Keresés

Részletes keresés

einohyl Creative Commons License 2017.10.23 0 0 85

 Ez a gázradiátor nem véletlenül a magyar MIKA kazán nagy testvére lenne ?

 Csak nem olvasom végig ezt a 80 hozzászólást. Tény hogy találkoztam én is hasonlóval .... tuti nem mika volt. Egy korábbi  parapet konvektor helyére szerelték, ment még róla  kb. 2 db radiátor is.   Úgy   4 éve leszerelték.  kb.   10  - 15 évig ment. Egy gazdagabb belvárosi bérház   nagy   ( 130 nm -es ) lakásának egy részét fűtötte.

 Volt abban a lakásban minden féle fűtés - hérás cs. kályha, kéményes konvektor  és ez az ős mika.

 Érdekes a MIKÁS topikban erről mély hallgatás van. Mintha csak a magyarok tudnának mikát csinálni.

bé_csé Creative Commons License 2017.10.22 0 0 84

Kicsit régi topik, de sebaj.
2010 óta működik hibátlanul egy Quasar radiátor. A zajos vízmelegítést meg lehetett oldani azzal, hogy a szabályzón kicsit lejjebb vettem a gáznyomást. Már vagy 10 éve akkora a "nagy" láng, mint az eredeti takarékláng volt.
Mondjuk a gyártótól eleve úgy kértem, hogy mágnesszeleppel szállítsák, így rá tudtam kötni egy intelligens termosztátot heti programmal, így azért jóval takarékosabb.
A két évente törtnénő sűritett levegős égéstér kitakarításon kívül nincs sok bajom vele.

SecretBoy Creative Commons License 2006.07.03 0 0 83
Nekem hasonló van, min 1 bar nyomásnak kell lennie. Ha 1.1-1.3-ra feltöltöd, akkor jónak kell lennie.
Előzmény: Kristo4o (81)
Tilia Creative Commons License 2006.07.01 0 0 82
Sajnos én nem értek hozzá.
Előzmény: Kristo4o (81)
Kristo4o Creative Commons License 2006.07.01 0 0 81
Sziasztok.

 

Tud valaki egy gyors segítséget. Albérletben lakom, egy renova fogalmam sincs milyen készülék van bent. Reggelre villogott a bar felirat melletti led, és nem gyújt be a kazán, tehát nincs melegvíz. Már volt hasonló, de elfelejtettem mennyinek kell lenni a nyomásnak. Az megvan hogyan tudok feltölteni meg leengedni, csak arra volnék kíváncsi hány bar-ra töltsem fel. Nagyon nem merek partizánkodni, mert tavaly fűtésszezon elején hasonló eset miatt elfosta magát a nagyszobában egy légtelenítő szelep.

 

 

 

Erről lenne szó:

 

Előre is köszi a segítséget.

 

Tilia Creative Commons License 2006.06.29 0 0 80
:-)))))
Előzmény: ArroW (79)
ArroW Creative Commons License 2006.06.29 0 0 79
Na akkor kepzeld el, ha iden csinalnam az uj futesrendszert mennyire haladnek.. :))
Előzmény: Tilia (78)
Tilia Creative Commons License 2006.06.29 0 0 78
Pedig tavaly nyáron összesen nem volt 10 nap hőség! :-)))
Előzmény: ArroW (77)
ArroW Creative Commons License 2006.06.29 0 0 77

Szia Tilia!

 

Igen, azt a beigert 2 napos lehulest varom en is, de nagyon. Ebben a hosegben nem nagyon tudok csinalni semmit :( Nem is haladtam semmivel. Talan hetvegen a varva vart huvosben ra tudom magam venni hogy produkaljak nemi haladast a kulonbozo projektekben.. :) Kezdem erteni tavaly nyaron miert nem nagyon haladtam a futes kiepitesevel, miert lebecoltam el az egesz nyarat :)

Előzmény: Tilia (76)
Tilia Creative Commons License 2006.06.29 0 0 76

Szia, Arrow!

 

Biztos nagyon szép lesz! És már csak 2 nap a meleg! Én ebben a melegben egyáltalán nem tudok dolgozni, klima ide, klima oda... A gépem is feladta a harcot. Pár nap, mire összerakunk egy újat, aztán a hétvégén majd dolgozhatok 24 órát! :-(

Előzmény: ArroW (75)
ArroW Creative Commons License 2006.06.27 0 0 75

Szia Tilia!

