Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2008.07.03 0 0 49

 

"Nem üzletel többet Zimbabwéval a Tesco"

 

Felfoghatatlan, hogy bennünket miért kímélnek meg az efféle "sorscsapások" ...?

 

 

jegyző Creative Commons License 2006.05.22 0 0 48
Ja, az orosz laktanya helyén!! (olyan is az árú minősége)
Előzmény: Mijo (47)
Mijo Creative Commons License 2006.05.18 0 0 47

 

Most hülyéskedsz? A Duna-híd előtt balra. Egy nagy hulladék. Ha ritkán rászánom magam, utána hosszú pauza következik.

 

 

Előzmény: jegyző (46)
jegyző Creative Commons License 2006.05.18 0 0 46

Van Baján TESCO ???

 

Előzmény: Mijo (45)
Mijo Creative Commons License 2006.05.15 0 0 45

 

Baja, Tesco benzinkút: szerbiai vendégem két napja (2006.05.13.) Visa-kártyával fizet tankoláskor.

Egy EU-tagállamban az Euro vételi elszámolái ára ebben az időpontban: 1 €=248 Ft!

 

Csak tájékozódásként: ezen a napon a Tesco valutaváltó vételára 259, a bajai neppereké 264 forint volt.

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.09.20 0 0 44

 

Egy kis ízelítő, ha nem is bajai, de sajátságosan Tesco-módra!

Az írás hozzászólásai is önmagukért beszélnek.

 

 

Mijo Creative Commons License 2005.09.20 0 0 43

 

Szia Laci, eltűnt a képed! Vagy meg sem jelent?

Érdekelne.

 

 

Előzmény: WOLFI (42)
WOLFI Creative Commons License 2005.01.11 0 0 42

Most, hogy kezdek belejönni a képfelrakásokba, rögtön agy szép TESCO-s kép következik.

 

Wolfi

 

 

WOLFI Creative Commons License 2005.01.10 0 0 41

Sziasztok!

 

Végigolvastam a topicot, és a problámákkal, melyeket felsoroltok 90%-ban egyet is értek. Azért 90%-ban, mert azért van jó dolog is ebben a TESCO-ban, de minimális és elhanyagolható.

 

Én személy szerint egy videókazettát akartam venni a videókamreámba. Odamentem a pulthoz (ahol a TV-k vannak) megnéztem a kirakatot meg is találtam, amit kerestem. De eladó sehol. Egyszercsak nagy sebességgel feltűnik egy piros pólós eladó. Szólok hozzá, de mint aki semmit sem hall a nagy sietségben továbbsuhan. 5 perc múlva mégegy közeledik. Ezt már sikerült leintenem, mire azt a választ kaptam, hogy szól egy illetékesnek. 10 perc múlva még mindig semmi. Jön a 3. pirospólós egyén, aki színtán leszólítás és problémaközlés után a telefonján hív valakit, aki az ügyben érdekelt.

Újabb 10 perc várakozás után még sehol senki. Ezek után sz...am az egészbe és eljöttem. Kint az Elektropontban 2 perc alatt megvolt a kazetta kb 65 %-al olcsóbban.

 

Az egeres kép pedig nem vicc, ugyanis a sógórnőm ebéd közben a TESCO-ban vásárolt kaszinótojásban talált egy fél egeret. Persze addigra az étel már a tányérjában volt, mire a kis cincogi kibukott a tojásfehérjéből. Fel is merült akérdés ki kaphatta a másofdik felét.

 

Szóval kevés dolog van, amiért megéri odamenni.

 

Wolfi

Mijo Creative Commons License 2005.01.05 0 0 40

 

Jelentkeztek, elnézést kértek, megoldást ígértek, Mészáros Tibor, a TESCO egyik illetékese vette kézbe az ügyemet. Állítása szerint a keresett áruból beszereztek egyet (remélem nem egy minőségi kifogás miatt visszavittet akarnak a nyakamba sózni), e héten kívánják akciós árában átadni (hogy el ne ájuljak, eddig ennyit el is csesztem az utánjárásra).

