Keresés

Részletes keresés

nisnis Creative Commons License 2005.10.02 0 0 101
még pár hónap és 20 milliárdért lesz szigetelőanyag
siridar Creative Commons License 2003.04.15 0 0 100
...életem első 100asát!
Előzmény: siridar (99)
siridar Creative Commons License 2003.04.15 0 0 99
Csak azért írok, hogy megszerezzem...
csurtus Creative Commons License 2003.04.15 0 0 98
Ömleni fognak a látogatók? Ez a repülőtér valahol a város szélén lehet, nem? Lesz majd buszjárat meg ilyesmi?
Előzmény: Kulik (97)
Kulik Creative Commons License 2003.04.14 0 0 97
Én nem vagyok debreceni, de biztos vagyok benne, hogy jó.
Egyébként az általad említett repülőteret valamikor az oroszok használák.
Előzmény: arkanoid (96)
arkanoid Creative Commons License 2003.04.14 0 0 96
A tegnap láttam a TV-ben, hogy eldőlt: Debrecen örökli meg a kiállítást. Valami lepattant repülőteret is mutattak, meg egy embert, aki az mondta bele a kamerába, hogy ez qrva jó lesz Debrecennek.

Vannak itt debreceniek? Tényleg olyan jó lesz nekik?

parabel Creative Commons License 2003.01.29 0 0 94
Én meg hallottam a kiállítás egyik góréját, aki azt nyilatkozta, hogy őket speciel Debrecen sem szóban, sem írásban nem tájékoztatta a befogadási szándékról.
Előzmény: Salétrom (92)
PuPu Creative Commons License 2003.01.29 0 0 93
Igen, állítólag a repülőtéren néztek ki egy hangárt...
Viszont a kiállítási tárgyakat már visszaadták a múzeumoknak, a szerzői jogokat nem lehet átruházni, és az un. zászlók mennek a metroállomásokra, - úgyhogy ha javasolhatom a debrecenieknek, tömjék ki a Kósa Lalit és őt állítsák ki. Nagyszámú nézőt vonzana, hazafias is lenne a látvány, és ha a kezében egy hamutartót tart, akkor nevelő hatású is lesz...
:O))))
Előzmény: Salétrom (92)
Salétrom Creative Commons License 2003.01.29 0 0 92
Ma hallottam, hogy Debrecen szívesen befogadná örökre az ÁÁ kiállítást.
parabel Creative Commons License 2002.12.19 0 0 91
Mai hír:

December 31-én bezár az Álmok álmodói - Világraszóló magyarok című kiállítás a Budai Millenáris Parkban, mely az év végéig még ingyenesen látogatható. A kiállítás anyagának 95 százalékát visszaszállítják az eredeti tulajdonosoknak, a többi tárgyat pedig közterületeken, például a metrómegállókban helyeznék el. Mizsei Zsuzsa, a Millenáris Kht. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a bontást megpróbálják a lehető legkisebb veszteséggel elvégezni, és a tervek szerint jövőre új tárlatot hoznak létre.

Zrínyis Creative Commons License 2002.11.30 0 0 90
Oksa, elnézem :-)))
Előzmény: Perichole (89)
Perichole Creative Commons License 2002.11.30 0 0 89
Ismételten elnézést a topicnyitótól, ez lesz az utolsó.

Az nem szüksége-kategória, ha színházigazgató-aspiráns úgy ítéli meg, hogy a feleségének költségvetési pénzből éttermet-kávézót told egy meglévő épülethez, azzal a felkiáltással, hogy véleménye szerint – bár még nem látta személyesen – a közönségforgalmi részek kicsik a színházban. De aztán visszakozott is, hogy ez természetesen nem lehet feltétel a pályázása során. A Te mondatod, hogy az épület átépítésre szorul, nem igaz. Hogy valaki saját érdekeinek megfelelően szeretné bővíteni, az más kérdés. Ez viszont nem azt jelenti, hogy erre szükség van, mert e nélkül nem működik a színház.
Aztán, ha ez számít valamit, megnyugtatlak, vagy inkább csak tájékoztatlak, nem vagyok elvek nélkül jóindulatú. Nem szerettem az előző kormányt. Nem szerettem, sőt, kifejezetten utáltam, amit az Erzsébet téren csináltak. De ez a színház épült föl. És a ténynek, hogy lett ez a színház, hogy lett Nemzeti Színház örülök. Akik azt állítják róla, hogy úgy borzalom, ahogy van, nem mondanak igazat. És itt nem a külső megjelenésére gondolok, azon lehet vitatkozni, kinek milyen az ízlése. De ízlésről meg, minek? :)

