Keresés

Részletes keresés

nextdoor Creative Commons License 2010.04.25 0 0 16

Ne szaporíts, ivartalaníts!

Magyarországon évente mintegy 20 ezer eb életét sintértelepeken oltják ki!

Több mint száz kutyatelepen (jó és nem jó menhelyen) 50ezer kutya várja sorsának jobbra fordulását.

Ne növeld a kutya-létszámot, nem lelsz gazdát!

 

Ivartalanítási akció:

még 130 eb kedvezményes ivartalanítására van lehetőség.

Lelenc Kutyamentő Egyesület

Tel.: +36 30 5000 209 

jingo Creative Commons License 2006.11.06 0 0 15
Nem semmi!

Más:Lent említett aranykoszorús mestertenyésztő ismerősöm eladott pár éve egy nyertes szülőktől származó szuka boxerkölyköt egy szimpatikusnak tűnő nőnek,aki azt állította,családtagnak viszi.Kiderült,hogy nem igaz:egy régi lóistállóban van a nőnél yorkitól kezdve mindenféle kutya,rossz körülmények között,tipikus kutyagyárban.A boxos ötször ellett(!!)idáig,minden tüzelésnél.Utolsó ellésnél valami történt,nem lehet több kölyke.Az illető meg is szabadult a kutyától,mert nem keres több pénzt.
Előzmény: nextdoor (13)
Anzika Creative Commons License 2006.11.06 0 0 14

Csak azért kutyát termelni, hogy hasznot hozzon, ócska, jellemtelen dolog.
Felesleges itt Nyugatra hivatkozni, semmivel sem laknak ott különb "emberek", mint itt.Éppen olyan haszonlesők, mint más népek.
Miből gondolod, hogy ott nincsenek, nem születnek felesleges kutyák? Azért a pár forintért lealjasodsz, termeled a kölyköket a semmibe, sorsuk igencsak bizonytalan.

 

A mi kisállataink boltba kerülnek és nem eszik meg őket és nem kabát lesz a bundájukból és nem dobják ki őket, mert az ott Ny-on nem szokás, a kidobás nállunk divat!

 

Nyugtatgasd csak a lelkiismereted, magad is tudod, hogy becsapod önmagad.

A nyugati határ mellett lakom, ahova áthozzák kutyáikat kidobni az "nyugati mentalitással" megáldott egyének. Nem emberek.
Nagyon tájékozatlan vagy a világról, miből gondolod, hogy pontosak az ismereteid a határon kivűli kutyatartásrtól?
Nézz TV-t, az Animalplanet-n megláthatod, mit tudnak az állattartásról az amerikaiak. El fogsz ámulni!
Magyarországon is vannak embrek, aki talált kutyákra többet költenek, mint a te a jóltartott kutyádra.

Előzmény: Multipler (-)
nextdoor Creative Commons License 2006.11.06 0 0 13
Tök mindegy ki, hogy hívja magát. sok a kutya, sok a kóbor és létszámukhoz képest kevés a gondos gazda. Szoszoot arról próbáltam megygygyőzni, hogy ne termeljen bundának valót, ne gyártson vacsorát - kutyákból. De úgy látszik tök feleslegsen, mert most már bullmasztiffra is szeretne átállni
Előzmény: jingo (12)
jingo Creative Commons License 2006.11.05 0 0 12
Részvétem a kutyád halála miatt,sajnálom!
Természetesen nem kioktatni akartalak,ne haragudj!A nicknevedből meg nem derül ki,ki vagy.

Ha jobban belegondolunk,sokszor nehéz határt vonni a szaporító és az igazi tenyésztő között.Van olyan aranykoszorús mestertenyésztő ismerősöm,aki bizony adott el kiskutyát kereskedőnek,mivel más nem vette meg.Szerintem más ilyen is van,de nem reklámozzák.
Egy megoldás lenne szerintem:alomellenőrzés a MEOE részéről,és kétes körülmények között született kiskutyáknál a törzskönyv megtagadása.
Előzmény: nextdoor (11)
nextdoor Creative Commons License 2006.11.05 0 0 11
én nem állítom, hogy minden tenyésztő rendben van, de ez a topic a szaporítókról szól, akik illegálisan és nagy tömegben külföldre adja el a szaporulatot. Egyébként a Lelenc Kutyamentő Egyesület elnöke vagyok, úgyhogy engem nem kell kioktatni a sintértelepi és egyéb helyeken sínylődő kutyákról és arról sem, hogy pl. az Illatos úton mennyi a fajtatiszta. Augusztus 4-én halt meg az Illatos útról származó kutyám.
Előzmény: jingo (9)
krisztina0726 Creative Commons License 2006.11.05 0 0 10

"lásd pl.a német juhászost,aki elismert "mestertenyésztő"és küllembíró,mégis egy üres telken tartotta Pest mellett az éhező kutyáit.El is kobozták tőle mindet."