Hájszen maj' meglássuk ....

 

Hopszassza! Jut eszembe.

Alább bemutatom azt a túrótortát, mely vásárlási ideje Karácsony előtti nap volt, a szavatossági ideje pedig december 28-ig szólt.

A felvételeken látható "nemespenész" már Karácsony első napján lepte.

Csak azért nem vittem vissza, nehogy hozzávágjam az első utamba kerülő TESCO-dolgozóhoz!

Gondolom, Paul Kennedy úr asztalán Karácsonykor nem ilyen torta díszelgett.

 

 

Túrótorta TESCO módra.

 

Túrótorta TESCO módra.

 

 

Előzmény: Mijo (38)
jujo01 Creative Commons License 2004.12.13 0 0 39
állítólag jön a LIDL... az lehet jobb lesz mint a TESCO...

Á

Mijo Creative Commons License 2004.12.06 0 0 38

 

Problémámmal az ügyfélszolgálathoz első alkalommal akként fordultam, hogy az általam jelzett áruféleséggel kapcsolatban ki a kompetens vezető, akinél érdeklődhetek, és innentől jutottam Horváth László nevéhez. Továbbá amikor Horváth urat kérdeztem, kimondva, hogy mint kompetens osztályvezetőt szólítom meg, anélkül adott tájékoztatást, hogy személyével kapcsolatos ismeretemet elhárította, kiigazította volna.

 

A tegnapi nap fiaskója miatt ma ismét őt szólítottam meg, mire annyi választ kaptam tőle, hogy neki az egyik eladó az osztályról mondta azt, amit nekem ő állított.

Pumpám kezdett ismét felmenni, mondván, de hiszen ő az osztályvezető, mire kijavított, hogy ő a műszaki osztály vezetője, az általam keresett áru pedig a barkács osztály terméke. Értetlenkedésemre, hogy akkor miért viselkedett illetékesként azt adta magyarázatul, hogy ő csak "segíteni akart" - na erre varrjak gombot :(! Viszont elárulta, hogy a barkács osztály vezetője (amit eddig tőle és most hallottam először!), egy Zilai Gábor nevű úr! Aki ugyan most "nincs bent", de délutánra várható, akkor "érdemes lesz keresni".

Csakhogy engem egyre kevésbé kezdenek érdekelni az ilyen-olyan osztályvezető urak, így amennyiben siker koronázza próbálkozásaimat, közvetlenül az áruház igazgatójához (kezdem megismerni név szerint a felállást), Saláta Sándor úrhoz fogok fordulni.

 

Legalább megosztom mindazt, amit a Tesco honlapjából nem igazán lehet kiböngészni.

Eszerint, a bajai áruházuk ügyfélszolgálati száma: 525-560, de innen nem tudnak vezetőket kapcsolni.

Állítólag az igazgatót, az 525-500 központi számról kapcsolják, de eddigi többszöri próbálkozásomat követően sem sikerült itt kapcsolatot teremtenem, holott mindvégig kicsengett a vonal hívásaimkor.

A műszaki osztály száma: 525-538.

A barkács osztály száma: 525-537.

 

Egyébként alapsláger, a "központi áruelosztás megbízhatatlanságára" történő mutogatás.

 

Eszembe jut minderről a kereskedelmi szféra egyik retteget mumusa, a fogasztóvédelmi felügyelőség.

Köztudott, ha ők esetünkben Kecskemétről vidéken megjelennek, azokban az üzletekben, melyekben ellenőrzést folytatnak, kizárt, hogy ne találjanak kifogásolni valót, kizárt, hogy ne rójanak ki pénzbírságot.

Ismét felmerül a kérdés: vajon milyen oknál fogva élveznek privilegizáltságot a multik különféle ellenőrzési jogkörrel rendelkező felügyeleti szervek előtt, miért kell őket érinthetetlen tabunak tekinteni? Milyen oknál fogva viselkedhet egy multi, most a tárgyaltak viszonyában a TESCO, a kereskedelmi szféra mindenki más felettijeként?

