Keresés

Részletes keresés

csurtus Creative Commons License 2003.03.29 0 0 5
www.hik.hu
arkanoid Creative Commons License 2002.12.11 0 0 4
Ezek szerint nincs. Próbálkozz más fórumokon. Lehet, ott több az érdeklődő érintett.
Előzmény: Zrínyis (3)
Zrínyis Creative Commons License 2002.12.08 0 0 3
Nincs több hír?
parabel Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2
Mergkérdezném, hogyan osztottad volna el ezt a lóvét mintegy negyven egyetem között? Igazságosan vagy inkább testvériesen?
Előzmény: _LaJoS_ (0)
zuglo_14 Creative Commons License 2002.12.01 0 0 1
" Előzetesen az a véleményem, hogy azt a pénzt, amit erre fordítottak (vagy még többet is), inkább adták volna direktben az egyetemeknek, ..."

Ja, kérem akkor nem lehetett volna kirugni az OMIKK-ot (mert végül is ez volt a lényeg, szvsz).

Akit a téma részletesebben érdekel:
120 éves KÖNYVTÁR vs POLITIKA, topikban tájékozódhat.

Előzmény: _LaJoS_ (0)
_LaJoS_ Creative Commons License 2002.12.01 0 0 0
Itt találsz infot arról, hogy hol van helyileg (egyébként VIII., Reviczky utca). Előzetesen az a véleményem, hogy azt a pénzt, amit erre fordítottak (vagy még többet is), inkább adták volna direktben az egyetemeknek, megkötve, hogy hasonló dologra kell költeniük. Így az egyetemista helyben megkapná azokat a szolgáltatásokat, amikért így el kell mennie a HIK-be. Egy egyetemen pedig eleve követelmény (lenne?), hogy a hallgatókat, oktatókat, és kutatókat segítse az információk, a tudás megszerzésében, ill., hogy rendelkezésre álljanak olyan számítógépek, ahonnan korlátozás nélkül elérhetik a világhálót, és megismerkedhetnek az elektronikus információs szolgáltatás által ingyenesen közzétett tudományos keresőrendszerekkel. Arról nem is beszélve, hogy nem csak Pesten van egyetem, és a szegedi, pécsi, soproni, vagy éppen debreceni gondokon ez a központ aligha enyhít.
Előzmény: Zrínyis (-)
Zrínyis Creative Commons License 2002.11.30 0 0 topiknyitó
Tesztelhetik a diákok a hallgatói információs központ rendszerét a teljes körű megnyitás előtt, az érdeklődők december 13. és 20. között regisztrálhatják magukat. A Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ a felsőoktatás résztvevői számára 2003. január 3-án nyitja meg kapuit.

Az oktatási tárca háttérintézményének célja, hogy a hallgatókat, oktatókat, és kutatókat segítse az információk, a tudás megszerzésében.

A tesztre jelentkezőket 30 számítógép várja, amelyekről korlátozás nélkül elérhetik a világhálót, és megismerkedhetnek az elektronikus információs szolgáltatás által ingyenesen közzétett tudományos keresőrendszerekkel. A tesztelésen résztvevők regisztrációja ingyenes és egy évig érvényes.

Rohrböck Kinga, kommunikációs referens az MTI-nek elmondta: a központot december 12-én Magyar Bálint oktatási miniszter avatja fel.

A 1,5 milliárd forintos beruházással kialakított központ 6800 négyzetméteren hétfőtől szombatig reggel 8-tól este 11 óráig várja a diákokat. A hallgatók számára 300 számítógépen ingyenes internet-elérhetőség, és elektronikus információs szolgáltatás áll majd rendelkezésre. A központ kialakításához az informatikai tárca 200 millió forinttal járult hozzá.

A központban ezentúl jegyzet- és könyvesbolt, fénymásoló szolgáltatás, valamint kávéház is helyet kapott.

(Index)

Ide kérek majd tapasztalatokon alapuló hozzászólásokat. És már most fejtsétek ki a véleményeteket erről a kezdeményezésről. Például arra is kíváncsi lennék, hogy helyileg hol található? Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!