 

Tevedesben vagy, ugyanis a fennt emlitett ember  feherjekupac lopta a nemetjuhaszokat es jelenleg allatkinzasert es egyeb buncselekmenyekert buntetoeljaras alatt all.

 

Tovabba nagyon szomoru, hogy mindezek ellenere szabadlabon vedekezhet, a meoe nem zarta ki, es iskolaban tanarkent tanithat.

Előzmény: jingo (9)
jingo Creative Commons License 2006.11.05 0 0 9
Sok plecsnit begyűjtő "mestertenyésztőknél"is nagyon sokszor vannak rossz körülmények között kutyák,lásd pl.a német juhászost,aki elismert "mestertenyésztő"és küllembíró,mégis egy üres telken tartotta Pest mellett az éhező kutyáit.El is kobozták tőle mindet.
Vagy azt a híres "tenyésztőt",akitől származó kutya pár évvel ezelőtt sintértelepre került idős korára.Állatvédők értesítették,de őt nem érdekelte a kutya sorsa,viszont sok szerencsét kívánt a gazdikereséshez.A csaj sztárnak számító tenyésztő,kiképző,panzióztat stb.
Úgyhogy nem számít,milyen címeket gyűjtöget valaki a kiállításokon a kutyáinak meg magának milyen hangzatos címet,bánhat szemét módon a kutyákkal.
Voltam olyannál,aki az adott fajaklub elnöke,a MEOE által legjobbnak tartott tenyésztő.Kevés alom van nála,itthonra nem ad el kölyköt.A kutyái csilivili körülmények között élnek,luxustápot esznek.Egész nap kennelben vannak,senki nem foglalkozik velük,nincs séta,játék csak a szűk udvarban.Onnan ki csak az éppen aktuális plecsnigyűjtögetésre kerülnek.Szépek,ápoltak,de mégsincs jó sorsuk.
Félreértés ne essék,nem a szaportókat védem.
Aki fajtatiszta kutyát akar,nézzen körül az állatvédőknél.Szinte nincs olyan fajta,amiből ne lenne valamelyik menhelyen,sintértelepen.Lehet,hogy címeket nem nyer,de a kutya nem is arra való.Szeretni ugyanúgy lehet,mint pedigrés társát.
Előzmény: nextdoor (7)
jingo Creative Commons License 2006.11.05 0 0 8
Meg is győződtél a szállítási körülméyekről,vagy csak a felvásárló meséjét adod tovább?
Nem véletlen,hogy a határnál annyi rossz körülmények között szállított kiskutyát koboznak el.Mindet kéne.
Előzmény: szoszooo (6)
nextdoor Creative Commons License 2006.11.05 0 0 7

Az ilyen nagybani felvásárlók kutyabőrnek, kínai konyhákba és kísérletekre szállítják a kiskutyákat, akiknek a fele sem ér élve célba. Nem tudsz más pénzkereseti lehetőséget elképzelni magadnak, mint kihasználni kutyákat, szüleszteni, majd a biztos halálba küldeni kölyköket? Ehhez ugyanis nem kell tehetség, csak mérhetetlen ridegség és lustaság.

Tenyésztők, igazi tenyésztők nem gyártják a kutyáikat, akiket fedeztetnek, azok tenyészszemlés (minimum) és kiállításokon bíró minősítéssel rendelkező egyedek.

