Keresés

Részletes keresés

liberalist Creative Commons License 2006.12.10 0 0 151
Hm... Ha legközelebb ilyesmi történik, akkor a következőket teheted.
- Mutassa be a bizonyítékot, ami alapján gyanúsít. (felvétel, szemtanúk)
- Ragaszkodj az elkülönített helységhez, jogod van hozzá.
- Ragaszkodj ahhoz, hogy pont annyi veled levő személy legyen jelen, amennyien ők is jelen vannak, jogod van hozzá.
- Ha biztos vagy abban, hogy csak szórakoznak, és adott esetben rá is érsz, hívjanak rendőrt.
- Írj be a Vásárlók Könyvébe, azt 30 napon belül le kel reagálniuk, ha nem, akkor Fogyasztóvédelem... Már azért is megbüntetik őket, ha nem reagáltak 30 napon belül...

Én utálom őket, mert egyszer az egyik eladő "lebüdöskurvázta" a feleségemet, akinek annyi volt a bűne, hogy gyerekkocsival "nem volt hajlandó" egy villámgyors szökkenéssel kitérni előle, mikor sietett. 3 és fél órát töltöttem ott, mindenkivel beszélgettem, mindenhová beírtam, egy hónap múlva kirúgták. Nem sajnálom. Azóta sem megyek a környékükre sem.
Előzmény: Michalovszki (150)
Michalovszki Creative Commons License 2006.12.10 0 0 150

Tisztelt olvasó közönség!

 

Az interneten szörfölve elég sok az IKEA-t dicsérő és szapuló cikket, hozzászólást lehet olvasni.

Én személy szerint sűrűn vásárolok az IKEA-ban és meg vagyok elégedve. Viszont van egy olyan dolog, ami miatt általában összeszorul a gyomrom a vásárláskor, bár teljesen becsületes vásárló vagyok, még egy gombostűt nem tulajdonítottam el sehonnan.

A karácsonyi bevásárlás alkalmával történt, hogy minden alapos indok /viselkedés stb./ nélkül rengeteg ember szemeláttára szégyenített meg az IKEA "nagyrabecsült" és "inteligens", "túlképzett" biztonsági őre. A hangnem, stílus sem volt semmi, amit megengedett magának, annélkül,hogy biztos lett volna abban,hogy valóban eltulajdonítottam valamit is.

A pénztár után elég jól hallhatóan "szólitottak" le, és "kértek" meg, hogy ellenőrizzük tételesen a vásárolt dolgokat. Amikor mindent rendben találtak, akkor ott a nyílt térben "megkértek", hogy nézzük már meg ugyan a személyes holmiaimat is, mert biztosak benne, hogy eltulajdonítottam valamiféle konyhafelszerelést.Biztosak benne, mert a kamerán látták!

Elég kellemetlenül éreztem magam, a családommal együtt a rengeteg vásárló szúrós tekintetétől övezve.

Még jó,hogy nem tételes ruházat átvizsgálást végeztek.

Amikor nem találtak természetesen semmit, közölték, hogy elmehetünk.A biztonsági szolgálat vezetőjével szerettem volna beszélni az eset kapcsán, hogy ezt még is miként képzelik.Még a Tesco-ban is külön helyiségbe viszik a gyanús személyeket.

Amikor közölte, hogy Ő a biztonsági  csoport vezetője és kéri, hogy tovább ne feszítsem a húrt, hagyjam el az árúházat.

Nos ha lett volna időm, a kisfiam nem sírókázik az éhség miatt, biztos, hogy beszéltem volna a nevezett "T" nevű "Úr" -mert így szóllította a társa- főnökével az esetről. A neten amúgy is elég sok történetet lehet olvasni és mielőtt írtam volna egy kicsit én is olvasgattam.

Nos a nagyrabecsült biztonsági szolgálatról is írnak elegen, sőt még -a cikk alapján valószínűleg belsős infó alapján íródott- a biztonsági szolgálat becsületességét megkérdőjelező cikk is olvasható.

Idézem:

 

"Eszembe jutott Megmondós Postás kapcsán az a skandallum, amit minap hallottam IKEA-témában.Ugye már mindenki vásárolt ott? Na persze! És ti is eldobtátok a a Björghuddenről és a Kierkegaardról (hopp Ő nem is termék... bocs) szóló blokkot, mert tudtátok, hogy nektek az jó lesz otthonra az előszobafalra. Csakhogy vannak olyanok, akiknek nincsen jó mérőszalagjuk és ők bebukják a 400 ezres bútort, visszaviszik és helyben vissza is kapják a pénzüket. De aki eldobja, az nem jön vissza.