 

Konkrét ügyemben:

 

Milyen alapon lophat meg engem (bárki mást) a Tesco? Mert meglop, hiszen rabolja az időmet, rabolja az útiköltségemet, károsítja az idegrendszeremet!

 

Miért kell nekem egy 3 motoros fűthető masszázsülés miatt meddő módon eltöltenem az életemből odaútra 15 percet; az üzletében téblabolni 30 percet; negatív információhoz jutni újabb 30 perc elteltével; visszautat megtenni ismét 15 perc alatt; oda-vissza 10 kilométert megtennem személygépkocsival a mai üzemanyagárak és egyéb autózással járó kiadások mellett; többszöri alkalommal telefonköltségbe verni magam?

 

Mindez esetemben eddig duplán, azaz összesen:

- 20 kilométer

- 3 óra az életemből

- 10 helyi telefonhívás

Mindez esetemben minden eredmény nélkül, hiszen még mindig nincs a birtokomban az az általam keresett áruféleség, mely a Tesco katalógusában szereplő ajánlás szerint  novemben 24-én 6 órától (itt ez a 6 óra a legorcátlanabb kitétel), december 24-ig megvásárolható!

 

Tisztelt Paul Kennedy úr (ő a Tesco Globál Áruházak Rt. vezérigazgatója), Saláta Sándor úr, Horváth László úr, Zilai Gábor úr, valamint tisztelt bolti eladó és ügyfélszolgálati munkatárs!

 

Önök mit javasolnak, miként vásárolhatnám meg végre az önök által kínált 3 motoros fűthető masszázsülést, valamint ki tudja önök közül elárulni, hogy ez esetemben a kínált 3990 forintos árával szemben, mennyibe fog számomra ténylegesen kerülni?

 

Csak hogy tudjam, mennyire "járok jól", amikor a bajai Tesco-ban vásárolok!?

 

Muity Mijo

Baja

 

 

Előzmény: Mijo (37)
Mijo Creative Commons License 2004.12.05 0 0 37

 

 

TESCO-KARÁCSONYI KATALÓGUS (Ajánlat 2004. november 24-én 6 órától december 24-ig érvényes!)

 

3 motoros fűthető masszázsülés
mikroprocesszor vezérlésű, távkapcsolóval, hálózati és 12 V-os szivargyújtó adapterrel, 12 W teljesítmény
3990 Ft / db

 

 

3 motoros fűthető masszázsülés Az ominózus katalógus megjelenését követő negyedik-ötödik napon, ajándékozási szándékkal szerettem volna vásárolni egyet a bajai Tesco-ban a mellékelt masszázsülésből, mintegy félórás kutatás után sem találtam nyomát a jelzett osztály polcain.

Egy ifjú eladófiú felbukkanásakor érdeklődésemre megtudtam, hogy nincs. Meglepetésemre a fiú közölte, hogy még egy darab sem volt eddig, talán érdeklődjek az információs pultnál, mikorra várható az érkezésük.

Így is tettem, nem leplezve bosszúságomat, hogy hiába kerestem fel az üzletüket. A készséges hölgy felhívta az illetékes osztály vezetőjét, Horváth Lászlót, ki révén azzal biztatott, hogy időnként érdeklődjek telefonon megérkezett-e az áru. (Nem igazán emlékszem arra, hogy elkérték volna a telefonszámomat azzal a szándékkal, hogy ők értesítenek ennek megtörténtéről.)

 

E hét közepén végre örömhír ért: megtudtam Horváth úrtól, hogy megérkezett a szállítmány. Kérdésemre azzal biztatott, jöjjek bármikor, van elég, kitart az akció ideje alatt.

 

Az autentikus forrásból származó információt készpénznek véve, ma délelőtt ismét megjelentem a bajai Tesco-ban.

Már tudtam hol kell érdeklődésem tárgyát keresni, de újabb félórás meddő kísérletezés után be kellett látnom, hogy sehol sem találom. Egy más osztályról arra járó eladó megígérte, hogy hangosbemondóval odakéreti az osztály egyik dolgozóját. Újabb negyedóra múlva megjelent ismét egy fiatalember, ki magabiztos jártassággal vezetett ahhoz a polchoz, ahol ......, ahol úgy vélte, hogy megtaláljuk a keresett áruféleséget. Naná, hogy nem volt egy darab se!

