Keresés

Részletes keresés

lala1961 Creative Commons License 20 órája 0 1 954

Üdv ! Nekem 2db "lakatosgézám" van ,az egyik már 10 éves és a kompresszor úgyan az mint a 4 éves +smart ,de szuper jók szerintem !:D

Előzmény: W211E320T4MATIC (953)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 22 órája 0 1 953

Én is távolkelet-párti vagyok, csak én inkább a sámson vonalat favorizálom. A lakatosgéza feltalálta a csodakompresszorát (linear compressor) akkor a hűtők fele megfeküdt kompresszorhiba miatt - talán mára már kinőtték...

Előzmény: V.Gy. (951)
lala1961 Creative Commons License 22 órája 0 1 952

Üdv ! Lg párti vagyok ,szerintem nagyon keveset fogyaszt és évek óta csendben teszi a dolgát ! Total no frostos ,és 10 év gari a kompreszorra,smart !.-) Pontos típúst nem tudom ,mert nem tudom hol a papírja !kb 350 literes ebből kb110 az alulfagyasztó ! Fontos sajnos a fogyasztás ,mert ezek 24 h szolgálatban vannak ,ha sokat menne nagy baj lenne!:D

Előzmény: V.Gy. (951)
V.Gy. Creative Commons License 22 órája 0 0 951

Ettől féltem... :-( Köszi.

Abban segíts még légyszi, mit és milyet érdemes keresnem helyette? Javasoltak olyat, hogy ne inverteres legyen, hanem "hagyományos". Illetve a tapasztalataid alapján milyen gyártót érdemes elkerülni, és melyiket ajánlanád? Ami akár két évnél többet is kibír. Alulfagyasztós, 250+100 liter körüli típus kellene. Nem kell, hogy digitális csoda legyen internettel, csak hűtse a kaját, kb. ennyi az elvárás.

Előzmény: W211E320T4MATIC (950)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 30 órája 0 1 950

"óránként kb. 0,3 (nulla-egész-háromtized!) fokot tud lehűteni"

Ez kb minden, csak nem normális... Tökön is bökném magam, ha két órát menne a kompresszor egyhuzamban, nemám ötöt... A javítás esetlegességét, illete árát nézve gazdasági totálkár, szerintem kezdd el keresni az utódját.

Előzmény: V.Gy. (949)
V.Gy. Creative Commons License 1 napja 0 0 949

ha megy a kompresszor, és normálisan hűt, akkor a kalorikus kör jó

Gyanús, hogy nem normális... :-/ Kezdem lassan kiismerni:

Szóval most már csak óránként kb. 0,3 (nulla-egész-háromtized!) fokot tud lehűteni a folyamatos járással. Aztán 5-6 óra múlva "megunja, hogy nem megy semmire?", és leáll, pedig még messze van a beállított foktól. Ezután már nem indul újra. Ilyenkor a táp-ki-be után megint hűteni kezd, és goto 10, megint 5-6 órát megy, aztán leáll.

Miközben megy a kompresszor, csinálja az egyéb dolgait is, mert jönnek olyan hangok, amik mindig is szoktak, gondolom a nofrost meg ventillátor, stb., a kezelője működik, ajtójelzés megy, szóval amúgy élő. Hátul a rács fent 38, lent 30 fokos hűtés közben, már amennyire a méricskével rá tudtam célozni.

Ezek alapján mit mondanál?

Előzmény: W211E320T4MATIC (948)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2 napja 0 1 948

Semmi. Ha fogyás van, az a hűtés "minőségét" befolyásolja. Nincs mit bizonyítani - ha megy a kompresszor, és normálisan hűt, akkor a kalorikus kör jó. Ha nem indul el időben a kompresszor, egyértelmű vezérléshiba...

Előzmény: V.Gy. (947)
V.Gy. Creative Commons License 2 napja 0 0 947

Mekkora esély van rá, hogy ezt a kínlódását mégis a hűtőközeg fogyása okozza? Hogy lehetne pro vagy kontra erre bizonyítékot találni?

Előzmény: W211E320T4MATIC (946)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2026.01.05 0 1 946

Olyan is van, hogy a kezelő mögött van a panel, de amit becsatoltál  panelképet, az külön kezelőre utal. És igen, a két csavar kivétele után kihúzható...

Előzmény: V.Gy. (945)
V.Gy. Creative Commons License 2026.01.04 0 0 945

Elég sokat jelent az "inverteres"...

Krucifix, látod, ezért kérdeztem, pont ettől tartottam, hogy nem lesz elég a szimpla kapcsolgatás relével... Úgyhogy egyelőre bizakodok, hogy a panel tápresetelgetésével még működik egy darabig. (még működik)

Lehet hogy megvan a vezérpanel helye, legfelül ahol a három nyomógomb van, meg az ajtómágnesérzékelő meg a választott hőmérséklet, az a frontpanelcsík látszólag teljes szélességében levehető, van két eltakart csavar, azt már látom, mutatom:

És egy hasonló hűtő szervízmanuáljában ilyen biztató rajz van:

Na majd a napokban valamikor felkötöm a gatyát, és benézek az előlapcsík mögé. Ha nem ott lesz, akkor az szopó. A hátán nincs, azt láttam eleget, elöl lent sincs, akkor még hátul alul lehet esetleg. Meglátjuk.

