Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.12.13 0 0 55
Kedves Dóra !
Minden szimpátiám mellett :
FOX VÁLASZOLNI CSONTVÁZ KÉRDÉSEIRE ?
Előzmény: prokoppd (51)
exhumált csontváz Creative Commons License 2002.12.13 0 0 54
A vérszem, kedves Dóra, az olyan hogy kitűnik. :-)Kimerítő válaszokat ígértél és kábeltévés alapképzést. Biztosítani szeretnélek a maximális jóindulatomról és a csatornád iránti szimpátiámról, de még néhány kellemetlen kérdésen túl kell esnünk.

7. Van-e lejárt tartozása a csatornának az ORTT felé?
8. Van-e lejárt tartozása a csatornának a Szerencsejáték Felügyelet felé?

Kedves Dóra. Bayer Zsolt egyszer nyitott egy topikot arról, hogy ő mindenkinek minden kérdésére válaszol. Aztán eltűnt, mint a kámfor. Neked sem kötelező válaszolni a nehéz kérdésekre. Nem várja tőled senki, hogy üzleti titkokat adj ki, vagy olyan információkat, amik rontják a pozícióidat a folyamatban lévő peres ügyekben. Ha nem akarsz válaszolni valamire, mondd azt. És senki sem fog "kiértékelni" a hátad mögött.

Jó hétvégét.

Előzmény: prokoppd (51)
Konrad Creative Commons License 2002.12.13 0 0 53
Kedves Dóra!

Arctalanság: nem mindenki az. Én sem. Van aki pedig direkt az. De terólad sem lehet tudni, hogy valóban az vagy-e, mint akit sejtet a nickneved, e-mail címed stb. Ez egy ilyen műfaj :-)

Család: gratulálok a 4 gyerekhez, de ha ez a fórum a Filmmúzeumról szól, akkor - már megbocsáss - de ez egyéni szoc. probléma. Elég, ha jelzed, leszel még. Másnak is van sok dolga, szinte senki nem lóg itt napi 24 órában :-)

Válaszok: láthatólag érzelmileg túlfűtött válaszokat adtál, és gondolom olyan lesz a többi is. Ez egyáltalán nem baj, de számíts arra, hogy a válaszok is ilyenek lehetnek: érzelmileg túlfűtöttek. De kérlek, válaszolj! Nagyon kiváncsi vagyok, Te hogyan látod a helyzeteteket, illetve abból mit akarsz, tudsz nekünk elmondani.

Filmmúzeum: én személy szerint nagyon szeretem, és örülök a külföldi filmeknek is, csak így tovább! A csatorna készítőinek esetleges politikai elkötelezettsége pedig, ha az nem látszik meg az adásban nem érdekel. Ezért azt tudom mondani: csak így tovább!

Egy kérdés: nem lehetne éjszaka is műsor? Mondjuk hajnal 2-3-ig... Én inkább 23 után szoktam ráérni...

Előzmény: prokoppd (51)
lerr Creative Commons License 2002.12.13 0 0 52
Ez az arctalan bátor szöveg itt az indexen nem fog nagy sikert aratni, mert itt ez a természetes:))

Egyébként ez a csontváz feszeget érdekes kérdéseket. Ezekre is válaszolhatnál.

Tudod, a csontvázak ilyenek, Amíg a szekrényben vannak, addig nincs gond, de ha előkerülnek, akkor felmerülhetnek kellemetlen kérdések:)))

Egyébként tényleg jó a Filmmúzeum, a politikai vonzata meg engem nem annyira érdekel, de ha már ilyen karakánul kiálltál, akkor ne kerüld el a rázósabb kérdéseket sem.

További sok sikert. (Ez nem ironikus!)

