Keresés

Részletes keresés

onlyread Creative Commons License 2025.08.21 0 4 15

Jól értem? Nyaraltál egy hetet San Vitoban és voltál 1-1 napot Palermoban és Trapaniban? És ebből írtál egy Szicíliáról szóló blogbejegyzést?

Előzmény: Petykooo7 (14)
Petykooo7 Creative Commons License 2025.08.21 -6 0 14

Szicília látnivalók: tippek & trükkök saját szervezésben

Az egyik utolsó szürke folt a Földközi-tenger szigetei közül a térképemen Szicília volt. Sokáig nem is nagyon vágyakoztam ide. Az olasz mentalitás olyan távol áll tőlem, mint Donald Trumptól a logikus gondolkodás. Ráadásul korábban már jártam Szardínia szigetén is és az sem lopta be különösebben magát a szívembe. Idén viszont úgy hozta a sors, hogy Szicília lett az évi nagy családi kirándulásunk úti célja. A félelmeim az olaszokkal kapcsolatban ismét csak beigazolódtak, viszont a szigettel kapcsolatban nem is állhattam volna messzebb a valóságtól. Szicília teljesen más hely, mint Szardínia vagy pedig a szárazföldi Olaszország. A legszebb tengerpartjait bátran besorolnám Európa TOP 10 strandjai közé és a városainak sincs miért szégyenkeznie. Igen, Szicíliának megvannak a maga hibái. De ezek a hibák eltörpülnek azok mellett az élmények mellett, amelyeket a sziget meglátogatása nyújt. Ahhoz pedig, hogy valaki meglássa ennek a szigetnek a szépségét nem kell mást tennie, mint egy kicsit a felszín alá néznie. De ne rohanjunk ennyire előre. A posztból megtudhatjátok, hogy hol érdemes Szicília szigetén megszállni, milyen látnivalók várnak rátok és mutatok pár tippet és trükköt, amivel rengeteg pénzt megspórolhattok. Nézzük!

BŐVEBBEN: https://travelhacker.eu/szicilia-latnivalok-tippek-trukkok-sajat-szervezesben/

CD-DC Creative Commons License 2024.11.10 0 0 13
onlyread Creative Commons License 2019.02.17 0 0 12

Javaslom, hogy a Szicília c. szaktopicban érdeklődj. Az működik.

Előzmény: miklos60 (11)
miklos60 Creative Commons License 2019.02.17 0 0 11

Sziasztok. Segítséget kérnék. Sziciliai utamon autót bérelnék. Sok mindent olvastam de a parkolás számomra káosz. Tudom a kék felfestés ingyenes, a fehér fizetős, a sárga számomra felejtős. Néztem képeket, kék felfestés mellett fizetős tábla. Sárga felfestésnél rengeteg autó. Én ezt nem értem. Ha van valakinek tapasztalata, sé megosztaná, megköszönném.

P.anett.001 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 10

Sziasztok

szícilia segítséget szeretnék kérni...

Júlisban megyünk, de nem tudom még hogy melyik részre... 

Catania vagy Palermo környék...

melyik részen vann több szép part, öböl....

és ha jó szállást tudtok ajánlani azt is megköszönémm....

igus. Creative Commons License 2017.01.29 0 0 9

Állítólag ez a fotó Szicíliában készült.

Látott-e már valamelyikőtök ilyesmit arrafelé?

Éppen oda utazni készülök, barangolni fogok, efféle látvány nagyon tetszene, ha ráakadnék.

Volna tippje valakinek ?

ternero Creative Commons License 2011.11.22 0 0 8
ternero Creative Commons License 2011.11.16 0 0 7
HA-SLN Creative Commons License 2007.12.21 0 0 6

Sziasztok!

Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Olaszország, és Szicília! Nem rég értünk haza egy Dél-Olasz vulkántúráról.

Nagy élény volt!:-)

Weblapomon olvashatjátok az élményeinket, és láthatjátok a képeket is!

Dél-Olasz Vulkántúra

És egy kép kedvcsinálónak az Etnáról:

Laci

annix Creative Commons License 2007.09.10 0 0 5

Sziasztok,

Nekem is repülőjegyem van fölöslegben, Palermo-Budapest útvonalon, Róma átszállással, szeptember 29. szombatra.

Ha valakit érdekelne úgy, hogy pénteken 14-én indulunk autóval és csatlakozna hozzánk kifelé és vissza pedig repülne, akkor úgy is megoldható.

ANI

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.09 0 0 4

Sziasztok!

Volna átadó repülőjegyem 1 db Bp Catania viszonylatban szeptember 20-ra és vissza több jegyem is, október 02-re Catania-Bergamo és Bergamo-Budapest útvonalon. Van továbbá Róma-Budapest október 02-re, ide 2 db jegy. Szeptember 19-ig tuti elérhető vagyok. Aztán nem. :)

A Bp-Ct, Bg-Bp és Ro-Bp SkyEurope járat, a Ct-Bg pedig WindJet

Remélem, tudok segíteni valakinek!

gregab Creative Commons License 2006.02.13 0 0 3
Itt is megpróbálkozom! tehát pont e között a három lehetőség szerint akarunk választani barátommal nyári utat, tippeket várnék léccike. :) Midenféle dolog érdekel, érvek illetve ellenérvek.
bosibo Creative Commons License 2002.12.10 0 0 2
qncogi!

Máltára átvinni az autót, nagyon költséges, és nem éri meg! Pici a sziget, baloldali a közlekedés, rosszak az utak, zsúfoltság mindenhol, alig találni parkolóhelyet. Máltán talán a legolcsóbb Európában autót bérelni.
Málta többet ér egy kétnapos futó látogatásnál.
Javaslatom: hagyjátok ki az útitervből, met "ki sokat markol, keveset fog..."

Szia

bosibo

Előzmény: qncogi (-)
qncogi Creative Commons License 2002.12.10 0 0 1
Köszönöm, nem néztem rendesen körül.
Előzmény: Husky (0)
Husky Creative Commons License 2002.12.10 0 0 0
Amit szeretnél négy különböző topicban már meg van.

Kedvencem MÁLTA
=SZICILIA=
Mit nézzünk meg Olaszországban?
Olaszország(Észak)

Üdv!

Előzmény: qncogi (-)
qncogi Creative Commons License 2002.12.10 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Nyáron szeretnénk menni Olaszország déli részére autóval. Átmennénk Sziciliába és talán Máltára is néhány napra. ha valakinek vannak tapasztalati, szívesen fogadnám.
Kössz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!