A két épület funkcionális részeit valóban kibeszéltük már sokszor, sok helyen. Abban nincs is különbség a két helyszínre vonatkozó tervben. Mert minden állítással ellentétben, az Erzsébet téren is kukucska színpad készült volna, ahogy ez látható tervrajzokon, és olvasható a tervről megfogalmazott könyvben is.
Ez az épület áll. Nem vitathatatlan módszerrel kezdtek bele az építésébe, nem vitathatatlan a külseje, de hiba nélkül készült el. Lehet, hogy egyetlenként az utóbbi évek produktumai között. Lehet, hogy azért hihetetlen.

És tényleg elnézést Zrínyistől.

arkanoid Creative Commons License 2002.11.30 0 0 88
Korrekt válasz. Köszi!
Előzmény: bormester (87)
bormester Creative Commons License 2002.11.30 0 0 87
Ezt írta erről a pénteki NSZ az MTI nyomán:

---
2003-ban új kiállítások nyílnak

Derdák András, a Millenáris Kht. kulturális menedzsere a jövőt illetően az MTI-nek szerdán úgy nyilatkozott: még jóváhagyásra vár a kormány-előterjesztés, amely a park és a rendezvényközpont jövőbeni működtetéséről, a programszervezés költségterveiről szól. Az Álmok álmodói kiállítás lebontása, kiköltöztetése hónapokat, de minimum két hónapot vesz majd igénybe.

A Kht. tervei szerint a következő nagybemutató – amelyet 9 ezer négyzetméteren rendeznének – 2003 novemberében, a tudomány napjához kapcsolódóan nyílna meg a jövőkép jegyében, a kommunikációt, a kommunikációs technológia vívmányait előtérbe helyezve. A kiállítást – a millenniumi tárlathoz hasonlóan – egy-másfél évig lehetne látogatni.

Derdák András a kht. jövőbeni tervei között említette azt, hogy a park D-épületében 3 ezer négyzetméteren szintén tárlatnak, mégpedig egy építészeti kiállításnak adnának otthont, a jelenlegi Fogadó épületben egy olasz szobrász mutatkozna be.

A Millenárison várhatóan jövő év májusában rendezik meg a brémai egyetem által szervezett, az Európai szamizdat története című tárlatot, amelyet magyar vonatkozásokkal (filmekkel, zenével) egészítenének ki.

Beázások, félkész stúdió a csarnokban

Derdák András közölte: a rendezvényközpont épületei jelentős rekonstrukciókra, átalakításokra szorulnak. Az Álmok álmodói kiállítási csarnoka például 60 helyen ázik be, de ugyanígy felújításra szorul a többi épület tetőszerkezete is, megoldásra vár a klímatechnológia, a tévéstúdió egyelőre használaton kívüli, még csak szerkezetkész helyiségeit is be kellene fejezni, s rendezésre vár az épületek és az azokban lévő technológiai berendezések tulajdonjogának kérdése is. Mintegy 400-500 millió forintot igényelnének a különböző felújítási munkák, s mintegy 1 milliárd forint lenne a kht. működési költsége. Ez utóbbi összeg nem tartalmazza az új nagykiállítás rendezésének költségeit - jegyezte meg Derdák András.

Derdák András kitért arra is, hogy a nap folyamán tárgyalást folytatott Fodor Péterrel, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) főigazgatójával arról, hogy kialakítható-e a FSZEK budai regionális központja a Millenáris Parkban.

(MTI)

Előzmény: arkanoid (86)
arkanoid Creative Commons License 2002.11.30 0 0 86
Fejet hajtva a topicgazda jogos kérése előtt, megkérdezném a T. Kollégákat, hogy tudja-e valaki: milyen sorsot szántak Orbánék a szóbanforgó kiállításnak, illetve helyszínnek 2002. december 31. után? Mert azt olvastam ugyanis, hogy eredetileg is csak eddig a dátumig szándékoztak ezt fenntartani.

