Keresés

Részletes keresés

napfuto Creative Commons License 2024.03.08 0 0 787

Az Imperial Holding posztol epites kozbeni fotokat is.

Egyes munkaik nagyon jo minosegunek tunnek, masok meg eleg gyengenek. Ha az SF nem posztol epites kozbenieket akkor nem tudom megmondani.

Előzmény: _lala_ (786)
_lala_ Creative Commons License 2024.03.08 0 0 786

es nezd meg a teglazast meg az athidalokat

 

Ezeket hol látod? Mert én az SF Ingatlan fb oldalon leginkább látványterves rajzokat látok, nem építés közbeni fotókat.

Előzmény: napfuto (784)
napfuto Creative Commons License 2024.03.08 0 0 785

Bocs, munkabol irok, de lenyeg ha a szerkezettel gond van, azt kesobb nagyon nehez kijavitani.

Pozitiv:

  • Ismerik az elem magas athidalokat
  • Az athidalok folott tomor teglat hasznalnak
  • Ahol figyelnek, ott egesz jo munkat vegeznek (vagy ha a muszaki ellenorod figyel)

Negativ:

  • Durvan valtakozo minoseg, egyik fal jonak tunik, masik csicskagyasz
  • Egyes kepeken rovid athidalokat epitenek be az ablak fole
  • Sokszor sporolnak a teglak kozti malterrel, nehol mintha csikoznanak
  • Ujjnyi kitoltetlen lyukak  teglak kozott, darabos es osszetort teglak
  • Nem vakoljak ki a teglak kozti hezagokat

Szerintem mindenkepp kell hozzajuk muszaki ellenor es valami nyugdijas aki kb minden nap ott van es fotoz, dokumental.

Előzmény: Beige96 (782)
napfuto Creative Commons License 2024.03.08 0 0 784

Nezz meg par Szakiellenort a temaban aztan menj fol a faszbukjukra es nezd meg a teglazast meg az athidalokat. Utana dontsd el magad...

Előzmény: Beige96 (782)
Beige96 Creative Commons License 2024.03.07 0 0 783

Bocsánat, most látom, ezt nem nekem írtad!

Előzmény: Beige96 (782)
Beige96 Creative Commons License 2024.03.07 0 0 782

Segíts kérlek, hogy találtál véleményt, vagy mik voltak a problémák?
Én próbáltam mindenhol keresni, de nem találok sehol, emiatt kezdtem el utánajárni.

Előzmény: napfuto (781)
napfuto Creative Commons License 2024.03.06 0 0 781

En is néztem őket, de ahogy nézem az utóbbi időben gyűlnek a negatív vélemények a guglin. A holdingos cégháló engem alapból elriaszt.

Előzmény: vamcrew (778)
Beige96 Creative Commons License 2024.03.06 0 0 780

SF építő - Székesfehérvár tapasztalatok érdekelnek. Korrektnek tűnnek, de hálás lennék, ha valaki megosztaná, mit tud róluk. Elvileg több projektjük is felépült már a városban, még covid idején társasház is. A kérdés, hogy minden rendben ment-e?

tamas091 Creative Commons License 2024.03.05 0 0 779

Sziasztok!

HelloHázzal kapcsolatban van valakinek tapasztalat / véleménye? Gondolkozunk, hogy belevágunk velük egy építkezésbe.

Köszönöm!

vamcrew Creative Commons License 2024.03.03 0 0 778

Sziasztok, látom nem vagyok egyedül, de engem is az Imperial Holdinggal kapcsolatos tapasztalatok érdekelnének.

2013 óta működő cég, csak van valaki, aki már épittetett velük. Az ügyvezetőjük meggyőző, de az értékesítő, akivel személyesen találkoztunk nem volt teljesen a helyzet magaslatán.

napfuto Creative Commons License 2024.03.02 0 0 777

Köszönjük a jó tanácsokat, a műszaki ellenőr meg a jó szerződés a lényeg. Csak ne feküdjön le a kivitelezőnek, hiába, kis ország vagyunk.
Ja és a céghálókat mindenképp kerüljük, ha alvállalkozóval akar szerződtetni akkor tipli van.
Tényleg ennyire összezuhant az építőipar? Kik hullanak először, a tisztes vállalkozók vagy a kóklerek?

Előzmény: Homes4you - liapor házak (775)
flora90 Creative Commons License 2024.03.01 0 0 776

Sziasztok! 