Ebből az élelmes magyar biztonságiőr (pejoratív eposzi jelző...) viszont ötletet kap, hogy az értékes, placcon heverő blokkokat begyűjtse, majd az élelmes magyar raktárossal (igen, ez is eposzi jelző...) együtt létrehozzák az évszázad buliját. Kihozzák a blokknak megfelelő kanapét, majd szépen az élelmes magyar fizetett haverok (ugyanúgy... ) körbegrasszálnak az épület körül a cuccal, meg a blokkal és bemennek a főbejáraton egyenesen a pénztárhoz, majd reklamáció nélkül, szomorkás arccal visszakérik a pár napja vásárolt és sajnos a lakásukba alkalmatlan kanapé árát. A pénztáros látja, hogy új, blokk megvan, pénz kimegy, zsebbe be, pucolás, osztozás, stb. Aki elég ügyes hónapokig nyomhatja...és nem csak kanapéról van szó, sok egyéb terméket forgalmaz az IKEA..."

 

Ezek után kérdem én,hogy ilyen "alkalmazottak" miképpen kérdőjelezik meg és ha már meg is kérdőjelezik a becsületességemet, miért így?

Szeretnék erre választ kapni, az sem baj ha a Tisztelt "T" "Úr"? válaszol a kérdésemre.

És az IKEA a saját embereit nem ellenőrzi?

Miképpen lehet Nekik jelezni ezt a problémát, mert ettől függetlenül személy szerint én szeretem az IKEA-t , csak vásárolni járok oda keserű szájízzel,,,

Kajak Ibrahim Creative Commons License 2003.10.09 0 0 149
Egy apró helyesbítés, ribizlis a golyó, és nem áfonyás. Finom volt.
Előzmény: Turbó Men (145)
nyman Creative Commons License 2003.10.09 0 0 148
A zaj es a zavaras szubjektiv dolog. Ha jol tudom rendszeresen voltak zajmeresek es rendben voltak. Illetve esetenkent az atmenoforgalombol adodo alapzaj mar eleve meghaladta a hatarerteket. Budapesten ez tobbnyire nem meglepo a forgalmas utak mellett.
Előzmény: ohrana (146)
Kajak Ibrahim Creative Commons License 2003.10.09 0 0 147
Pont ez jutott az eszembe, ma odamegyek ebédelni. :))

Éljen a globális gombóc!

Előzmény: Turbó Men (145)
ohrana Creative Commons License 2003.10.09 0 0 146
Az IKEA érveit hadd írjam ide, mert olyan mulatságos, hogy szeretném ha más is jót nevetne rajta.
...éjszaka egyébként nem dolgoztak a munkások, vagy ha igen, akkor az nem jár rendkívüli zajjal. Ha pedig mégis járt volna, azt az ott lakóknak el kell viselniük, mert az a... helyszín sajátosságai közé tartozik.
...kifogást emelt a tanúk ellen is, mivel azok jórészt a környéken laknak, vagy családtagok, így érdekükben állhat, hogy a felperesek nyerjenek.
Azaz éjszaka nem dolgoztak, de ha mégis bizonyítást nyer, hogy hazudtak, akkor mindegy az, mert az ott lakóknak hivatásszerűen el kell ezt viselni.
Csak békásmegyeri, zalaegerszegi és stockholmi tanúk elfogadhatóak, mert aki hallotta a zajt, azt biztos zavarta, és ezért elfogult.
No, ezért nem vagyok én miniszterelnök, mert az ikeának most adnék 24 órát.

o

Turbó Men Creative Commons License 2003.03.28 0 0 145
IKEÁt nem hagyom bántani: ott jó áfonyás húsgombócok kaphatók az önkiszolgáló étteremben, s ez már önmagában döntő érv.

Emellett ott laktam 1973 és 1992 között, s soha nem volt olyan szép a környék, mint most az IKEA nagyobbítása után.

Előzmény: ef_ (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.28 0 0 144
Remelem a te szomszedsagodban is epitenek majd valami hasonlo kis semmiseget, remelem akkor is ilyen tolerans leszel.
Előzmény: Hayloft Ezekiel (142)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.03.28 0 0 143
"Megnyílt az Örs vezér terei kibővített IKEA
Az ügyészség bírálja a környezetvédelmi engedélyeztetést
NSZ • 2003. március 28. • Szerző: Munkatársunktól

Tegnap megnyitották az IKEA kibővített Örs vezér terei áruházát. A 6,5 milliárd forintos beruházással az eladótér a korábbi kétszeresére nőtt, választéka harmadával bővült. A cég tíz és fél ezer négyzetméternyi zöldterületet létesített az áruház környékén. A megnyitón elhangzott: jövőre felújítják a budaörsi IKEA-t is, és egy új áruház nyitását is tervezik, de ennek helyét még nem választották ki.