Nem mintha a beázásra ez mentségül szolgálna...

És azt tudja-e valaki, hogy a medgyessy-kormány mit szándékozik ott tenni-szervezni-kiállítani?

Előzmény: Zrínyis (81)
Kötél László Creative Commons License 2002.11.30 0 0 85
Jó, nézzük az órákat, vizállók vagy beáznak? :))
(azokra az órákra gondolok, amivel megajándékozzák a nyájas látogatót)
Előzmény: Zrínyis (81)
Kötél László Creative Commons License 2002.11.30 0 0 84
igen, ez úgy kezdődött, hogy a fidesz csávok felrúgták a horn-magyar féle levajazott projektet.
És száműzték a nemzet színházát a vágóhídra.

Egyébként érdekesen kommunikálsz: azt mondod, hogy hazugság az átépítés, és nincs szükség az átépítésre, kettővel feljebb meg azt mondod hogy éttermet építenek.
Tudod, csak az elvtelen jóindulat zavar. Hülyeség csak azért úgy beállítani bármit, hogy azért jó, mert a KORMÁNY alatt készült.

Amit átépítenek azt átépítik, ami beázik az beázik, ami sz@r az sz@r...

Előzmény: Perichole (80)
phallus impudicus Creative Commons License 2002.11.30 0 0 83
Tudod, csak az elvtelen rosszindulat zavar. Hülyeség úgy beállítani bármit, hogy azért jó, vagy azért rossz, mert A vagy B kormány alatt készült.
No látod éppen erről van szó. Nos miért is nem volt jó az Erzsébet téri terv?
Előzmény: Perichole (80)
Perichole Creative Commons License 2002.11.30 0 0 82
Igazad van, bocsánat.
Előzmény: Zrínyis (81)
Zrínyis Creative Commons License 2002.11.30 0 0 81
A Nemzetit már itt és más topicokban kiveséztük. Tisztelettel kérnék mindenkit, hogy a Millenáris Parkban található Álmok Álmodói - Világraszóló Magyarok c. kiállítás helyszínéül szolgáló csarnok beázásához próbáljunk kommentárokat fűzni.

Köszönettel,

Zrínyis, mint topicnyitó

Perichole Creative Commons License 2002.11.30 0 0 80
Igen, ezt Magyar Bálint - aki egészen addig a pillanatig roppant szimpatikus volt számomra - is megmondta. Nem lehet látni a színpadot a nézőtér nagy részéről! Aztán a következő mondatával elismerte, még nem járt az épületben, de ezt hallotta másoktól.
Nem igaz. És ezt én nem másokra hivatkozva állítom. Valóban vannak olyan helyek, ahonnan nem lehet az oldalszínpadra belátni, de oda nem szokás rendezni. Ültem olyan széken is, amire azt lehet mondani, nem a legszerencsésebb a viszonya a színpadhoz, de onnan is lehet látni, legföljebb nem minden kifelé vezető lépését a színészeknek.
És Jordán Tamás is azt mondta, ő is csak hallomásból értesült így. Majd személyesen meggyőződik a tényekről, aztán, ha így van, azokra a helyekre vakokat ültetnek. Ebben semmi ízléstelen vicc nincsen. Egy betelefonáló hölgy vetette ezt föl egy beszélgetős műsorban. Merthogy ő is vak. És szeret színházba járni.
A jegyárakat - más választása nem lesz a színháznak, ha teltházat akar - a többi színház áraihoz kell igazítania. És nem csak azokra a székekre vonatkozóan, hanem általában.

Tudod, csak az elvtelen rosszindulat zavar. Hülyeség úgy beállítani bármit, hogy azért jó, vagy azért rossz, mert A vagy B kormány alatt készült.

Előzmény: bormester (79)
bormester Creative Commons License 2002.11.30 0 0 79
Őszintén szólva sosem voltam benne, és nem is leszek soha. 1998-ban (az én ízlésem szerint legalábbis) az utóbbi húsz év leggusztustalanabb színjátéka kezdődött meg az Erzsébet téri építkezés leállításával, és amikor azt gondolotam, hogy azt a pofátlanságot és arroganciát már nem lehet fokozni, akkor utóbb kiderült, hogy dehogynem. A Nemzeti Pláza külleméről, jól mondod, lehet vitatkozni. Nekem mindenesetre TELJES EGÉSZÉBEN kifejezi azt az ízlésvilágot, amely számomra a mélypontot jelentette, mondom, nem tévedés, az utóbbi húsz évre visszanézve.

