Keresés

Részletes keresés

komancs Creative Commons License 2003.03.22 0 0 68
A Liliomfi és az Édes Anna csodálatos filmek, de nem túlzás minden héten kétszer leadni őket?

Mi történt, ennyi volt a választék?

exhumált csontváz Creative Commons License 2002.12.15 0 0 67
Az MTV gazdálkodásában nem tétel az archívumból befolyó bevétel. Az állami támogatásból és az ingatlanvagyon feléléséből működnek. És ez a jelek szerint minden kormánynak és minden tévévezetésnek jó (de ez itt off topic).

Nincsenek rákényszerítve arra, hogy ésszerűen hasznosítsák az archívumot. A régi magyar filmek piacán csak az mtv és a Mokép az eladók, és ha ők nem viselkednek eladóként, akkor nincs piac és nincs piaci ár. Próbáld csak megvenni a Lánchidat... :))

belohin, az indulatok nem számítanak. Dórának több veszítenivalója van, mint nekünk. Ha nekem is ennyi pénzem állna a vállalkozásban, én se lennék ilyen angyalian türelmes. ;-)

Előzmény: Gép-ész (66)
Gép-ész Creative Commons License 2002.12.15 0 0 66
Üdv! Én mondjuk nem nézem a Filmmúzeumot (csak néha), de azért hozzászólnék én is. Csak annyit akarok mondani, hogy rendben van, határozza meg az mtv gazdasági alapon, hogy mennnyit kér egy filmért. Szerintem ebbe bőven belefér az, hogy jóval kisebb összeget kérnek egy olyan csatornától, ami várhatóan többszáz órányi anyagot vásárol tőlük, mint a többiektől, akik sokkal kevesebbet. Mi a gazdaságosabb az mtvnek? Kiszabni egy olyan díjat, amennyiért a FM nem veszi meg (és senki más sem), vagy annyit kérni, hogy legyen belőle bevétel is. Szerintem ezeknek a filmeknek az értéke nem annyi, amennyit kérnek értük, hanem amennyit hajlandó értük fizetni valaki. Ez nem úgy működik, hogy márpedig ennyi a díj, és ha nem teccik, akkor húzz a sunyiba, úgyis van elég megrendelőnk, majd jön más. Itt nem jön más. Az mtvnek örülni kellene, hogy van, aki hajlandó fizetni érte.

Ps: a Dóra válaszai nekem sem tetszettek, de némiképp érthető az indulata, hiszen őket jelenleg tönkre akarják tenni (mondom ezt balos szavazóként :))

belohin Creative Commons License 2002.12.15 0 0 65
Kissé megrettentett Dóra morcos asztalcsapkodása. Lehet, hogy ennyi adrenalinnal is lehet valaki jó üzletember, de nem vagyok róla meggyőződve ebben a pillanatban. De ez legyen csak az én szubjektív véleményem.

Mint ahogy az is, hogy én egy kissé valóban missziónak tekintem a csatornát, jól látod. :)
Aggaszt a érzelmi túltengés. Elhiszem, hogy sokan támadják őket, de itt nagyon visszafogottak voltunk, sőt döntően a jóindulatú aggódás hangja vezette a szólamot és a kényes kérdések sem voltak szúnyogcsípésnél fájdalmasabbak, mégis furcsa reakció jött rá.

Ennyire ökölbe szorított kézzel nagyon nehéz ügyesen keverni a kártyákat. Egy olyan partiban meg pláne, ahol a lapok kétségkívül jócskán cinkeltek.

De szurkoljunk.

Előzmény: exhumált csontváz (64)
exhumált csontváz Creative Commons License 2002.12.15 0 0 64
Nem értek egyet. A Filmmúzeum nem egy karitatív misszió, és nem Dóra költséges priváthobbija. Üzleti vállalkozás.

Krasznaiék elég ügyesen szlalomoznak az akadályok között, és engem mint nézőt nem érdekel, hogy befizetik-e az ORTT-nek (úgyis mint sóhivatal) a műsorszolgáltatási díjat, amíg egyenletesen jó tartalmat sugároznak. Ez számomra csak egy jelzés (a sok mellett) arról, hogy nincs minden rendben gazdasági vonalon.

Felismerték, hogy tisztán magyar tartalommal nem fognak talpon maradni. Ez szomorú tény, de örvendetes realitásérzékre vall. Nincs rossz kezekben a Filmmúzeum, hidd el nekem. És tényleg sok irigyük és rosszakarójuk van, szóval Dóra paranoid kifakadásai nem teljesen alaptalanok.

De azért tényleg van okunk aggodalomra. Ebben az el(zs)anettkásodó médiapiacon lyuk lenne a Filmmúzeum helyén. :(

Előzmény: belohin (63)
belohin Creative Commons License 2002.12.14 0 0 63
Khmmm. Miért van olyan érzésem, hogy egy remek ötlet tán nem pont annak jutott eszébe, aki remekül meg is tudja valósítani?
Egyre jobban aggódom a Filmmúzeumért. :(
exhumált csontváz Creative Commons License 2002.12.14 0 0 62
Kedves Dóra, köszönöm a válaszaidat. Aggaszt, hogy rosszindulatot, kártékony mocskolódást feltételezel a kérdéseim mögött. Újságolvasó ember vagyok, a kérdéseimet a sajtóban megjelent hírekre alapoztam. Amik többségére nem találtam választ tőled. Lehet, hogy te két éve ordítod a magadét, de talán jobb lett volna, ha inkább leírod őket. Most sem megsértődni kéne, hanem megragadni az alkalmat, hogy szerkesztetlenül elmondhasd a saját verziódat.