 

Kar volt a hutot emlegetned, tegnap vettem eszre, hogy az enyemen a mukodest jelzo kis zold led hunyorog, neha el-elalszik. Remelem nem adja be a kulcsot, max a led, az annyira nem erdekel. Hutoajtot kinyitva a belso vilagitas folyamatos, es hut is rendesen.. Meg remenykedem.

Tegnap annyira meleg volt a lakasban, annyi telt tolem, hogy leszabtam az akv. ala egy regi futoszonyegbol egy "tehereloszto" alatetet, majd beemeltem az akvariumot a helyere, mondvan ha megjon a ket uj szerkenyajto majd ovatosan furok faragok ott (termesztesen ma megjottek, de mar ki nem szedem onnan az akv.-ot, orultem hogy epsegben a helyere ment..), de jellemzoan amint kikerultem a ventillator legaramabol azonnal szakadt rolam a viz, durva ez az ido.. Ma este se lesz kulonb, ugy sejtem, de ha kapok meg most csovet, akkor be szeretnem fejezni vegre a szekreny becsovezeset, meg a ket uj ajtot is jo lenne felapplikalni a helyere. Utana egesz kellemes melo jon, turkalas jo sok hideg vizben, akv. atmosasa, aljzat atoblitese, akv.-ba berakasa, akv. feltoltese vizzel, ilyesmik :) Meglatjuk meddig jutok. :)

Előzmény: Tilia (74)
Tilia Creative Commons License 2006.06.24 0 0 74

Szia, Arrow!

 

Az enyém már publikus, ha minden igaz. Legalábbis megpróbáltam, hogy az legyen. Különben is rém egyszerű, mert tilia@index.hu . :-))))

 

Biztosan nagyon jó lesz az akvárium! Mi a hűtőt fogjuk adjusztálni. Olyan apróságok vannak vele kapcsolatban, hogy fel kell szerelni pár konnektort - most csak a luk van meg a falban -, majd át kell menteni az élelemkészletünket a régiből az újba. :-)

Előzmény: ArroW (73)
ArroW Creative Commons License 2006.06.23 0 0 73
Szia Tilia!

Klimabol letezik olyan is, ahol minden szerkezeti elem falon belul van, csak 2db 15cm atmeroju szellozocso megy at a falon, igaz az ara eleg horror.. Ha el tudjatok viselni a zajat, akkor jo lesz az a mobil masina, legalabb a szereles koltseget megusztatok igy :) Ha jol ertettem nem veszitettek semmit rajta, akcio nelkul es akciosan is ugyanannyi volt/lett volna a vetalara a bringanak..? Tipikus Tekozolo Homarba valo sztori, ott szoktam olvasni ilyen kegyetlen jo, valosaggal kihagyhatatlan akciokrol :)
En eddig mericskeltem meg tervezgettem hogyan csovezem be a szekrenyt az akvariumnak (kulso szuro lesz az akv. alatti szekrenyben), holnap delelott megyek megveszem a hozzavalokat, valami azt sugja nem fogok hetvegen unatkozni. :) Majd ha keszen lesz az akv. kuldok kepeket. Aha. egyikonk emailja se publikus. Na ezt majd athidaljuk valahogy :) Amugy nem egy olyan nagy dolog ez az akv. nem is olyan nagy, csak 150l-es, de igyekszem szepen megcsinalni :)
Előzmény: Tilia (72)
Tilia Creative Commons License 2006.06.23 0 0 72

Nálunk nem lehet másmilyet, mert nincs erkély, és minden fal homlokzat. :-(( Sokan szerelnek fel engedély nélkül, de csak 1 "jóakaró" kell, hogy rövid úton leszedessék a miénket. :-( Amilyen szerencsés vagyok általában.

 

Úgyhogy megvettük az AEG-klímát, de úgy jártunk, hogy pont akkor szakadt le az ég, amikor elmentünk az áruházba, azóta pedig - hál'istennek - 23 fok van, nincs szükség a klímára. :-)) Sőt, vettem egy hűtőt is - ha már ott jártam. :-) Mára nagyon kifáradt szegény régi lehel hűtőgépem, nem bírja szuflával ezt a 35 fokos hőséget.

