Keresés

Részletes keresés

SiriusBlack Creative Commons License 2004.01.08 0 0 24
szerintem többféle dolog miatt idegesíthet a suttogás. az egyik az említett nemértés, aztán lehet valami mélyebb gyökere, valami rossz emlék, amikor hasonló helyzetben volt valaki (tudta, hogy róla suttognak, és nemjót) és ez a rossz élmény rögződött. aztán lehet hogy van valami hangösszetevő, ami a suttogásban van, hogy inkább zöngétlen hangzás, kellemetlenebb mint a normál beszéd. de lehet hogy valamikor egy túl nagy dózist kapott a suttogásutáló valami suttogásszerű hangból. a mamám, aki vegyész sokáig ült egy olyan színképelemző gépnél, ami egy mély hangzású búgást adott ki amikor szikráztatta a mintát. és egész gyerekkoromban azzal nyesztetett, hogy tekerjem le a basszust amikor zenét hallgatok. mert az neki szinte fizikai fájdalmat okoz.
a nem értés az nem mindenkinek okoz rosszérzéseket, én pl. kifjezetten szeretek számomra nem érthető dolgokat hallgatni. (nem biztos hogy ezzel mindenki így van) én úgy érzem, hogy mindenféle közlésben, ismeretlen nyelvben van valami olyan rend, ami nem fogható meg a verbalitás oldaláról. évekig jártam tudományos előadásokra olyan tudományokból amikhez nem értek, csak azért, mert szeretem hallgatni azt a szaknyelvet, egyúttal érezni annak a tudománynak a sajátos belső rendjét. ez elképzelhető hogy hülyeségnek hangzik, de szerintem nem biztos hogy az.

állásügyben én se töltenék ki pszichológiai tesztet, de csak azért, mert ez a számomra azt jelenti, hogy azon a helyen nincsen egyetlen olyan ember sem, aki a személyes benyomásai alapján dönteni merne. az olyan helyek meg nem érdekelnek.
teszteket kitölteni meg lehet tanulni. szerintem ezzel semmit nem tudnak meg senkiről. én (gyerekkoromtól töltök ki teszteket mert egy kutatás vizsgált csoportjába választottak ovis koromban) annyi intelligenciatesztet töltöttem ki már, hogy amilyen eredményekkel ma csinálom, attól képzelhetnék már mindenféle szuperletívuszokat magamról. de ez csak a gyakorlat. sajnos.

engem egy másik hang idegesít halálosan. amikor egy magyarnóta megszólal (véletlenül ott marad a petőfirádió...) és a féldallam prímbejátszás után beüt a cimbalom...... na az. én úgy tudok odaugorni a rádióhoz, hogy abszolút kockáztatom vele az egészségemet. szerintem elképesztő távolságokról bírok odaérni, az alatt a féldallamnyi hegedű alatt hogy kikapcsoljam.

moonshadow Creative Commons License 2004.01.08 0 0 23
Engem abszolút nem idegesít a suttogás.
Előzmény: Myself (-)
DcsabaS_ Creative Commons License 2003.12.28 0 0 22
A kérdés jó (:-), a válasz szerintem a következő:

Az a suttogás idegesít minket, amit nem értünk, vagy csak részlegesen. Éspedig azért, mert a suttogás önmagában nagyon valószínűvé teszi, hogy előlünk akarnak szándékosan elhallgatni egy számunkra fontos dolgot, ezért a nem jól értett suttogás kudarcélményre vezet. Ezzel szemben, ha tökéletesen megértjük a suttogás tartalmát, akkor kifejezett sikerélményünk is lehet. (Továbbá, akinek nagyon jó a füle, az feltehetően szeret hallgatózni (:-)...)

Általában a személyiség sokféle kapcsolatban lehet azzal, hogy valakit zavar-e suttogás. Eltekintve attól a triviális, és nem is személyiségi, hanem orvosi esettől, hogy az illetőnek rossz a füle, ha valakit zavar a suttogás, akkor esetleg:
- rosszabb a nyelvérzéke;
- gyengébb a felfogóképessége;
- türelmetlenebb, feszültebb;
- dekoncentrációra hajlamos;
- vagyis rosszabb munkatárs.

Előzmény: Myself (-)
troppauer Creative Commons License 2003.12.20 0 0 21
- Úgy tudom, akik gyakran előadnak, tanárok, marketingesek, mittudomén, szándékoltan halkabban beszélnek, mert ösztönösen jobban odafigyelnek rájuk, mintha "ordítanának".

Szerintem halkan, de nem suttogva ugyanolyan hangerővel lehet beszélni, viszont így egyáltalán nem idegesítő.