A kérdéseim célzatosak voltak, ez igaz. Mégpedig azért, mert van egy hipotézisem, amit szeretnék igazolva vagy megcáfolva látni. Ez pedig az, hogy Magyarországon nem lehet tematikus kábelcsatornát nyereségesen üzemeltetni. Ha nem áll mögötted egy tőkeerős vállalkozói háttér, forgalmazói háttér, vagy egy kedvező áron hozzáférhető archívum, akkor a dolog nem fog működni. Nem fog és kész. Egy meg egy az kettő, és az akkor is kettő, ha sértődünk.

Dóra, te egy rátermett, talpraesett üzletasszony vagy. Amikor kitaláltad a Filmmúzeumot, azzal számoltál, hogy nagyon olcsón fogtok hozzájutni a filmekhez. Kérd ki magadnak, kérlek, de ha nem volt hátszeled az mtv archívumához, akkor nem tudom mire alapoztad az üzleti terveidet.

Azt hiszem (és lehet, hogy túlkombinálom), hogy a Filmmúzeum mára komoly pénzügyi nehézségekkel küzd. A műsorszolgáltatási díj és a szerzői jogdíjak ki nem fizetése erre utal. Hogy áttértek kódolásra, szintén erre utal. Nem fogtok tudni bevételt produkálni a kereskedelmi hirdetésekből. A hiteltörlesztés valós lórugásként hat a cash flow-ra. Az előfizetési díjból nem tudtok nagyobb összeget kihasítani.

Dóra, a Filmmúzeum egy nagyon szimpatikus kulturális misszió (semmi bajom az NKÖM támogatással). De üzleti vállalkozásnak reménytelen. Amíg találsz egy bolondot, aki számolatlanul tölti bele a pénzt, addig létezik. És utána...?

És most utálj, ha nagyon akarsz. De az igazságot ne felülről várd.

Előzmény: prokoppd (56)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2002.12.14 0 0 61
Még egy apróság....nem sértettem Dórát személyében.
A stílust kifogásolom amit megfogalmaz a csatornáján keresztül elvbarátai érdekében, akik közül jóegynehány' a viccbéli pártitkár kisfiaként szerepelt a valóságban is, csak miután a morális szakadék szélén megállították őket a "lovak" helyesbítettek.....hó!
Előzmény: elemes (59)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2002.12.14 0 0 60
Ha valami rendszer az már abszurditás.
Az, hogy nem úgy írom alá, hogy Kendőfalvy Zoltán vagy Dormitczer Pál attól számára még mindig egy nézői vélemény maradok, mert Ő mint szolgáltató jelent meg és nem mint magánember.
A szolgáltató számára a szolgáltatást igénybevevő véleménye szent, még akkor is, ha nem ért vele egyet!
Előzmény: elemes (59)
elemes Creative Commons License 2002.12.14 0 0 59
Napolyi kartacs,

A gunyolodas nem azonos az abszurditas hangsulyozasaval. Az a rendszer, ami a te multad (es az enyem is) lenyegebol fakadoan abszurd volt. Ezt az abszurditast legszebben A Tanu mutatta be (es a "Megint tanu" kudarcanak oka, hogy annak temajaban mar nem volt meg a karikirozhato abszurditas).

Lehet vitatkozni azzal, amit Dora irt, egy dolgot nem lehet: szemelyeben serteni. Aki az indexen sajat nevet vallalva jelenik meg, azt megilletik az alkotmanyban deklaralt alapjogok, mig az elemes vagy a hurkazsiros napolyi nick egy garantalt jogokkal nem rendelkezo virtualis identitas.

Előzmény: hurkazsírosnápolyi (58)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2002.12.14 0 0 58
Tisztelt prokopd!

Mint "Ős" Filmmúzeum néző szólítom meg, bár álmomban sem gondoltam volna, hogy az Index ad erre alkalmat.

Térjünk a tárgyra:

A szocialista érában készült filmek felvezetőit, beharangozóit véleményem és mások véleménye szerint is meglehetősen elfogultan és gúnyos hangon vezeti fel egy általam ismeretlen személy.
Gondolom a stílus a Filmmúzeum vezetésének engedélyével, kap teret.
Mindig nagy divat és kedvenc szórakozása volt a győzteseknek a legyőzötteken gúnyolódni, tetteiket, alkotásaikat kifigurázni, megkérdőjelezni még akkor is, ha a politikának semmi üzenete nincs az adott tetten, alkotáson esetünkben a filmeken vagy azok egy részén.
Számomra és mások számára úgy tetszik mind ez nem számít az úrnak és rajta keresztül a csatorna vezetésének.
Gúnyolódni jó.....
A hangon keresztül Ön és csapata az én múltamat, ami bizony a közös múltunk is - gúnyolja. Kérem, ne tegyék, még akkor sem, ha Ön vagy Önök úgy gondolják, hogy mennyire jópofadolog, amit tesznek. Vélhetnénk iróniának is.
Nem az.
Ne gondoljon most valami harcos elvtársi múltra, személyemmel kapcsolatban sokkal inkább egy akkori és mai kis ember nehéz időszakára, ami akárhogyan is éltük és éljük meg mégis csak, életünk egy része volt és marad halálunkig.

Arra kérem, gondolja, gondolják át a dolgot és változtassanak, ha tudnak, ha akarnak....

