Fegyverkerekedelem? ;-) ...
Nekem kulonben mindegy, hogy mit csinalnak a penzemmel, de valahogy mindig uzsoraszagot erzek, ha bemegyek egy bankbe. Mert:
1. Viszek 100 Ft.ot, 1 ev mulva visszaadnak 105-ot.
2. Adnak 100Ft-ot, visszakernek 120-at
3. Lakossagi megtakaritasi szamlahoz kell egy lakossagi folyo szamla, ami csak ugy van, lebeg a levegoben, es kozben megesz nekem havi par szaz forintot
4. Kartyas vilagban elunk, ugyi? A munkaltatom atutal x osszeget, de amire en azt kajasitom, vagy lejarom a labamat, amig egy sajatbank ATM-et talalok es fizetek akkor is de kevesebbet, vagy ugy lehuznak megint +x Ft. mint a pinty
5.6.7 ... de mar nagyon offtopic vagyok
Szerinted egy lakossági banknak kiből kellene megélni és hogyan?:) Ja persze: a kamat marge-on felül még díjakat is felszámít a számlavezetésért és a tranzakciókért:))
Na nehogy ma' a kisemberekbol eljenek meg a bankok.
Micsoda pofatlansag, hogy amig neked 5-6%-os kamatot fizetve, forgatjak a penzed, ellentetes iranyban ranyomnak meg +10%-ot, vagyis neked mar joval 10% folott kell "kamatoznod".
Azért ez egy kicsit összetetteb dolog. A bankok abból élnek, hogy pénzt adnak kölcsön. Ha nincs betét, nincs kölcsön sem, helyesebben csak az MNB-től. Hiteligénylő viszont bazi sok van pillanatnyilag, elég ha a lakáspiacra vet egy pillantást az ember. A nevezett bank meg éppen hogy piacvezető a lakásszektorban.
Egy óriásplakát:
"Jó úton a kamat!
blablablaba 8% , de jó neked, nem csak 6% kamatot kapsz ha nálunk teszed le a pénzed, ráadásul lekötés nélkül! blablabala"
Nagyjából erről szól a reklámplakát. Magyarul arról, hogy azt szeretné beadni nekem, hogy jó, ha 6% helyett 8%-ot inflálódik a pénzem nála.
Biztosak benne a reklám alkotók, hogy akkor van jó úton a kamat, ha emelkedik?
Azt megértem, ha egy 80 éves néni azt nyilatkozza:" jobb volt 95-ben, mert kaptam 30% kamatot, most meg csak 5%-ot kapok", istenem, nem igazán látja a dolgot....
De minket azért ne hülyítsenek, hogy az emelkedő infláció olyan jó lesz újra.