Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2006.04.22 0 0 6

 

 

Profi Magyarország Zrt. 69-es számú boltja Baján.Képünkön a Profi bolthálózat bajai üzlete látható.

Bent négy kassza, egyiknél ül csak pénztáros, kb. tizenötödikként állok be a sorba.

Poroszkálunk, poroszkálunk, végre célhoz érek.

 

Dialógus nyugodt hanghordozással:

 

- Tetszik-e tudni azt, hogy a kollégái miért hagyják magára ennyi vásárlónál?

- Mert maga szerint sokan vannak (szájhúzós mimika)?

- Szerintem 10-15 ember esetén már kinyithatna a négy kassza valamelyike.

- Összesen nem vagyunk annyian, ahány kassza van (emeltebb tónus)!

- Köszönöm a kimerítő szíves tájékoztatást.

 

Távozás.

 

Nézem otthon a blokk tartalmát, a vásárlás szempontjából részletes, nincs kivetni való rajta, még céges fejléce is van a következők szerint.

 

PROFI MAGYARORSZÁG Zrt.

69-es számú boltja

6500 Baja Dózsa György út 12.

Közp: Bp. Könyves K. krt. 12-14.

Adóig. szám: '00000000-0-00'

 

Na, mondom magamban, a telefonszámot lefelejtették.

Fellapozom a telefonkönyvet, nem találom az üzletet.

Felhívom a tudakozót, beolvasom az előzőeket, megad egy vonalas számot.

Hívom, már zárva vannak.

Hívom ma megint, felveszik, erre kiderül, hogy az egyik bérlőjük számát kaptam meg a tudakozótól, pedig a nevük nem is egyezik.

Nosza, nézzük meg interneten.

Megvan:

 

Profi Magyarország Kereskedelmi Rt.
H-1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.
Tel: +361/4562309
Fax: +361/4562310
Web:
http://www.provera.hu

 

Rákattintok a honlapjukra: Under Construction...

 

Na menjenek ezek a bánatos búsba!

 

Ha ma Magyarországon bármely nem multi üzemelés alatt működő bolt kap hatósági ellenőrzést, nagyon kicsi az esélye, hogy valamiért ne büntessék meg vastagon, amire okot mindig találnak.

 

Profiéknál ennyiben merül ki a kereskedelmi profizmus?

 

Drága pénztáros hülgy, na ezért áll "csak" 10-15 személy egy időpontban sorban a kasszánál.

 

És ha nem változik a vevőkhöz viszonyuló hozzáállás, akkor még ennyien sem lesznek, akad bolt dögivel a városban válogatáshoz.

 

____________________________________

 

 

Ellenpólus: az üzlet bérlője a Miháli István cége, húsboltot üzemeltetnek a közös fedél alatt.

 

Még nem volt példa arra, hogy ne körültekintő, gyors és figyelmes kiszolgálásban legyen náluk részem, és ezt látom más vevők esetében is.

 

Vajon a Miháli úr mivel tudja ezt a hozzáállást elérni?

 

Pista (lányok, fiúk), csak így tovább!

 

Mijo

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.12.31 0 0 5

 

Mivel az alábbi hozzászólásomban linkesített felvételek a szolgáltató semmirekelősége miatt meghiúsultak, most törlesztem tartozásomat.

 

 

Barátom Szepi, az aranyajkú sztárkereskedő, és aranykezű hentes és mészáros.József az utolsó nap egyik utolsó vevőjére szenteli figyelmét. Nála az utolsó vevő is az első!

 

Az üzlet dolgozói, nem teljes létszámban.Egy összeszokott team, nem véletlenül egyik legnépszerűbb üzlet az övéké. 'Ezüsthajjal' a karéjban, kezében mikulássipkás malaccal Krascsenics Gábor üzemtulajdonos látható, az utolsó munkanap zárás előtti utolsó - ünneplésbe hajló - pillanataiban. Sokat dolgoznak ezek az emberek, igazán rájuk fér ma egy kis lazítás.

 

A maradvány.Finomságokból, minőségi áruból nagy a forgalom. Alig maradt némi füstöltáru mutatóba.

 

Bármilyen hasonlóság képen és szövegben valós személyekkel a véletlen műve!

 

Mijo

 

 

Előzmény: Mijo (0)
Mijo Creative Commons License 2004.12.03 0 0 4

 

Hát igen, így válnak egykori komplex hozzászólások, önhibánkon kívül idővel csonkává :!

Sokunkat beszopatott a Nexus, de mint hírlik, az Index által tukmált tar.hu is hasonló kihatásokat eredményez :(.