Ps: Ott a Magyar Nemzetnél Karátson Gáborék a fúzió óta megszokhatták, hogy felülről jön az igazság, sőt, az igazságot csak felülről várják és áhítják.
Viszont az igazság nem felülről, hanem mindig belülről jön.

Üdvözlettel: A 250000 egyike.

Előzmény: prokoppd (56)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.14 0 0 57
"ja, kösz a Bayer Zsoltos hasonlatot, mivel neki már arca és neve van, nem feladatom, hogy minôsitsem, de azért nem kellett volna egy topicon emlits vele
:-D

Kössssssz! :-)))))))
Ezért még a nagybajuszú bemondótokat is megbocsátom az összes többi vétkeddel egyetemben!!! :-)))))))))

Előzmény: prokoppd (56)
prokoppd Creative Commons License 2002.12.14 0 0 56
Kedves csontváz.Mielôtt lehetôségeimhez képest belemegyek az általad feszegetett kérdések kifejtésébe egy kicsit hadd irjak arról, mi keseritett el azokban.Olyanfajta fogalom el- és összecsúszásokra akadtam, amikkel bizony harcolnom kell néha, és amik miatt irtam azt, hogy két éve orditom a magamét.Orditom, ugyanis azt tapasztalom, hogy ha tisztázni akarok egy egy rágalmat, az még esetleg meghallgattatik, de már le pontosan nem iródik, úgyhogy azért kerülnek az ismerôs témák az utamba újra meg újra, mert nem cél az ilyen tipusú témák egyszer s mindenkorra való elrendezése, a fogalmak pontos visszaadása.Az exhumálás látod valóban pontos fogalom.Újból rántsuk elô a már sokszor lecsócsált csontokat hátha akad még valami. Ezenközben persze már rég arról kéne beszélni, hogy a szépemlékű megboldogult milyen remek családfô volt és hogy szerették az emberek, de hát ez ugye nem ügy, ezen nincs szopogatni való.

Nos kezdheted a szopogatást.

A kérdések között vannak számomra teljesen érthetetlenek és értelmezhetetlenek, ahol azt engeded sejtetni, hogy túlkombináltad magad.Ilyen a 3. és 8.Érthetetetlen és nekem megmosolyogtató.Ne részletezd, utóbb sem kivánok visszatérni sületlenségekre. És azt hiszem egyébként is visszaéltél a helyzeteddel. Én azért pattantam föl teljesen rutintalanul erre a topicra, hogy tisztázzak egy fogalomelcsúszást (kódolás nem egyenlô fizetôsséggel) és erre kaptam egy vödörnyi másikat.Amikkel egy újabb tévedéseddel élve nem KELLene foglalkozzak.(ja, kösz a Bayer Zsoltos hasonlatot, mivel neki már arca és neve van, nem feladatom, hogy minôsitsem, de azért nem kellett volna egy topicon emlits vele)Nagyjából sejtem mit szeretnél kiugrasztani, de arra nem vagyok kapható.Ahogy drága anyósom mondta, kell hogy legyenek pártsemleges szereplôi a TV-knek.Hiteles emberek, akikrôl nem leolvasható, hogy MAGÁNemberként milyen ügyeket éreznek magukénak, vagy, hogy egyáltalán foglalkoznak politikával.A nézôknek szükségük van ilyen kreált ügyekkel teli világban a politikamentes zónákra.Egyébként ebben is rejlik a Filmmúzeum sikere.

De hát te megint összecsúsztattál két fogalmat.Ha közszerepeltem volna, akkor a kérdésed nem is került volna elô.KÖZ, …….. érteeed?A magánemberi, magánéleti kérdések elôtt pedig egy éve lehúztam a rolót.Visszavonultam, csak a Filmmúzeummal kapcsolatos gazdasági kérdésekrôl nyilatkozom.Egyébként is a pénztárca vastagságára, a politikai és vallási hovatartozásra vonatkozó kérdéseket illetlennek tartom, még az indexen is.A politika egyébként az a dolog, ami sosem foglalkoztatott.Lehet, hogy ciki, hogy bár néha olvasok napilapokat, a választások körüli kiélezett politikai helyzetig, -amikor egy ország anyázta a másikat- nem tudtam, hogy a napilapok pl. milyen oldaliak, mert nem volt dolgom vele.Most már tudom, elkezdtem figyelni, úgy általában az újságirást, mint sokan mások egyszerre olvasok ezt is azt is, de szomorúvá tett, mert az elején leirtakat tapasztaltam. Úgyhogy most már megint nem figyelem, csak az engem érintôket..Abban meg azt látom mennyire nem ügy az ÜGY.Pl. az, hogy bebizonyitottuk azt, hogy esténként 25O ezren nézik a MAGYAR filmet.Ellenben milyen kreált ügyek pattanthatók ki be nem fizetett minimal ORTT tartozásból.Merthogy arányában messze kullog tartozásunk neves elôdeinkôl.Nem elsumákolni akarom, tényleg nem tudom, hogy 1 vagy 5 millió, meg kéne bent kérdeznem, de látod ezen lehet csámcsogni.Azon, hogy egy kulturális ügy (én annak tekintem )milyen jó,hogy még tartja magát, épül, szépül, szeretik, azon nem.Ezt a két év alatt, ha jól emlékszem senki nem irta meg.