A gutaütés kerülgetett, és elmeséltem neki az előzményeket. Közölte velem, hogy az a tíz-tizenöt darab amit alkalmanként kapnak (ez eddig egyszer történt meg az aktuális akció alatt), nem meglepő, ha gyorsan elfogy. Azt már "természetesen" nem tudta megmondani, mikor kapnak ismét.

 

Az információs pultnál csak sajnálkoztak, vasárnap lévén nem igazán van mód "okosodásra".

 

Itt tartok, Horváth úrral szemben kezd pár kérdés megfogalmazódni bennem ...

 

 

jujo01 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 36

Ettem biza:)) finom kenyeret. PL:VITIN Kft. is finomat produkált annak idején....itt nálunk.De ettem lent is ....

 

 Érdekes , hogy azt mondod a több napos kenyeret jobban szerEted, mert nálunk is apósom is Józsi is így van vele.

Én valahogy a frisset jobban bírom:))))

 

De az, hogy a tesco miért próbálkozik ilyen olcsó és "szar" árukkal azt nem tudom.

Mert, sokan vannak annyi biztos akiknek nagyon is számít az a  pár forint, de talán nem ennyire, hogy ilyen kenyereket vásároljank vagy egyéb más hasonlóan rossz termékeket.

 

Emlékszem ünnepek elött akkor még a hús is a fólia alatt zöldült már... igaz  akkor szép kis büntit szabtak ki rájuk.

 

ÜDV:jujo

Előzmény: Mijo (35)
Mijo Creative Commons License 2004.07.17 0 0 35

 

A minőségre adó pékség ismeri a módját, hogy kenyere akár egy hét után is élvezhető legyen. Szikkadt, de finom, jómagam többnapos korában jobban szeretem, mint frissen. Na jó, világos, hogy akadnak ételek, melyekhez a friss, ropogós kenyér jobban dukál.

Julika, nem tudom tudsz-e arról, itt a mi környékünkön sok az olyan pékség, mely üzemeltetője Jugóból származik. Ők a legprofibbak, vérükben van a sütőipar boszorkánytitkai, hehéz überelni őket. Biztos ettél lent te is kenyeret, hát én azzal nem tudok betelni, frissen olyan omlós és illatos, mintha kalács lenne :)).....

A Tesco!? Na vajon mi jellemezheti e téren is? Mint multi, nem a legjobb vevők közé tartozik, mélyen ár alatt akar mindenhez jutni, és csak hetek elteltével fizetni. Na most, ilyen viszonyok mellett gondolhatod, hogy a lisztjük is éppen hogy csak olyan minőségű, amilyen :((.... Na de az az egér, azért az sokkoló ..., lám, az internet 'átka', ha valahol felbukkan egy-egy ilyen malőr, bizony az kímélet nélkül szárnyrakap ...

 

Mijo

 

 

Előzmény: jujo01 (34)
jujo01 Creative Commons License 2004.07.16 0 0 34

Azt nem tudom, hogy miért, de nem érdemes szerintem TESCO-s feliratú termékeket vásárolni.Max: papirzsepit meg szalvétát:))))))

 

De azt sem értem, hogy egy kenyér mitől tart el hetekig.Mi álltalában a SUGÓ kenyeret vesszük vagy ha TESCO-zunk a kaja utalványunkon akkor friss meleg ERZSÉBET-et.   A kenyerek sem a régiek már:))))

 

 

Én még emlékszem arra amikor 12 órakor anyukám elküldött a 8 Ft-os kenyérért ami friss és meleg volt.

Jó kis kacsazsirral vagy baracklekvárral...:)))))) kentük meg!:))))

 

JUJO

Előzmény: Mijo (33)
Mijo Creative Commons License 2004.07.16 0 0 33

 

Pfujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Ha hiszed, ha nem, nincs fél órája, hogy ez a fajta kenyér miatt szentségeltem! Amíg a bajai sütödék kenyerei akár egy hétig is fogyaszthatók maradnak, addig a bajai Tesco kenyerét, pár napos korában merő penész lepi be :((....

