Keresés

Részletes keresés

A falu Bikája Creative Commons License 2007.01.18 0 0 12
hehe, télleg nem lódult meg az infláció..... :o)
Előzmény: elemes (4)
Zézé Creative Commons License 2002.11.22 0 0 11
Fegyverkerekedelem? ;-) ...
Nekem kulonben mindegy, hogy mit csinalnak a penzemmel, de valahogy mindig uzsoraszagot erzek, ha bemegyek egy bankbe. Mert:
1. Viszek 100 Ft.ot, 1 ev mulva visszaadnak 105-ot.
2. Adnak 100Ft-ot, visszakernek 120-at
3. Lakossagi megtakaritasi szamlahoz kell egy lakossagi folyo szamla, ami csak ugy van, lebeg a levegoben, es kozben megesz nekem havi par szaz forintot
4. Kartyas vilagban elunk, ugyi? A munkaltatom atutal x osszeget, de amire en azt kajasitom, vagy lejarom a labamat, amig egy sajatbank ATM-et talalok es fizetek akkor is de kevesebbet, vagy ugy lehuznak megint +x Ft. mint a pinty
5.6.7 ... de mar nagyon offtopic vagyok
Előzmény: armagnac (10)
armagnac Creative Commons License 2002.11.22 0 0 10
Szerinted egy lakossági banknak kiből kellene megélni és hogyan?:) Ja persze: a kamat marge-on felül még díjakat is felszámít a számlavezetésért és a tranzakciókért:))
Előzmény: Zézé (8)
Wic Creative Commons License 2002.11.22 0 0 9
ha az lenne, mindenki földhöz verné a popsiját örömében.
Az ennek a fordítottja lesz.

Wic

Előzmény: wecky (7)
Zézé Creative Commons License 2002.11.22 0 0 8
Na nehogy ma' a kisemberekbol eljenek meg a bankok.
Micsoda pofatlansag, hogy amig neked 5-6%-os kamatot fizetve, forgatjak a penzed, ellentetes iranyban ranyomnak meg +10%-ot, vagyis neked mar joval 10% folott kell "kamatoznod".
Előzmény: armagnac (6)
wecky Creative Commons License 2002.11.22 0 0 7
ez a jövő évi?
Előzmény: elemes (4)
armagnac Creative Commons License 2002.11.22 0 0 6
Azért ez egy kicsit összetetteb dolog. A bankok abból élnek, hogy pénzt adnak kölcsön. Ha nincs betét, nincs kölcsön sem, helyesebben csak az MNB-től. Hiteligénylő viszont bazi sok van pillanatnyilag, elég ha a lakáspiacra vet egy pillantást az ember. A nevezett bank meg éppen hogy piacvezető a lakásszektorban.
Előzmény: Wic (1)
Wic Creative Commons License 2002.11.22 0 0 5
Közben jobban megnéztem a plakátot.
A nagy nyolcas szerintem nem véletlenül van annyira megdöntve, majdnem, hogy lefektetve.

Talán a designer nem teljesen értett egyet a mondandóval, s mutatni akarta: lesz itt még végtelen nagy is a kamat...

Wic

elemes Creative Commons License 2002.11.21 0 0 4
ev/ev inflacios szamko (MNB):

6.2% - februar
5.9% - marcius
6.1% - aprilis
5.6% - majus
4.8% - junius
4.6% - julius
4.5% - augusztus
4.6% - szeptember
4.9% - oktober

ugyan hova gondolunk, szo nincs meglodulo inflaciorol... ne engedjuk, hogy holmi szemenszedett tenyek eltereljek figyelmunket a Part iranymutatasarol!

Előzmény: Devil Inside (3)
Devil Inside Creative Commons License 2002.11.21 0 0 3
Így ránézésre azért ez mindössze valami befektetési alapon alapuló folyószámla, vagy hasonló konstrukció, nem a meglóduló infláció jele...
elemes Creative Commons License 2002.11.21 0 0 2
Nem csoda, ha a megertes szandeka hianyzik, kedves sashimi.
Előzmény: sashimi (0)
Wic Creative Commons License 2002.11.21 0 0 1
Egy óriásplakát:
"Jó úton a kamat!
blablablaba 8% , de jó neked, nem csak 6% kamatot kapsz ha nálunk teszed le a pénzed, ráadásul lekötés nélkül! blablabala"

Nagyjából erről szól a reklámplakát. Magyarul arról, hogy azt szeretné beadni nekem, hogy jó, ha 6% helyett 8%-ot inflálódik a pénzem nála.

Wic

Előzmény: sashimi (0)
sashimi Creative Commons License 2002.11.21 0 0 0
Nem 0 plussz info kellene nekem ahhoz, hogy megertsem hozzaszolasod.

sashimi

Előzmény: Wic (-)
Wic Creative Commons License 2002.11.21 0 0 topiknyitó
Biztosak benne a reklám alkotók, hogy akkor van jó úton a kamat, ha emelkedik?
Azt megértem, ha egy 80 éves néni azt nyilatkozza:" jobb volt 95-ben, mert kaptam 30% kamatot, most meg csak 5%-ot kapok", istenem, nem igazán látja a dolgot....

De minket azért ne hülyítsenek, hogy az emelkedő infláció olyan jó lesz újra.

Wic

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!