Helló Barnetto! A nagyja vizsgámon túl vagyok, fellélegeztem. Ezért most írom, hogy megcsináltam a bajuszos pogácsát. Nagy sikere volt. Nem gondoltam, hogy az egész elfogy, de elfogyott. Egy gondom volt, hogy kevés volt a túrós töltelék. VAlaki azt mondta, hogy teljesen körbe kellett volna kennem és úgy belemártogatni a sajtba. Hát akkor még kevesebb lett volna. legközelebb is csinálok.
Megbeszéltem magammal, hogy akkor fogom lebontani a karácsonyfát, ha olvadni kezd a hó. Legalább annyi előnyét élvezzem a műfának, hogy tovább meghagyom, meg most olllyan igazi tél is van.
A mi ezüstfenyőnket már ki is ültettük,most lepi be a hó,de kihasználtuk a jó időt.1-2 nap hozzászoktatás kell mindegyik helyen.Csütörtöktől nagy minuszokat mond,inkább közvetlen ki ne tegyétek,mert átfagy a dézsa.
Karácsonyfáról: még bent van a szobában az a kis szerb luc amit még valamelyik virágbajnokságon nyertem és dézséba ültettem, hétvégén lebontjuk a diszitést és fokozatosan elkezdjük kivinni az udvarra (elöszoba -> kazánház -> udvar). Mi lenne az ideális mikorra érjünk ki vele?
Hát jó vastagon kentük az szentigaz... Lehet, hogy nem nyújtottuk ki eléggé, hogy félbe lehesse vágni :) aztán sütés közben jól "feljött" lett vagy 5cm magas.
Hmm, kicsit elkalkuláltad az arányokat, nekem általában 60-70 db, és bőven elég a krém. A krém nem töltelék, olyan vastagon kenem, mint a kenyérre a vajat, és csak az egyik felét. Töltelékként kalóriabomba, de nem lehet rossz.
Sziasztok,
megcsináltuk a Barnetto féle bajuszos pogikat, de valamit elronthattunk mert kb. 40 db 4-5cm átméröjü pogi lett viszont a töltelék csak a felére lett elég. Azért elfogytak a bajusztalanok is :-) és finom volt.
Barnetto kösz, hogy közzétetted!
Most már akkor kertészújév van!Ma megtaláltam a családi szaloncukrot,/amit biztos helyre dugtam,/szerencsére nem szeretik annyira.Mi már holnap leszedjük a fát,hogy ki tudjuk ültetni.
Szia Pireisz!
Itt a recept, mindjárt dupla adag, de szerintem elfogy.
Hozzávalók:
1 kg liszt
1/2 Ráma
3 db tojás (1 egész, 2 sárgája)
1 élesztő (cukros tejjel felfuttatni)
só (ízlés szerint, de jó sós legyen)
1 1/2 pohár tejföl
Ezeket összedolgozzuk, kinyújtjuk, a tetejét bekockázzuk, pogácsa formára
szaggatjuk, megkenjük tojással, kisütjük.
Ne túl vékonyra nyújtsd, mert majd félbe kell vágni a kisülteket.
Töltelék:
25-30 dkg juhtúró
10-15 dkg vaj vagy Ráma
25 dkg reszelt sajt
A vajat a juhtúróval habosra keverjük, ha kell, kicsit sózzuk.
A kisült, kicsit meghűlt pogácsákat ketté vágjuk, alsó felüket ízlés
szerinti vastagságban megkenjük a túrós krémmel, és a reszelt sajtba
nyomjuk, (A sajtdarabkák ráragadnak, ettől bajszos.) majd a tetejét
ráillesztjük. Lehet kóstolni, de most kell erősnek lenni, eltenni, hadd
álljon kicsit. Azért így melegen, ropogósan is el tud fogyni.
Jó étvágyat és BUÉK meg virágos szép 93-at kívánok minden kertésznek!
Szaladok gomolyáért.
Sziasztok!
