Keresés

Részletes keresés

háppersze Creative Commons License 2003.02.03 0 0 181
Ez az ezoterikus módszer?
Előzmény: lanigiroisz (180)
lanigiroisz Creative Commons License 2002.12.19 0 0 180
Azt hiszem, hogy nemmel fogok:(((( minél közelebb kerülünk hozzá, annál inkább érzem, hogy nem lesz jó:((((
háppersze Creative Commons License 2002.12.19 0 0 179
Választásokon is lehet külföldröl szavazni, csak magyar állampolgárnak kell lenni, és szerintem ezt az igényedet néhány héttel a választás elött jelezni kell a konzulátuson/nagykövetségen.
Lehet, hogy nem árt a külföldi tartózkodást otthon is bejelenteni.
Eddig én mindig otthon szavaztam, de biztosan tudom, hogy külföldröl is lehet, nem csak a népszavazásokon, hanem az országgyülési képviselöválasztáson is. Ez alapvetö joga minden állampolgárnak, és az államnak meg kell teremtenie a feltételeket hozzá. Meg is teremtik, amennyire én tudom. Csak kicsit utána kell járni.
Előzmény: Infantrio Ficcer (158)
Droopy Creative Commons License 2002.12.19 0 0 178
Ha a tobbi resz is csak ennyire pontos...
Előzmény: Droopy (177)
Droopy Creative Commons License 2002.12.19 0 0 177
Vámkönnyítés az Uniótól
...A csatlakozás után a magyar vámszerv által beszedett vám 75 százaléka a brüsszeli költségvetésé lesz és csak 25 százaléka Magyarországé, ezt azonban csak a vámszervezet finanszírozására lehet fordítani. Bár a magyar költségvetésnek kiesést okoz majd a kisebb vámbevétel, ugyanakkor az Uniótól, a magyar befizetés összegének háromszorosát kapjuk vissza támogatások formájában...

Forras:Spednet Logisztikai portal

Előzmény: budai93 (163)
budai93 Creative Commons License 2002.12.19 0 0 176
Láttad a link dátumát?
Ezért érdekes az MNO cikk részlete.Az ugyanis dec.13.
Honnan lehetne megtudni az igazat?
Mert ez így meddő vita.
Bár azóta senki nem vonta kétségbe az MNO cikkét.
Előzmény: qncogi (174)
Egy polgár Creative Commons License 2002.12.19 0 0 175
Ha a topic címében lévő kérdésre kell válaszolni, akkor természetesen igennel.
remélem mindenki más is így van ezzel.
qncogi Creative Commons License 2002.12.18 0 0 174
Csak Magyarország használhatja a nevet
2007-tőlcsak a magyarok használhatják a tokaji márkanevet

RTK KLUB Online
2002-11-23 14:29:39
A tokaj-hegyaljai szőlő- és bortermelők nagy örömmel fogadták azt a brüsszeli kinyilatkoztatást, mely szerint csak a történelmi Tokaj-Hegyalja borvidékén termelt és érlelt nemes borok használhatják 2007-től a tokaji márkanevet.
Jarencsni János, a Tokaj-hegyaljai Borvidék Hegyközségi Tanácsának titkára elmondta: "Magyarország évek óta a kizárólagos név birtoklásáért Franciaországgal, Olaszországgal és Szlovákiával harcol, ugyanis Tokaji néven ezekben az országokban is forgalomba hoznak borokat."
A hét elején Brüsszelben ismét napirendre került tokaji névhasználat uniós szabályok szerinti indoklása kifejti, hogy a földrajzi eredetvédelem azt az országot illeti, ahol a termőhely található.
A hegyközségi tanács titkára kifejtette: a kizárólagos magyarországi névhasználatról 1993-ban már született megállapodás Magyarország és az EU között, azonban mostanáig ennek végrehajtása nem került napirendre. Hozzátette: a hegyaljai boros-gazdák is folyamatosan szorgalmazták, hogy Tokaji néven csak Hegyalján termett szőlőből, az itteni pincékben érlelt nemes borokat lehessen forgalomba hozni.
Amennyiben öt esztendő múlva valóban érvénybe lép ez a szabály, véget ér az a korszak, amikor a fogyasztókat megtévesztő módon ilyen márkanévvel teljesen más jellegű, más országokban készült borok is a polcokra kerülhetnek a világ borpiacain.
Kiss László, a sátoraljaújhelyi központú Tokaj Kereskedőház Rt. vezérigazgatója - aki szintén jelentős lépésnek nevezte az uniós kinyilatkoztatást - úgy vélte, hogy a borvidéken rövid időn belül ki kell dolgozni és működtetni egy márka- és érdekvédelmi rendszert, ami már a jövő év elején megszülethet.
A francia érdekeltségű Tokaj Hétszőlő Rt. vezérigazgatója, Kovács Tibor szerint sem engedhető meg, hogy bármilyen bizonytalanságot is érezzen a vásárló egy olyan nemes és drága bornál, mint például a tokaji aszú. Forrás: MTI