 

Párom pedig vett egy összecsukható kempingbiciklit, ami befér a kocsinkba, mert van neki egy összteleszkópos izébizé, de azt nagyon nehezen tudjuk beszuszakolni a kicsi kocsiba. Nagyon kiakadtunk, mert már tegnap kinéztük magunknak, amikor kerestük a klímát, ~ 17 eFt-ért volt kirakva. Ma pedig rajta volt egy nagy tábla, hogy mától 20%-al olcsóbb - ugyanannyiért!!! :-(( 

 

És még vett magának egy minitv-t. :-) Akkora kb., mint egy zsebrádió, - sokat utazunk Keszthelyre, és mindig lemaradunk a kedvenc filmjeinkről -, és csak 13 eFt volt. Emlékszem, 20 évvel ezelőtt, amikor először láttam ilyet, nem lehetett itthon kapni, és több, mint egy évi fizetésem volt az ára...

 

A léghűtő jó lesz egyébként a párom otthoni szobájába, mert ott nincs más lehetőség egy kis hűsölésre, ha havonta 1x odamegyünk.

Előzmény: ArroW (71)
ArroW Creative Commons License 2006.06.23 0 0 71

Tilia!

 

Akkor sajnos ti is azt igazoltatok amit leirtam. Gyakorlati haszna nincs a "leghutonek", akor mar inkabb egy erosebb ventillator.

Tegnap nalam is nagy orom volt, hogy jott a vihar, mikor kicsit csendesedett, akkor mentem haza szuleimektol, egybol erkelyajto, konyhaablak kinyit, kereszthuzat. elmeny volt, ameddig figyelgettem a szobatermosztatot ~3 fokot sikerult igy csokkenteni a lakas homersekleten, ideje volt :) Ejszakara viszont nem mertem nyitvahagyni a konyhaablakot, anelkul meg nincs kereszthuzat, mert arrol szokott jonni a zuhe, es tartottam tole, nehogy ejjel meg magara talaljon az addigra egesz jol elcsendesedett ido, de igy is kellemes feludules volt. Vegre egy olyan ejszaka, amikor egesz kejol tudtam is aludni.. :) Reszemrol klima csak kov. szezonra fer a keretbe, mobilat nem akarok venni, olyat szeretnek ami csendes, iden mar kibekkelem ami meg hatravan a kanikulabol. :)

Előzmény: Tilia (70)
Tilia Creative Commons License 2006.06.22 0 0 70
Hál 'istennek ma leszakadt az ég, itt nálunk. :-))) Remélem, reggelig kitart, aztán jöhet a klíma!
Előzmény: SecretBoy (69)
SecretBoy Creative Commons License 2006.06.22 0 0 69

Szia!

 

Nekem is AEG van, itt duruzsol mellettem. Szuper. Kicsit hangos. De még mindig jobb, mint sóvárogva várni, lesz-e nálunk egy kiadós eső, ami segítene egy kicsit lejjebb vinni a hőmérsékeletet. :)

Előzmény: Tilia (68)
Tilia Creative Commons License 2006.06.22 0 0 68

Sziasztok!

 

Megvettük próbából a léghűtőt, de holnap visszamegyünk a mobilklímáért (ma elfogyott, és nem jött áru W.Bush miatt). Már 2 órája megy a lányom szobájában a léghűtő, a közvetlen közelében jó a levegő, de 2 méterrel arrébb, az ágyon már semmit nem érezni belőle... Na, mind1! Ezt is kipróbáltuk. Majd levisszük apósomékhoz, ott még jól jön télen párásítani. :-)

 

Arrow! Biztos, nagyon szép lesz az akváriumod! (Nálunk sosem lesz ilyesmi, mert törődni kell vele. Nem úgy, mint a szárazvirágokkal! :-)) )

 

Egyébként nem tudom, hogy jól választunk-e, vagy sem, de AEG mobilklímát fogunk venni az MM-ben, mert olcsóbb, mint a noname kínai az EW-ben. Nem túl nagy teljesítményű, 2,1 kW, de remélem nekünk ez is elég lesz majd a szobára, annyira nem lesz talán meleg!