Én tudnék boncolgatni valót mondani.Pl., hogy valaki (bocs, te kedves csontváz), miért kevered, hacsak nem szándékosan azt, hogy KÖZPÉNZEN ÖSSZEGRÜNDOLNI és, hogy ellenértékeztetés melett minisztérium által egy kicsit MEGTÁMOGATNI valamit (NKÖM).Talán nem vitatod, hogy a Filmmúzeum két éve a kultúrát szolgálja, és nem úgy mellesleg van kitéve valami a kirakatba, miközben a háttérben megy a nagyipari gründ.Ha ez igy lenne nem lenne szükségem a mostanában tervezett NKÖM-es ülôsztrájkra, hogy hallják már meg az elôbbiekben rajtam számonkért orditásomat és segitsék a munkánkat, erkölcsi értelemben is.Ezzel ugyanis a két év alatt nem találkoztunk.Mert a hozzád (és itt persze a számomra arctalan csontvázat minôsitem) hasonló kártékony mocskolódók elviszik a minket megitélôket az erdôbe.Egy velem készült interjút pl. azért nem adott le a MTV, merthogy itt az ne szerepeljen, aki kilopta az archivumunkat és otthon ül a filmes dobozokon.Persze attól nem zokogtam a párnámba, hogy nem ment le az anyag, az viszont megneheziti a munkánkat, hogy a rejtett és csak pusztuló kincsek gondozva és láthatóvá tétele csak harcok és ellenállások mellett lehetséges, pontosabbban a TV-ben már úgy sem..

Úgyhogy egyik szemem nevet, amikor le kell mondanunk a TV-s kincsekrôl, mert igy lehet, hogy egyszerűbb lesz az életünk ás job a tartalmunk.Azt csak nem gondolják, hogy már a UNIVERSAL-t is kiloptuk, és még jogdijat sem fizetünk Woody Allennek.Apropó.A jogdijakat az Artisjuson kivül a sugárzási jogdij megvásárlásakor a vételár százalékában a MOKÉP-nél és az egyéb archivumoknál megfizetjük.Ez egy bevett %.Bárkinek annyi, mint ahogy bármelyik tematikus műholdas csatorna ugyanannyit fizetne a MOKÉP egyes harmincas filmes csomagjaiért, mint mi.Tehát nem baráti árat.Ez egyébként úgyszintén magasabb, mint amiért kint vásárolunk.De már elnézést, melyik kereskedelmi, vagy közszolgálati csatorna mutatott be 25O magyar nagyjátékfilmet két év alatt.Összehasonlitást vársz, miközben nincs mivel.Csak mi vagyunk abban a tematikából és technikából fakadó szerencsés és egyedi helyzetben, hogy nem kell AGB pontokat figyelnünk a műsorszerkesztésben.A bevételeinken, azon az egyen, ez nem változtat.

A TV-s tartalmak miatt valóban beperelt minket egy Filmijus nevű jogkezelô társaság, szerintük ugyanis ezek az anyagok nem jogtiszták. Állitásuk természetesen vitatható, azért állunk a biróság elôtt.Ezzel kapcsolatban is ki kell járjunk egy utat, hiszen a kábeltévézés mai, a filmek régiek.Mi azonban nem az alkotók kizsigerelésébôl élünk. Mi az alkotókat szintén semmivel nem összehasonlitható módon megbecsüljük, sôt, rég elfeledett rendezôktôl, bulvárhireket nem produkáló szinészóriásoktól megkérdezzük, hogy hogy vannak(ARANYKOR portrésorozat és dij) és ezért hálásak, és örülnek a Filmmúzeum munkájának.A jogdijakra vonatkozó választ szerzôi jogász kollegánknak kellett volna megválaszolnia, de ezeken a válaszokon nem egy team dolgozik.Lehet, hogy hiba, mert kérdéseitekbôl nem az egyszeri nézô hangját hallom ki, hanem dobálóztok médiatörvénnyel, sejtetni engedtek némi tájékozottságot, pedig csak kevesen értik valóban átfogóan ezeket a témákat.És ez is nagyon kártékony.Én fel szoktam készülni azokból a témákból, amirôl kérdezek, vagy amirôl véleményt formálok.

A nemzetközi filmes piacon az árak nagyjából a bevett mértékek szerint mozognak.Az árak képzésénél egy kódolt , műholdas , 2-3 millio alatti háztartásszámú kábelcsatorna a lista végén szerepel.Egy Nat. Geo. vagy Spektrum hiába magyar hangú nem magyar csatorna.Azonkivül sok országban fogható.Az ô árait nem ismerem, csak azt tudom, hogy az elôfizetôi csomagárakból sokkal több forint esik rájuk, mint a Filmmúzeumra.Volt alkalmam egy másik csatorna beinditásán is dolgozni, és az is hasonló karakterű, vagy elérhetôségű tartalmakból épitkezett, mint a természetfilmes csatornák, méghozzá pontosan olyan áron,mint a Filmmúzeum.Egyébként egy holland médiakutató cég szerint Magyarországon a 7. legértékesebb csatorna a Filmmúzeum a két nagy kereskedelmi, a Duna a MTV1, és az elôbb emlitett két tematikus után,, az összes nálunk fogható közül.Hűséges nézôinken kivül legalább a hollandok értékelnek minket.

És még egyszer és utoljára a TV-s anyagok.Valamelyikôtök elmebeteg árként emlegeti az MTV-st, és nem értitek miért ilyen valóságtól elrugaszkodott.Persze ezen én is sokat gondolkodtam, mig végül a következôkre jutottam.