 

 

Előzmény: Mijo (0)
Mijo Creative Commons License 2004.12.03 0 0 3
Mijo Creative Commons License 2003.07.13 0 0 2

Szombat délelőtt, a nagy halfőző nap Baján. Jugoszláv barátom kér, nézzek utána hol nyílna számára lehetőség horganyzott drótfonatot venni kerítésnek. Nosza el a telefon: 323-437, Aktiv Kft. Ipartelepi úti vastelepe. Kedves ifjú hölgy tájékoztat, igen van, mérete ennyi meg ennyi, ára 225 Ft/fm áfásan. Kérdezem a "nagynap" miatt nem zárnak előbb, egyáltalán hány óráig vannak nyitva? Azt mondja, a szokott módon, déli 12 óráig, nyugodtan küldjem a vevőt.
Jugoszláv barátomat tájékoztatom, ki egy magyar kísérővel 11 órakor landol a telepen, és lám hideg zuhany, bizony az üzlet az infó ellenére zárva vagyon! Hívnak, mondják mi a helyzet, próbálom megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, blama. Elhiszik, nem hibáztatnak. Magyar segítő próba szerencse alapon elviszi barátainkat a Szegedi úti gazdaboltba, és nicsak, 12 helyett nem másfél órával előbb zárnak, hanem előzékenyen rendelkezésre bocsátják a kétszer 25 méter hosszú fonatot. Így is lehet! Ez a bolt egyébként Baja Coop üzemeltetésű.

Mijo

Mijo Creative Commons License 2003.07.09 0 0 1

János! A helyzet a következő: a fogyókúrázás általad elképzelt módja nincs ínyemre, lévén azzal váratlanul szembesültem, megelőzően nem egyeztetted velem. Bizonyára hatásos lehet penetráns marhahúsból főtt levessel próbálkozni, de én úgy vagyok vele, szeretem saját szájízem szerint fűszerezni, különböző konyhaművészeti fortélyokkal illatosítani.
Te áthúztad a számításomat, lévén a tőled vásárolt hús túltengő penetranciája meggátolt a kiteljesedésben, ezt telefonon meg is osztottam veled. Na most itt van egy kis bökkenő számomra, ugyanis te zsigerből hitetlenkedtél az előadásom hallatán. Hitetlenkedtél, de személyesen meggyőződni nem voltál hajlandó. Sem úgy, hogy hozzád víve győződj meg állításomról, sem úgy, hogy te gyere el megtekinteni és belélegezni félkész művemet. Mondván, neked vendégeid vannak. Gondolom a tiéidnek jutott étel az asztalra. A miéinknek nem. Nem jutott, mivel én úgy voltam vele, hogy ez neked visszajár. Legnagyobb sajnálatomra üzleted már nem volt nyitva, így kénytelen voltam az általam kifogásolt alapanyagot küszöbötökön hagyni, bizonyára megértesz, hogy a fazekamhoz ragaszkodtam, a mai lopós időkben nem mertem őrizetlenül hagyni.
János, pénzt vissza nem kérek, kompenzációt se, többet semmit se, tégy a maradvánnyal tetszésed szerint, egy dolog viszont jólesett volna: ha fennhéjázó kételkedés helyett jó kereskedőhöz méltóan nagyobb megértést tanúsítottál volna, egy laza bocs Mijo megjegyzés kíséretével. Tudtuk volna feledni a malőrt.
Bocs, Jani!

Mijo

Mijo Creative Commons License 2002.12.01 0 0 0

Alábbiaknak megfelelően kezdem a sort, egykori atyai jó barátom, a csávolyi származású Krascsenics Ignác, azaz a Náci bajai húsboltjával, mely ma az idősebbik fia, a Gábor irányítása alatt a piaccsarnok északi végében található.


(Egyike a legfigyelmesebb eladóknak: Égi József, barátainak a Szepi. További felvételek itt, és itt!)

Ebben az üzletben rend és tisztaság uralkodik, az eladók figyelmesek és gyorsak, ami nem utolsósorban a bolt feldolgozójában, a kulisszák mögött dolgozó előkészítőknek is köszönhető. Ezt nevezik összeforrt együttműködésnek.
Mindezek mellett egyáltalán nem elhanyagolandó szempont, hogy itt találhatók Baján legolcsóbb áron a csak kisüzemekben elérhető, házias jellegű tőkehúsok és füstöltáruk garantáltan kiváló minőségben.
A vállalkozás felsőszentiváni vágóhídjáról (ahol mintaboltjuk is van), naponta érkezik friss áru. Az üzlet hétfőn tart szünnapot!

Mijo

Előzmény: Muity Mijo (-)
Muity Mijo Creative Commons License 2002.12.01 0 0 topiknyitó

Volt aki szóvá tette, miért csak a bajai TESCO hipermarketet helyeztem fókuszba?
Ám legyen, az igazságosság szellemében szabad a gazda, alkosson ki-ki véleményt az útjába akadó kereskedelmi, vendéglátóipari szféra teljes területéről. És itt nem csak az elmarasztaló jellegű észrevételeket kérném hangoztatni, hanem megelégedés esetén, a pozitív kidomborítást is illőnek tartom publikálni.

Muity Mijo
Baja

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!