 

Keresnék olyan embereket, akik az imperial holdinggal építtettek, és megosztanák a tapasztalataikat! 

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

Homes4you - liapor házak Creative Commons License 2024.02.12 0 0 775

Sziasztok!

 

Ezt azoknak írom, akik építkezés előtt állnak (nem velünk, bárkivel).

 

Az utóbbi időben, mióta az építőipar visszaesett, nagyon elterjedtek a cégeket lejáratni próbáló kommentek, vélemények. Sajnos a digitalizációnak köszönhetően ma már büntetlenül bárki bármit írhat bárkiről úgy, hogy azt bármivel is alátámasztaná. Nagyon jó példa erre, hogy cégünknek még soha egy alvállalkozó sem mondta, hogy nem szeretne velünk dolgozni, viszont mi kénytelenek voltunk már elég sok "szakembert" elküldeni a megbízhatatlansága és tragikomikus munkája miatt. Ezen egyének kommentjei jellemzően a "dolgoztam velük és borzasztó minőség". (Ezek szerint valóban rossz munkát végzett.) :-) 

 

Mivel aki építkezésre adja a fejét, az jellemzően egy egész élet munkáját rakja bele, sok esetben 20-30 évnyi hiteltörlesztést vállalva, ezért megpróbálok pár dolgot összefoglalni, ami segíthet abban, hogy a megfelelő céget válaszd.

 

- Nézd meg a tulajdonost vagy ügyvezetőt! Tudsz vele találkozni? (Nem muszáj a cégvezetőnek szakembernek lennie. Pl. sok esetben a szakember felesége az ügyvezető, mert nagyban megkönnyíti a hivatali ügyintézést, az adminisztrációt, a szerződések kezelését.) Ha nem, akkor az kérdéseket vethet fel.

- Nézd meg a cég előző éveinek árbevételeit! Egy nagy bevétellel rendelkező cégnél kisebb az eltűnés veszélye, emellett nagyobb az esély az esetleges garanciális javítások elvégzésére. Egy kis cég is lehet jó, viszont ha mutat 100 referenciát, de a cégnek a bevétele ezt nem támasztja alá, akkor ott valami gond van.

- Nézd meg a cég irodáját! Van irodája vagy egy pláza kávézójában írsz alá egy 50-80 milliós szerződést?

- Nézd meg a cég referenciáit! Ha van lehetőséged, akkor látogass ki egy építkezésre, esetleg kérd, hogy szervezzenek egy találkozót a megrendelővel, aki elmondhatja az addigi tapasztalatait a cégről.

- Nézd meg a cég social media felületeit! Jelenleg folyó építkezéseket is találsz rajtuk vagy csak hirdetés. Nem mindegy, hogy egy cég csak hirdet vagy épít is.

- A cég támogatja vagy ellenzi műszaki ellenőr alkalmazását? Mindenképp fogadj fel műszaki ellenőrt! https://www.youtube.com/watch?v=SLl5xYHnf7M&t=206s

- Amennyiben kiválasztottad a céget, szerződéskötéskor mindenképp egyeztessétek a fizetési ütemezést (pl. addig nem kérheti a következő teljesítést, amíg az előző munkafolyamatot a műszaki ellenőr nem vette át), illetve vállal e a cég árgaranciát. Ez nagyon fontos! Sok cég szerez úgy ügyfelet magának, hogy beígér egy alacsony árat, a kivitelezés közben pedig jönnek a "meglepetés költségek".

- Szerződésben rögzítsd, hogy a cég vállalja az e-napló vezetését! Egy esetleges bírósági eljárás esetén az e-naplónak nagy jelentősége van.

- A szerződés tartalmazza a pontos műszaki tartalmat! Csak ez alapján fogod tudni számon kérni a céget.

- Rögzítsétek az átadás időpontját és esetleges kötbért! (Sajnos mi is fizettünk már néhány esetben késedelmi kötbért, de ez is védi az ügyfelet.)

 

Remélem tudtam néhány embernek segíteni!

 

Szakiellenőrt idézve: "Építkezzetek jól és Isten áldd a tisztes ipart!"

 

Üdvözlettel:

 

Boldizsár András

Homes4you

Homes4you Creative Commons License 2024.02.12 0 0 774

Kedves Ismeretlen!