Előzmény: prokoppd (51)
prokoppd Creative Commons License 2002.12.13 0 0 51
Visszajöttem.Nem maszatolok, kedves arctalan bátor barátaim, csak elmentem a gyerekekért az oviba, isibe.Innentôl hétvége jön, de lesznek válaszok, bár szavaitokból kitűnik a vérszem.Én nem vagyok politikus, de egyenes válaszokra mindig kapható vagyok.A válaszok viszont szeretném ha kimerítôek lennének, úgyhogy négy gyerekkel a sarkamban ez most nem fog menni.Jó hétvégét.És azért a játékszabályokat tessék tartani.Én kijöttem a placcra és ha visszahúzodom nyilván kiértékelitek.Nem áll szándékomban, de azt sem gondolom, hogy ma Magyarországon kifizetôdô az igazság bajnokának lenni.És nem a 4 gyerek mögé bújok, egyszerűen ennyi van hála Istennek.
exhumált csontváz Creative Commons License 2002.12.13 0 0 50
Kedves Dóra, szeretném kitanulni a kábeltévézést. Halálkomoly. Valóban és őszintén érdekelnek a jogi, műszaki és gazdasági részletek.

Ami az Orbán-beszédet illeti, kedves Dóra, az nem fizetett politikai hirdetés volt. Legalábbis a médiatörvény vonatkozó passzusainak nem felelt meg. Ha mégis az lett volna, az bizony nagy baj. Ugyanakkor azt hiszem, hogy a kereskedelmi hirdetésekből sokkal több bevételt lehet elérni, mint a politikaiakból, és közben az ember nem keveredik Fidesz-közeli hírbe sem (amit ha jól értem, ezúton kikérsz magadnak).

Te abban egészen biztos vagy, hogy nem kaptatok közpénzeket a csatornához? Az NKÖM-től sem? ;-)

Előzmény: prokoppd (44)
jarlaxe Creative Commons License 2002.12.13 0 0 49
>exhumált csontváz kérdései kitűnőek

nem is érkezett rájuk érdemi válasz, csak a maszat...:->

Előzmény: Vokálpatrióta (47)
Vokálpatrióta Creative Commons License 2002.12.13 0 0 48
Namégegyszer:

exhumált csontváz kérdései kitűnőek. A válaszokra kíváncsi vagyok. Az pedig, hogy két éve ordítod, hogy tiszta lapokkal játszotok, édeskevés. Ordítani bárki tud, válaszolni elegánsabb...még ha olykor nehezebb is...

Egyszer kb. 1 éve az EST FM-en hallgattalak, és valaki SMS-ben hasonló kérdéseket tett fel neked, amire ugyanilyen dühödten válaszoltál...

Előzmény: Vokálpatrióta (47)
Vokálpatrióta Creative Commons License 2002.12.13 0 0 47
exhumált csontváz kérdései kitűnőek. A válaszokra kíváncsi vagyok. Az pedig, hogy két éve , hogy tiszta lapokkal játszotok, édeskevés. Ordítani bárki tud, válaszolni elegánsabb...még ha olykor nehezebb is...
Előzmény: prokoppd (44)
Kassza Creative Commons License 2002.12.13 0 0 46
Kedves Dóra,

Ahogy te is mondod, az MTV döntéshozói ritkán cselekszenek matematikai, racionális alapon, ezért nem csoda, hogy maga a tény, hogy bármiféle megállapodást sikerült kötnötök velük, politikai dimenziót is sejtet.

Szvsz jól csinálod, amikor azt mondod, hogy döntsön a tartalom, a Filmmúzeum szolgáltatás minősége határozza meg, hogy értékelik a munkádat. És ahogy láttam, a minőség ellen nincs is kifogása senkinek.
A politikai fogantatás vádjára meg találj ki valami soundbite-ot, úgyis fogják még tőled kérdezgetni.

Ha meg ilyen transzparenciát folytatsz, mint itt, majd ide járok jegyzetelni:)

Előzmény: prokoppd (44)
belohin Creative Commons License 2002.12.13 0 0 45
Kedves Dóra, ne légy morcos. Ez egy politikai fórum, egyszerűen kötelezőek a szélsőséges nézetek. Aki mérsékeltebben fogalmaz, azt észre sem veszik, hiába van esetleg igaza.

lôtök valamire, amin bár nincs felület, mégis golyóállót kell felvegyünk.Unom.

