Épp nem túl körlinges az időjárás, de már alig várom a szezont! Októberben a Vegyes VB-n (Kanada) az UTE vegyes csapata képviseli hazánkat, novemberben az EB-n mindkét nemben szintén, B ligában. Az én kis senior női csapaton nyert egy abszolút bronzot a B ligában és 4 év után feljutott az A ligába (kis papírformai segítséggel:), ami azt jelenti, hogy játszunk a címvédő válogatottal (és 2x-es EB A-ligásokkal). 5 éve még egy csapatban toltuk :) Az, hogy ki utazik a Vegyes-páros VB-re, még nyitott, ősszel lesz a verseny.
Nemzetközi szinten ennyi a jóhír, amúgy töretlenül elsősorban a skótoknak és svájciaknak szurkolok, illetve olimpián a norvégoknak picit, a swédeknek nagyon, szerencsére (sajnos csak) a nőknek sikerült. Amúgy épp megerősödtek a finnek, sok év után mindkét nemben aranyéremmel jutottak fel (másik topikom a Hyva Suomi!), amióta kedvenc játékosom visszavonult, és eltűntek a sikerek, nem követem, de most jön egy újabb generáció.
Hú, én lemaradtam az egészről... azaz a magyar csapatot követtem, a facebook-on hivatalos UT Curling admin lettem :) Régebben még megnéztem minden meccset, ma meg már, amikor százával vannak fent a youtube-on, nem tudok szabaddá tenni 3 órát...
Nagyon rég írtam ide.Egy darabig keresgéltem a jelszavam :)
Még 2 héten át zajlik (péntek-szombat-vasárnapi napokon) a 12. Országos Csapatbajnokság, érdemes a Kamaraerdei pályára kilátogatni szurkolni, belépő nincs, büfé (sör!) és fűtés van.
És színvonalas meccseket is ki lehet fogni, amilyet a tegnap véget ért a hivatalosan 5. olimpiai curling küzdelem, a Kanadaiak begyűjtötték az ötödik aranyukat is (mármint a női és férfi kategóriában összesen), örültünk a svédeknek, skótoknak, sajnáltuk a norvégokat ("Pants").
Visszakanyarodva a hazai bajnoksághoz, hasznos linkek:
(A végén aktuális megjegyzés: az mtv a közel 100 olimpiai curling meccsből egyetlen egyet sem közvetített, csak apró részleteket, amit a hajunkra kenhettünk. persze ott volt a neten - illegálisan - az összes, de akkoris... és a megnyitóünnepség magyar kommentátorai azt bírták állítani, hogy "4 évente még egy curling meccs is lehet izgalmas", valamint keverték a csúszókoronggal.)
Aztán várnak mág ránk tavasszal VB-közvetítések az Eurosporton (Go Pants!), valamint Vegyes-páros VB-címvédőnk skóciai szereplése, egyidőben a Senior Férfiválogatottunk részvételével. Hajrá!!!
Alig van hozzászólás, pedig már 10 éves a Curling-fórum!
Régebben az EB-ket itt szinte "online" lehetett követni.
Van másik fórum is, ahol többen is aktívak?
Kérdésem: hol lehet a szövetség EB-vel kapcsolatos értékelését olvasni? A játékosok számára mit jelentett életük eddigi legnagyobb versenyén részt venni? Tanultak-e annyit, hogy ha újra sikerülne feljutni - talán már jövőre - esetleg a fennmaradásra is nagyobb esélyük lenne? Egyszóval: tudunk-e innen tovább is fejlődni?
Aki olvassa, és válaszol (esetleg Jyrkki), annak előre is köszönöm.
Na ezt most leirom megegyszer ekezetek nelkul, valamit szanaszet kodolt az indapass:
OB ketszeres ezustermes csapatom skipje, Palancsa Dori (UTE Four-Four) es vegyes-paros csapattarsa, a felnott valogatott kerettag Kiss Zsolt (Westbay SC - mindketten nagyon fiatalok) nov. 19-en megnyertek a Vegyes-paros OB-t, amivel egyenesen a VB-re kvalifikaltak, mely 2013 marciusaban lesz Kanadaban. A parosnak ez lesz az elso nemzetkozi szereplese (Dorinak Junior EB-s, miÂg Zsoltnak szinten Junior EB valamint Felnott EB B ligas es Vegyes EB-s tapasztalatai vannak eddig).
Gratulalunk es nagyon szurkolunk nekik!!
Video a gyozelem pillanataiban es riport - DIGI Sport HD "Meg elesebb helyzetek" (5 perc):