Előzmény: budai93 (171)
egyket Creative Commons License 2002.12.18 0 0 173
jássz
LeRoi Creative Commons License 2002.12.18 0 0 172
milyen sms-t?
Előzmény: oroszlánkölyök (157)
budai93 Creative Commons License 2002.12.18 0 0 171
Dec.13-án szedtem le az MNO-ról.
Keressem meg neked?
Egyébbként, több szöveg nem volt erről.
Azért mondtam ,hogy mellbevágott.
Szanyitól is kérdeztem a Game..topicban,de nem válaszolt.
Előzmény: Luvasutas (170)
Luvasutas Creative Commons License 2002.12.18 0 0 170
Két pert is nyert az ügyben a Magyar állam. 1937 és 1939 ben.Linket lécci
Előzmény: Luvasutas (169)
Luvasutas Creative Commons License 2002.12.18 0 0 169
Kicsit off de a trianoni szerződés a hegy tuloldalán termett borok tokaji néven való forgalmazását tiltotta( északabra van a szlovákiai oldal és ezért gyengébb a termés minősége). Szóval az EU hol engedte meg a Tokaji bor más állam általtörténő forgalomba hozatalát? Hungaricumként le lett védve.Valami linket lécci?
Előzmény: budai93 (168)
budai93 Creative Commons License 2002.12.18 0 0 168
Nem ferditek,nem elutasitották,csak:

"A jelöltek közül voltak, akik egyéb engedménnyel is beérték. Például a szlovák delegáció, amely komoly sikerként értékelte, hogy az Unió engedélyezte számukra, hogy tokajiként forgalmazzák egyes boraikat. (Miután a történelmi tokaji borvidék két faluját Trianonban elcsatolták Magyarországtól"

Ez engem nagyon lehangol.
Tudod idenditás.Tudom,lehet ,hogy nacionalizmus.

De , ha már a tokaji sem biztos ,hogy magyar
akkor mi lesz ami kicsit megmutatja ,hogy hé világ itt vagyunk??

Előzmény: Luvasutas (166)
Luvasutas Creative Commons License 2002.12.18 0 0 167
Hungarikumok jegyzékénél megtalálod..
Előzmény: budai93 (165)
Luvasutas Creative Commons License 2002.12.18 0 0 166
Linkeld be lécci az elutasítást.
Előzmény: budai93 (165)
budai93 Creative Commons License 2002.12.18 0 0 165
"A Tokaji bort is megkaptuj Hurrá 2003 április HAJRÁ MAGYAORSZÁG HAJRÁ MAGYAROK"

Ezt Te írtad.

Aztán meg az történt,hogy nem kaptuk meg..cc

Előzmény: Luvasutas (164)
Luvasutas Creative Commons License 2002.12.18 0 0 164
Orbán Viktor parancsára IGEN!
Előzmény: budai93 (163)
budai93 Creative Commons License 2002.12.18 0 0 163
Erről mi a véleményetek?

2002.12.18. 13:13

Magyarország - a hazugságokkal ellentétben - az EU nettó befizetője lesz

A hivatalosan közzétett adatok szerint Magyarország a következő pénzügyi feltételek szerint csatlakozik az Európai Unióhoz:

KIFIZETÉSEK MAGYARORSZÁGNAK 2004 2005 2006
Áthúzódó előcsatlakozási támogatások 235 199 124
Mezőgazdaság 124 541 650
Felzárkóztatási alapok 209 438 524
Belső politikák 42 72 97
Egyéb támogatás 0 61 61
Egyösszegű kiegészítés 155 28 28
Összesen (kifizetés) 824 1339 1484
MAGYAR BEFIZETÉS AZ EU-BÜDZSÉBE
Hagyományos saját források -97 -150 -150
ÁFA-befizetések -61 -96 -99
GNP-alapú befizetések -348 -527 -542
Brit visszatérítés -46 -71 -74
Összesen (befizetés) -553 -845 -865
NETTÓ EGYENLEG 271 494 618

(Forrás: Európai Bizottság, adatok millió euróban)