Tehát nem személyes élményem, hogy nem lehet látni, ill. hallani a helyek egy tekintélyes részéről. De úgy tudom, hogy ez széles körben ismert tény, pl. a Nemzeti az évadban bizonyos helyek jegyárát a felére csökkentette emiatt, sőt még olyat is hallottam, hogy a vakoknak akarnak helyeket fölajánlani - fogalmam sincs, hogy ez igaz, vagy ízetlen tréfa.

Előzmény: Perichole (75)
phallus impudicus Creative Commons License 2002.11.30 0 0 78
Az csak randa. És valószínű be fog ázni. :)
Előzmény: Perichole (76)
Kötél László Creative Commons License 2002.11.30 0 0 77
Az épülettel kapcsolatban én szívesen használom a vérgagyi jelzőt. A helyszín meg telitalálat, van ott minden. Állati fehérjefeldolgozó, csattogó helyiérdekű, vágtató tehervonat. Igazi polgári környék...
Előzmény: Perichole (72)
Perichole Creative Commons License 2002.11.30 0 0 76
Lehet, hogy nem vetted észre, de nem arról írok, minő szerencse, hogy nem ázik be! Hanem arról, hogy elegem van már a színtiszta hazugságokból. Bárki hazudik bárkiről vagy bármiről. És a Nemzetiről leírni azt, hogy az is beázik, ez, enyhén szólva is, tévedés.
Előzmény: arkanoid (73)
Perichole Creative Commons License 2002.11.30 0 0 75
Hány széken ülve nem láttál és nem hallottál már előadást a Nemzeti Színházban?
Előzmény: bormester (71)
Kötél László Creative Commons License 2002.11.30 0 0 74
Tényleg az Uránia is...
Előzmény: bormester (71)
arkanoid Creative Commons License 2002.11.30 0 0 73
Hurrá!!! A Nemzeti nem ázik be! Óriási eredmény ez, polgártársak! És ezek a büdös prolik egy olyan kormányt zavartak el, amelyik olyan Nemzeti Színházat volt képes építtetni, amelyik nem ázik be!!!

Van ezeknek szívük?!

Előzmény: Perichole (72)
Perichole Creative Commons License 2002.11.30 0 0 72
Jó. Az "átépítés" célja egyetlen: vendéglátóhely kialakítása a Nemzeti Színházban. Mert Jordán Tamás szerint az a színház lelke. Benne egy hely, ahol lehet iddogálni, eszegetni, beszélgetni, összejönni. Ezért kívánta ezt az átépítést, melynek azonban semmi szükségessége nincsen. Ha csak azt nem számítjuk annak, hogy Jordánné vezeti momentán a Merlin éttermét... és gondolom, férje távozása után ő sem marad ott.
Források: Jordán Tamás nyilvánosan megjelent pályázata, amelyből az erre vonatkozó elképzeléseit pár nap után kivették a netről. Ez után a kis tévés-rádiós botrány után.
A Nemzeti Színház sehol nem ázik be. Semmit nem kell rajta átépíteni és kijavítani. Külsejének tetszésindexe szubjektivitáson alapul. De ettől függetlenül hibátlanul elkészült.
Előzmény: Kötél László (70)
bormester Creative Commons License 2002.11.30 0 0 71
Nem kell semmit átépíteni. Nyugodtan fenn lehet egy színházat úgy is tartani, hogy a nézőtér 10 százalékáról nem látni, a másik 10 százalékáról meg nem hallani, ami a színpadon folyik. Az Urániában is nyugodtan lehet esernyővel ülni. A Gödörben lehetne halastó, az álmodóknak meg tök mindegy, ha csorog közben fejükre a lé.

Világraszóló ez az egész. (Az Arénáról majd akkor beszéljünk, amikor kiderül, hogy meddig kell visszabontani.)

Előzmény: Perichole (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!