 

Honnan sikerült összeszedni ennyi zagyvaságot? :-)

80 befejezetlen építkezés? Tavalyi évben volt 17 szerkezetkész rendelésünk és átadásunk. Azokra gondol? Emellett tavaly átadtunk 40+ házat a boldog tulajdonosoknak, jelenleg is elég sok építkezésünk van folyamatban.

 

Örülnék, ha felfedné valódi nevét és elérhetőségét, hogy legalább megértsem rosszindulatának okát, mert a liaporosok mi vagyunk! :-)

 

ui: Marketingesünk, Dr. Makrai Gábor és Réka nevű, jogász mennyasszonya (aki nem a cégvezetőnk, még csak nem is dolgozott nálunk soha) nagyon jól megvannak boldogságban! 

 

Üdv,

 

Boldizsár András

Homes4you - tulajdonos és kivitelezési vezető

 

 

 

 

Előzmény: TurbanAttila (743)
Homes4you Creative Commons License 2024.02.12 0 0 773

Kedves KisFickó2!

 

A nm áras írásodhoz nem kívánok hozzászólni, mivel úgy írsz árakat, hogy nem írod mellé a műszaki tartalmakat. Műszaki tartalom feltüntetése nélkül árakat írni kb. olyan, mint az, hogy "mennyibe kerül egy autó?". Sajnos manapság jellemző, hogy ad valaki az ügyfélnek egy nagyon kedvező árat, az ügyfél őt választja, majd a kivitelezés közben jönnek a meglepetés költségek. Kevés olyan cég van, aki a kivitelezési szerződésben vállalt árra garanciát vállal. Mi büszkék vagyunk arra, hogy az ügyfeleinknek soha nem került többe a háza, mint a szerződésben vállalt ár (pedig volt infláció, háború, anyaghiány, stb...).

 

Ezt az írásodat kommentálnám:

"Én egyébként a PR Elementet egész korrekt csapatnak tartom, csak drágák nagyon. Már voltam náluk a tüzöltö utvcai irodájukban, de náluk egy Liapor négyzetméter 650-700-ra jön ki. most nem tudom, hogy ez túl van-e árazva, vagy ez-e a reális, mert normális cégnek tünnek. A Liapor mondjuk mindenhol drága. De megprobalok azért náluk olcsóbbat keresni vagy üsszehasonlítani másokkal legalább. egyébként elmondták, hogy a Hones4You-nak az összes házat ők építették:-))) a Homes4You egyet sem csinált meg saját maga, és a Liapor falakat is tőlük veszik. Úgyhogy szerintemha valaki Liaporban gondolkodik, az érdemesebb, ha őket megkeresi, mert megspórolhatja a rájuk tett extra profitot, és ugyanazt kapja:-)))"

 

Az, hogy a Homes4you-nak ők építették az összes házat egyszerűen HAZUGSÁG!  A Prelement a Homes4you-nak falakat szállított, azon kívül nem készített a Homes4you-nak sem alapot, sem tetőt, sem semmilyen más munkát. Ha ők valóban ezt mondták, akkor kérem írja meg nekem a boldizsar.andras@homes4you.hu-ra a nevét és elérhetőségét, mert tanúra lesz szükségem, hogy a szükséges jogi lépéseket megtehessem! 

Emellett megemlíteném, hogy 2023-ban szerződést kötöttünk a falazat gyártójával, közvetlenül a gyártótól kapjuk a liapor falazatot, közel egy éve nincs kapcsolatunk a Prelementel. Az ebből adódó óriási keresletcsökkenésüknek köszönhető, hogy jelenleg generálkivitelezéssel próbálkoznak. Kérem nézze meg social média felületeinket, ahol valódi, jelenleg is zajló építkezéseinkre kaphat rálátást! Míg mások oldalain csak hirdetés van, nálunk a valódi munka is látható.