Előzmény: szoszooo (6)
szoszooo Creative Commons License 2006.11.04 0 0 6
Tudomh hány kicsi van egy autóban, és kb 200 km-t utaznak Pécsre, ott állatorvos vizsgálja őket, majd 1-2 nao múlva elindulnak Hollandiába meg Olaszországba. Azt nem tom h külföldön hova kerülnek, de sztem a tenyésztők nagy része sem tudja hova kerül, és mi lesz a kutyájával 2 év mulva...
nextdoor Creative Commons License 2006.11.04 0 0 5
Tudod, hogy mi történik velük külföldön? És tudod, hogy abban a teherautóban hány kiskutya utazik együtt és milyen messzire?
Előzmény: szoszooo (4)
szoszooo Creative Commons License 2006.11.04 0 0 4
Hali!
Az oldalt én nem tudtam tudtam megnyitni, pedig kíváncsi vagyok rá. Mi szaporítók vagyunk. Jó körülmények között tartjuk kutyáinkat, foglalkozunk velük, jó kaját kapnak... Az utcánkban van egy tenyésztő, akinek "márkás kutyái vannak". Hiába vannak papírjaik, elég rossz körülmények között vannak állataik. Amit én láttam: egy ólban volt 3 anyakutya + kicsinyeik + 2 kistestű kutya. Tehát vannak ellenpéldák is, mondhatni számos... Én nem érzem h rosszat tennék.Kutyáink egészségesek. Van 2 kutyus ami saját tenyésztésű és nekik sincs semmi betegségük. A kutyákat egy szállítónak adjuk, ő légkondícionált teherautóban viszi őket Pécsre, és onnan tovább külföldre. És azt sem hiszem h pl.: van egy tenyésztő, aki évete min 2 alom azaz 10 kiskutyát elad. Öt év mulva már 50-et. Minden egyes kiskutya életét nyomon követi( hova kerül, mit kap enni..... évekig???)Egy szaporító, akit nem csak a pénz érdekel, és már nagyon sokszor megsegítette a kóbor állatokat
TopCat Creative Commons License 2002.12.15 0 0 3
Néhány "ellenérv" található az erről a címről elérhető oldalakon: http://www.extra.hu/mokusfalvi/tarsallat/kereskedok.htm
Sajnos, ha lesz egy kis időm, még több hasonlót is tudok kitenni :(((((
Tibbe Creative Commons License 2002.12.15 0 0 2
Ez egy jó témakör;-

-kár, hogy a szaporitó nem sorolja tovább az érveit...
mi pedig az ellenérveket...

szussz01 Creative Commons License 2002.12.10 0 0 1
Üdv Szaporító!

Gondolom, amit a szállítási körülményekről írsz, azt onnan tudod, hogy minden egyes szállítmányodat végigkíséred, egészen a kisállatkereskedésig.
Miért vagy biztos benne, hogy ezek a szaporított kutyák nem szaporodnak tovább? A kivitelkor minden egyes egyedre ráírják, hogy nem lehet pároztatni? Azért Ny-Európában sem olyan fényes a helyzet sajnos, ahogy Te lefested, ott is kidobálják a karácsonyra ajándékozott állatokat, ha az ünnepek elmúltával megunják őket. Talán nem az utcára teszik ki őket, hanem elviszik állatmenhelyre.
Nyugaton is sok ember van, aki mindenféle vackot összevásárolnak a kutyájuknak, de foglalkozni (sétálás, kutyaiskola) már nem hajlandó vele, mert drága az ideje.

"Olvastam itt a betegségekről is sok okosságot Melyikőtök tudja kiszámolni higy mit hoz a kölyök a világra?
Elhihetitek hogy nekem is egészséges kutyáim vannak, annak ellenére hogy egyik sem győztes."

Látszik, hogy az örökletes betegségekről nem sok ismereted van (én sem vagyok egy nagy tudású, de azért én utánaolvasok sok dolognak), ugyanis a kiállítási győzelemnek semmi köze nincs a betegségekhez. Kiszámolni 100%-osan valóban nem lehet, hogy milyen betegséget örököl a kiskutya, de szűrésekkel, beteg egyedek kizárásával a tenyésztésből már csökkenthető a beteg egyedek száma. Gondolom, Te ebben azért vagy professzor, mert az összes eddig lehozott almodat soron követed, egyik vevő sem adott ki egy csomó pénzt az örökletes betegségben szenvedő kedvencének gyógyítására, senkinek nem szakadt meg a szíve, hogy az a kiskutya, akit megvett, vele élt hónapokig (évekig?), elpusztult, mert gyógyíthatatlan volt, ugye?