Törvénysértő mulasztásokat követett el az Örs vezér téri IKEA környezetvédelmi engedélyeztetési eljárásában a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi Felügyelőség (KDVKF) – foglalt állást a Fővárosi Főügyészség az áruház építése ellen tiltakozók beadványának kivizsgálása után. A tér 11-20. számú házának lakói azért fordultak az ügyészséghez, mert úgy látták: a felügyelőség nem a megfelelő gondossággal járt el.

Mint már hírül adtuk, a lakók korábban zaj és légszennyezettség-méréseket kértek a KDVKF-től: az építkezés idején a lakásokban erős kipufogógázszagot éreztek, és csukott ablaknál sem értették egymás szavát – hangoztatták. A felügyelőség tavaly novemberben megrendelte a méréseket, majd egy későbbi levélben arról tájékoztatta a lakókat, hogy környezetvédelmi szempontból nincs szükség semmiféle intézkedésre – közölték lapunkkal a tiltakozók.

A főügyészség egyebek mellett megállapította: a KDVKF határozatát a jogszabályban előírt határidőn túl hozta meg, és az eljárásban a törvényes ügyintézési határidőt is túllépte. Törvénysértő mulasztást követett el azzal is, hogy a lakók képviselőjének, Langer Ivánnénak tavaly augusztusi bejelentését (a zajról és a légszennyezettségről) több mint két hónap múltán bírálta el, és a képviselőt nem tájékoztatta az eljárás elhúzódásáról. Előfordult, hogy a KDFKV – jogszabálysértő módon – nem intézkedett, hogy a panaszokat haladéktalanul továbbítsák az elbírálásban illetékes szervekhez."


Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.02.18 0 0 142
bocs, hogy a modern építészetbe nem szólok bele, de mondjátok csak! Az árkád ellen miért nem sírt senki? Pedig az is jó sokáig épült, hétvégén is, panelsor elé, eltúrva a jól megszokott villamosvéget meg zöldségest. talán rosszkor épült? nem lehetett a kampányban hörögni vele?

Egyébként épült hétvégén a cézár és kleopátra ház is, körben panelokkal, tehát sok lakóval aki nem tudott pihenni. És akkor mi van? Felépülnek és nyugi lesz.

Azt a baromságot, hogy elogja a természetes fényt az ikea új épülete... maximum, ha a Nap majd a sugár és az ikea között kel fel. Addig...

BoGar Creative Commons License 2003.02.18 0 0 141
És hány százalékát??
Előzmény: Törölt nick (140)
nyman Creative Commons License 2003.02.17 0 0 138
je, ezt nem tudtam, hogy ilyen gyenge a kepzes. En kornyezetvedelemmel kapcsolatos kepzest csinaltam, az pedig a topon van.
Előzmény: Törölt nick (136)
BoGar Creative Commons License 2003.02.17 0 0 137
Akkor marad a kérdésem még mindig. Használják-e az épületet??
Előzmény: Törölt nick (135)
BoGar Creative Commons License 2003.02.15 0 0 134
bérbe
Előzmény: BoGar (133)
BoGar Creative Commons License 2003.02.15 0 0 133
Hát még iridaépületről nem hallottam. Ezt talán még a tanárnénid sem tudja, hogy mi.
Ellenben az irodaépületet tudom mire való, de a lényeg, hogy használatban is van-e. Mert számomra ez a lényeg. Az, hogy bérbaadták, egy dolog. Az megint más, hogy használják-e.
Előzmény: Törölt nick (132)
BoGar Creative Commons License 2003.02.15 0 0 131
Olvass vissza és rájössz!!
Előzmény: Törölt nick (130)
nyman Creative Commons License 2003.02.14 0 0 129
Az epuletet ismerem. Az is randa.
Ja a Chalmersre en is jartam.

A honlapodon az van, hogy 175 palyazat vot a Kabareszalonra. Most akkor melyik szam igaz?

Nezd en huje vagyok az epiteszethez (barom gepesz vagyok csak), en csak aszt tom mondani szubjektiven, hogy teccik vagy nem. A Parlamentpl. teccik. A kep amit lattam nem. Az ikea dobozok szinten nem 1 remekmuvek, de nem is ez a celjuk. Egyebkent az esetben - mint ahogy r_bendeguz is utalt ra - tul sok szandekossagot nem latok az Ikea reszerol. Ilyen alapon barmelyik mas ceg megvehette vona.