Valóban, vajon miért nincs a Tesco kenyéren gyártási dátum :((!???

 

Mijo

 

 

Előzmény: jujo01 (32)
jujo01 Creative Commons License 2004.07.16 0 0 32
Gazdaságos húsoskenyér!:))))
ZöPö Creative Commons License 2004.06.21 0 0 31
OFF
Elnézést, te csak a felkiáltőjelet ismered? Egy mondatot be lehet ám fejezni ponttal is. :-)
Előzmény: BalkanBeat (30)
BalkanBeat Creative Commons License 2004.06.19 0 0 30
Megnyílt a halasi Tesco!

Az eredetileg szerződött biztonsági szolgálat már felmondott mivel pofátlan módon még a dolgozók tamponjait is át kellett nézni!
De jött új!
Az áruház tegnap nyitott meg minden kassza ment tele volt emberekkel még éjfél után is fullon ment a parkoló!
Szép minden ragyog is, de gondolom pl a kasszák 100 %-os kihasználtsága csak pár napig fog tőrténni!
Kíváncsi leszek milyen reklamációk lesznek!

Én tegnap vettem 6 doboz Carlsberg sőrt!
Végre Halason is hozzájutok kedvenc sörömhöz!
Eddig legközelebb Szegeden tehettem ezt!

Na szóval átnézegettem tegnap az árakat!
A következő a véleményem!
Ami nem akciós, az sokkal drágább mint a város más boltjaiban!
(Spar, Profi, Plus stb...)
Megjegyezném csak azokat az árakat néztem amihez értek!
Jelen esetben ez a sőr!
De kétségtelen, hogy sok hús sokkal olcsóbb mint az előbb említett boltokban!

Érdekeltek még az akciós DVD filmek 990-ért!
Sajnos ezek olyan filmek, amire őszíntén valljuk be a kutya se kíváncsi!
Bár főként Bud Spencer és Terence Hill DVD-re hajtok találtam is, de csak olyat amiben Bud játszik!
Lásd pl. Piedone a Zsaru!
De ezeken nem lehet jókat nevetni!
Tehát ahol együtt van a két páros, olyan film sajna nincs!

Összességében nem szidok én semmit, mert az üzlet csillog - villog, a hatalmas szerb-osztrák átutazó forgalom miatt még pénzváltó is van, méghozzá Exclusive change!

Amúgy jóval kisebb mint a szegedi, de ahogy összehasonlítottam mindent meg lehet benne kapni ugyanúgy!
Több mint 300 főnek van melója!
De meddig???
Elég keményen bánnak velük, ahogy hallottam, illetve rángatják őket ide-oda!
Az egyik ismerőst felvették pénztárosnak!
Úgy volt, hogy tegnap délutános lesz!
Erre rátelcsiztek, hogy éjszakára menjen!

Összességébe véve örülök, hogy megnyitott!
Szép, elég nagy, van benne minden egy helyen!
És kulturált, ami nekem nagyon fontos!

Na és ha hajnali 4-kor fogy el a sőr, akkor nem kell gondolkodni melyik kútra menjek dupla áron venni!:-)

zvajda Creative Commons License 2004.04.23 0 0 29
Na a hús és hentesplacc se kutya,vagy csak annak való árút kínál.Kaptak is büntetést 30 milliószám
Nem igen vásárolnak semmit,ha csak tuti friss árút nem látnak.:-(((
Előzmény: Mijo (28)
Mijo Creative Commons License 2004.04.23 0 0 28

Szóba került a Tesco. Vendégem, Buzetzky Győző felháborodottan fortyan fel: tapasztalatai szerint mégcsak akciós áron sem kínálható, szemétbe való bekékült burgonyát, és gyakran ehetetlen, száraz narancsot sóztak, mint gyanútlan vásárló nyakára! Nyugat-európában élők szerint ezekkel a módszerekkel, már csak mi vagyunk megetethetők, mivel alig-alig tiltakozunk, holott a kapitalista működés alapja, a vevői elégedettség kéne, hogy legyen.

jujo01 Creative Commons License 2004.04.21 0 0 27
Már , illetve mostanában nem mondja, hogy ha többen állnak egy kasszánál nyitnak egy újjat:))))

Csak csigáznak a sorok és várakozol.....
Ha nem lenne étkezési kaja jegyünk a TESCÓ-ba ki sem mennénk annyi biztos.