 

És nem tudom, hogy írtam-e, de nagyon-nagyon-nagyon örülök, mert tegnap leérettségizett a lányom! :-)

Előzmény: SecretBoy (67)
SecretBoy Creative Commons License 2006.06.22 0 0 67

Sziasztok!

 

Ezt a topicot jól el is felejtettem. Most a klímával kapcsolatban írtam, és megláttam! :) Különben nálam is egy aranyos kis cirkó lett gázradiátor helyett, amit természetesen nem bántam meg.

 

Klímával kapcsolatban nézzetek be e klíma topicba, sok hasznos infó van ott. A 20 e Ft-os "léghűtő"-t nem szabad megvenni, semmit nem ér!

ArroW Creative Commons License 2006.06.22 0 0 66

Szia Tilia!

 

Akkora akvarium nem lesz -sajnos- amiben csobbanhatnek (arra amugy ott a rose-kad) :) , de kerulnek majd bele rakok (edesvizi garnelak) is, egyik kinezett fajnak van olloja is, es hiaba picike, a darazs is az, aztan megse nagyon szeretjuk magunkhoz kozel engedni.. Szoval piranha nem lesz, de lesz benne mas "csipkelodos" eloleny :)

Arrol a leghutorol en lebeszelnelek benneteket, nagyon nagy hatranya hogy parasitja a levegot, ami kanikulaban, amikor fulledt meleg van, meg rosszabba teszi a hoerzetet, mert nem tudod termeszetes modon huteni a tested, parologtatassal. Az energiafogyasztasarol meg annyit, ha valoban jeggel, jeges vizzel akarod a tartalyat feltolteni, hogy hutson is valamit, akkor (vagy) csak napi fel-1 orara lesz elegendo jeged, es (vagy) egesz nap menni fog a hutod, ami nem olcso mulatsag. Raadasul a klimaval ellentetben ami hot a huto elvon a viztol, azt a hatoldalan szepen vissza is adja (meg tobbet is, hiszen a bevitt nem keves villamos teljesitmenyt is ott jelenik meg..) a lakas legterenek.. Nem beszelve arrol, ha egyszerre sok vizet akarsz benne lefagyasztani, az nem fog jot tenni a fagyasztoban bent levo tobbi elspajzolt cuccodnak, a -18 Cfokos cuccok szempontjabol futest teszel be a fagyasztando viz formajaban. De nehogy azt hidd, hogy le akarlak beszelni rola! Hatha bejon.. :)

Nem is a hofok ilyenkor ami miatt ennyire szenvedunk, hanem a paras meleg. En kulonosen, mivel eleg vastag hoszigeteles van rajtam "gyarilag", ilyenkor otthon meg a kis venta legtisztitomat sem tudom elviselni, ha mukodik a szobaban, akkor szakad rolam a viz, csak kanikula-mentes idoben szoktam hasznalni, akkor viszont, plane telen -egy bizonyos, minimalis homerseklet felett- javitja a hoerzetet. Ezert is maradok en a ventillatornal, mivel az paras melegben is "lefujja" rolam az izzadsagot, vagyis mukodik a legaramaban a parologtatas, mukodik a felszini hutesem :)

 

 

Előzmény: Tilia (65)
Tilia Creative Commons License 2006.06.22 0 0 65

Szia, Arrow!

 

Már 3x belekezdtem a válaszba. 1x a gépem fagyott le, 1x egy ügyfelem zavart meg, ma reggel pedig a lányom iskolájából hívtak, hogy mégis ma kéne vizsgáznia, nem holnap... még egy ilyen iskolát nem láttam. Azt nem tudják "rendesen" közölni velünk, hogy mikor milyen vizsgára kell bemennie a gyereknek. Ez is olyan volt, hogy amikor betelefonáltunk annyit mondtak, hogy valószínűleg 22.-én, de nem lehet az érettségi vizsgák előtt. Nos, ma még érettségi-vizsgáznak, csak este 5-kor lesz bizonyítványosztás. Erre mégiscsak ma van ez az érettségi utáni vizsga, amit tegnap amikor a gyerek egész nap ott ült az érettségin, nem tudtak volna megmondani... :-((((((