Hiába unod, ezen a helyen nem a 747 adásnap apolitikus műsorát teszik első helyre, hanem azt az egyet, amiben politika volt. De hát annyira nem kell minket komolyan venned. :)

Eddig gazdasági alapon döntöttek úgy, hogy érdemes nekünk világpiaci áron eladni.

Sajnos eszerint a logika szerint az áremelést is gazdasági típusúnak tekinthetjük, hiszen eleve más elbírálás alá kerül egy 80 000-es és egy másfél milliós penetrációjú csatorna. Csak hát van egy sejtésem, hogy az MTV-ben legfeljebb a takarítónők fizetését állapítják meg gazdasági alapon, a többi döntést a nexus vezérli és a politika.

Ennek alapján tartom hátszelesnek az eredeti kedvezményes megállapodást és ellenszelesnek a mostani nyomást. Lehet, hogy tévedek, ezt nem vitatom, de tény, hogy mindkét történés politikainak látszik.

A politikai hirdetések nem jelentenek problémát, itt egyedül az Orbán-beszéd ismétlése kérdéses, mert nem derült ki még róla határozottan, hogy fizetett politikai műsor volt, ezáltal okot adott a találgatásokra. Ha megerősítesz bennünket abban, hogy a cél akkoriban a cahflow feljavítása volt és nem politikai szerepvállalás, én hiszek Neked és a kérdést itt ad acta teszem, sőt a fórumokon határozottan terjeszteni fogom a Te verziódat.

Akkor sincs baj, ha pont az az egy eset mégsem gazdasági jellegű volt, csak hát jó lenne tisztán látni. :)

Most a látszat szerint, ha a műsor nem is, de a vezetői mindenképpen határozott politikai irányultságúnak tűnnek. Én például kifejezetten aggódtam, amikor a Hír tv alakulgatott, mert elég kézenfekvőnek látszott, hogy esetleg a Filmmúzeumból lesz meg. Nagyon megkönnyebbültem, amikor kiderült, hogy alaptalan a félelmem.

A műsorszerkezet bővülésének örülök, mert bármennyire is bőséges az MTV archívuma, azért az a tévé nem volt éppen arról híres, hogy a legszórakoztatóbb műsorokkal rendelkezik. :)

Mivel itt megreklamálták, hogy Veled más modorban beszélek, mint amit megszoktak tőlem errefelé, még egyszer megkisérlem jelezni, hogy errefelé nem pontosan azt írjuk le, amit gondolunk, hanem annak a legsarkítottabb variációját, hogy a közlendőnk elegendő nyomatékkal bírjon. Van egy sajátos bulvárjellege a politikai fórumozásnak. Viszont, mivel Te nem vagy tagja a rutinos törzsközönségnek, világos, hogy érzékenyebben érintenek a markánsabb megnyilvánulások, így igyekszem tartózkodni tőlük, hogy ne riasszalak el. ;)

Előzmény: prokoppd (44)
prokoppd Creative Commons License 2002.12.13 0 0 44
Örülök a tetemre hívásnak.Menjünk bele.Én két éve ordítom, hogy tiszta lapokkal játszunk, és ebbe bárki belepillanthat.Ki akarod tanulni a kábeltévézést? Tessék.Minden részlet publikus.De mielôtt válaszolok egyet szeretnék leszögezni, egyszer és mindenkorra.
OK, hogy politikai szemüveg meg hasonló torzító lencsék, DE kedveseim mondjátok meg, hogy az eddigi 747 adásnap X 14 műsoróra archív magyar audiovizuális kultúrközkincsben hány perc volt, amit ezen az elmebeteg szűrôn át kell és/vagy lehet vizsgálni.Miben kerestek politikát?Mert a tartalomban nem találtok, viszont- bár szavaitokból némi szimpátiát érzek ki céljainkkal kapcsolatban- lôtök valamire, amin bár nincs felület, mégis golyóállót kell felvegyünk.Unom.

...és persze mielôtt elkezditek a politikai hírdetéséket firtatni, szeretném tisztázni és nem tisztára mosni a helyzetet.Ez utóbbira ugyanis nincs szükségem.