Ha már púpos kondit keresel, keress zárlatos smd kondit, és szakadt shottky diódát...

Köszi, úgy lesz, ha eljutok a panelig.

Előzmény: W211E320T4MATIC (944)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2026.01.04 0 1 944

Elég sokat jelent az "inverteres"... többek közt azt, hogy háromfázisú a tekercselése, és 40- 200 Volt, illetve 20- 150 Hz között üzemel... Emiatt a kapcsolgatás alapól bukó. Hacsak nem gányolsz mellé egy analóg/digital konverterrel hajtott, mondjuk pic-cel programozott motorhajtást...

Ha már púpos kondit keresel, keress zárlatos smd kondit, és szakadt shottky diódát...

Előzmény: V.Gy. (943)
V.Gy. Creative Commons License 2026.01.04 0 0 943

2,5 éves hűtő és még csak kétszer romlott el?

Hallod! Mindig tudtam, hogy egy mázlista vagyok.

Ennek érdemes megjegyezni a típusát és a gyártóját, nehogy vegyek egyet belőle véletlenül...

Nem nehéz belefutni, használja pár gyártó ezt a vezérlést: Bauknecht, Hotpoint, Hotpoint/Ariston, Indesit, Whirlpool. Legalábbis a paneleladó honlap szerint.

Amúgyse vennék csak olyat amiben mechanikus vezérlés és passzív hűtés van, szerencsére még gyártanak ilyeneket.

Mindig tanul az ember... Ha majd venni kell, én is megpróbálok mechanikusat venni.

Ha a kompresszor meg minden egyéb ép akkor "rövidre" kötve azzal az időkapcsolóval tartósan is tudod üzemeltetni.

Igen, ez falura, fapadosnak elmehet. Végül is digitális időkapcsolóval még átprogramozni se nehéz, ha több vagy kevesebb hűtés kell. Persze, gányolás, én is tudom. De most annyira nagyon nincs kedvem 150-200 pénzért másikat venni. Csak a nofrost-ot elbukom, gondolom. Pedig az marha jó, tényleg hozza a totalnofrost-ot, ahogy rá van írva. Vaaagy: gányolás+++++, hogy a kompresszort én kapcsolom, a vezérlést meg meghagyom (néha tápresetelve), hogy a nofrost-ot, a világítást intézhesse, meg a nyitottajtó-pittyegést. :-) :-)

Mondjuk a panelre azért nem ártana rápillantani, hátha púposkondi a baja csak.

A kompresszor nyilván jó, mert ha hajlandó a vezérlés elindítani, akkor hűt. Sőt, a rács hátul forró is tud lenni fenttől lentig, tehát elvileg gázzal nincs most baj. Vagy a kompresszor tud úgy rossz lenni, hogy nem mindig indul el? Mert akkor "kézzel" is hiába kapcsolgatom.

Azon godolkozok, csináltam szobatermosztátot sok éve, összerakok egyet, talán egy panelt még találok valahol, annak a programját úgy módosítom, ahogy akarom, hogy pont jó legyen, pl. a hiszterézist már eleve állíthatóra csináltam meg benne, ami itt sem árthat. Bár bolti szobatermosztátban is láttam már hűtő-fűtő átkapcsolhatót, az is jó lehet.

Kérdés: a kompresszor csak simán a 220-at kapja, mint egy villanymotor, nincs semmi különösebb vezérlése? Ha jól tévedek, a gáztöltéskor a szerelő inverteresnek nevezte a kompresszort. Jelent ez valamit a kapcsolgatásában?

Előzmény: reimre (942)
reimre Creative Commons License 2026.01.04 0 1 942

2,5 éves hűtő és még csak kétszer romlott el? 

Ennek érdemes megjegyezni a típusát és a gyártóját, nehogy vegyek egyet belőle véletlenül...

(Amúgyse vennék csak olyat amiben mechanikus vezérlés és passzív hűtés van, szerencsére még gyártanak ilyeneket.)

Ha a kompresszor meg minden egyéb ép akkor "rövidre" kötve azzal az időkapcsolóval tartósan is tudod üzemeltetni. Sose lesz benne pont annyi a hőmérséklet, meg gondolom a téli-nyári átállásoknál módosítgatni kell az üzemidőket, de az enyém jó darabig így ment a nyáron, amíg ki nem cseréltem benne a hőfokszabályzót, SZVSZ akár tartósan is megoldható.

Esetleg azt nemtom, hogy egy akár 2-3E Ft-ért is kapható hűtőkamra termosztáttal megoldható-e. Jó, mondjuk  mindkettő igencsak bumfordi gányolás, de egy olcsóbb hűtő áráért kapható panel helyett megteheti. 

