Sziasztok,valaki esetleg tudna segíteni? Megane ii 1.4 16v hidegen szépen indul, melegen leejti a fordulatot és leáll. Amint meglököm vagy gurulok vele kicsit már megint jó a fordulatszám. Km óra jól mutat és működik. Esetleg tipp?
Néhány évtizede van kártyás Renault-m több darab is, nem véletlen volt a kérdések sora, máris kiderült nem kártya vagy olvasó hiba.
Hiszen oldja a kormányzárat ami hibás előbbi eszközök nélkül nem lehetséges. Az indítás ezután következik. Próbálja üresben fékpedállal indítani, kuplung benyomása nélkül, így kiszűrhető a kuplungérzékelő. Eddig amit írtál nagy valószínűséggel felsőholtponti jeladó a hibás.
Milyen motorizáció? Mit jelent hogy ritkán nem indul?
Igen, benzines.
Több hét kihagyás után egyszer csak nem indul
Mai eset: fél nap állás után többszöri próbálkozásra nem indul - telefonos segítség kérés/beszélgetés után (pár perc) indul.
"Kérdés: a kártya érzékelő a kártyatartóhoz képest felül vagy alul van?" nincs ilyen benne, a kártyaolvasó csak kényelmi funkció, az érzékelés "elektromágneses" elven működik.
Szerintem, az elektromágneses jel érzékeléséhez is kell egy érzékelő, ez hol van? Vagy ez egy értelmetlen gondolat, hogy közelebb kerülve az érzékelőhöz nagyobb valószínűséggel indul?
"Egyébként, van kettő kártyája, és most az új kártyát használta." egyikkel sem indul mindig?
Igen, mind a két kártyával előfordul.
Kiegészítő kérdés: mivel nyomni kell a kuplungot indításhoz, nem lehet, hogy a kuplung érzékelője lehet a hibás?
"Ritkán, de előfordul, hogy nem indítja az autót, de többszöri próbálkozás után elindul."
Milyen motorizáció? Mit jelent hogy ritkán nem indul?
"Kérdés: a kártya érzékelő a kártyatartóhoz képest felül vagy alul van?" nincs ilyen benne, a kártyaolvasó csak kényelmi funkció, az érzékelés "elektromágneses" elven működik.
"Egyébként, van kettő kártyája, és most az új kártyát használta." egyikkel sem indul mindig?
Ritkán, de előfordul, hogy nem indítja az autót, de többszöri próbálkozás után elindul.
Kérdés: a kártya érzékelő a kártyatartóhoz képest felül vagy alul van? - Azért kérdezem, mert van olyan javaslat, hogy rakjon alá valamit, hogy közelebb legyen az ézékelőhöz / nyilván ez csak akkor helyes, ha az érzékelő felette van..
Egyébként, van kettő kártyája, és most az új kártyát használta.
Másik kérdés: jellemzően mi szokta okozni ezt a jelenséget? Tudom, hogy lehet ez is, meg az is, de van olyan ami jellemzőbb?
2 hátsó lámpa kiszerelése (csatlakozók rendben voltak, de azért kaptak kontaksprét) - probléma ugyanúgy jelen van, ha pl ventit kapcsolok, klímalámpa/ablakfűtés/óra elmegy, de fék nyomogatására nem csinálja (ebből gondolom nem a féklámpa és a féklámpa-kapcsoló hibája)
utastéri biztosítéktábla biztosítékok egyesével kiszed, hátha valamelyiknél nem csinálja, de hiába
negatív saru szétszed, megtisztít
pozitív saru megtisztítva, rámérek - rövidzár mindegyik biztosítékon még a problémát előidéző terhelésre is.
kasztni testkábelek leszed, megtisztít - semmi
középkonzol leszed, ventilátor kapcsolója lehúz, de féklámpára ugyanúgy csinálja a problémát - azért csati megtisztítva
motortérben összes biztosíték kimérve, mindegyik rövidzár.
----------------
teljesen más probléma: most volt kormánymű cserélve, és áramló folyadék hang jön a kormányoszlop felől. leginkább a kormányra/dudára ráfülelve hallani. ötlet?
Akkor csak azt nem értem, hogy miért csinálja a hibát venti bekapcsolására, szivargyújtó benyomására, ablakmosó használatára is. Továbbá ha rábaszok egy nagyot a műszerfalra a ventikapcsolónál, ugyanúgy elmegy a középkonzol mögötti világítás, aztán következőnél visszajön.
Múltkor mikor írtam, hazafelé kátyuba mentem, és megjavult pár órára. Később megint elment.
Testhiba, kontakthiba, oké. De mi lehet az, ami összefügg a féklámpával, szivartyújtóval, ventivel és ablakmosóval? Hol vannak ezek összekapcsolva? Mert pl más elektromos dolog használatával (tompított, ablaktörlő) nem történik ez.
Bocsánat, még 1 dolog eszembe jutott ezzel az ipari hulladékkal kapcsolatban - a fényszóró magasságállítás valamelyik állásában a lámpa folyamatosan fel-le jár. Nem mindig ugyanabban az állásban. Múltkor asszem 0 2 4 állásban mozgott folyamatosan, 1-es 3-as jó volt. Most 1-esben fel-le jár, 0-ásban jó. Talán ez is közelebb vihet a megoldáshoz, vagy teljesen független a másik hibától.
Hibajelenség (nem állandó, múltkor meg akartam mutatni szerelőnek, erre megjavult és napokig jó volt, most megint csinálja) - Motor megy, ABS lámpa ég (pár hónapja féktárcsa, betét csere), Service/STOP ég - ha rátekerem a ventilátort, nyomom a fékpedált, használnám az ablakmosót, akkor elalszik a klíma lámpa és a hátsó ablakfűtés (ha be vannak kapcsolva), elmegy a rádió, elmegy az óra. Amint felengedem a pedált vagy ablakmosót/kikapcsolom a ventit, visszajön egyből. Nincs féklámpa, nincs ventilátor, nincs ablakmosó, nincs szivargyújtó.
Az egész mintha akkor kezdődött volna, amikor tavaly ősszel használtam egy 1000 éves szivargyújtós kompresszort kereket fújni, aminek ilyen körbe-körbe forgó kapcsolója van, ami kicsit kontaktos. Forgattam körbe-körbe, de egy idő után már el se indult. Azt hittem a kompresszor ment tönkre, csak az elindulás után pár perccel vettem észre, hogy se klíma, se ablakmosó. Kicseréltem egy 15A-s biztosítékot az utastérben, azután jó volt, aztán most pár hete előjött ez a hiba. Pár napig jelen volt, majd elmúlt, majd megint itt van. Nem tudom időjáráshoz kötni, hogy eső után jönne-e elő.
Hétvégén kiszedtem minden biztosítékot az utastérben és a motortérben, széthúztam minden csatlakozót, kiszedtem a biztosítékpanelt, szétszedtem, belülről teljesen épnek tűnt. Mindent befújtam kontaksprével, minden biztosítékot kicsit megcsiholtam, és végül szétszedtem a pozitív sarut darabjaira és ott is megcsiszoltam és lefújtam mindent, de semmi.
Kollégám szerint testhiba. Most kivettem az ABS, a ventillátor és a rádió biztosítékát, de nem változott semmi.