 

Üdvözlettel:

 

Boldizsár András

Tulajdonos és kivitelezési vezető

Homes4you

Előzmény: KisFickó2 (761)
furstflori Creative Commons License 2024.02.11 0 0 772

A homes4you?!! Másfél éve egyetlen projekttel nem csúsztunk ami nincs befejezve azt nekünk nem is kellett…. Hogy hogy nincs gond a céggel? Hol vannak akkor a feljelentések? Hogyhogy felépült majdnem 200 ház. És igen vannak régiók ahol festést és burkolást NEM vállalunk! Az ügyvezető ugyanaz a kezdetek óta a tulajok reggel 9tol délután 3ig bent ülnek az irodaban amit a ceg épített hogy a kedves érdeklődők ne az ilyen fals infóknak higgyenek! Lehet időpontot foglalni meg beszélgetni… mi az hogy a Liaporosok építettek? Mi vagyunk a Liaporosok!!! Mindenki más csak a farvizünkön próbálkozik. Ott a Facebook a YouTube és a tik tok csatorna több ezer órányi anyaggal és IGEN VAN HOGY HIBAZUNK, de van garancia és minden általunk elkövetett hiba javítva lesz! nem tudom mit ártottunk, hogy itt ilyen rossz hírnevünket kelti?! Jogi lépéseket fontolgat a cég ezügyben Kedves névtelen rosszakaró

 

Üdvözlettel: Fürst Flórián

Homes4You - Értékesítési Igazgató 

+36309943223

Előzmény: TurbanAttila (743)
furstflori Creative Commons License 2024.02.11 0 0 771

Csak annyi történt a homes4you a Prelementtől rendelt falat. ők körülbelül 3 házat építettek volna a h4y nélkül. Gyártás szállitás, ennyi közük volt hozzá. Pontosabban ők gyártatták és szállíttatták….

Előzmény: KisFickó2 (761)
Bem apo2 Creative Commons License 2024.02.10 0 0 770

KP Sales House Kft. (készpénz beszedő portál) igénytelen kivitelezése. Aki teheti kerülje őket.

A legutóbbi találkozón, amikor az elszámolásról és a hibákról volt szó nem sikerült megegyezni, mivel mint ahogy most ebben a kommentben is nem voltál tisztában vele ,hogy mikor és mit csináltatok. Illetve elzavartál minket a tököli tanyádról ,ahol ha nem jövünk el megütöttél volna. Először is a hibákból csak a glettelés lett kétszeri próbálkozás után “ kijavítja” . Ezen kívül nagyon sok hiba van,de ami a legrosszabb a fotókon látható lapos tető, ami ha rálépsz besüllyed, pedig az egyik részét úgy kértük, hogy emelet ráépítésére is használható legyen.Sajnos mi egy medencét kaptunk. Újra kel az egészet csinálni, mert a tervezett napelemet sem bírná el.Az ehhez szükséges kiállás sem sikerült kialakítani.A hibásan teljesítő alvállalkozót ki sem fizetted a drágább járólapot mi vásároltuk. Mégis a hasadra ütöttél két hajókázás közben Tenerifén és több milliót követelsz egy lakhatatlan házért. Ami teljesen ki lett fizetve. Ahogy az értékeléseknél is látszik, sajnos nem csak mi jártuk meg a cégeddel, de az hogy képes vagy a negatív vélemények után kamu profilokról dicsérni saját magadat ez mindent elárul. Miközben engem megfenyegetsz , hogy töröljem a véleményt.Igazad van te csak a pénz beszedő vagy. Van aki tartja a hátát.

 

ez mindent elmond erről a cégről…

 

Sallai Attila Építész Creative Commons License 2024.02.10 0 0 769

Érdemes műszaki ellenőrt fogadni, és akkor lényegesen kisebb az esélye annak, hogy valaki kontár kivitelezővel kerül össze. Már a tervezési szakaszban is! Igénybe lehet venni a kivitelező kiválasztása során is a szolgáltatásait. 

szakembert nem tudnak átverni. 
óvakodjanak az olyan cégektől, ahol nincs egyetlen mérnök sem. 

Lovaszlaci22 Creative Commons License 2024.02.10 0 0 768

Nekem Iglár Attila a kulcsrakesz.hu tulajdonosa nagyon szimpatikus benyomást tett. 
én valószínűleg velük fogok építtetni. Majd beszámolok a tapasztalatokról. 

voltam az Imperial Holdingnál is, egy Südi Olivér nevű mérnökkel beszéltem, nagyon segítőkész volt, felkészült, néztünk referenciaházakat is pomázon, tahitótfaluban. Nem volt velük baj, de összességében szerintem drágábbak, mint a kulcsrakesz.hu magasabb árat adtak. 