 

Szóval, csak annyit akartam írni, hogy mi épp most indultunk volna megvenni a légkondit, de bejelentkezett egy ügyfelem, úgyhogy pont délben fogunk tudni csak elmenni. :-((( De nem mobil klímát fogunk venni, hanem kipróbáljuk ezt a léghűtő berendezést, mert az áramfogyasztása sokkal kedvezőbb, és az ablakot sem kell becsukni miatta (ami nekem sokat jelent). Ami véleményt fel tudtunk kutatni a neten az jó erről a berendezésről, azzal, hogy nagy légtérben nem hatásos. Nálunk 2 kis szobát kellene lehűtenie, remélem, arra elég lesz. Mind1, mivel csak 20 eFt körül van az ára, próbának megéri, legfeljebb idén még ventillátorozunk, aztán jövőre tényleg megvesszük a mobil klímát. (Nálunk minden fal homlokzat, ráadásul a földszinten, így elég macerás split klímát feltetetni.)

 

Meséltem a páromnak, hogy hogyan jártál a félretett pénzeddel... és azt mondja, hogy ne keseredj el, ha csak nem piranha van az akváriumban, legfeljebb csobbansz egyet benne, ha nagyon meleg van. :-))))

 

Til

Előzmény: ArroW (64)
ArroW Creative Commons License 2006.06.21 0 0 64

Szia Tilia!

 

Nekem is feltunt, szinte privat uzenofalnak hasznaljuk a topicot :)

Nalam az egyik evi rendes nagy kampanymelo ~1 honap mulva indul, akkor lesz tervezesi idoszak.. Alig varom, eleg sok minden valtozott itt is, ergo lesz vele melo rendesen.. Viszont nyari idoszakban jo keson hazajarni melobol,addigra mar huvos van odakint, a kocsi is kihult stb. :) Es tavaly osszel legalabb pontosabban be tudtam hatarolni a rendoroknek, hany ora fele torhettek fel az autot, mivel ejjel fel1 korul tettem le a haz mogott..

En most addig addig allitgattam a csapot is es a kazan hmv tekergetojet is, amig sikerult egy olyan beallitast osszehozni, amikor a kifolyo viz meg eppen kellemes langyos, viszont a kazan se kapcsolgat zuhanyzas kozben, csak legkissebbre visszaveszi a langmagassagot. Igy most pont jo.

Uj lakas? :) Milyen futessel van ellatva..? :) A napokban filoztam az azon, a lakasom gondolkodasra legalkalmasabb helyisegeben, (ami egyben a legkisebb alapterulettel megaldott) hogy ha lesz masik lakasom, plane hazam, akkor mi mindent csinalnek mashogy. :) Pl. akkor is cirko lenne, de sokkal kisebb teljesitmenyu kazannal, es HMV taroloval.. Akkor mar teljesen jo az egykaris cst. is, illetve akkor mar termosztatosat tennek fel.. :) Persze meg van par ev hitel ezen a lakason, ugyhogy nem terveztem nagyon ugralni ez ugyben, no meg azert kinlodtam vele annyit, hogy elezhessem is a munkam gyumolcset. :) A kovetkezo projekt amugy a legkondi, volt egy kis extra love a cegtol, itt filoztam mi legyen belole, legkondi vagy akvarium, bedoltem a szobeszednek, hogy ilyen huvos, valtozekony idojarasu nyarunk lesz, zold utat kapott az akv., ha most dontenek, inkabb a legkondi lenne az elsodleges.. :)

Udv: Arrow

Előzmény: Tilia (63)
Tilia Creative Commons License 2006.06.19 0 0 63

Örülök, hogy felfigyelsz a topicra, mert csak akkor "használom", ha Veled szeretnék beszélni. Valahogy nem forgunk egy körben itt, a fórumon. Azért voltam így eltűnve, mert könyvelő vagyok, és dec. 20-tól máj. 31.-ig majdnem folyamatosan rengeteg a munkánk - főleg az új szabályozások nagyon betettek nekünk. Hihetetlen mennyiségűre duzzadt a papírmunka.