A MTV eddig nem tömeges eladásokra, hanem legfeljebb pár perces bejátszások átadására szabta ki a nekünk nyáron ajánlott 13ooFt-os másodperc árat, (plussz ÁFA), (ha ezt felszorzod az 5.8 millio Ft per óra) hiszen elôttünk senki nem vásárolt még órás mennyiségeket sem.A Dunának nem kell fizetnie természetesen csak az átirási dijat.Ezt nekünk is meg kellett fizetni, ez 5oo Ft percenként, egyébként ez is, és az is példanélküli a világban, hogy te szolgáltatod a kazettát az átiráshoz.Nos, ha csak perceket vesz valaki, (mondjuk az RTL klub egy régi hiradórészletet a sajátjához)akkor talán magyarázható az ár.Az MTV, mint műsorait értékesitô televizió természetesen sosem vesz részt filmes vásárokon, ellentétben mondjuk más nemzeti televiziókkal, ahonnan pl. jövôre mi is vásárolunk.

És végül a reklámok kérdése.Eddig valóban kevés, mondhatni semmi nem volt, ez részint nézôi akaratra történt igy, részint mert valóban nem illik az arculatba, részint a reklámtorta cukrászainak akaratából.Mi nem tudunk GRP pontokat produkálni, a tematikus csatornák reklámperceinek érdemi értékesitése pedig nagyon nehéz feladat.Ezzel természetesen nem csak mi bajlódunk.Az AGB mérések mindesetre alkalmatlanok és pontatlanok a tényleges nézettségek pontos bemérésére, márpedig az ügynökségek csak ezeket hajlandók értelmezni és megérteni.De ez biztosan változni fog, hiszen mi kicsik egyre nagyobbak vagyunk.Ebben is úttörômunkát kell végezni.Persze mi a reklámokat is úgy képzeljük, hogy azokat arculatba illesztjük, már ha a megrendelô megérti céljainkat.

Márpedig az nehéz feladat.Most is látjátok mit kűzdök ezért.Pedig nem is akarok semmit eladni nektek.Pedig attól, hogy ezeket leirtam nem is remélhetek semmi változást.Pedig nem is érdekel a politika.Pedig nem is szeretek (már) magamról beszélni.Pedig túl az egyéni szoc.pol. problémákon én már tényleg csak a családommal, olykor a Filmmúzeummal és jövôbeli nagy tervemmel, egy buddhista szellemiségen alapuló 12 évfolyamos iskola megalapitásával szeretnék fogalkozni.De ez már nem a politikai forum témája.Legalábbis ebben reménykedek.Tudjátok, a KÖZÉPÚT….

Egyébként a mai sajtótermékekbôl szemezgetve, hadd idézzem, hát igen, a Magyar Nemzetbôl Karátson Gábort.(Idézhetném a Népszabiból Peter Stiegnitz hazugságkutatót is.Bocs, ezt nem tudtam kihagyni.Azért nem vagyok ám véresen komoly.)Sajnos nekem ennyi karakter kellett ahhoz, hogy megfogalmazzam azt, amire Karátson egyszerűen azt mondja: az igazságot nem jobbról vagy balról, hanem felülrôl kell várjuk.

Nagyjából ez a végszavam.És most szervusztok, találkozzunk a Filmmuzeumban, esetleg face to face.


ű
ű

Törölt nick Creative Commons License 2002.12.13 0 0 55
Kedves Dóra !
Minden szimpátiám mellett :
FOX VÁLASZOLNI CSONTVÁZ KÉRDÉSEIRE ?
Előzmény: prokoppd (51)
exhumált csontváz Creative Commons License 2002.12.13 0 0 54
A vérszem, kedves Dóra, az olyan hogy kitűnik. :-)Kimerítő válaszokat ígértél és kábeltévés alapképzést. Biztosítani szeretnélek a maximális jóindulatomról és a csatornád iránti szimpátiámról, de még néhány kellemetlen kérdésen túl kell esnünk.

7. Van-e lejárt tartozása a csatornának az ORTT felé?
8. Van-e lejárt tartozása a csatornának a Szerencsejáték Felügyelet felé?

Kedves Dóra. Bayer Zsolt egyszer nyitott egy topikot arról, hogy ő mindenkinek minden kérdésére válaszol. Aztán eltűnt, mint a kámfor. Neked sem kötelező válaszolni a nehéz kérdésekre. Nem várja tőled senki, hogy üzleti titkokat adj ki, vagy olyan információkat, amik rontják a pozícióidat a folyamatban lévő peres ügyekben. Ha nem akarsz válaszolni valamire, mondd azt. És senki sem fog "kiértékelni" a hátad mögött.

Jó hétvégét.

Előzmény: prokoppd (51)
Konrad Creative Commons License 2002.12.13 0 0 53
Kedves Dóra!

Arctalanság: nem mindenki az. Én sem. Van aki pedig direkt az. De terólad sem lehet tudni, hogy valóban az vagy-e, mint akit sejtet a nickneved, e-mail címed stb. Ez egy ilyen műfaj :-)

Család: gratulálok a 4 gyerekhez, de ha ez a fórum a Filmmúzeumról szól, akkor - már megbocsáss - de ez egyéni szoc. probléma. Elég, ha jelzed, leszel még. Másnak is van sok dolga, szinte senki nem lóg itt napi 24 órában :-)

Válaszok: láthatólag érzelmileg túlfűtött válaszokat adtál, és gondolom olyan lesz a többi is. Ez egyáltalán nem baj, de számíts arra, hogy a válaszok is ilyenek lehetnek: érzelmileg túlfűtöttek. De kérlek, válaszolj! Nagyon kiváncsi vagyok, Te hogyan látod a helyzeteteket, illetve abból mit akarsz, tudsz nekünk elmondani.

