Keresés

Részletes keresés

life Creative Commons License 2002.12.31 0 0 213
Mi köze a karácsonynak meg valami Jézuska nevűnek a kereszténységhez?
Előzmény: psch (-)
Brumm Nárcisz 42 Creative Commons License 2002.12.17 0 0 212
látom te ugyanolyan hülye vagy, mint a mesebeli kisgyerek a cikkben. (most már kezdem elhinni, hogy tényleg ilyen hülyék a gyerekek, pláne a hülye családból származók.)
szerintem ne is beszéljünk egymással.

Előzmény: Globálpatrióta (164)
Devil Inside Creative Commons License 2002.12.17 0 0 211
A világban a következö nagyobb államok állampolgárai mondhatják, hogy nincs közük, nem hat a gondolkodásukra a több évezredes zsidó-keresztény erkölcsi rendszer:

Kína, India, Japán - szóval Dél-Kelet Ázsia

A történelemben Európában a következö rendszerek üldözték a keresztény egyháza(ka)t és támadták ezzel együtt az általa hírdetett erkölcsi rendszert:

Franciaország: jakobinus diktatúra, Szovjetunió: sztálinizmus és a náci Németország is határeset volt.

Hinni nem muszáj, de érdemes átgondolnod ezek alapján, mi lehet az egyházak szerepe...

Előzmény: luciluca (10)
Devil Inside Creative Commons License 2002.12.17 0 0 210
Mübalhé, a cím nem szerencsés - olyan mancsos polgárpukkasztó -, de a cikk teljesen rendben van, egy egyszerü kis szines.
Előzmény: psch (-)
kaleb Creative Commons License 2002.12.17 0 0 209
Csatlakozom hozzád. Idézet Cseri Kálmán református lelkipásztor 1997 karácsonyi igehirdetéséből:

Igehirdetés

Szeretnék először valami olyat mondani, ami ünneprontásnak tünik, hogy aztán annál méltóbban tudjuk ünnepelni karácsony Királyát, a mi hatalmas Üdvözítőnket, aki az Úr Krisztus.

Valaki azt írja, hogy a keresztyéneknek is van egy aranyborjújuk. Egy bálvány, akit az élő Isten helyett imádnak. Ez pedig a betlehemi kisded, a Jézuska — így becézve — vagy Kisjézus. Őt belefektetik a bölcsőbe, szépen feldíszítik, és örök gyermekségre ítélik. Így tudniillik sokkal kényelmesebb nekik. Mert így olyan kis aranyos marad. Olyan picike, aki beszélni sem tud, ezért nem szól bele az életükbe. Olyan kis tehetetlen, tedd ide-tedd oda, akivel azt csinálnak, amit akarnak, és nem Ő rendelkezik velük. Ki van szolgáltatva tisztelőinek, akik maguk szabják meg a tisztelet határát. É-vente egyszer összejönnek a bölcsője körül, egy kicsit elérzékenyednek, egy nagyot esznek, gyönyörködnek göndör fürtjeiben, aztán mennek vissza a dolgukra. Maradnak pontosan olyanok, mint azelőtt voltak: hajszolják magukat és ölik egymást. Egy év múlva, a kisded születésnapján, kis csomagokkal a kezükben megint körülállják a bölcsőjét, eléneklik minden évben ugyanazt a dalt, aztán megint magára hagyják egy évre a Jézuskát is, meg egymást is.

Vajon nincs közel a valósághoz ez a kissé irónikus leírás? Nincs benne sok olyan részlet, ami sajnos jellemző a mi karácsonyi ünneplésünkre? Tegnap, amikor a rádió-ban hallgattam, hogy milyen átéléssel énekelte az előadó: Szent Fiú, aludjál, — meg is ismétli a dal: Szent Fiú, aludjál, — az jutott eszembe: nem ez a mi szívünk vágya? Úgy elaltatni a kisdedet, hogy jövő karácso-nyig lehetőleg fel se ébredjen, és ne zavarja az életünket. Hiszen már az első karácsonykor sem volt számára hely, csak egy büdös birkaistállóban. Ott kellett világra hoznia Máriának első gyermekét. És ma is ki lehet akasztani a táblát mindannyiónk életére: telt ház, nincs hely! Nem fér bele Jézus. Ezért csinálunk magunknak Jézuskát.