Kikérem magamnak, hogy közpénzen összegrundolt TV-ként említi valaki a Filmmúzeumot.Két éve vért pisilünk, hogy kigazdálkodjuk költségeinket.
Induláskor Budapest Banki hitelbôl tudtuk a gépezetet beindítani. Elindultunk 80.000 háztartással, majd fél év alatt felkűzdöttük magunkat -nézôi akaratra- 500.000-re.Bevételeink tehát csekélyek voltak, a pénz pedig fogyott.Most, hogy 1.3 millió háztartástól remélhetünk bevételt, gazdaságilag a képlet tök jó, egyenesen sikertörténetbe illô, csakhát vissza kell fizetni az adósságainkat.Nekünk ingyen, vagy baráti alapon senki nem adott semmit.A TV-vel a helyzet nem mostanában változott meg, hanem indulás óta kapjuk az ütéseket igaztalanul.(Irígység, tájékozatlanság, hozzá nem értés)Eddig gazdasági alapon döntöttek úgy, hogy érdemes nekünk világpiaci áron eladni. 116 milliót fizettünk összesen a TV-nek -ez az összeg bevételeink nagy részét teszi ki- és készek vagyunk továbbra is ezen az áron vásárolni.Nyár óta tudjuk, hogy az új döntés szerint ez nem fog menni.A másodperc alapon kikalkult óraár a nyáron még valóban 27.000 dollár volt, ez mára -nem tudni miért- 3650 dollárra csökkent, ami még mindig tarthatatlan.
Mindezt azért írtam ilyen részletesen, hogy értsétek, miért jött nekünk kapóra a választás, aholis szabad felületként valamennyi politikai pártnál bejelentkeztünk a reklámbevétel reményében.Ellenôrizhetitek, ha csak le nem tagadja Horn Gábor, vagy pl. Dobrev Klára, akik visszautasítottak minket. Egyébként a Fidesz is ezt tette az elsô forduló elôtt.Ez aztán hirtelen nagy örömünkre megváltozott, így jelentek meg a FIZETETT választási hirdetések a cashfow-nkat némileg feljavítva.Ennyit a politikai színezetrôl, amit azóta sem bántunk meg.Még jöhetett volna némi ballib is, ahogy ti említitek.
Bírjátok még?
Most el kell menjek, kérdezzetek még ha akartok, de még vannak amikre válaszolni szeretnék.Visszatérek.

belohin Creative Commons License 2002.12.12 0 0 43
elemes: "ez nem igaz"

És kiderült, hogy mégis. :)

Már ne fényezz, elég hogy Dóra fényezett kicsit, de neki legalább jól áll és különben sem ott volt a lényeg.

Tény: MTV listaár alatt kapták eddig filmet. Ezen nem változtat az sem, hogy ugyanannyiért kapnak Bergmant, legfeljebb szomorú, milyen irreálisan drága évek óta az MTV archivum. Ahogy mondtam volt.

/Ha ennyire nehezedre esik kinyögni egy halk "bocs, elnéztem"-et, teljesen felesleges tovább erőlködnöd./

elemes meaculpáig kikapcs. ;)

--------------

A téma különben sem az, hogy mi volt, hanem az, hogy mi lesz. Én bízom abban, hogy mindenkori hajbókolók stábja befejezi a bohóckodást az MTV-ben /is/ és a nézők érdekében értelmes megoldást találnak. Ehhez kívánok sok szerencsét Dóráéknak, mert a csatorna a Cartoon Network után a második kedvencem.

Előzmény: elemes (41)
exhumált csontváz Creative Commons License 2002.12.12 0 0 42
Kedves Dóra, tegyen róla, hogy ne terjesszenek hülyesegeket az emberek. A balliberális közvélekedés szerint a Filmmúzeum egy értékes, nézhető, ugyanakkor közpénzen gründolt Fidesz-közeli csatorna. Akad itt néhany kérdés, aminek a megválaszolására Önnél autentikusabb forrást nem tudok elképzelni.