Előzmény: V.Gy. (937)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2026.01.03 0 1 941

Ennyiért szinte ajándék... :-D

Fogalmam sincs, hova rejtették; tetejére, hátuljára, hátul az aljára szokták szerelni... 

Előzmény: V.Gy. (940)
V.Gy. Creative Commons License 2026.01.02 0 0 940

Ezt a panelt árulják hozzá... Háát kicserélve biztos nem lesz ennyiért.

Marad a javítás vagy a kuka. Hol találom a panelt?

Előzmény: W211E320T4MATIC (938)
V.Gy. Creative Commons License 2026.01.02 0 0 939

Köszi.

A panelhez hogy lehet hozzáférni?

Előzmény: W211E320T4MATIC (938)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2026.01.02 0 1 938

Elektronikus a vezérlése, és összeomlik a táp. Nem teljesen, csak a szekunder feszültség lecsökken annyira, hogy a resetfesz szintjét nem éri el. Javítás, vagy panelcsere...

Előzmény: V.Gy. (937)
V.Gy. Creative Commons License 2026.01.01 0 0 937

Mester!

2,5 éves Bauknecht (Whirlpool) KGNF 202 hűtő. (sajnos made in Italy :-) Tavasszal már "gázzal" tölteni kellett, azóta ment rendesen.

Most olyat kezdett játszani, hogy pár óráig dolgozik, ahogy kell. Aztán befejezi, nem kapcsol be többet. Felmegy benne akár 15-ig, nem indul el. Kell neki egy tápreset, akkor összeszedi magát, ismét dolgozik kapcsolgatva ... pár óráig. Utána vége. Próbáltam mindegyik hőmérsékletbeállításával, ugyanaz. Hátulján a rács kb. olyan meleg, amilyen szokott lenni.

Áthidalásként egy időkapcsolóval kétháromóránként egy kicsit elveszem tőle a villanyt, így most "működik", fogjuk rá.

Mi a nyavajáért felejt el egy idő után elindulni? Van ötleted?

Előzmény: W211E320T4MATIC (936)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2025.10.21 0 0 936

Biztosan nem. Inkább egy acél kengyelre tudok gondolni, ami a műanyagot hozzászorította a lemezhez.

Előzmény: vigo01 (935)
vigo01 Creative Commons License 2025.10.21 0 0 935

Na majd megpróbálom de semmit se tart az a pici fül. Ragasztva lett volna?

Előzmény: W211E320T4MATIC (934)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2025.10.21 0 0 934

Nagyjából igen. És szoruljon a cső a lemezhez.

Előzmény: vigo01 (933)
vigo01 Creative Commons License 2025.10.21 0 0 933

Ok. Szóval oldjam meg, hogy a felette lévő kis fülben álljön meg a csövet tartó műanyag.

W211E320T4MATIC Creative Commons License 2025.10.21 0 0 932

Nem "valami lemezhez", hanem a mélyhűtő alját képező lemezhez, ami az érzékelőcső felett van. Ahhoz kell hozzászorítani az érzékelőt. Igen, nagyjából jól áll a cső a műanyagban.

Előzmény: vigo01 (931)
vigo01 Creative Commons License 2025.10.20 0 0 931

Hú de kínai ez nekem.

Szóval van a műanyag fehér tartó amiben bele van hajlítva a cső.Ezt kell hozzányomni valami lemezhez? A cső jól áll benne?

Előzmény: W211E320T4MATIC (930)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2025.10.20 0 0 930

Annak a műanyag fülnek kell szorosan hozzányomni a kapillárist (a vékony csövet a műanyagcsőben) az elpárologtatóhoz - azaz a lemezhez. Ha a levegőben van, nem tud leállni a kompresszor- gyakorlatilag addig megy, míg áram van.

Előzmény: vigo01 (929)
vigo01 Creative Commons License 2025.10.20 0 0 929

vigo01 Creative Commons License 2025.10.20 0 0 928

Üdv

Ennek az érzékelős kábelnek pontosan hogy kell milyen pozícióban lennie? Véletlenül elszabadult. 

sin88capital Creative Commons License 2025.08.05 0 0 927

,,,

titttt Creative Commons License 2025.08.05 0 0 926

Sziasztok

Siguro kombinált hűtőgép Alza csodás terméke a normál hűtőrészben hátul a hűtőlemezen olyan 5 cm vastagon áll a jég . Ahol a lemezhez közel vannak a cuccok pl tejföl ha hátra rakom megfagy.  Gondolom ez hiba?  Garanciában vajon megcsinálják vagy újat adnak addig nem lesz hűtőnk míg szervizelik? 3 hónapos a gép

mathgery Creative Commons License 2025.07.10 0 0 925

Sziasztok!

Francia ajtós hűtő (3 vagy 4 ajtós) a cél. Ez van kinézve:
WHIRLPOOL WQ9 U2BL EF
Ebben a maximális árban van valami amit inkább ajánlanátok?

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!