 

Csepregitamas Creative Commons License 2024.02.10 0 0 767

Persze , mindenki hazudik az árakról, csak én vagyok helikopter. 
egyszerűen van aki többet akar keresni kevesebb munkán, és van aki kevesebbet több munkán. 
ne mondja már nekem semki, hogy egy kivitelezőnek 50 ezer a haszna negyzetméterenként. 
ez nevetséges! 

egyébként meg nem tudom mit vártok ezektől a cégektől. 
midnegyik drága. Mindegyik a pénzre hajt. 
drágább, mintha megbízol egy normális mérnököt, hogy az elejetől a végéig csinálja meg a házad ,tervezze meg, menedzselje le az építési folyamatot. egy szem szakmai embert. 
és az legalább ért hozzá, lelkiismeretes lesz, odafigyel, felelősséget vállal. 
keressen vele havi ötszázezret vagy egy milliót, kit érdekel. 
nyolc hónap alatt nem kerül annyiba, mint amit ezek a cégek rászámolnak, és sokkal jobb is lesz a végeredmény. Plusz lesz felelőse. 

tudod mennyiből fogsz kijönni? Majd csak lesel. 
a mérnök úr díjával együtt sem leszel többe 350-nél/nm. 
garantálom neked. 

mert ezek a kivitelezők is ennyiből jönnek Ki maximum. Vagy még kevesebből, mert ki se fizetnek senkit ha tehetik. 

a többi meg rajta a haszon. 

Tücsökk Creative Commons License 2024.02.06 0 0 766

köszönöm

Előzmény: Érdi Attila (760)
GergyeAkos Creative Commons License 2024.02.05 0 0 765

Kedves _lala_,

 

kivitelezőként figyelem ezt a fórumot, szerintem nagyon sok cég arra alapoz, hogy egy vonzó árat tudjon prezentálni, amiből csak egy igazán komromisszumos épületet lehet (ha lehet) építeni. Négyzetméter árakat kiírni pedig azért nagyon nehéz, mert minél kisebb egy épület, annál több az egy négyzetméterre jutó gépészeti, organizációs, stb. költség - legalábbis a mi cégünknél.

 

Szintén nem mindegy, hogy valaki a hasznos alapterületet árazza, mások pedig a beépített területet (falakkal együtt számított, szuperbruttó alapterületet). Itt már mindjárt jelentkezhet egy 20% körüli különbség.

 

Elképzelhetetlennek tartom az alább KisFickó2 bejegyzésében olvasott 400-450 ezer forintos NETTÓ ALAPTERÜLET négyzetméter árakat egy normális műszaki tartalommal, ez lényegesen önköltség alatt van. Mi most készítjük a katalógusunkat, saját, megépült alaprajzainkból, és bruttó 550.000 Forinttól 650.000 Forintig jönnek ki a hasznos alapterület négyzetméter árai - minél nagyobb egy épület, annál költséghatékonyabban építhető. 200 négyzetméter körül tudunk 500 ezer forinthoz erősen közelíteni, esetleg alá is menni.

 

Viszont ezért a pénzért olyan épületet kap a megrendelő, amibe nagyon nehéz belekötni műszakilag és esztétikailag is.

Előzmény: _lala_ (763)
kisfaludy1 Creative Commons License 2024.02.04 0 0 764

Köszönöm.

Előzmény: _lala_ (763)
_lala_ Creative Commons License 2024.02.04 0 1 763

akiket kérdeztem és építkeztek mostanában 800 000 Ft felett jöttek ki

 

A műszaki tartalmat is megnézted? Az 50 millában a Danish Fabrik készház megoldása van, alap kivitellel.

Ha "rendes" téglaházat szeretnél, akkor az plusz lóvé, a táblázatukban a "premium" szintnél 690k / bruttó nm szerepel.

Az is lehet a különbség oka, hogy ez 5%-os áfával van számolva, ami ebbe nem fér bele, az rögtön +20%, és így elég hamar 800k felett vagyunk.

 

Az az árazási taktika is lehet az ok, hogy ezek "akciós árak", amik addig érvényesek, amíg nem próbálsz a műszaki tartalomtól felfele eltérni - de akkor kinyílik az az ajtó, hogy nem csak annyival fizetsz többet, mint az extra igényed, hanem elkezd vastagon fogni a cerka. Megtehetik, hiszen nincs választásod: ha az akciós megoldásra szerződsz, akkor mindenképpen kifizettetik az olcsó megoldást (akár kéred, akár nem), ha utána mással csináltatod meg a jobb megoldást, akkor egyrészt arra már bukod az 5%-os áfát, plusz komplett ki kell fizetned az új megoldást is, az eredetin felül (és lehet, hogy érdemi bontási munka is lesz vele, ami még külön pénz). Na ezzel kell versenyezniük a változtatási igényedre adott árukkal, és meg lennék lepve, ha nem így áraznának.