 

Visszatérve a kazánra... Nyertél! Karos a vízcsap, és éppen én is arra gondoltam, hogy ez nem jó az átfolyós vízmelegítőknél. Ha egyszer valami baja lesz, majd lecserélem, mert a lányom is folyamatosan nyávog, hogy ő jobban szerette a tekerőset. De akkor most megnyugodtam, hogy mégsem a kazán a rossz. :-)

 

Végül is annyival kevesebb gázt fogyasztottunk, mint amennyit elfőzöcskéztem a tűzhelyen, és amennyit a villanyradiátor fogyasztott volna. Úgyhogy mindent összevéve elégedett vagyok. Ráadásul, az üzemelés elején még hetekig termosztátunk sem volt, alkalmanként 26 fokra is felfűtöttünk véletlenül.

 

Tegnap viszont olvastam egy lakáshirdetést, pont olyanra vágytam, ráadásul megfelelő helyen. 1+3 félszoba 71 nm... Na, mind1, úgysincs pénzem.

Előzmény: ArroW (62)
ArroW Creative Commons License 2006.06.19 0 0 62

Szia Tilia!

 

Nem hittem volna, hogy meg valaha irsz ide :)

Amiket a cirkorol leirtal, ahhoz nagyon hasonloak az en tapasztalataim is, annyi elteressel, hogy nalam nemcsak a hoerzet lett jobb, azonos fogyasztas mellett, de kicsit a gazfogyasztas is kevesebb. Bar teljesen nem osszevethetok az adataim, mert a mult tel elotti ket telen meg a masik kisszoba is futve volt, most nem, (lakotarsakat megkertem, hogy most mar oldjak meg a lakasproblemaikat..:) igy 15 fokra allitottam benne a radiator termofejet (ott teleltettem az erkelyladaimat..), viszont most futve volt a wc es a konyha. A kov. tel megint eltero lesz, mert ugy nez ki az alattam levo 3 eve lakatlan lakasba vegre bekoltozik a tulaj, igy nem futetlen lakas lesz alattam telen. Kivancsian varom a telet. (a mostani kanikulat tekintve nem csak kivancsian, de nagyon!)

A cirko homerseklet ingadozasara sok okossagot nem tudok irni, ugy nez ki, hogy ami meleg vizet a zuhanyzashoz varsz tole, az kevesebb, mint amit o meg tud bekapcsolt es minimumra nmodulalt egosorral termelni (ezert tudod a mosdonal forro viz megnyitassal kicselezni, akkor mar atleped a melegvizigennyel a minimumot, kepes folyamatosan uzemelni..), (fogadni mernek, hogy karos csapteleped van nem a hagyomanyos ket tekeros..? Ezek ugyanis amikor hidegebb allasba allitod, akkor nyitjak a hideget, es egyuttal zarjak a meleget, ket tekerosnel csak a kijovo vizmennyiseg none meg, de tudnal eleg langyosat beallitani a zuhanyzashoz, ugy hogy a cirko is kepes legyen folyamatosan uzemelni..) nezd meg a kazan beallitasait, es a melegvizet szabalyozd vissza amennyire csak lehet. Jelenleg nalam is igy van, telen mikor 7-8C fokos viz jott be a strangvezeteken, akkor az eco allas felett, majdnem max-on volt, ahogy langyult a bejovo viz, ugy veszegettem egyre visszabb, most 1-es fokozaton van, es meg hideget is kell hozza nyitni, es nalam is zuhanyzas kozben ki be kapcsolgat a kazan, bar mivel nem kozvetlen a HMV-t melegiti az egosorral, hanem a kazanon belul van egy futovizkor, annak a vizet, es egy viz-viz hocserelon kereszul azzal melegiti a HMV-t, igy a homerseklet ingadozas nem veszes, alig eszreveheto.

Itt is elojon, amirol regebben is volt mar szo, jobb lett volna a tarolos. abbol akar cseppenkent is lehet melegvizet venni, ha majd egyszer mar nagyon nem fogok tudni mire kolteni le is cserelem majd ezt a mostani cirkot egy ugyanilyenre, csak tarolos kivitelure.