Előzmény: Mijo (23)
Mijo Creative Commons License 2004.02.16 0 0 25

Piaci jelenlét


A Tesco képviseletei


Rettenetesen jelentős pozíciót jelenthetünk a TESCO életében, ha még honlapjuk világtérképén sem képesek megjelölni hazánkat :((.

Mijo

oszibá Creative Commons License 2003.12.08 0 0 24
Szombaton voltam város legnagyobb áruházában és látom, hogy a 3 élű borotválkozó szett 1099-ért van kirakva, gondoltam nem vernek, át megnéztem a másik oldalt, ott volt a jobbik ár 2700-valamenyi, hát van némi különbség.
Gondoltam megfordítom, és tettem. S cselekedet közben arra gondoltam, talán létezi a vevőmegtévesztő felelősi beosztás?

Mijo Creative Commons License 2003.11.02 0 0 23

Tudom szégyen, de bevallom neked Julika, fogalmam sincs mit mond és melyik reklámban az Esztergályos?

Mijo

Előzmény: jujo01 (22)
jujo01 Creative Commons License 2003.11.02 0 0 22
VOLTAM A TESCOBAN ÉS SAJNA NEM VETTEM ÉSZRE,HOGY BETARTANÁK AZT AMIT A REKLÁMBAN AZ ESZTERGÁLYOS CECILIA MOND!!!

FÁJLALTAM......

ÜDV:JUJO

Mijo Creative Commons License 2003.09.05 0 0 21

"Tizenötmilliós bírság a Tescónak

Napi Gazdaság
2003. szeptember 4., csütörtök 11:36

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa 15 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Tesco Globál Áruházak Rt.-t a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartás ismételt tanúsításáért. A Tesco közben bejeneltette, jövőre további kilenc áruházat kíván nyitni.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa 15 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Tesco Globál Áruházak Rt.-t a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartás ismételt tanúsításáért. Az eljárás azt követően indult, hogy több bejelentés érkezett a Tesco ellen.

Megtévesztették a fogyasztókat

A határozat szerint megtévesztés volt, amikor az újságban akciósként meghirdetet egyes termékek nem voltak kaphatók az akció kezdetekor, így a fogyasztók nem tudták azokat megvásárolni. Akkor is megtévesztettek, amikor a fogyasztóknak a pénztárnál egyes termékekért nem az újságban akciósként meghirdetett, hanem annál magasabb árat kellett fizetni. Előfordult, hogy az újság nem a megvásárolható, hanem más, lényeges tulajdonságaiban eltérő termék képét tartalmazza.

Minden áruháznál benzinkút legyen

Jövőre további kilenc áruházat kíván nyitni a Tesco Global Áruházak Rt., idén év végéig még hármat ad át - jelentette be Paul Kennedy, a cég vezérigazgatója a Tesco beszállítóinak szervezett konferencián. A tervek szerint még jó ideig fenn is marad ez az ütem, vagyis évi 9-12 új áruház megnyitása.

A vezérigazgató kitért arra, hogy jövőre megjelennek a kisebb, inkább szupermarket méretűnek tartott, 3000 négyzetméter alapterületű üzletek is. Hosszabb távon szeretnék elérni, hogy minden áruháznál benzinkút is legyen.

A cég magyarországi terjeszkedési stratégiája töretlen, ám a jelek szerint emellett a "finomhangolásra" is mind több energiát kíván fordítani. Helen Houghton beszerzési igazgató a fórumon kiemelte, hogy a vevők továbbra is elégedetlenek a cég elérhetőségével, és bizonyos területeken a konkurenciát előbbre sorolják.