Forrás: A prédikáció szövege

A prédikáció persze folytatódik, akit érdekel, kattintson a fenti linkre. A gyülekezet maga látogatható, én nagyon jókat hallok róla. A gyülekezett honlapja itt található:

A Pasaréti Református Gyülekezet honlapja

Előzmény: Pucros Mackó (198)
alphanumericus Creative Commons License 2002.12.17 0 0 208
Szia, szia! Maga alá temet az év vége - levegőt alig kapok... és Te? Esik a hó Brükszellesben?
Előzmény: Éjzejofi (167)
Összeesküvő Creative Commons License 2002.12.15 0 0 207
Nem tudtad, hogy nincs is jobb dolog az életben, mint a zsidózás és a szex (ebben a sorrendben)? Hátha még kombináljuk is őket...

Nem is meglepő, hogy a mi "keresztényeink" másra se bírnak gondolni... :)))

Előzmény: geszthi (206)
geszthi Creative Commons License 2002.12.15 0 0 206
Oh, ez mar ezerszer kiderult a Nitsch kiallitastol kezdve a Scorse filmen at....

De, hogy valami perverzio kapcsan ezt nagydobra is verjek?!

Eszem megall, hogy meg e kapcsan is rogton eljutottak a zsidokhoz, meg mocskos sexhez (lasd 29 es 124) a nagy melldongeto keresztenyeink...

Előzmény: Összeesküvő (204)
geszthi Creative Commons License 2002.12.15 0 0 205
Teljesen iagz amit irsz!

Es a legnagyobb szegyen az, hogy a "nagy keresztenyeknek" eppen ezen kellene felhaborodniuk!

Mert hat a vallasukat juj de serti az Uj Peter...
kozben meg olyan szep blaszfemiat csinalnak otthon (mentsegukre szoljon a gyerekek kedveert) az egesz karacsonybol. Ok mindenki mas is, de ok nem is verik magukat, a keresztenyi erzekenysegukkel.

Hol szol ez az unnep valoban arrol amirol kellene?
Ajandek, anyagiak stb... NO de meg mindig jobb a helyzet mint a Husvettal...

Előzmény: Pucros Mackó (198)
Összeesküvő Creative Commons License 2002.12.15 0 0 204
Nem tudtad, hogy a kereszténység csak addig kell itt a többségnek, amíg arra hivatkozva lehet hazaárulózni, kommunistázni, zsidózni? :(
Előzmény: geszthi (202)
Összeesküvő Creative Commons License 2002.12.15 0 0 203
Nagyon találó észrevétel :)
Előzmény: Pucros Mackó (198)
geszthi Creative Commons License 2002.12.15 0 0 202
Eszem megall, hogy magukat nagy keresztenyeknek vallok gondolnak allandoan "bunos" sexualis dolgokra minden apropo kapcsan.

Emlekezzunk a 168 ora cimplajara.
Milyen csodasan tudtak az oralis sexet egy lelkesszel belelatni epp azok akiknek ez sosem juthana eszukbe...ha mar igaz volna, hogy milyen nagy keresztenyek ok.

Gratulalok, megint adtak magukat...

Előzmény: Törölt nick (135)
luciluca Creative Commons License 2002.12.15 0 0 201
(:-))
Előzmény: Összeesküvő (200)
Összeesküvő Creative Commons License 2002.12.15 0 0 200
Na ja, de én csak ész nélkül írok és írok és írok, azt se tudom már mire... :)))
Előzmény: luciluca (195)
luciluca Creative Commons License 2002.12.15 0 0 199
"Senkinek eszébe se jutott a kereszténység ebben a történetben."
Leszámítva persze a topicnyitót... :-)
Előzmény: Pucros Mackó (198)
Pucros Mackó Creative Commons License 2002.12.15 0 0 198
Megmagyarázom: hivő keresztény asztaltársaink nem sejtik, hogy míg az ő családjukban a karácsonykor bőkezű "Jézuska" és a hitük szerinti "Úr Jézus Krisztus" egy és ugyanaz a személy, addig más családokban egyszerűen csak a karácsonykor aktuális nevelési segédlény, antimumus neve a "Jézuska". Ez a figura mindössze a télapó és a húsvéti nyuszi december végi inkarnációja.