Talán az a bosszantó, hogy a suttogásban nincs meg az a "zöngésség", mint a halk, de nem suttogó beszédben.

A sutyorgásnak nincs hangszíne, hanglejtése.

Riker Creative Commons License 2003.12.20 0 0 20
En sem szeretem igazan a suttogast, mert tudom, hogy lemaradok vmi inforol. Egyreszt igy ugy erzem, hogy kimaradok vmibol, masreszt paranoias modon olyan erzesem lehet, hogy engem beszelnek ki. Szerintem a hasonlo jelensegek miatt vannak ezek a tesztekben.

Amugy en sem igazan ertek egyet a pszihologiai tesztekkel. Igaz, hogy infokat lehet megtudni a delikvensrol, de mivel az emberi lelek roppant bonyolult, ezert az ilyen teszt tulajdonkeppen nagyon nagyot tevedhet, vagy legalabbis jo esellyel rosszul hasznaljak fel a belole nyert informaciot.

Előzmény: Myself (-)
kíváncsi kérdező Creative Commons License 2003.12.20 0 0 19
"Én mondjuk tuttira nem vennék fel olyat, aki nem tagadja meg, hogy személyiségtesztnek vesse alá magát."
Ezzel azt akarod mondani, hogy Te nem töltenél ki ilyet, ha a humánerőforrásmanager eléd rakja? És ha esetleg ezen múlna a jövendőbeli meló? Végülis...
rhaurin Creative Commons License 2003.12.18 0 0 18
A szakmai kérdésekkel nincs is semmi baj. Ez a része teljesen normális. A "személyiségteszt" viszont marhaság s amellett ráadásul megalázó procedúra is. Az egész csak arra jó, hogy senkinek se kelljen igazán vállalnia a felelösséget egy jelölt felvételéért (vagy elutasitásáért). Hiszen ilyenkor "tudományos" módszerrel, "objektiv" méröszámok alapján hozzák meg a döntést. Pfuj.

Nem azt mondom, hogy tök mindegy, hogy egy munkatársnak milyen a személyisége, de többek között erre való a próbaidö, hogy ilyesmik kiderüljenek. Azalatt bármelyik fél minden további nélkül felbonthatja a szerzödést. Aztán meg jobb helyeken azért valaki el is beszélget a jelölttel felvétel elött. Ha az illetönek még annyi emberismerete sincs, hogy azonnal kiszúrja ha nagy a gáz, akkor nem oda való, öt kell kirúgni.

Én mondjuk tuttira nem vennék fel olyat, aki nem tagadja meg, hogy személyiségtesztnek vesse alá magát. Ugyanis ez már önmagában is sokat mond a delikvensröl. Azonkivül minél elterjedtebbek az ilyen módszerek, annál inkább közelit az igy nyerhetö infó a nullához. Tudniilik a jelöltek sem estek a fejük lágyára, s ha rászánják magukat, akkor kitünö könyvek és tanfolyamok vannak, ahol meg lehet tanulni a személyiségtesztek korrekt (sikerrel kecsegtetö) kitöltését. Az egész dolog szánalmas és nevetséges. Amellett jó sok pénzbe is kerül mind a munkáltatónak, mind a jelölteknek. De persze éppen erre megy ki az egész, ezért nyomulnak annyira ezek a "pszichológusok".

Job Interview Personality Tests for Effective Business Management
Robert Redmond suggests you prepare thoroughly before that all-important job interview
How to Succeed in Psychometric Tests by David Cohen

Előzmény: kíváncsi kérdező (17)
kíváncsi kérdező Creative Commons License 2003.12.18 0 0 17
kb. 2 éve kitöltöttem egy felvételi tesztet, ahol szakmai kérdések + személyiségteszt voltak. Egyik izgalmas kérdés így hangzott: milyen gyakran szokott hányni?
pffffffffff
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 16
Komolyan kíváncsivá tettél. Egyszer idéztem már Karacs Lajosnét, a Munkáspárt világhírű gondolkodóját, miszerint "a politika demokratikus, de a termelés nem demokratikus". Napi nyolc+ óra parancsuralmi rendszerben: bizony, így megy ez. (kopogjuk le: egyelőre nem nekem)
Előzmény: rhaurin (15)
rhaurin Creative Commons License 2003.12.17 0 0 15
Nem verek én senkit, nem is kell :) Még nem kergült meg az egész világ, lehet normális helyet is találni benne.
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 14
Amit mondasz, úgy hangzik, mintha néha jól elagyabugyálnád a főnöködet, mikor az az ütőtött hüje mármegint véleményez.
De az is lehet, hogy Te tényleg a humanista szocializmusban élsz a világ egy kis védett szegletén:).
Előzmény: rhaurin (13)
rhaurin Creative Commons License 2003.12.17 0 0 13
Na ne már hogy. Én is dolgozom, aztán mégse. A mai munkaerömet eladom, mert abból holnap lesz friss eresztés, miután kialudtam magam. És szerintem jól jár vele, aki megveszi, még ha nem is olcsó. De a lelkemet nem adom, mert abból csak egy van és az az enyém.
Előzmény: banned (12)
banned Creative Commons License 2003.12.17 0 0 12
Önérzet vagy munka ez itt a kérdés .

