Nem az érzékelője, hanem az egész kalorikus kör (hűtő) szobahőmérsékleten való használatra van tervezve. Ha már karácsony, vendégeld meg egy beltéri üzemeléssel...
Adott egy kombinált alulfagyasztós Indesit hűtő, amit a kinti teraszon használok. Nyáron tök jól hűti a sört, viszont ilyenkor a hideg miatt nem kapcsol be a védelme miatt, ha jól tudom. Nekem most a Karácsony miatt jól jönne a fagyasztó része.
A kérdésem, hogy hol helyezkedik el az az érzékelője ami a kinti alacsony hőmérséklet miatt nem engedi elindulni, illetve hogy lehetne ezt kiiktatni, vagy átverni?
Nem igazán. Ha nyitva marad az ajtó, akkor a lecsapódó pára szigetelést képez az elpárologtatón - ergo a gép az mondja hideg van, kikapcsolunk, holott felmelegszik a levegő a hűtőtérben. Azaz még kiméli is a kompresszort. :-)
És a vas-réz kapcsolatnál is rosszabb, mikor Lokring győrűkkel+Loctite ragasztóval van ALU+ALU cső összeheftelve a gazdaságosság miatt, saját hűtőm így fáradt el 10év után... És azt is vissza tudom nézni ki Lokringolta (vonalkód), mivel ott dolgoztam :D
Nyakonverném, vagy inkább a tervezőket :D
És igen, erőssen be van tervezve az elavulás, viszont a belső (hab alatti) szivárgást nitrogén gázal megnyomatva ki lehet deríteni, hátul ott kezd el elsőre púposodni, ahol a szivárgás van :D
Javítani viszont kb gazdasági totálkárral lehet, kb kókányolva.
Pedig barátkozz a gondolattal, hogy úgy védjük a környezetet, hogy ipari hulladékokat gyártunk. Gondolj bele, hogy mennyi gyár hány márkája érhető el. Szerinted kinek fogják eladni az új, agyonmarketingelt sz@rokat, ha te a huszonéves hűtőt használod, és eszedben sin megvenni az újat??? Tehát sz@rt kell gyártani, hogy meglegyenek a munkahelyek, ergo védjük a környezetet... (?:
Szóval igen, a szigetelésben van a cső, amiben a gáz van, azaz csak roncsilással lehet(ne) megállapítani a hibát - ami ugye nem megy a magas rezsiköltség, és pl a belső burkolat hiánya miatt. A következő csapda, hogy a vas (!) vagy jobb esetben réz csövet összesajtolják az aluötvözet elpárologtató csövével, megerőszakolva a fizikát - a hótágulás előbb-utóbb szétszedi, elszökik a gáz, és csá...
A Miele nem gyárt hűtőt, a Liebherr hűtőit forgalmazza saját márkanév alatt. És a Liebherr sem szeretetintézmény hanem keményen nyereségorientált vállalkozás...
Némi tájékoztatást szeretnék kérni azoktól akik többet láttak nálam a témában.
Van egy Bekő rcsa330k30w hűtőszekrényem, ami 4 éves és hétfőn abbahagyta a hűtést.
5 éves garival vettem, 4 éves jelenleg, tehát a károm a kellemetlenség, elvileg garanciálisan megoldódik.
Mai nap volt nálam a szerelő, aki öt perc alatt megállapította, hogy elszökött a hűtőközeg, kiállítja a papírt, autón majd cserélik.
Szóval elvileg megoldódik, és nem is magam miatt kérdezem de....
Ez a hűtő annyira kíméletesen volt használva, hogy gyakorlatilag újnak is elmenne, nincs szaga, nincs ételmaradék, teljesen igényesen néz ki.
Tényleg létezik, hogy ez javíthatatlan? A szerelő azt mondta, hogy mivel a Pur habban lehet a cső ami ereszti a gázt teljesen felesleges javításában gondolkodni. De ne gondoljam, hogy ez a török minőség következménye, mert technológiailag mindegyik ugyanilyen.
Van egy Zanussi zd 16/4 kombi hűtőm, teljesen jól működik nincs vele gondom nyáron. A hűtő része nyáron sört finom házipálinkát tartja hidegen a fagyasztó része a kutyáknak az abrakot tartosítja. Pár éve kitetttem a műhelybe ahol télen ritkán fűtők és ekkor jött a meglepetés, ha a hőmérséklet a mühelyben 5 fok alà süllyed a hűtő nem működik. Bosszantó hogy a fagyasztó részt a hidegek beállta előtt mindig ki kell rámolnom.