Az idei karácsony az ajándékváráson kívül is adott meglepetést.
Megvolt a fa, a talp, sikerült az utolsó pótégőket megvennem a Match-ben, csak a díszek tűntek el. Ez 24-én du. derült ki. Fél óra alatt feltúrtuk a lakást, sikerült jó nagy fölfurdulást csinálni, végül a lányom ágyában megtaláltuk. Oda senki sem tehette. Para.
A halászlé jó lett, a vendégek csak csipegettek, így aztán a maradék kitart szilveszterig.
Ma megvettem a malackát, lencsét szilveszterre, újévre. Lesz bajuszos pogácsa, ami a sós sütik legjobbja.
A hibiszkuszom megajándékozott 1 szép virággal.
Hű,ezek is finomak!Nálunk is volt beigli is,mert az is finom,de érdekes,hogy csak ilyenkor fogy.Nyáron is vettem ki a fagyasztóból,de akkor nem kapkodták annyira.
A diópálinkát leszámítva,jobb megoldás a tiétek,de erre egy jótét szülőnk sem lakik,így két részletben jött a Jézuska hozzánk.Mikor a kicsik elaludtak,feldíszítettük a fát/a zénuram célzóvíznek vörösbort használt/.Az apraja reggel sikongatott a fának és az ajándéknak.
Sziasztok!
Boldog karácsonyt!
Igen a gyerekekkel elmentem anyukámhoz ebédre,
addig itthon Csilla , a feleségem feldiszitette
a fát.
Édesanyám megkinált a most felbontott diópálinkájával,
igy aztán eléggé beállva érkeztem haza. :)
Nagyon szeretem!
Mi rontjuk aa statisztikát,mert bár szeretjük a halat,de karácsonykor nem.A töltött káposzta,kocsonya rovatban szereplünk.A beiglit is gyárit veszek,nem kínlódom vele,mindig kireped./Zserbó az sk.lesz./Jó hideg idő lesz,ha minden igaz.Remélem köd nem lesz napközben.
Onobody letörik a Jézuska szárnya,mire a sok szaloncukrot felaggatja.Elviszitek a lányokat,hogy meglepetés legyen?
Szia Onobody!
Igen, mi is javítjuk a halas statisztikát. A Népszabadság szerint csak 54% a halas.
A miértet nem tudom pontosan, de talán hagyomány, mint a húsvéti sonka, meg aztán nem tudok pulykát sütni. Különben a pulyka egyben írtó ronda, csak a melle szép. A hal egyben is csinos.
A halászlé fő baja, hogy mindig ráfröccsen az ünnepi terítőre.
Ma a piacon hosszú sorok álltak az élő halért, meg a savanyú káposztáért. A töltött káposzta a 2. helyezett.
Sziasztok!
Hát nem volt könnyü hazavinni sem!
De csak innen a szomszéd utcábol kellett.
Nem szoktuk tulcsicsázni , bár néhány kilo
szaloncukor azért rákerül.
Hogy hol lakunk addig? Szerencsére van elég szoba,
Egyet csak a fenyőnek tartunk fenn. :)
Tényleg , mindenki főz halat karácsonyra?
Olvastam a HVG-ban , hogy szinte minden
magyar családban hal a karácsonyi menü.
Miért? Ti tudjátok?
Szia Onobody!
Ekkora fát hazavinni sem lehetett egyszerű. Gyerekkoromban mindig nagy, mennyezetig érő fánk volt, de csak egy kisasztalról ért a plafonig.
Elképzelem, mekkora angyal tudna ezzel röpködni...:-)
Szia Barnetto!
Létrárol fogjuk disziteni , bár jó ötlet ez
a fektetés is .
Diszités után meg felállitjuk... ;) , Jó!
Elfér asszem , csak a hegyéből kell levágni egy
kicsit.
Ugy rémlik 3,60 a mennyezet.
Kicsit problémás , hogy nálunk is titokban kell
felállitani és feldisziteni .