Ezekre a számokra alapozva sulykolják, hogy Magyarország már az első évtől kezdve haszonélvezője a csatlakozásnak.
Vizsgáljuk most pusztán a 2004-es esztendőt, mennyiben felelnek meg a valóságnak ezek az adatok.
Először is tisztáznunk kell, mit jelent az, hogy "Áthúzódó előcsatlakozási támogatások "? A mi értelmezésünkben azt, hogy ez az a pénz, amit Magyarországnak már a csatlakozás előtt, éppen az arra történő felkészüléshez, azaz a csatlakozásra való megfelelőség biztosításához meg kellett volna kapnia, de nem kapta meg , holott ennek "ellentételezése" megtörtént többek között az EU számára kedvező jogszabályoknak a csatlakozás időpontját megelőző életbeléptetésével. Tehát ezt a pénzt nem lehet a "bevétel" rovatba könyvelni (ezzel az egyenleg 36 millió euróra csökkent)!
Most nézzük a mezőgazdasági támogatás összegét. Ez a régi EU-tagoknál kifizetett összeg egynegyede, amit - ahhoz, hogy legalább egy fél európait érjen egy magyar - saját költségvetésből kiegészíthetünk. Adhatunk tehát magunknak erre a célra 150 millió eurót (30 %), de ez az összeg megint a kötelezettségeinket növeli, csak annyi a különbség, hogy nem az EU költségvetésén átfuttatva (egyenleg: -124 millió euró).
Térjünk át ezután a befizetési kötelezettségekre, mert itt is ügyes trükköt fedezhetünk fel. Az EU-tagsággal egyidőben ugyanis megszűnik Magyarország vámbevétele , mert minden az unióba érkező áru után fizetett vám egységesen és közvetlenül az EU költségvetésébe vándorol. Magyarországot a jövőben mindössze annyiban érintik a vámok, hogy a területén beérkező áruk esetén köteles lesz az EU számára beszedni (igaz, ehhez kaphat némi költségtérítést az EU-tól).
Az elmúlt évi költségvetés adatait megvizsgálva ez mintegy 120 milliárd forint, azaz durván 480 millió euró bevételkiesést eredményez. Ezt tehát tovább rontja az egyenleget: -604 millió euró.
Az első évben így több mint 600 millió euró, azaz százötven milliárd forint veszteségünk lesz . Ezen felül fel kell hívnunk arra is a figyelmet, hogy az általunk várt támogatások teljes összege biztosan nem lesz lehívható (a tapasztalatok szerint legjobb esetben ezek 75 %-át kaphatjuk meg)!
Nem hagyhatjuk szó nélkül azt sem, hogy ami számunkra megalázó egyezség, az kiváló üzlet az EU-nak. Koppenhágáról ugyanis az International Herald Tribune a következőt írja: "Bagóért bővült keletre az EU". Maga a bővítés átlagosan mindössze 9 eurójába kerül a jelenlegi tagok állampolgárainak, és ez még az EU előzetes költségbecslésénél is jóval alacsonyabb (olcsóbban vettek tehát meg, mint gondolták). A most felvettek másodrendűségét az is jellemzi, hogy míg pl. Görögország lakosai fejenként 437, addig a magyarok 49 eurót kapnak támogatásként.
Erre ugye már nem kellene annyira büszkének lenni!

naiv Creative Commons License 2002.12.18 0 0 162
Én NEM-el,

hogy miért, elolvashatod itt:

Helyzetelemzés
jobbról

Sebastian Independent Creative Commons License 2002.12.18 0 0 161
Dear hozzászólók!

Nyitottam egy topicot Információk az EU-val kapcsolatban címmel. Kukkntsatok be és nézzük meg hogyan tájékozódhat egy átlagember arról, hogy személy zerint rá nézve milyen kötelezettségeket ró az EU tagság.

Infantrio Ficcer Creative Commons License 2002.12.18 0 0 160
Mer' recesszio van, gyerek, azé'.
Előzmény: oroszlánkölyök (159)
oroszlánkölyök Creative Commons License 2002.12.18 0 0 159
Akkor szerinted a németek miért nem tudtak idén kétszer nyaralni menni? Amit ugy mellékesen a magyarországi turizmus is megsinylett!
Előzmény: morbiczer (152)
Infantrio Ficcer Creative Commons License 2002.12.18 0 0 158
Hékás, akkor választásokon mér' nem lehet?
Előzmény: háppersze (156)
oroszlánkölyök Creative Commons License 2002.12.18 0 0 157
Hát igen kiterjedt az ismrősi köröm.Az alábbfelsoroltakon kivül més Franciaországban,USÁ-ban ,Dél-Afrikában,Szlovákiában,Erdélyben.
Egyébként kösz az sms-t!
Előzmény: LeRoi (149)
háppersze Creative Commons License 2002.12.18 0 0 156
A külföldi konzulátusokon is lehet szavazni. Én vagy itt Hamburgban fogok (IGENNEL), vagy hazamegyek. De mindenképpen szavazok.
Előzmény: morbiczer (153)
sas2 Creative Commons License 2002.12.18 0 0 155
Nem megyek el szavazni, tartozkodás = gyenge nem
Remélem sokan leszünk így.
háppersze Creative Commons License 2002.12.18 0 0 154
Ez aztán a lenyügözö érvelés. Fektessél be valami EU mentes ingatlanba, pl. Albániában, hogy legyen hova menekülnötök a barátnöddel, ha megindul a szennyes nyugati áradat hazánkba.
Előzmény: lelegeztetogep (132)
morbiczer Creative Commons License 2002.12.18 0 0 153
Különben valószínűleg sehogy, mert nem leszek itthon.
morbiczer Creative Commons License 2002.12.18 0 0 152
"Pl a német gazdaság stagnál. (..) Ottani ismerőseim mondják,hogy márkár majdhogynem 1 az 1-ben számolták at eurora."

Ismerőseid szerintem 10-ig nem tudnak elszámolni, ha ilyeneket állítanak.

Előzmény: oroszlánkölyök (94)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!