Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.21 0 0 20

Mivel az állatvédők egyre jobban ellenzik az állatok távol tartásához használatos villanypásztort, így illene már megváltoztatni a fórum témáját mégpedig " Kolonc az embernek? ". Elgondolkoztató mert az ingatlan védelemhez a  jogtalanul betolakodó, behatoló bűnöző típusú ember távol tartásának egyik módja egy nagyon erős villanypásztor alkalmazása. Ennek megérintésétől még nem fog meghalni az ember, de ha mégis meghalna az már legyen az ő baja. Nekem soha nem jutott eszembe, hogy bemenjek jogtalanul egy másik ember ingatlanára vagy annak házába és onnan bármit is eltulajdonítsak. Aki viszont mégis él ezzel a bűnözői tevékenységével az vessen magára. Már eddig is sok problémát okozott a bűnözői társadalom és be kell rendezkedni az ingatlan védelemre drasztikusabb eszközök alkalmazásával. 

charlie-21 Creative Commons License 2010.10.17 0 0 19

Használjátok a modern villanypásztort azaz az ebőrző keritéseket. Nekünk nagyon bevált. A kutya nem szökik, nincs látható vezeték.

Ezt az oldalt tudom ajánlani hozzá www.rejtettkerites.hu

AkiRon Creative Commons License 2004.06.06 0 0 18
Szerintem nem lehet baja egy olyan vill. pasztortol, amelyik direkt kutyakhoz-macskakhoz van, ha egeszseges a kutya (marpedig ha 180-as keritest ugrik, akkor vszinu az :). Nezz be ide: www.anivet.hu Allattartasnal vannak vill. pasztorok.
mezoor Creative Commons License 2004.05.21 0 0 17
Az állatorvos is ezt tanácsolta:(
Kiskutyám még az ivartalanítás napján, a kapunyitáskor felugrott haló poraiból kitűzöt mellettünk és torkon ragadta a szomszéd kutyusát.
Azóta, az általa megharapottak száma is rohamosan megnőtt(nem tudták értelmezni a kapun függő 3 harapos kutyus feliratú táblácskát, de az is lehet, hogy nem hittek neki)
Előzmény: ZsSzilvi (13)
csogu Creative Commons License 2004.05.20 0 0 16
:DDDDDDDDDDDDD

Nekem sok kutyám volt és a Haskyval nem egszerű ez a kerítés dolog. Sőt akkor vidéken laktunk és én miattam kezdett sok ember a csirke tartásba, mert a kutyám megette őket és fizethettem:o)

Előzmény: Törölt nick (14)
ZsSzilvi Creative Commons License 2004.05.20 0 0 13
Az ivartalanítást választanáma helyedben...
A kutya attól megnyugszik, nem csavarog...
Hidd el, a leghumánusabb, legegészségesebb megoldás...
Előzmény: Törölt nick (9)
csogu Creative Commons License 2004.05.20 0 0 12
Most milyen kutyád van?
fenyo54 Creative Commons License 2002.12.19 0 0 11
Helló yazoo!
A múlt év elején mi is hasonló helyzetben voltunk anyósomék dobbermannja jóvoltából.
Csináltunk az udvaron kenelt, a drótkeraítés 1.8 volt, szögesdrót kiegészítéssel. Mivel alulról körbebetonoztattam lefelé a földbe, hogy ásva ne tudjon kiszíbadulni, ő is felülről vette az akadályt. A 10. eset után meguntam, jobb előre megakadályozni a szomszéd-vitákat, ezért a kutya felkerült a társasházi lakásba. Most már a napi 10 óra helyett 2*10 percet mozog, kaját kap, csak ne kopogjon a körme a padlón járkálás közben - addig is egy helyben marad, szönyeg a lakásban kb. annyi van mint egy szibériai nemes palotájában stb. Így elértük, hogy a kutya mostmár a 40 kg-t üti felülről, a nálunk töltött szombat délutánokon pedig 20 perc múlva már befelé kéreszkedik a lakásba.
Tehár a tuti javaslatom: egy nagy türelemmel megáldott, kissé korosodó, leterhelt, fáradt de rettentő jóindulatú felmenő, aki mellette őszintén állatbarát. Ő képes lehet megállás nélkül etetni a kutyicot, le pedig már csak egy rövid eü. séta erejéig viszi. A hatékonyságot növeli, ha a kutyának nincs konkurenciája - pl. unoka, egyéb pici gyerek. Nálunk meglett a hatása.
Persze mi a magunk részéről néha már ezt a tartásmódot látjuk állatkínzásnak.
Előzmény: Törölt nick (-)
Shai-na Creative Commons License 2002.12.19 0 0 10
Szerintem próbáld meg hogy a kerítés tetejét befele döntve megmagasítod. Akkor talán nem tud sem kiugrani sem kimászni!
Előzmény: Törölt nick (9)
Shai-na Creative Commons License 2002.12.19 0 0 8
Sziasztok!