Van egy Whirlpool W7 típusú 6 érzékü kombinált hütőm aminek jelenleg a hütő belsejébe langyos a hömérséklet. Anno már volt kint szervizes, és mondta, hogy leszokott fagyni a fagyasztóba a hőcserélő, ami miatt nem szokott hüteni a hütôgép. Volt valami kombináció amit elindított és 10 percig csinált egy kényszeritett leolvasztást. Na ez amit nem írtam fel magamnak. Esetleg tudjàtok, hogyan tudnám ezt a gyors olvasztást elinditani? Köszönöm előre is
Sziasztok!van egy samsung amerikai hütönk!tipet kérnék mi lehet vele,a normál rész normálisan müködik.a fagyaszto elkezdett hol kicsit fagyaszt hol nem!a hömérséklet érzékelö -19 fokot mutat,de még a viz sem fagy meg bene!csak ritkán!de ki is olvad!cseréltek rajta váltoszelepet aszt monta a szerelö az a baj meg a gáz!cseréltek rajta,hömérséklet érzékelöt!de semi ugyan az mint az eleén!persze ezek mind kisebb vagyonba kerültek mégse jo!de már kezdem aszt hini hogy a vezérlö panelal lehet a gond!ha valakinek van hasonlo tapasztalata segithetne!
Hát az én Gorenjém jóval olcsóbb modell, de az nagyon igénytelen anyaghasználatú. A kivehető dobozoké pl. az önsúlyától eltörő vékony műanyag. A maximumra kapcsolva épp csak megfelelő a hőmérséklet benne, és mindehhez még hangos is éjszaka. Ja, és az egyik sarkánál ráz kicsit. Én biztos nem szeretném kipróbálni, hogy a magasabb árkategóriában lelkiismeretesebbek-e.
Újra terveztem, nyitott helyre. Amerikai hűtőt + fagyasztót nézek, speciális szempontok alapján négy készülék jöhet szóba, mindegyik különböző márkáktól:
Gorenje, Hisense, Lg, Samsung. Van esetleg, amelyik általánosságban nem javasolt, rossz minőségű, problémás ,vagy valami, amire kiemelten figyelni kell?
Az én hűtőmet éppen csak be tudtam tenni a szűk helyre, de az egyik tároló dobozt már nem tudom ki/be tenni, csak ügyeskedéssel. Ennek oka a közeli fal, plusz a hűtőszekrény külső fogantyúja miatt (ami a képen nem látszik):
A szellőzést megoldanánk, hogy fölfele a polcok végén fel tudjon szállni a meleg levegő, de a kamra üres tere kb. 1,5 nm alapú jelenleg, és felül a mennyezetről kb. 1 méterrel lejjebb jön ott a fal a bejáratnál, így attól félek, a meleg levegő nagyon megrekedne fent a kamrában. Okozhat ez problémát szerintetek, ha igen, mit? Több lesz a hűtő-fagyasztó fogyasztása, vagy nem tud hűteni hatékonyan?
Azt tapasztaltam, hogy a mostani hűtőszekrények átlag 3-6 évig bírják. Természetesen elromláskor már nincs garancia. Ki van ez találva... Tervezett elévülés.
Örülök hogy rá találtam erre a fórumra. :) Hosszú évekkel ezelőtt a mosogatógép és mosógép fórumot olvastam, nagyon segítőkész fórumtársakból itt is láttam ismerőst. :)
Segítség kéne, Samsung hűtő RB31FDRNDSA, alulfagyasztós kombi hűtő nem tudja elérni a fagyasztó térben beállított hőmérsékletet. Gondolom nem hőmérséklet szenzor hiba, mert szegény kompresszor szinte folyton megy. Így ingadozik a fagyasztó hőmérséklete -3°C és -7°C között. Mindegy hogy -15 vagy -23 fokot állítok be.
A fagyasztó hőcserélője nincs lejegesedve, megnéztem. Kimostuk, áramtalanítva volt több mint 2 órát. Utána sem javult semmi. A gyors fagyasztó funkcióval együtt sem képes elérni a hőmérsékletet. A hűtő rész zavartalanul működik és tartja a beállított értéket.
R-600a a gáz benne az adattábla szerint.
Ti mire gyanakodtak? Gazdaságos ennek a javítása? Budapesten XVII. kerületén belül rá tudna nézni valaki?