1. Az Ön tudomása szerint a TCM, a Spektrum vagy a National Geographic milyen áron szerzi be a filmjeit?
2. Az Ön tudomása szerint a magyar kereskedelmi tévék milyen áron szerzik be az MTV-től és a Moképtől a régi magyar filmeket?
3. Milyen szerepet játszott Lissák Marcell az MTV archívumában őrzött filmek jogdíjának megszerzéséért folytatott tárgyalásban?
4. Fizet-e a Filmmúzeum szerzői jogdíjat a vetített filmek alkotóinak?
5. Magánemberként vagy közszereplőként vett részt a Fidesz Kossuth-téri, kétmilliósnak mondott tömeggyűlésén?
6. Mennyiben tartozik a Filmmúzeum profiljához, missziójához, hogy a csatorna a választási kampány alatt leadta Orbán Viktor Kossuth-téri beszédét?

Pótkérdés, nem oknyomozó ;-) Lesz valamikor teletext a csatornán?

Előzmény: prokoppd (22)
elemes Creative Commons License 2002.12.12 0 0 41
Dora:

600-800 dollár/óra/10-12 sugárzás/év/filmjog. Ezen lehet venni Ingrid Bergmannt, Gojko Miticet, Orion Űrhajót, Bridget Bardot-t. És eddig lehetett Feleki Kamillt, HOfi Gézát, Futrinka utcát

Előzmény: belohin (38)
belohin Creative Commons License 2002.12.12 0 0 40
a vilagpiaci arszint atmeneti bevezeteset nevezhetjuk kedvezmenynek is :-)))

Amennyiben a rendes listaárhoz képest egytizedért adnak át valamit, akkor igen. Más kérdés, hogy mi okból tart az MTV ilyen elmebeteg árakat.

Szal, kedves elemes, mellényúltál amikor engem kóstolgatsz. Én kedvelem a Filmmúzeumot és örültem amikor megkapták a lehetőséget és utálom hogy most meg elveszik. De nincs kedvem a mögöttes dolgokat sem elkenni. Szívem szerint a Hír tévének is adnék legalább 50%-os állami támogatást, mert jó ketdeményezés. Viszont nem hagyom szó nélkül, ha használják a "pártatlan" szót magukra, mert nem igaz.

Előzmény: elemes (37)
Gép-ész Creative Commons License 2002.12.12 0 0 39
Hogy a francba jön ide a Hírplussz?
Előzmény: több pénzt az embereknek (36)
belohin Creative Commons License 2002.12.12 0 0 38
Ezentúl azonban a köztelevízió az eddigi kedvezményes tarifa helyett a Filmmúzeumnak is a hivatalos listaárban megállapított összegért adja ki az alkotásokat. Ez azt jelenti, hogy a kölcsönzés az eddigi maximum 800 dollár per óra helyett januártól majdnem 23 ezer dollárba kerül óránként. A negyedórás Esti meséért így a régi 27 ezer forint helyett közel másfél millió forintot kell fizetni.

/Napi Online, de én is így tudom más forrásokból is. Szóval kedves elemes, Mea Culpa? ;)/

Előzmény: elemes (33)
elemes Creative Commons License 2002.12.12 0 0 37
a vilagpiaci arszint atmeneti bevezeteset nevezhetjuk kedvezmenynek is :-)))
Előzmény: belohin (35)
több pénzt az embereknek Creative Commons License 2002.12.12 0 0 36
a hirtévé már alig kezdte meg müködését, liberális baloldali toleranciabajnokok már most támadják..
Hihetetlen ez a zsigeri gyülölet, hogy ami nem az ő kezükben van véletlenül, azt már a legelején gyökerestől kiirtanák, korábban ott volt a gumibot meg az SZT tisztek hada, addig most megfelémlitéssel, pénzügyi és egsziztenciális megfélelmitéssel...
és ezek adják ki magukat az EU élharcosainak...
belohin Creative Commons License 2002.12.12 0 0 35
És bizony belohin volt bátor finoman célozni Dórának arra, hogy felesleges a fényezés. Az MTV hivatalos árszintje mindenki másnak is horribilis volt és lesz. Csak eddig a Filmmúzeum kedvezményt kapott.

