Keresés

Részletes keresés

devereaux Creative Commons License 2002.12.01 0 0 7
Majd ha olvasok, hozzászólok. Még nem olvastam tőle semmit, csak hallottam a nevét párszor.
Előzmény: Mezőbándi (6)
Mezőbándi Creative Commons License 2002.12.01 0 0 6
Azt hiszem nem olvastam. Bár mintha egy kicsit eltérnénk a topiktól... Persze az eredeti témához úgy tűnik senkinek nincs hozzáfűznivalója.
Előzmény: devereaux (5)
devereaux Creative Commons License 2002.12.01 0 0 5
John Kekes könyveit - nem regények - olvastad?

Vagy ajánlhatom Segesváry Victor írásait is.

Előzmény: Mezőbándi (3)
devereaux Creative Commons License 2002.12.01 0 0 4
Nekem nagyon tetszett a könyv, jóllehet szerintem az írója kissé elkapkodta a végét. Bár az is lehet, hogy csak a felgyorsuló történetfűzéssel kívánt utalni a felgyorsuló életre. Hmmm... :)
Előzmény: Mezőbándi (3)
Mezőbándi Creative Commons License 2002.11.30 0 0 3
Olvastam kétszer vagy háromszor. Talán azért szerepelnek egy oldalon mert MacIntyre-nek az a könyve, amelyik magyarul is megjelent, hasonló példával indít. A múlt töredékeit összerakó, összefüggéseiben értelmezni nem tudó, de azokhoz vallásosságig menően ragaszkodó utódokról van szó mindkét műben.

Mellesleg már egy pár napja-hete javasolni akartam neked is, advocatusnak is, zorkinak is egy másik topikban. Sok mondanivalója van az egymásrautaltságról, a közösségről, tradiciókról, meg még néhány olyan dologról amiről ott vitatkozunk. (Kritizálja a liberalizmust, ám nem konzervatív hanem igencsak rendhagyó elgondolásai vannak.) Csak éppen nem mindenki tud eléggé angolul ahhoz, hogy az egyetlen magyarul megjelent könyvén kívűl a frissebb termést is ajánljam.

Előzmény: devereaux (2)
devereaux Creative Commons License 2002.11.30 0 0 2
-off-
Éppen az előbb írtam be egy másik topicba egy könyvcímet: Hozsánna néked, Leibowitz! Érdekes módon, amikor rákerestem most erre az Alasdair-fickóra, az egyik linken pont ezzel a címmel találkoztam.
Nahát! Véletlen egybeesés lehet vajon? Vagy valami titokzatos izé? :)
-on-
Előzmény: Mezőbándi (-)
Mezőbándi Creative Commons License 2002.11.30 0 0 1
Úgy tűnik magyarul csak "Az erény nyomában" c. könyve jelent meg, plusz még talán egy-két szösszenet.

http://www.es.hu/9947/kritika.htm

És azt sem olvasta senki itt a fórumon :)

Előzmény: csapo (0)
csapo Creative Commons License 2002.11.29 0 0 0
Reménykedni azt szabad.
Én 0 művét olvastam.
Előzmény: Mezőbándi (-)
Mezőbándi Creative Commons License 2002.11.29 0 0 topiknyitó
Mely művei jelentek meg magyarul; ki mit olvasott tőle magyarul/angolul; ki mit gondol róla, stb.?

"Dependent Rational Animals - Why Human Beings Need the Virtues?" - olvasta valaki?

Attól tartok ez a téma - sajnos - nyeletlen baltaként fog elsüllyedni. De egyelőre reménykedem az ellenkezőjében.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!