Keresés

Részletes keresés

ArcturusX Creative Commons License 2013.03.04 0 0 14
Tudjuk.
TBC_z87 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 11
Nem mai a topik, de azért megírom a tapasztalatomat. ;-)
Először a három lyuk közül a legnagyobbat egy hegyes késsel kifúrom, majd ha elég jól kikapartam, a kézi turmixgép egyik keverőjével (természetesen azzal a felével, ami a turmixgépbe megy ;-)) kibököm teljesen a lyukat. Így ki lehet nyerni belőle a kókuszvizet. :-) Ezután meg egy húsklopfolóval közepes ütéseket mérek a dióra, közben forgatom, hogy minden oldalról érje ütés. 10 ütésen belül megvan. :-)
Előzmény: damogran (8)
kertészboy Creative Commons License 2004.04.24 0 0 10
Hali!

Én úgy hallottam, hogy néhány évnél tovább nem bírja nálunk a cserepes kókusz. Állítólag belepusztul abba, amikor átültetik és így megbolygajták a gyökerét.

kutyu75 Creative Commons License 2004.01.11 0 0 9
Forte,
volt 3 olyan nap az életünkben, amikor szinte csak kókuszt ettünk :-).
A háncs leszedése volt a legnehezebb feladat, a dióval elbánni mindehhez képest egyszerű volt. Mi először kifolyattuk a levét a 3 lyuk közül az egyiken, majd hozzáütöttük egy nagyobb kőhöz és a dió szétrepedt.
de gondolom a kérdés feltevése óta már túlestél a feladaton :-).
Előzmény: Forte (5)
damogran Creative Commons License 2004.01.04 0 0 8
Azt hogy hogyan kell, nem tudom, mindenesetre én a húsklopfolóval (ez van itthon) ütöm meg az oldalát amíg szét nem reped. Kicsorgatom a levét, majd folytatom a szétszedését. Asszem jó ha mindenhol meg van ütögetve, könnyebben lejön majd a héja.
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.01 0 0 7
Én először lecsapolom a "tejet", csavarhúzóval vagy valami hasonlóval kibököm a 3 lágy pontot, aztán vagy kifolyatom egy pohárba, vagy -- ha nagyon Hawaii-feelingre vágyom :-))) -- akkor az előzőleg behűtött kókuszba egyszerűen bele egy szívószálat.

Mivel mostanában már eléggé motorizált gyerek vagyok, általában a likból indítva dekopírfűrésszel (fémfűrész lappal) félbe, de volt már kézi fémfűrész, sőt egyszer kőpadlón natúr földhözvágás is.

Hú, mi jutott eszembe ebben a pillanatban: ezentúl kókuszdióban szervírozom a hölgyvendégeknek a kókuszlikőrt!! Kifúr, beönt, behűt, aztán ha jön a vendég, már csak a szívószálat kell beletenni. Nagy marhaság?

ZOH

Előzmény: mézontófű (6)
mézontófű Creative Commons License 2004.01.01 0 0 6
NAgyon éles késsel (macheta-szerű eredetileg) lecsapják az egyik végét!
Nem egyszerű feladat!
Mézontófű
P.S.
Talán vki tud barátságosabbat.
Forte Creative Commons License 2004.01.01 0 0 5
Valaki véletlenül nem tudja, hogy hogyan kell egy kókuszdiót felbontani?
Vettünk egyet, és sehogyse tudjuk felbontani!
Előre is köszi a segítséget!
slaszlo1 Creative Commons License 2003.08.25 0 0 4
Sziasztok!
A különböző kereskedésekben kapható kókuszdióból nem lehet pálmát nevelni, mivel azok külsejéről már lehántották a háncsréteget ami megléte alapfeltétele a csirázásnak. Azonban, ha sikerül beszerezni egész diót (háncsréteggel együtt) és azt nedves tőzeg közzé teszed (megfelelő hőmérséklet melett), már bizakodhatsz benne, hogy kb. 6 hónap mulva ki is fog csirázni. Apropó, ha valaki tudna ilyen diót szerezni, vagy csak egy internet címet tud ahol meg lehetne vásárolni írjatok.
Előzmény: O.Z.P. (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.08 0 0 3
No, valami fejlemény? :-)

ZOH

Előzmény: O.Z.P. (2)
O.Z.P. Creative Commons License 2002.12.26 0 0 2
:)))))
Köszi a választ meg ,hogy fáradtál értem.
Nos eggyet meglékeltem abban volt 1-2 cent kókuszlé szerintem a másikban se lehet több:)))
Szerinted az még jó?
Hallotam olyat ,hogy félbe kell vágni. Szerinted igaz?
Szerinted a külső kemény héját se kell megrepeszteni csak félig homokba rakni és locsolni?
Szerintem megpróbálom ;-)
Ha valaki tud hozzá szólni azt kérem tegye meg.
És még mindig Boldog Karácsonyt mindenkinek.
Előzmény: endru (1)
endru Creative Commons License 2002.12.15 0 0 1
Megnéztem a Velich-ben, de alig ir róla valamit. Elültetve a kókuszdió 6-8 hónap alatt csirázik ki, kb 10 év múlva hoz virágot (termőhelyén, nem nálunk!) és a termés kb 10 hónap alatt fejlődik ki. 30m. magasra is megnőhet.
Be kell szerezned egy majmot, amelyik majd leszedi a termést :-D
Előzmény: endru (0)
endru Creative Commons License 2002.12.14 0 0 0
Biztos ki lehet keltetni a kókuszdiót, majd megnézem a Velich: Nálunk is megterem könyvében, hátha van róla valami. Néha lehet kapni kész kókusz pálmát is, a dió félig kint van a földből. Az egészen biztos, hogy minél frisebb legyen a kókusz mert egy kiszáradt valami biztosan nem kel ki. Arra gondolok, hogy lötyögjön benne a kókusztej.
Előzmény: O.Z.P. (-)
O.Z.P. Creative Commons License 2002.12.12 0 0 topiknyitó
sziasztok a kérdésem akövetkező lenne:
Kókuszdióbol ki kell valami ha nedves földre teszem????
Lehet hogy oltári baromság ,de tescoban(is)lehet kapni kókuszdiót és kiváncsi vagyok lehetne-e pálmafát hajtatni belőle?:)))))))
vagy ha nem így akkor ,hogy okosodjak hogy szaporodik?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!