Előzmény: kisfaludy1 (762)
kisfaludy1 Creative Commons License 2024.02.04 0 0 762

Köszi az infókat.

Az imperial a 118 m2 est hirdeti gyenge 50 milláért. Az kb 420 000/ m2 .

Én pécsi vagyok, itt nálunk akiket kérdeztem és építkeztek mostanában 800 000 Ft felett jöttek ki. Ezért volt nekem gyanús.

Másik, hogy vajon hogy oldják meg a vidéket, leutazik a csapat és itt hetel, vagy kiadja itteni vállalkozóknak ?

 

 

Előzmény: KisFickó2 (761)
KisFickó2 Creative Commons License 2024.02.03 0 2 761

Én ahogy nézem, itt a kivitelezők között nincsenek nagy árkülönbségek, akik a neten hirdetnek. Nyilván figyelik egymást:-) 380-550 között van a skála. Tehát valójában kb 400-500 között. 

 

"Gyanúsan olcsó" - mi a gyanúsan olcsó? SIP házasok, könnyűszerkezetes házasok, MINDEGYIK akit én találtam, 420-430-max 490 ezer forintos nm áron hirdet. Ez azt jelenti, hogy egy 100 nm-es ház szerintem 50 M-ból biztosan kijön. Tokkal, vonóval. Téglaházasok sem nagyon hirdetnek drágábban. 

 

Most vagy mindegyik gyanúsan olcsó, vagy egyik sem? 

 

Fix árat vállalunk, 490e Ft/m2 - Téglaház építés - felépítem.com

https://dream-home.hu/pages/mennyibe-kerul - Dream-Home 460.000 Ft/nm téglaházra - de 350.000 -el hirdetik:-) 

Családi házak 410000Ft/nm áron - Minősített generálkivitelezés ModernLak 410.000 Ft/nm áron hirdet 

LSH Készházak | Ultragyorsan építhető - ez 380.000 Ft/nm árat ír, na ezt TÉNYLEG NEM HISZEM EL hogy ez kulcsrakész - bár mindenhol mondják, hogy ők a legolcsóbbak, de mitől? Elnevezték máshogy a SIP panelt? 

https://kp.hu/csaladihaz-epitesi-arak-2022-ben/ - KP Sales House - itt le sem merik írni a kulcsrakész árat, nagyon sok a duma, elég nehéz áttekinteni, de emelt szerkezetkészen, meg a különböző körmönfont, áttekinthetetlen készültségi fokokban kb 360-380.000 Ft/nm, kulcsrakészen szerintem 500.000 Ft/nm körül jöhet ki 

https://www.smartehaz.hu/araink SmartEHáz - ezek 344.000 Ft/nm árat írnak kulcsrakész generálkivitelezésben, téglaházra - na EZT NEM HISZEM EL, az egész oldalon van négy darab referencia, az egyik úgy látom ugyanaz, mint ami most épül, semmi konkrétum. Szerintem ez egy kamuvalami...egy üres, semmitmondó oldal, szöveg sincs rajta túl sok. Balek-halász. 

 

https://kulcsrakesz.hu/images/kulcsrakesz/arlista/exahaz.pdf kulcsrakesz.hu - 440.000 Ft/nm -től írják (szerintem ez a piacon az átlag kb) - és normálisnak is tűnik a cég, a referenciák, az építkezések. 