Érzékelhetőbb akciók

A felmérések szerint a Tescót továbbra sem tartják a legolcsóbbnak, amin a társaság mielőbb változtatni szeretne, ezért kommunikációs stratégiájában a legnagyobb hangsúlyt az árakra kívánja fektetni. Ezután kevesebb, de jobban érzékelhető akciót indít, és a termékválaszték tervezésére is nagyobb figyelmet fordít.

Peter McMahon disztribúciós igazgató még hozzátette, hogy 2005-ig a termékbeszállítás 80 százalékát központosítani kívánják. A vállalat indulásakor a beszállítók nagy része közvetlenül az áruházakba vitte termékeit. Ezen a téren a herceghalmi logisztikai központ tavalyi megnyitásakor történt gyökeres változás. A változtatáshoz szükséges áruközpontot a cég 2004 májusában nyitja Gyálon."

Mijo Creative Commons License 2003.09.05 0 0 20

Egy hölgy mesélte, állásügyben volt a bajai Tesco-ban.
A Pentagon legtitkosabb bázisán nem esnek át olyan kontrollon az ott megfordulók, mint ebben az áruházban. Itt személyi motozás alá veszik úgy betérésekor, mint távozásakor az ilyen jellegű látogatót, minden lépését biztonsági őr követi, a személyes holmiját egyes darabonként veszik lajstromba becimkézve, hogy távozáskor ez alapján ellenőrizzék az esetleges "gyarapodást" :(....
__________________________________________________

Igen, itt minden betérő potenciális tolvaj. Különösen azok esnek át megalázó tortúrán, kiknek vagy csak merő trehányságból, vagy technikai malőr miatt a pénztárnál nem hatástalanítják a kifizetett árun elhelyezett riasztó mágnescsíkot. Ilyenkor a kijáratnál fejet felkapató vijjogáskor (mintha éppen rab szökne a börtönből), zömében modortalan biztonsági őrök veszik tételes összehasonlító ellenőrzés alá a számlát, a bevásárlókocsiban lévő áruféleségekkel.

Az esetek többségében nincs szó lopásról!
Csak a végtelen leforrázottságról, égő arcbőrről, lesütött tekintetekről, ok nélküli szégyenről - ki hogyan képes megélni, ha a nyílt színen, számtalan ismerős és ismeretlen gyanakvó tekintetétől kísérve merül föl annak a lehetősége, hogy ő bizony most innen fizetés nélkül szándékozott távozni :((.....
Undorító :((!!!

Mijo

Mijo Creative Commons License 2003.09.01 0 0 19

Egyik barátom itt már megégette magát párszor, nyaralás előtti nap estéjén mégis betért nejével a Tesco-ba, mondván egy fedél alatt vásárolják meg a szükséges ezt-azt.
Este nyolckor érkeztek, egy óra alatt össze is válogattak mindent.
Csakhogy! A 8-10 pénztár közül egyetlen egy működött, a sor pontosan átérte a nem kifejezetten keskeny épület teljes szélességét, még meg is tört a kiszolgáló pultoknál. Gyanítható volt, hogy innen egyhamar nem szabadulnak, de arra semmiképpen sem számítottak, hogy éjfélkor hagyhatják el az áruház területét :(!!! Másfél órás sorbanállás után menekültek volna már, de hol a fészkes fenében lett volna már ekkor máshol annyi mindent vásárolni. Ami kommentár ott elhangzott a lassan cammogó órák alatt, arra szokták mondani, hogy nem tűri a nyomdafesték.
De az a biztonsági őr sem tette zsebre amit akkor kapott, amikor végigjárta a sort és kioktatta azokat, kik a várakozás miatti elcsigázottságukban a bevásárlókosarukban lévő ételükhöz-italukhoz nyúltak, mondván, hogy míg nincs kifizetve addig nincs joguk fogyasztani belőle :((......
(Az eset szenvedő alanya, bármikor nevét és arcát adja az elmondottakhoz.)

Mijo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!