Előzmény: Multipler (-)
oncogito Creative Commons License 2002.12.04 0 0 0
Üdv!

Sajnos nem tudok osztozni optimizmusodban.
Az, hogy látsz pozitív helyeket (bár a kutya szeretete nem a méregdrága felszerelés mércéje és pszichológushoz a kutya vagy a gazda problémája miatt fordulnak emberek) nem jelenti azt, hogy a nagy mennyiségü eladott kutya mind jó helyre kerül. Sokmindent lehet mondani.
Én azt hiszem, ami leinformálható. Nagy mennyiségnél pedig képtelenség jólinformáltnak lenni.
Ugyhogy meggyőződésem, hogy amennyiben nem tudod követni kutyáid sorsát bizony lehet köztük azóta kidobott, lehet köztük harci kutyák tragikus sorsu edzőpartnere, lehet köztük állateledel alapanyag, lehet kötük bundának való és lehet köztük egy életen láncon tartott rab.
Aki megélhetésként vagy jövedelemkiegészítésként szaporít, az nem válogat, mert a haszon a fontos. Legfeljebb illuzióban ringatja magát, hogy ő mindent jól csinál a humanizmus érdekében.
Valóban olyan nagy a "kereslet"? Nem lenne inkább célszerübb menhelyről gazdákat közvetiteni? Persze abban nincs haszon.

Szóval ha kedvtelésből vagy pénz miatt teszed, szived joga, törvényesen teheted, de glóriát ne képzelj a fejed felé, mert az még véletlenül sincs ott.
Túlontúl sok a tragikos sorsu kutya ahhoz (nyugaton is!) hogy gátlástalanul szaporítsák a számukat.

oncogito

Előzmény: Multipler (-)
Multipler Creative Commons License 2002.12.04 0 0 topiknyitó
Üdv Mindenkinek aki olvas!

Nos én vagyok az az átok SZAPORÍTÓ!
Igenis ezzel foglalkozom. Olvasom itt a sok leszóló írást gondoltam beleugatok én is a tömegbe.
Van nekem is néhány fajtám, időnként vannak kölykök és ezeket eladom egy felvásárlónak aki kiviszi Nyugateurópába. Higgyétek el jó helyre kerülnek a kiskutyák! Voltam már sokfelé a világban és sok kutyát láttam, sokkal jobb helyük van mint M.országon. Azoknak ott sokkal magasabb szinvonalú a hozzáállásuk a dolgokhoz mint nekünk, nektek. Láttam olyan kutyatartót aki 700 dollárért vett a kutyának felszerelést, és még csak nem is tenyésztette mert ivartalanította a törpe spiccet, amit egyébként kereskedésben vett. Láttam Franciaországban kutya-pszihológushoz hordott dobermant és ismerek olyan fiatalokat akik komoly pénzeket keresnek kutyasétáltatással és ha a gazdi elmegy valahová, ők vannak a kutyával. Aki tenyészteni akarja a kutyát-macskát az még többet fizet és jó tenyészetben vásárol, nem kereskedésből. A mi kisállataink boltba kerülnek és nem eszik meg őket és nem kabát lesz a bundájukból és nem dobják ki őket, mert az ott Ny-on nem szokás, a kidobás nállunk divat!
Voltam olyan boltban ahol egy keverék kiskutyáért többet kértek mint amit egy átlag hazai vásárló egy „tenyésztőnek“kifizet.
Nem tom láttatok-e már olyan kocsit amiben szállítják a kicsiket? Majd nézzetek meg egyet, lehet hogy vannak kivételek, de a határon át sem engednék ha nem igényesen kialakított helyük lenne.
Vannak olyanok akik a nagy haszon reményében egyszerre sok kutyával, rosz körülmények között foglalkoznak, de kérdem én nincs olyan tenyésztő aki rosszul tartja a kutyáját? Vagy nem is tenyészt és nem is szaporít de rossz helye van a kutyának?
Olvastam itt a betegségekről is sok okosságot Melyikőtök tudja kiszámolni higy mit hoz a kölyök a világra?
Elhihetitek hogy nekem is egészséges kutyáim vannak, annak ellenére hogy egyik sem győztes.
Ez ugyanolyan állattenyésztési ág mint a nyúl vagy sertéstenyésztés, csak ez nem fogyasztásra hanem kedvtelésre van kitalálva.
Ennyi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!