Előzmény: Törölt nick (126)
BoGar Creative Commons License 2003.02.14 0 0 128
Már megbocsáss, de neked ez az épület tetszik?? Eléggé furcsa izlésed van. Tudod a Nemzeti Színházra is sok pályaterv lett leadva, de azt hiszem, nem a legszebb, és nem is a legpraktikusabb épült fel. Lehet, hogy ez az épület is csak úgy nyert a pályázaton, mint a Nemzeti, vagy egyszerűen azért nyert, mert belülről praktikus. És hogy monjdak olyat, ami tetszik: A Magyar Országház, a Vígszínház, stb.
Előzmény: Törölt nick (126)
BoGar Creative Commons License 2003.02.14 0 0 127
Nem azt kérdeztem, hogy ki a tulajdonos, meg mit csinál vele, hogyan üzemelteti, hanem, hgy élnek-e dolgoznak-e benne, és ha igen, mennyien. Erre várom a választ.
Előzmény: Törölt nick (122)
r_bendegúz Creative Commons License 2003.02.14 0 0 125
All,
ha az amerikai építészeti oldal cikkét elolvassátok kiderül belőle, hogy nem az egész Pirelli házat akarják lebontani, hanem csak egy részét. A nagy hasáb maradna, a hozzá kapcsolódó lepényépület egy része esne áldozatul az Ikea raktárrészének (továbbá a füvesített területből hasítanák ki a betonozott parkolót).
Ezzel megbontanák az eredeti épület arányait, amit keletkezésekor a kortárs ép.kritikusok az erényének tartottak.

Az új építészeti tervet és a bontás ötletét nem az Ikea találta ki, hanem az általa megbízott _amerikai_ építész tervezőiroda. Miért az Ikeán verjük el akkor a port?
r_b.

Előzmény: r_bendegúz (113)
nyman Creative Commons License 2003.02.14 0 0 124
Attol meg lehet az, de randa. Kant aszonta, hogy az a szep, ami erdek nelkul teccik. Na most ha vkinek csak azer teccik, mert magyar epitesz volt az elkoveto, az mar erdek.

Mivel epitoiparban dogozom, igy nehany szakirodalmat at szoktam lapozni. Tobb helyen (pl Oktogon) epiteszetileg, formailag dicsertek a Kalvin teri uvegkalickat. Sokaknak itt olvashatod a (z ellen) velemenyet: Kálvin tér vagy Ki cseszte el a Kálvin-teret Bp-en?

Előzmény: a forest mighty black (123)
a forest mighty black Creative Commons License 2003.02.14 0 0 123
tudod, ezt hivjak modern epiteszetnek
Előzmény: nyman (119)
Demim úr Creative Commons License 2003.02.14 0 0 121
ne hisztizz!
Előzmény: a forest mighty black (117)
Demim úr Creative Commons License 2003.02.14 0 0 120
ezért az épületért megy a hiszti? kár a befektetett elektronokért... ;-)))
Előzmény: Törölt nick (115)
nyman Creative Commons License 2003.02.13 0 0 119
oleg ronda egy betontomb. akkor inkabb ikea raktar
Előzmény: Törölt nick (115)
BoGar Creative Commons License 2003.02.13 0 0 118
Megkérdezhetem, hogy az épületet jelen pillanatban mire használják, hányan laknak vgay dolgoznak benne?
Előzmény: Törölt nick (115)
a forest mighty black Creative Commons License 2003.02.13 0 0 117
...amugy szerintem mindenki hozzon csakanyt, bontsuk le az operahazat, hadd epuljon ott is ikea.
a forest mighty black Creative Commons License 2003.02.13 0 0 116
Einstein szulohazanak a helyen is ma McDonalds meg Sparkasse van

ez kell a nepnek, szep uj vilag

Előzmény: Törölt nick (115)
r_bendegúz Creative Commons License 2003.02.13 0 0 114
Denim úr,
:o)))
r_b.
Előzmény: Demim úr (112)
r_bendegúz Creative Commons License 2003.02.13 0 0 113
All,
Ikea versus Breuer Marcell: http://www.architectureweek.com/2002/1113/news_1-1.html
A Pirelli Building: http://www.architectureweek.com/2002/1113/images/11977_image_3.150.jpg
A cég, amelyik a bútoráruház New Haven-i építészeti terveit elkövette: http://www.greenbergfarrow.com
r_b.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!