Szi! Yazoo!

A villanypásztor mezőgazdasági boltban be tudod szerezni vagy nagyobb állatgyógyászati boltban.
20-30 körül már van, de gondolom készíteni olcsóbb.
Óvatosan bánj vele, az egyik ismerősőmnek e miatt halt meg a kutyája. Villanypásztorba ütközött és másnapra egy vérrög keletkezett, ami elzárta a szívét.

Előzmény: Törölt nick (7)
Boarhunter Creative Commons License 2002.12.18 0 0 5
Hali!
Nekem is van (többek közt) egy befogadott német vizslám, aki röhög minden kerítésen és a magántulajdon szentségét abszolút nem tiszteli. Ez leginkább abban nyilvánul meg, hogy a szomszédok kertjeiben a 46-os tappancsával iszonyú dúlást végez az ágyások között. Próbálták már megmérgezni, eddig nem jött be, próbálták agyonszúrni vasvillával, még meg sem gyógyult és már csavargott, nekem meg nem köszön egy szomszéd sem.
Megkötöttem-egész éjjel üvöltött aztán valahogy rávette a magyarvizslakölyköket, hogy rágják le a nyakörvét(nem vicc, egy hét-két nyakörv). Kennelbe zártam-ott is üvöltött+átmozgatott 1köbméter földet. Azóta bent alszik a lakásban a piszok.
A kolonc nem a legjobb megoldás, tényleg fennakadhat a kerítésen.Nálunk a kerítés adottságai miatt a villanypásztor nem műxik, de egyébként jó megoldás. Volt egy haverom, aki szánhúzó kutyákat tartott, versenyzett velük. Mivel elég fékezhetetlen gárda volt, ő két régi csengőtrafóból ekkentett vmi villanypásztort. Az első néhány fájdalmas tapasztalat után már akkor sem szöktek az ebek, ha nem volt benne áram.
Boarhunter
Előzmény: Törölt nick (-)
oncogito Creative Commons License 2002.12.17 0 0 4
Esetleg ivartalanítsd.
Ördögpirula Creative Commons License 2002.12.17 0 0 3
esetleg 1 nagyméretű kennel,aminek teteje is van?
ÖP
Előzmény: Törölt nick (1)
sírszele Creative Commons License 2002.12.16 0 0 2
Pösti vagy, haver? hogy nem tudod milyen a kolonc?
Összeveri a kutya lábát, és kimegy akkor is, mert hajtja a vére!Az életben többet nem fogja jól érezni magát! Ráadásul felakad a kerítésre és megfullad. Legyen neked koloncod!

Megcsinálhatod a kerítést úgy, hogy a tetején visszahajlik befelé, ez általában bejön, de elég börtönszerű.

Ezenkívül kiköltözhetsz egy tanyára, és szarni rá, ki mit gondol a kutyádról.

Kiadhatod csak a kutyát, hogy jó helyen legyen.

Vagy ne tarts kutyát!
NE TEGYÉL RÁ KOLONCOT!!!!!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (-)
szalka Creative Commons License 2002.12.14 0 0 0
Berelj a postan egy postafiokot :-) Ha jol tudom eleg occso, es ezutan mindenhova azt ad meg levelezesi cimnek es meg van oldva a posta:-)
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.13 0 0 topiknyitó
Naszóval kéne vmi okos segíccség, mer gáz van ám nállunk. Van 1 kb. 5 év körüli már rég befogadott Qtyánk aki igaz hogy turmix de szép darab és sportos viszont sajnos konok isss. Azaz: nem szeresi a korlátozásokat úgymint pl. kerítés. Ergo: a normál 1,80 (+szögesdrót) kerítés felett átröppenve az uccán örzi a házat, ami kissé porblémás dolog. Amúgy abszolút nem támadó, soha senkit nem harapott meg, stb. de sajnos a többi Qtya példáját követve az utóbbi idöben rákapott a postásra... úgyhogy ma meggyütt a levél hogy a posta ezentúl nem kézbesíti a leveleinket és értesítést se hagynak. :-((

Mán töprenkettem hogy mi legyen: 2,5m magas kerítés ölég börtönjelleget adna az ojjektumnak (és gondolom baromi drága isss lenne megcsinázni körbe), mekkötni nem akarom... szal lyó lenne vmi megoldást tanálni. Ekkor villant be hogy mintha hallottam vóna ollasmit hogy koloncot akasztanak faluhelyt a Qtyok nyakába, hogy ne szalaggyanak el vadászni.

Mi a véleményetek, egy illen megódás visszatartaná a kerítésugrástól isss? Vagy 1éb 5let??? Vajjon millen paraméterekkel rendelkezik 1 kolonc???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!