Filmmúzeum: én személy szerint nagyon szeretem, és örülök a külföldi filmeknek is, csak így tovább! A csatorna készítőinek esetleges politikai elkötelezettsége pedig, ha az nem látszik meg az adásban nem érdekel. Ezért azt tudom mondani: csak így tovább!

Egy kérdés: nem lehetne éjszaka is műsor? Mondjuk hajnal 2-3-ig... Én inkább 23 után szoktam ráérni...

Előzmény: prokoppd (51)
lerr Creative Commons License 2002.12.13 0 0 52
Ez az arctalan bátor szöveg itt az indexen nem fog nagy sikert aratni, mert itt ez a természetes:))

Egyébként ez a csontváz feszeget érdekes kérdéseket. Ezekre is válaszolhatnál.

Tudod, a csontvázak ilyenek, Amíg a szekrényben vannak, addig nincs gond, de ha előkerülnek, akkor felmerülhetnek kellemetlen kérdések:)))

Egyébként tényleg jó a Filmmúzeum, a politikai vonzata meg engem nem annyira érdekel, de ha már ilyen karakánul kiálltál, akkor ne kerüld el a rázósabb kérdéseket sem.

További sok sikert. (Ez nem ironikus!)

Előzmény: prokoppd (51)
prokoppd Creative Commons License 2002.12.13 0 0 51
Visszajöttem.Nem maszatolok, kedves arctalan bátor barátaim, csak elmentem a gyerekekért az oviba, isibe.Innentôl hétvége jön, de lesznek válaszok, bár szavaitokból kitűnik a vérszem.Én nem vagyok politikus, de egyenes válaszokra mindig kapható vagyok.A válaszok viszont szeretném ha kimerítôek lennének, úgyhogy négy gyerekkel a sarkamban ez most nem fog menni.Jó hétvégét.És azért a játékszabályokat tessék tartani.Én kijöttem a placcra és ha visszahúzodom nyilván kiértékelitek.Nem áll szándékomban, de azt sem gondolom, hogy ma Magyarországon kifizetôdô az igazság bajnokának lenni.És nem a 4 gyerek mögé bújok, egyszerűen ennyi van hála Istennek.
exhumált csontváz Creative Commons License 2002.12.13 0 0 50
Kedves Dóra, szeretném kitanulni a kábeltévézést. Halálkomoly. Valóban és őszintén érdekelnek a jogi, műszaki és gazdasági részletek.

Ami az Orbán-beszédet illeti, kedves Dóra, az nem fizetett politikai hirdetés volt. Legalábbis a médiatörvény vonatkozó passzusainak nem felelt meg. Ha mégis az lett volna, az bizony nagy baj. Ugyanakkor azt hiszem, hogy a kereskedelmi hirdetésekből sokkal több bevételt lehet elérni, mint a politikaiakból, és közben az ember nem keveredik Fidesz-közeli hírbe sem (amit ha jól értem, ezúton kikérsz magadnak).

Te abban egészen biztos vagy, hogy nem kaptatok közpénzeket a csatornához? Az NKÖM-től sem? ;-)

Előzmény: prokoppd (44)
jarlaxe Creative Commons License 2002.12.13 0 0 49
>exhumált csontváz kérdései kitűnőek

nem is érkezett rájuk érdemi válasz, csak a maszat...:->

Előzmény: Vokálpatrióta (47)
Vokálpatrióta Creative Commons License 2002.12.13 0 0 48
Namégegyszer:

exhumált csontváz kérdései kitűnőek. A válaszokra kíváncsi vagyok. Az pedig, hogy két éve ordítod, hogy tiszta lapokkal játszotok, édeskevés. Ordítani bárki tud, válaszolni elegánsabb...még ha olykor nehezebb is...

Egyszer kb. 1 éve az EST FM-en hallgattalak, és valaki SMS-ben hasonló kérdéseket tett fel neked, amire ugyanilyen dühödten válaszoltál...

Előzmény: Vokálpatrióta (47)
Vokálpatrióta Creative Commons License 2002.12.13 0 0 47
exhumált csontváz kérdései kitűnőek. A válaszokra kíváncsi vagyok. Az pedig, hogy két éve , hogy tiszta lapokkal játszotok, édeskevés. Ordítani bárki tud, válaszolni elegánsabb...még ha olykor nehezebb is...
Előzmény: prokoppd (44)
Kassza Creative Commons License 2002.12.13 0 0 46
Kedves Dóra,

Ahogy te is mondod, az MTV döntéshozói ritkán cselekszenek matematikai, racionális alapon, ezért nem csoda, hogy maga a tény, hogy bármiféle megállapodást sikerült kötnötök velük, politikai dimenziót is sejtet.

Szvsz jól csinálod, amikor azt mondod, hogy döntsön a tartalom, a Filmmúzeum szolgáltatás minősége határozza meg, hogy értékelik a munkádat. És ahogy láttam, a minőség ellen nincs is kifogása senkinek.
A politikai fogantatás vádjára meg találj ki valami soundbite-ot, úgyis fogják még tőled kérdezgetni.