Tehát ez a Jézuska nem az a Jézuska, egyszerű névrokonságról van szó csupán. Senknek eszébe se jutott a kereszténység ebben a történetben.

luciluca Creative Commons License 2002.12.15 0 0 197
Én nem kedveltem Antallt (sem a személyét, sem a világképét), de becsületére legyen mondva, hogy igazi demokrata volt. Ő pontosan megfogalmazta, hogy miért nem akar nagykoalíciót: a "kamikáze-kormány" törvényszerűen fel fog őrlődni és nem lesz más, aki leváltsa, mint a kommunisták. Ezzel egyébként az SZDSZ is egyetértett.

SZVSZ a szocialistákat az hozta ki a karanténból, hogy az MDF-et Csurka és a "borzalmas tagság" ((C)Szabó Iván!) amig tehette, a választók elvárásához képest túlzottan jobbra vitte el. A Szadesz, ha tovább megy jobbra, igen morbid politikai szerepbe jut. Képzeld el pl. Pető Ivánt, amikor ifj. Hegedűs-féle gondolatokat ad elő! :-) Csak az MDF baloldalán maradt helyük!

A jobboldali pártszakadások keltette politikai résbe tudta 94 után a Fidesz betenni a lábát, ami 98-ra a győzelméhez vezetett. Azután 2002-re politikai Gömböc lett belőle, egymaga kívánta a (jobboldali) szocdemtől a keresztény nemzeti konzervatívizmuson át a szélsőjobbig terjedő teljes értékrendszert képviselni. A választók nagyobbik részének ez már sok volt, ismét protestált, elhajtotta őket.

A mennydörgés hangja elült, a verebek ismét visszaülnek a drótra, más sorrendben. Igen nagy esélye van egy, a jobbközépen megerősödő MDF-nek és meg fog újra jelenni a MIÉP is. A kettő között bőséges helye van egy FMPP-KDNP-FKGP jellegű úniónak. A másik oldalon az imponálóan liberalizálódó MSZP elveszi a levegőt az SZDSZ-től. Nem tudom, hogy képesek-e ezt elkerülni. A kommunisták? "Boszorkányokról - mert hogy nem léteznek - többé szó ne essék!" (Könyves Kálmán)

luciluca

Előzmény: Újlaki (193)
belohin Creative Commons License 2002.12.15 0 0 196
Nálad a pont. Én sosem bocsátom meg Antallnak, hogy az MSZP-re kellett szavaznom. :(

Minden szavad arany. Sajnos.

Előzmény: Újlaki (193)
luciluca Creative Commons License 2002.12.15 0 0 195
Így jártál, kedves Összeesküvő!
Ha valaki nem csak ír, hanem olvas is, ezt már régen tudhatja. :-)))
Előzmény: Összeesküvő (192)
Összeesküvő Creative Commons License 2002.12.15 0 0 194
Ez nagyjából így van szerintem is.
Előzmény: Újlaki (193)
Újlaki Creative Commons License 2002.12.15 0 0 193
"...Magyarország akkor lett kettéosztva..."

...amikor nem alakult nagykoalíció. Ha Antall akkor beveszi a kormányba az akkor még vadul antikommunista SZDSZ-t - mellesleg, ugye, ők nyerték volna az első fordulót -, akkor az MSZP egy-két évtizedre kiszorul a hatalomból, normális, kiegyensúlyozott polgári fejlődés indul, a FIDESz-nek nem kell (vagy nem sikerül) a nagyon szürke gazdaságban előretörnie, szóval minden más és valószínűleg jobb lenne, mint most. De hát fontosabb volt a néhány százaléknyi népnemzeti támogatás.

Ha van szörnyű az utódpárt visszajöttében, akkor az, hogy mindenki más annyira alulmúlta őket, hogy a végén ők lettek a kisebbik rossz.