Előzmény: Tilia (60)
vilzon Creative Commons License 2006.06.19 0 0 61

"2006.06.16.
GYORSHÍR - Robbanások a II. kerületben


Egy ember súlyosan megsérült, amikor két robbanás is történt egy budai lakásban - értesült a HavariaPress. A II. kerületi Battai utcából reggel hat óra körül hívtak rendőröket és tűzoltókat, miután egy lakásból két robbanás is hallatszott. Az eddigi adatok szerint a lakásban egy gázradiátor robbant fel, majd tűz is keletkezett, a detonáció miatt egy ember súlyos égési sérüléseket szenvedett. A rendőrség jelenleg a helyszínen vizsgálja az eset körülményeit, az épületet kiürítik."

 

Remélem, nem azok közül valaki, aki ide írt!

Tilia Creative Commons License 2006.06.19 0 0 60

Szia, Arrow!

 

Végre, van egy kis időm, hogy írjak. A cirkóról akartam mesélni Neked. Milyen rövid id az emlékezetem! El akartam kezdeni panaszkodni, hogy 26 eFt lett anegyedéves elszámoló gázszámlánk, és biztos valami nincs rendben a cirkóval... stb. De ezen felbuzdulva elővettem a számláinkat, - és láss csodát! -, az előző évi elszámoló számla és a mostani között 7 köbméter az eltérés. :-) Ráadásul előző évben nem volt tűzhely, és csak 2 konvektorral tudtunk fűteni, ráadásul mindig fáztunk, valamint a fürdőszoba árammal való fűtése plusz 50 eFt-al emelte a villanyszámlát. Ezen a télen, a cirkóval, mind az 5 helyiséget fűtöttük, egy percig sem fáztunk, sőt!, a tűzhely is üzemel. Ettől függetlenül, úgy érzem, hogy lehet valami gond a kazánunkkal, mert nem ad folyamatosan melegvizet. Olyan, mintha vizsgűálgatná, hogy elég meleget ad-e, ahelyett, hogy nyomná folyamatosan a forrót. :-((( Ez zuhanyozás közben felettébb kellemetlen. Hol forró, hol teljesen hideg a víz. Ki tudom cselezni, ha a mosdónál forróvizet engedek közben.

 

Gyorsan elküldöm, hogy nehogy behaljon a gépem, késöbb írok még.

Előzmény: ArroW (59)
ArroW Creative Commons License 2005.12.21 0 0 59

Tilia!

 

Ha csak a mondandom egyik felet vetted at, akkor erhetnek meglepetesek. Ha allitassz valamit nem artana utana tenyleg figyelni a gazfogyasztast is..

Jah.. en is orulok -most mar hogy elkeszult a cirkofutes nagynehezen- hogy nem kvazar lett.. Viszont tovabbra is cseszi a csorom, hogy remekul lehetne hasznalni azt a kvazart, vannak olyan lakasok ahova idealis lenne, ha.. Nem irom le megegyszer.. :) Lenne mit javitani a termeken is, es a forgalmazasan/szervizellatasan is.

 

 

Előzmény: Tilia (57)
ArroW Creative Commons License 2005.12.21 0 0 58

Ito!

 

Reszvetem, annyit tudok mondani, orulok hogy vegulis nem kaptam eme csodalatos termekbol. Meg ha a cirkoval kisse draga is lett az uj futes. A kifogasaimat a kvazarral kapcsolatosan kicsit lentebb pontokba szedve mar leirtam.

Előzmény: ito okashi (55)
Tilia Creative Commons License 2005.12.17 0 0 57

Szia, Arrow!

 

A tanácsodat követve visszavettük 65 fok környékére a fűtést, és nálunk most a klíma jó, de a fogyasztást az utóbbi napokban nem néztem, mert egy kicsit besűrűsödött a programom, mert "lett" egy nem várt APEH-ellenőrzésem. Holnap pedig elutazunk pár napra. Ha lesz időm, és fejlemény majd még írok.

 

(Ito-t hallgatva, talán nem is baj, hogy cirkónk lett, csak ne került volna ilyen sokba!)

Előzmény: ArroW (54)
Tilia Creative Commons License 2005.12.17 0 0 56

Szia, Ito! Még mindig jobb, mint az olajkályha volt. :-)))) Az is kialudt minden éjjel...

 

És ki(k) a karbantartó(k)? (Hogy elkerüljük.)

Előzmény: ito okashi (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!