Ha meg ilyen transzparenciát folytatsz, mint itt, majd ide járok jegyzetelni:)

Előzmény: prokoppd (44)
belohin Creative Commons License 2002.12.13 0 0 45
Kedves Dóra, ne légy morcos. Ez egy politikai fórum, egyszerűen kötelezőek a szélsőséges nézetek. Aki mérsékeltebben fogalmaz, azt észre sem veszik, hiába van esetleg igaza.

lôtök valamire, amin bár nincs felület, mégis golyóállót kell felvegyünk.Unom.

Hiába unod, ezen a helyen nem a 747 adásnap apolitikus műsorát teszik első helyre, hanem azt az egyet, amiben politika volt. De hát annyira nem kell minket komolyan venned. :)

Eddig gazdasági alapon döntöttek úgy, hogy érdemes nekünk világpiaci áron eladni.

Sajnos eszerint a logika szerint az áremelést is gazdasági típusúnak tekinthetjük, hiszen eleve más elbírálás alá kerül egy 80 000-es és egy másfél milliós penetrációjú csatorna. Csak hát van egy sejtésem, hogy az MTV-ben legfeljebb a takarítónők fizetését állapítják meg gazdasági alapon, a többi döntést a nexus vezérli és a politika.

Ennek alapján tartom hátszelesnek az eredeti kedvezményes megállapodást és ellenszelesnek a mostani nyomást. Lehet, hogy tévedek, ezt nem vitatom, de tény, hogy mindkét történés politikainak látszik.

A politikai hirdetések nem jelentenek problémát, itt egyedül az Orbán-beszéd ismétlése kérdéses, mert nem derült ki még róla határozottan, hogy fizetett politikai műsor volt, ezáltal okot adott a találgatásokra. Ha megerősítesz bennünket abban, hogy a cél akkoriban a cahflow feljavítása volt és nem politikai szerepvállalás, én hiszek Neked és a kérdést itt ad acta teszem, sőt a fórumokon határozottan terjeszteni fogom a Te verziódat.

Akkor sincs baj, ha pont az az egy eset mégsem gazdasági jellegű volt, csak hát jó lenne tisztán látni. :)

Most a látszat szerint, ha a műsor nem is, de a vezetői mindenképpen határozott politikai irányultságúnak tűnnek. Én például kifejezetten aggódtam, amikor a Hír tv alakulgatott, mert elég kézenfekvőnek látszott, hogy esetleg a Filmmúzeumból lesz meg. Nagyon megkönnyebbültem, amikor kiderült, hogy alaptalan a félelmem.

A műsorszerkezet bővülésének örülök, mert bármennyire is bőséges az MTV archívuma, azért az a tévé nem volt éppen arról híres, hogy a legszórakoztatóbb műsorokkal rendelkezik. :)

Mivel itt megreklamálták, hogy Veled más modorban beszélek, mint amit megszoktak tőlem errefelé, még egyszer megkisérlem jelezni, hogy errefelé nem pontosan azt írjuk le, amit gondolunk, hanem annak a legsarkítottabb variációját, hogy a közlendőnk elegendő nyomatékkal bírjon. Van egy sajátos bulvárjellege a politikai fórumozásnak. Viszont, mivel Te nem vagy tagja a rutinos törzsközönségnek, világos, hogy érzékenyebben érintenek a markánsabb megnyilvánulások, így igyekszem tartózkodni tőlük, hogy ne riasszalak el. ;)

Előzmény: prokoppd (44)
prokoppd Creative Commons License 2002.12.13 0 0 44
Örülök a tetemre hívásnak.Menjünk bele.Én két éve ordítom, hogy tiszta lapokkal játszunk, és ebbe bárki belepillanthat.Ki akarod tanulni a kábeltévézést? Tessék.Minden részlet publikus.De mielôtt válaszolok egyet szeretnék leszögezni, egyszer és mindenkorra.
OK, hogy politikai szemüveg meg hasonló torzító lencsék, DE kedveseim mondjátok meg, hogy az eddigi 747 adásnap X 14 műsoróra archív magyar audiovizuális kultúrközkincsben hány perc volt, amit ezen az elmebeteg szűrôn át kell és/vagy lehet vizsgálni.Miben kerestek politikát?Mert a tartalomban nem találtok, viszont- bár szavaitokból némi szimpátiát érzek ki céljainkkal kapcsolatban- lôtök valamire, amin bár nincs felület, mégis golyóállót kell felvegyünk.Unom.

...és persze mielôtt elkezditek a politikai hírdetéséket firtatni, szeretném tisztázni és nem tisztára mosni a helyzetet.Ez utóbbira ugyanis nincs szükségem.

