Megvan a vadiúj mákdaráló!!!
Még csak nem is volt drága, annyiba került az egész, mint maga az alkatrész kerülhetett volna. Ungvárom vettem a bolhapiacon, potom 16 Grivnyáért, azaz 700-egynéhány forintért.
Szupi!!! :)
Ehhez csak az kellett, hogy Kárpátukrajnában legyen dolgom és ha már ott vagyunk a piacon, eszembe jusson: hoppá, kell egy mákdaráló!
Köszönöm mindenkinek a szolidáris hozzászólásokat. Ha sikerül, de nem igérem, megpróbálom ide berakatni a fotóját.
Képzeljétek milyen a sors fintora! Most olvasom Kertész Ákostól a Családi ház manzárddal című könyvet, melynek főhőse, Burián Károly, aki főművezető az Egyesült Fémtömeggyárban, méghozzá a MÁKDARÁLÓ részlegben... :)) :((
Szolnokon a lengyel piacon 1500-1200 Ft-ért ígértek orosz gyártmányút, de éppen nem volt, azóta nem jutottam arra, és hát jó lenne 500 alatt megúszni.
Úgy néz ki sajnos az Index fórum sem képes mindenféle csodára.
A Deli Pu.val szemben van egy hasznaltcikk bolt ahol 4eFt koruli aron van hasonlo makdaralo.
Arra nem mernek megeskudni hogy teljesen kompatibilis a tieddel...
Jajj ne haragudj,de nem tudtam menni a piacra,mert a babával szoktam kisétálni, de természet ősanyánk közbe szólt. Mégegyszer bocsika,többet nem igérek olyat amiben nem lehetek biztos. Ugyhogy most azt mondom,hogy majd valamikor kimegyek ha az idő is úgy akarja.Ha aktuális még irjál.
Az nem tartja meg. A letört csonkba sima átmenö, az orsóba menetes zsákfurat kell. A törésfelületet szépen összeillesztve össze kell húzni egy 6-os csavarral amit be is kell ragasztani, aztán a fejét leesztergálni hengeresre. Egyik kolleganőmnek már csináltam egy ilyet leejtés fennforgásából kifolyólag...
Kint voltam ma a piacon,megkérdeztem az orsót a mákdarálóhoz,de sajna nincs nekik. CSak komplett mákdarálójuk szokott lenni 3900-4500.-ft-os áron. Javaslom még az Ecseri piacot -ha Pestre jössz- az egy nagy használtcikk piac, ha ott nincs akkor sehol. Sajnálom,hogy nem tudtam segíteni.
Szal akkor néhány hevenyészett adat (asztali vonalzóval becsülve). Hossza, a fejétől a farkáig cca 105-110 mmm, a tölcsér legnagyobb átmérője 47-49 mm, a tengely átmérő 14-15 mm, a csavar tán M10-es, a tengely hossza 50 mm, abból 20 mm a menetes.
Egyébként a becopyzott kép 14 collos képernyőn, 1024x768-as felbontásban majdnem méretarányos, olyan 1,1 : 1 arányú.
Szóval azt akartam mondani, hogy ha egy szakmájára büszke nyugdíjast találsz, egy üveg jobb borért megcsinálja. Kb fél órás munka, ebből a legtöbb a befogás.