfigyeltem, hogy a nyelvem baloldalsó része ilyen, és időnként a hegye. Meg a dologhoz az is hozzátartozik, hogy világéletemben sohase volt szép, letisztult, lepedéktől mentes a nyelvem! Pedig reggelente fogmosás alkalmával mindig a nyelvemet is megmosom, persze nem durván.
Anno én azt olvastam, hogy a térképnyelvet nem lehet "meggyógyítani"...de ha a jelek szerint mégis van vmi gyógymód, akkor ezt asszem én is kipróbálom!!

cHe2 Creative Commons License 2002.12.18 0 0 4
Sziasztok!

Én is küzdöttem vele évekkel ezelőtt, de
nekem egy kicsit fájt is. Olyan volt, mintha megégettem volna a nyelvemet. Nekem glicerines bóraxot írt fel a doki, de szart se ért, majd A vitamin olajjal próbálkoztam, és egyúttal igen híg (3-4 csepp 1 dl vízben) jódtinktúrás oldattal öblögettem a számat. Nekem elmúlt és vissza sem jött többé.
Tehát
1. vagy hatásos ez a kezelés
2. vagy nem jól diagnosztizálták és nem is térképnyelvem volt.

Előzmény: csotrog (3)
csotrog Creative Commons License 2002.12.17 0 0 3
A kisebb fiamnak is van, mióta megszületett.
Általában a szőke, világos szemű, világos, vékony bőrű, csontú, később hízásra hajlamos embereknél gyakori tünet.
Anno azt tartották: exudativ tipusú emberek egyik "anyajegye".
A mostani véleményeket nem ismerem, nem figyeltem az újabb kutatások eredményeit, mert azon kívül, hogy van, sem fájdalmat, sem bajt nem okozott. Csak furcsa!
Előzmény: ijedos (-)
coboly Creative Commons License 2002.12.17 0 0 2
Fijjamnak van. Állintólag a kórházban cedte öcce ahun cületett. Mai napig (31 éves) semmi gond. Ha nem említik, a teljes feledés homálya.
Előzmény: AliceCsodaországban (1)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.12.17 0 0 1
De hát ha az orvos megmondta neked, hogy mi a baj, és hogy nem kell vele törődni gyakorlatilag, akkor mi a baj? MItől vagy annyira ijedős?

Én is hallottam a térképnyelvről, mint ártalmatlan tünetről. Sőt, volt a gimiben olyan osztálytársam is, akinek ilyen volt.

Van akinek állandóan afták nőnek a szájában, az még fáj is, és ugyanúgy a nyálkahártya gyengeségének a jele. Van rá valami öblögetőszer azt hiszem neomagnol tabletta? Az erősíti állítólag a nyálkahártyát, de van több ilyen lötyi is, bármelyik patikában felvilágosítanak róla. Ne törődj vele, nem halálos! :-)

Előzmény: ijedos (0)
ijedos Creative Commons License 2002.12.17 0 0 0
hmm, sehol 1 comment??
ijedos Creative Commons License 2002.12.17 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

A téma adott: tud valaki valami konkrétabbat a térképnyelvről?? Bevallom kutakodtam itt az indexen, de nem találtam olyan fórumot, ahol ezt taglalták volna. Meg a netem se láttam ezzel kapcs. túl sok mindent!! Jómagam valszeg ezzel a problémával küzdök időnként, és érdekelne esetleges "sorstársak" véleménye, tapasztalata, tudása a kérdésben! Vagy esetleg orvos is reagálhatna. A neten ami kevés van, az túl sokat nem mond: az egyik vélemény szerint a térképnyelv az immunrendszer legyengülésének a jele, más vélemény szerint, meg az oka igazából ismeretlen, nem tudják mi okozza, de igazából nem sorolják a betegség kategóriájába. Engem pl. roppant zavar a néha megjelenő, néha eltünő szabálytalan alakú kis fehéres foltok, egyszer még a régi gyerekdokimhoz is elmnetem, aki megnyugtatott, hogy ez bizony térképnyelv, ne ijedjek meg, semmi kóros, ez van, a nyelv nyálkahártyája a nyelv oldalsó falán vékonyabb, érzékenyebb és ez hámlik le,de ezzel nem tudnak csinálni semmit.
Szóval, ha valakinek lenne hozzá valami észrevétele....ne habozzon!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!