 

https://www.pannonmuhely.hu/csaladi-haz-epites.php#kulcsrakesz ezek 360-400.000 Ft/nm közé tesznek egy kulcsrakész családi házat - nem tudom hova tenni, szerintem túl olcsó 

 

https://csaladihazepitese.hu/ Schaab - ez SIP, 500.000 körül jön ki a bruttó nm-re ahogy nézem, vannak típusterveik 

https://europabau.hu/muszaki-tartalom-arak EuropaBAU- itt 550.000 Ft/nm-től indulunk (szerintem ez talán az egyetlen ami kicsit magass) 

https://legohome.hu/hazepites-arak/ LEGO Home- ez is elég zavarosan írja az árait, 380-515.000 között, bogozza ki, aki tudja, de írja, hogy ő nagyon olcsó, és nagyon korrekt, és mindenki más szemét:-)  

 

Összefoglalva, ahogy én látom: 

 

1. Vannak, akik nem írják ki az áraikat. Ők majd pofára áraznak. Nem lehet tudni, mire jössz ki a konkrét ajánlatig, szerződésig, és egyébként szerintem máshol sem fogod tudni, csak azt hiszed. Ha elhiszed. Pld asszem a Költözzma.hu volt egy elég nagy SIP-es cég, de náluk is a végén 500.000 körül jött ki, pedig nem írnak ki árakat. Szóval nincsenek csodák. 

 

2. Vannak, akik írnak árakat. De ezek az árak sem azok, amin neked építeni fognak, hanem van egy árpolitika, egy árverseny. Ezek a netes árak csak arra jók, hogy olcsóbbnak látsszanak, mint a konkurencia. De hogy mi a valóság, azt ezekből tisztelet a kivételnek nem fogod megtudni. Aki árat ír ki, az már nem fog drágábbat kiírni, ha kis esze van, mint a másik három. Vagy két dolog lehet: elindul lefelé egy hazugságverseny, ki hazudik  nagyobbat, és még bírja tartani. Vagy azt mondja az Okoska az osztályból, én ebbe nem megyek bele, mert én minőséget adok, és én majd kiírom a drága áraimat, de azt mondom, hogy én vagyok a jobb. Én jobban építek, persze, hogy drágább vagyok, mint a kóklerek. Úgyse tudja senki összehasonlítani, amíg nem épült meg a háza, na, utána meg aztán reklamáljon, ha tud. 

 

3. Ki akarja a legolcsóbbat választani? Én a házam építésénél biztos, hogy nem. 

 

Szóval: nem kell ezeket az árakat szerintem nagyon komolyan venni. A piaci átlagból annyit le lehet szűrni, hogy egy normális családi ház 450-500.000 Ft/nm közötti áron valószínűleg megépíthető. Ha van ennyi pénzed, akkor kb ezzel nekiindulhatsz. Aki sokkal kisebbet hazudik ennél, azt ne vedd komolyan. Aki meg nagyon fölé mond, az lehet hogy át akar verni. A kettő között vannak a feltehetően normálisabb piaci szereplők. 

 

Én egyébként a PR Elementet egész korrekt csapatnak tartom, csak drágák nagyon. Már voltam náluk a tüzöltö utvcai irodájukban, de náluk egy Liapor négyzetméter 650-700-ra jön ki. most nem tudom, hogy ez túl van-e árazva, vagy ez-e a reális, mert normális cégnek tünnek. A Liapor mondjuk mindenhol drága. De megprobalok azért náluk olcsóbbat keresni vagy üsszehasonlítani másokkal legalább. egyébként elmondták, hogy a Hones4You-nak az összes házat ők építették:-))) a Homes4You egyet sem csinált meg saját maga, és a Liapor falakat is tőlük veszik. Úgyhogy szerintemha valaki Liaporban gondolkodik, az érdemesebb, ha őket megkeresi, mert megspórolhatja a rájuk tett extra profitot, és ugyanazt kapja:-))) 

 

vicc, hogy mik vannak:-) 

 

 

 

 

 

 

 

Érdi Attila Creative Commons License 2024.02.02 0 0 760

Keszmobilhazak.hu  

Facebookon is megtalálhatóak 

 

A lehető legmegbizhatobb cég.  

Kérjen tőlük ajánlatot 

Előzmény: Tücsökk (755)
kisfaludy1 Creative Commons License 2024.02.01 0 0 759

Sziasztok !

Erről a cégről vannak tapasztalatok ?

Az létezik, hogy 50 mill. Ft ért kulcsrakész építenek egy ilyen házat bárhol az országban 4 hónap alatt ?

Hihetetlen, és gyanúsan olcsó.

 

 

Tücsökk Creative Commons License 2024.01.25 0 0 758

Köszönöm szépen Ákos! Lehet, hogy megkeresem. De elsősorban Baranya megyében keresek, úgy tűnik ez nem lesz egyszerű.

Előzmény: GergyeAkos (756)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!