Csak mielőtt elindulna a "ballib leszámolás" elmélete. ;)

Előzmény: elemes (33)
szarvasmarha Creative Commons License 2002.12.12 0 0 34
köszi szépen:-)
Előzmény: elemes (31)
elemes Creative Commons License 2002.12.12 0 0 33
Nem pontosan: belohin elso hozzaszolasaban azt irta, "turkaloaron" kaptak meg a filmeket.

Ahogyan Dora ravilagitott, ez nem igaz: az aremelest megelozoen a kulfoldi regifilmekkel azonos arszinten kaptak az MTV archivum magyar filmjeit is, most az aremelest kovetoen lett az MTV arszintje tobbszoros.

Előzmény: kábelbúvár (30)
belohin Creative Commons License 2002.12.12 0 0 32
belohin Dóra megjelenése előtt és után:

Szeretem a Filmmúzeumot, de tisztában vagyok a körülményeivel. Díjaztam, hogy végre értelmes dolgot eredményezett a politikai hátszél, és neheztelek arra, hogy újra becsavarodtak az MTV-nél a bólogatójánosok és szét akarnak szedni egy alapjában jó dolgot.

Az erkölcsi tanulság levonását rádbízom. :))

/De igazad lehet, biztos bele vagyok esve Dórába és elaléltem, hogy megjelent. ;)/

Előzmény: elemes (28)
elemes Creative Commons License 2002.12.12 0 0 31
Pont ugyanannyit fizetsz mint eddig (legalabbis, ha valtozik, biztosan nem ezert), az UPC eddig is a Filmmuzeum partnere volt.
Előzmény: szarvasmarha (29)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.12.12 0 0 30
SZVSZ udvarias volt.
Ez nem mondható el mindenkiről...

Az meg, hogy ki bulizta ki és hogy az alacsony árat, gazdasági kérdés (is).

Úgy tudom, nem 1 személyben vezeti a céget.

Előzmény: elemes (28)
szarvasmarha Creative Commons License 2002.12.12 0 0 29
megmondaná valaki hogy a UPC-nél ez hogy lesz?

én ugyanis bővített csomagot fizetek,de ennél többet külön már nincs szándékomban.

köszi:szm.

elemes Creative Commons License 2002.12.12 0 0 28
belohin, Dora megjelenese elott:
    Kis adalék a történethez. Dóráék turkálóáron kaptak hozzáférést az MTV archívumához valamikor. Kb. két hete az MTV közölte, hogy jövőre ők is csak azon a piaci áron válogathatnak, mint bárki más.
belohin, Dora megjelenese utan:
    Kedves Dóra, örülök, hogy itt megjelentél. ... sikert kívánok és reménykedem, hogy folytatni tudjátok.
Ratok bizom az erkolcsi tanulsag levonasat.
Előzmény: belohin (26)
phallus impudicus Creative Commons License 2002.12.12 0 0 27
Kedves Dóra (ha tényleg Te vagy)!
Én miattatok váltottam szobaantennáról az AntennaMicróra. Végre egy magyar TCM, de a PAX kampány már kevésbé tetszett.
Előzmény: prokoppd (22)
belohin Creative Commons License 2002.12.12 0 0 26
Kedves Dóra, örülök, hogy itt megjelentél. Kár, hogy morgolódsz a hozzászólásokon, hiszen sejtheted, hogy errefelé zömmel a nagyon erősen színezett politikai szemüvegen át nézzük legtöbben a világot és emiatt nagyobb súllyal esik latba az, hogy ki mit kapott, mint az, hogy ki mit csinált.

Részemről örültem neki, hogy a politika olykor jót is tesz, hiszen világos, hogy enyhe hátszélben indultatok, ez annyira nyilvánvaló, hogy kár is emlegetni. Az viszont elkeserít, hogy most ellenszélbe kerültetek, mert jóformán csak a Filmmúzeumot nézem a tévén és nagyon kedvelem.

Remélem, hogy a politikai szelek elcsitulnak idővel és elkezdenek a szereplők ésszel élni.
Addig is sok sikert kívánok és reménykedem, hogy folytatni tudjátok.

Előzmény: prokoppd (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!