Úgy kell nekünk.

Előzmény: magyarpolgar (172)
Összeesküvő Creative Commons License 2002.12.15 0 0 192
Ehem, nem arról volt szó, hogy 23 éves, 165 centis, karcsú, fekete hajú, tüzes fekete szemű lány vagy?! Erre kiderül, hogy bajuszos apuka...

:))))

Előzmény: luciluca (91)
luciluca Creative Commons License 2002.12.14 0 0 191
Kedves magyarpolgár!
Miután korábbi irásaidban kihangsúlyoztad demokrata mivoltodat (és ezt pl. a kampánycsend vonatkozásában példamutató módon gyakoroltad is!), érdekes fordulatot veszel. "... az hogy te ateista vagy, nem jogosít fel téged semmire." - írod. Tévedsz! Pontosan azonos elbírálásra, tiszteletre vagyok jogosult (és várok el!), mint amit egy hívő ember magának joggal megkövetel. Nem tűröm el egy püspöktől sem, hogy ismeretlenül, világnézetem alapján erkölcstelennek minősítsen. Idén nyáron, a Demokratának (írtad másutt, hogy olvasod) adott több oldalas riportban ez megjelent. Engem - ellentétben Veled - katolikusnak kereszteltek, ebben a szellemben neveltek. Ha okom volt rá, hogy elforduljak az egyházamtól, nyilván tudom, hogy mit és miért bírálok benne.
A műemlékvédelemre, műkincsvédelemre stb. költött állami pénzek ellen semmi kifogásom nincsen. Az iskolák, egészségügyi létesítmények, öregotthonok stb. vonatkozásában az önkormányzatokkal vagy más hasonló intézményfenntartó szervezetekkel azonos kvótát teljes mértékben helyesnek tartom. Erkölcstelennek tartom az egyházaknak a közpénzekből bármilyen címen nyújtott hitéleti támogatását akkor, amikor a lakosság döntő része (70%-80%!) nem aktív vallásgyakorló! Magyarország 1000 éves keresztény múltja evidencia, minden pozitívumával/negatívumával együtt.

Amit IQ-ról, butaságról, gyülölködésről írtál, betudom a korodnak, ami szintén nem érdem, hanem állapot! Termékeny író vagy. Vedd a fáradságot, olvasd vissza a "magyarpolgár-összes"-t. Ha őszinte vagy Magadhoz, beláthatod, Te sem vagy tévedhetetlen.

Csemetédhez sok boldogságot kívánok, az "olyan lesz a szőnyeg?" elkápráztatott! :-)

luciluca

Előzmény: magyarpolgar (168)
Amocsok Creative Commons License 2002.12.14 0 0 190
Jézuskának nagyon szabályos gömb alakú feje van tejfehér hosszú hajzattal, lányos ábrázattal. Fehér pöndöle van, abból áll ki hátul két szimmetrikus szárnyacskája, amivel lágyan csapdos néha, még akkor is mikor nem is repül. Ez utóbbi idegi alapon lehet neki. Egyébként farka nincsen sehol, meg más se, de ő ezt titkolja, mert tudja, a másságot nehezen fogadják el az emberek.
Összeesküvő Creative Commons License 2002.12.14 0 0 189
A menóra a hétágú.
Előzmény: Összeesküvő (187)
tne Creative Commons License 2002.12.14 0 0 188
Valamivel nem illik viccelni, pl: HARÁCSONY (forrás: ml)
Előzmény: tne (186)
Összeesküvő Creative Commons License 2002.12.14 0 0 187
8+1, ha érdekel.
Előzmény: psch (182)
tne Creative Commons License 2002.12.14 0 0 186
Valamivel nem illik viccelni, pl: HAMUKA
Összeesküvő Creative Commons License 2002.12.14 0 0 185
Hát, ha csak ez a vágyad, tessék: Csurka.

:))

Előzmény: psch (178)
tne Creative Commons License 2002.12.14 0 0 183
Valamivel nem illik viccelni, pl. jézuskát ki metéli körül ?
Előzmény: eztEgyed (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!