Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

cs_geza Creative Commons License 2002.12.17 0 0 12
En egy Waresz alol utottem ki a futomuvet hasonlokepp, mindenkivel megesik, ne idegeld magad emiatt. Ha visszakeresel a hozzaszolasaim kozt, talalsz 3 suzuki bontot is, ha olyan alkatresz kell, ami bontobol veheto, egesz olcson meguszhatod. Egy felni kb 4000, de elegge rosszkor keresed, most lehet h nem kapsz. Mindenkeppen menj el SOS futomuvizsgalatra es szolj h nezzek at, mert megutotted. Szinten menj el a gumishoz, majd ott megmondjak, mi a helyzet a gumival.
Astra Agressor Creative Commons License 2002.12.17 0 0 11
Én sem ma kezdtem a pörgést, de tegnap reggel rögtön az első kanyarban úgy odavertem az autót, mint még soha.
Gondoltam meló előtt még felvázolok néhány ábrát, de a vasárnapi hó már jegesre volt talposva, és arra esett a friss. Az előző napi tapasztalatokra alapozva rántottam rá a kéziféket, de most a jégen megindult, és hiába próbáltam kihúzni az elejét, kb. 6-8km/h -val odavágtam a jobb hátsót. Utána figyeltem az egyenesfutást, rázza e a seggét, van e látható sérülés, stb. Ma emelőre rakjuk, de pontosat majd csak a futóműves tud mondani. Atomra be tudnak mérni mindent, miliméteres eltéréseket is.
Kálmánka Creative Commons License 2002.12.17 0 0 10
Ha azt mondja az öreg, hogy ő ilyet még sohasem csinált, akkor tuti hazudik, vagy nem vezetett soha télen! :)))))
Előzmény: hm238423 (9)
hm238423 Creative Commons License 2002.12.17 0 0 9
Nyugi. Mondd el az oszintet a faterodnak, abbol sohasem lehet baj. Karacsonykor mar nevetni fogtok rajta...
Előzmény: ndrs (7)
Kálmánka Creative Commons License 2002.12.17 0 0 8
Azért nem kell megijedni, mindenkivel előfordul az ilyesmi...
Előzmény: ndrs (7)
ndrs Creative Commons License 2002.12.16 0 0 7
Köszi mindenkinek a hozzászólást!

kálmánka: külön köszi a részletes választ. próbálgattam, egyenesben abszolút OK volt, nem húzott félre. Igaz gyorsan sem mertem vele menni a gixer után, nehogy további galibát okozzak.

agi521: belegondoltam: igazad van. Főleg hogy más biztonságáról is szó van.

Attól tartok egy időre átmegyek passzív módba, de beszámolok majd a helyzetről ígérem legkésőbb miután megjöttek apámék ;-)

Kálmánka Creative Commons License 2002.12.16 0 0 6
Ha a kocsi képes egyenesen menni száraz úton, és nem húz semerre sem (sima úton általában kicsit az út széle felé húz a kormány, visszafelé pedig az ellenkező iránYba kell hogy húzzon), a kormány pedig ezalatt egyenesben van, akkor a futóműbölcső sértetlen. Ha nem igy van, hanem valamerre félrehúz akkor egy futóműszervizben meg tudják mondani mekkora a baj. Lehet hogy kis hangolással megoldható a probléma, de lehet hogy lakatos kell. A futóműves vizit kb 500-1500 Ft + futóműállitás (5000 alatt, de változó), a lakatos ha nincsen nagy gáz akkor max 40.000 (Suzuki könnyen alakitható nem fog vele szopni. Felni (ha a gumi tartja a nyomást akkor nincsen nagy baj) új felni ára 15 körül, bontottat (az is hibátlan)megkapod 5-6000-ért + gumi átszerelése 500 körül. A futóműbevizsgálás pár perc, a lakatos pedig pár órát dolgozik rajta majd, ha kell. (első hó után egyébként nagyon tele vannak, igy érdemes sietni az elvitellel!) Hétvégéig van időd nem lesz gáz. A futóművest mindenképp ajánlom, a felnit meg cseréltesd át, jobban jársz mintha javitgatnák neked (felmelegitik, kimegy belőle a szén, elmegy az edzés, stb. nem lesz soha többet az igazi). Gumit is érdemes megvizsgálni, hogy nincs-e rajta dudor, mert ha akad akkor azt is cserélni kell, mert az igen könnye eldurranhat neked akárhol, és egy atópályán az nem a legjobb élmény. Használt gumit is tudsz beszerezni. Ha érdekel nyomj egy emilt!

Remélem kimeritő voltam, ha valamit kihagytam akkor szóljál!

agi521 Creative Commons License 2002.12.16 0 0 5
a potkerek csereje jo otlet elso korben. de megjobb, ha apunak elmondod oszinten, hogy gyakorolni akartal es ez tortent.

ha ne adj Isten nagyobb a baja az autojanak, s ebbol kifolyolag vmi balesete lesz kesobb, hogy szamolsz el a lekiismereteddel??

gondolj bele, ha Neked is lesz majd egy fiad...Te mit varsz majd tole??

udv
zoli

Bihus Creative Commons License 2002.12.16 0 0 4
A futóműves meg tudja mondani, lehet, hogy nem kell csinálni vele semmit.

De az egyik topicot szerintem töröltesd...

Előzmény: ndrs (3)
ndrs Creative Commons License 2002.12.16 0 0 3
Köszi az infot.

Felninél kb. mire számíthatok?

Bihus Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2
Vidéken egy jól felszerelt műhelyben is 5k körül van egy futóműbeállítás. A felni gázosabb...
Előzmény: ndrs (-)
papa_130 Creative Commons License 2002.12.16 0 0 1
Ja, 0 bocs...:-)
papa_130 Creative Commons License 2002.12.16 0 0 0
Ne haragudj, de egy Swift tényleg ennyit bír, és ezt nem bántásból mondom.
Futóművest mindenképp ajánlatos meglátogatni szerintem. A pótkereket például felrakathatod (mármint a felnit) ha el akarod titkolni legalább ideiglenesen. Beállítás se lenne rossz mert szinte bizti hogy elállítódott és később kiderül a pitty-putty ha féloldalasan kopik a gumi.. Meg eleve valami hozzáértő +nézi a verdát, nemcsak ez a hüje papa nyomja a marhaságait.:-)))
Előzmény: ndrs (-)
ndrs Creative Commons License 2002.12.16 0 0 topiknyitó
sajna a törzsasztalba írtam be először:

amortizáció:apám Swiftje járdának lökve

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!