Engem például a suttogáson kivül idegesit a rágózás , ha hallom , az orrszipákolás és a szotyizás ,ha nap mint nap hallom.

Előzmény: rhaurin (11)
rhaurin Creative Commons License 2003.12.16 0 0 11
Engem a felvételi pszichológia teszt idegesit, nem a suttogás. Soha nem mennék olyan helyre dolgozni, ahol ez a belépö - aki aláveti magát ilyen vegzálásnak, annak nincs önérzete.
Előzmény: Myself (-)
kavkaz Creative Commons License 2003.12.15 0 0 10
Azt senki sem tudja, hogy a munkahelyi tesztekben mi miért van benne. Ôk sem, ôk ahhoz értenek, hogy kiértékeljék:)
Előzmény: Myself (6)
Supernovablaster Creative Commons License 2003.12.15 0 0 9
Néhány hete olvastam, hogy kutatók rájöttek, az infrahangok nyomasztólag hatnak és félelmet váltanak ki. Mivel állítólag a süvítő szélnek is van egy infratartománya, ezért lettek a széllelbélelt elhagyatott házakból meg a rengeteg erdőkből kísértetjárta helyek az emberi kultúrákban.

rendes gyerek Creative Commons License 2003.12.15 0 0 8
Lehet, egyformákat válogatnak össze.
Előzmény: Myself (6)
kíváncsi kérdező Creative Commons License 2003.12.15 0 0 7
Talán azért, Myself, mert ha a munkahelyeden (meg nem engedhető módon) valakik sutyorásznak, akkor ez teljesen felb.., vagyis felborít téged, eztán csak a suttogásra koncentrálsz, így nem dolgozol 101%-os hatásfokkal.
Myself Creative Commons License 2002.12.11 0 0 6
Aha. Akkor miért van benne tudományosan megalapozott személyiségtesztekben? Olyanokban, amelyeket világcégek használnak leendô munkatársak tesztelésére.
Előzmény: taith (5)
taith Creative Commons License 2002.12.10 0 0 5
Na hát akkor megmondom a tudományosat: hogy egyeseket idegesít a suttogás, másokat meg nem, annak ugyanaz a tudományos oka, mint annak, hogy egyeseknek a szőke nők tetszenek, másoknak meg a barnák. Vagy hogy egyesek imádják a spenótot, mások meg utálják.
:o)))
Előzmény: Myself (4)
Myself Creative Commons License 2002.12.10 0 0 4
Igen. A suttogás, mint olyan idegesít, de halálosan.
Előzmény: taith (3)
taith Creative Commons License 2002.12.09 0 0 3
Az is idegesít, ha egy gyönyörű és kedves lány szerelmes szavakat suttog a füledbe?
Előzmény: Myself (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.09 0 0 2
Időnként engem is idegesít a suttogás. Pl. vonaton, könyvtárban, vagy ilyesmi helyen valamiért jobban odafigyelek a suttogásra, mint a hangos beszédre. S ez olyankor zavar, idegesít.
Előzmény: Myself (-)
Myself Creative Commons License 2002.12.08 0 0 1
El vagyok keseredve. Amikor annyian tanulnak az egyetemen piszológiát, akkor ezt nem tudja senki? :-(((
Myself Creative Commons License 2002.12.07 0 0 0
Senki se tudja? Akkor ez olyan, mint a Kennedy gyilkosság? :-(
Myself Creative Commons License 2002.12.07 0 0 topiknyitó
Emlékszem több nagy cég felvételi piszológiatesztjébôl az alábbi kérdésre:

Idegesíti-e a suttogás?

Na engem retttttentôen. El kell kapcsoljam a TV-t, ha valami idióta suttogós reklám/horror/mittoménmi van.

Gondolom van valami tudománoys alapja a kérdésnek. Mi az? Miért van az, hogy van akit halálra idegesít, van akit meg nem zavar?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!