Kikérem magamnak, hogy közpénzen összegrundolt TV-ként említi valaki a Filmmúzeumot.Két éve vért pisilünk, hogy kigazdálkodjuk költségeinket.
Induláskor Budapest Banki hitelbôl tudtuk a gépezetet beindítani. Elindultunk 80.000 háztartással, majd fél év alatt felkűzdöttük magunkat -nézôi akaratra- 500.000-re.Bevételeink tehát csekélyek voltak, a pénz pedig fogyott.Most, hogy 1.3 millió háztartástól remélhetünk bevételt, gazdaságilag a képlet tök jó, egyenesen sikertörténetbe illô, csakhát vissza kell fizetni az adósságainkat.Nekünk ingyen, vagy baráti alapon senki nem adott semmit.A TV-vel a helyzet nem mostanában változott meg, hanem indulás óta kapjuk az ütéseket igaztalanul.(Irígység, tájékozatlanság, hozzá nem értés)Eddig gazdasági alapon döntöttek úgy, hogy érdemes nekünk világpiaci áron eladni. 116 milliót fizettünk összesen a TV-nek -ez az összeg bevételeink nagy részét teszi ki- és készek vagyunk továbbra is ezen az áron vásárolni.Nyár óta tudjuk, hogy az új döntés szerint ez nem fog menni.A másodperc alapon kikalkult óraár a nyáron még valóban 27.000 dollár volt, ez mára -nem tudni miért- 3650 dollárra csökkent, ami még mindig tarthatatlan.
Mindezt azért írtam ilyen részletesen, hogy értsétek, miért jött nekünk kapóra a választás, aholis szabad felületként valamennyi politikai pártnál bejelentkeztünk a reklámbevétel reményében.Ellenôrizhetitek, ha csak le nem tagadja Horn Gábor, vagy pl. Dobrev Klára, akik visszautasítottak minket. Egyébként a Fidesz is ezt tette az elsô forduló elôtt.Ez aztán hirtelen nagy örömünkre megváltozott, így jelentek meg a FIZETETT választási hirdetések a cashfow-nkat némileg feljavítva.Ennyit a politikai színezetrôl, amit azóta sem bántunk meg.Még jöhetett volna némi ballib is, ahogy ti említitek.
Bírjátok még?
Most el kell menjek, kérdezzetek még ha akartok, de még vannak amikre válaszolni szeretnék.Visszatérek.

belohin Creative Commons License 2002.12.12 0 0 43
elemes: "ez nem igaz"

És kiderült, hogy mégis. :)

Már ne fényezz, elég hogy Dóra fényezett kicsit, de neki legalább jól áll és különben sem ott volt a lényeg.

Tény: MTV listaár alatt kapták eddig filmet. Ezen nem változtat az sem, hogy ugyanannyiért kapnak Bergmant, legfeljebb szomorú, milyen irreálisan drága évek óta az MTV archivum. Ahogy mondtam volt.

/Ha ennyire nehezedre esik kinyögni egy halk "bocs, elnéztem"-et, teljesen felesleges tovább erőlködnöd./

elemes meaculpáig kikapcs. ;)

--------------

A téma különben sem az, hogy mi volt, hanem az, hogy mi lesz. Én bízom abban, hogy mindenkori hajbókolók stábja befejezi a bohóckodást az MTV-ben /is/ és a nézők érdekében értelmes megoldást találnak. Ehhez kívánok sok szerencsét Dóráéknak, mert a csatorna a Cartoon Network után a második kedvencem.

Előzmény: elemes (41)
exhumált csontváz Creative Commons License 2002.12.12 0 0 42
Kedves Dóra, tegyen róla, hogy ne terjesszenek hülyesegeket az emberek. A balliberális közvélekedés szerint a Filmmúzeum egy értékes, nézhető, ugyanakkor közpénzen gründolt Fidesz-közeli csatorna. Akad itt néhany kérdés, aminek a megválaszolására Önnél autentikusabb forrást nem tudok elképzelni.

1. Az Ön tudomása szerint a TCM, a Spektrum vagy a National Geographic milyen áron szerzi be a filmjeit?
2. Az Ön tudomása szerint a magyar kereskedelmi tévék milyen áron szerzik be az MTV-től és a Moképtől a régi magyar filmeket?
3. Milyen szerepet játszott Lissák Marcell az MTV archívumában őrzött filmek jogdíjának megszerzéséért folytatott tárgyalásban?
4. Fizet-e a Filmmúzeum szerzői jogdíjat a vetített filmek alkotóinak?
5. Magánemberként vagy közszereplőként vett részt a Fidesz Kossuth-téri, kétmilliósnak mondott tömeggyűlésén?
6. Mennyiben tartozik a Filmmúzeum profiljához, missziójához, hogy a csatorna a választási kampány alatt leadta Orbán Viktor Kossuth-téri beszédét?

Pótkérdés, nem oknyomozó ;-) Lesz valamikor teletext a csatornán?

Előzmény: prokoppd (22)
elemes Creative Commons License 2002.12.12 0 0 41
Dora:

600-800 dollár/óra/10-12 sugárzás/év/filmjog. Ezen lehet venni Ingrid Bergmannt, Gojko Miticet, Orion Űrhajót, Bridget Bardot-t. És eddig lehetett Feleki Kamillt, HOfi Gézát, Futrinka utcát

Előzmény: belohin (38)
belohin Creative Commons License 2002.12.12 0 0 40
a vilagpiaci arszint atmeneti bevezeteset nevezhetjuk kedvezmenynek is :-)))

Amennyiben a rendes listaárhoz képest egytizedért adnak át valamit, akkor igen. Más kérdés, hogy mi okból tart az MTV ilyen elmebeteg árakat.

Szal, kedves elemes, mellényúltál amikor engem kóstolgatsz. Én kedvelem a Filmmúzeumot és örültem amikor megkapták a lehetőséget és utálom hogy most meg elveszik. De nincs kedvem a mögöttes dolgokat sem elkenni. Szívem szerint a Hír tévének is adnék legalább 50%-os állami támogatást, mert jó ketdeményezés. Viszont nem hagyom szó nélkül, ha használják a "pártatlan" szót magukra, mert nem igaz.

Előzmény: elemes (37)
Gép-ész Creative Commons License 2002.12.12 0 0 39
Hogy a francba jön ide a Hírplussz?
Előzmény: több pénzt az embereknek (36)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!