Keresés

Részletes keresés

1413 Creative Commons License 4 órája 0 0 662

Köszi a választ!

Bevinni nem tudom a házba mert sajnos nincs helyem. A garázsba viszont be tudom állítani, és valamennyire be tudok langyosítani.

Kb. hány fokon üzemelne stabilan?

Előzmény: W211E320T4MATIC (661)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 4 órája 0 0 661

Nem az érzékelője, hanem az egész kalorikus kör (hűtő) szobahőmérsékleten való használatra van tervezve.  Ha már karácsony, vendégeld meg egy beltéri üzemeléssel...

Előzmény: 1413 (660)
1413 Creative Commons License 8 órája 0 0 660

Sziasztok,

Adott egy kombinált alulfagyasztós Indesit hűtő, amit a kinti teraszon használok. Nyáron tök jól hűti a sört, viszont ilyenkor a hideg miatt nem kapcsol be a védelme miatt, ha jól tudom. Nekem most a Karácsony miatt jól jönne a fagyasztó része.

A kérdésem, hogy hol helyezkedik el az az érzékelője ami a kinti alacsony hőmérséklet miatt nem engedi elindulni, illetve hogy lehetne ezt kiiktatni, vagy átverni?

Köszi!

W211E320T4MATIC Creative Commons License 2023.09.11 0 0 659

Nem igazán. Ha nyitva marad az ajtó, akkor a lecsapódó pára szigetelést képez az elpárologtatón - ergo a gép az mondja hideg van, kikapcsolunk, holott felmelegszik a levegő a hűtőtérben. Azaz még kiméli is a kompresszort. :-)

Előzmény: fistic (658)
fistic Creative Commons License 2023.09.11 0 0 658

És az hogy mondjuk nyújtva marad a hűtő ajtaja teiggerelheti ezt a fajta hirtelen halált?

Előzmény: W211E320T4MATIC (656)
Hooti Creative Commons License 2023.09.08 0 0 657

email ment.

Előzmény: W211E320T4MATIC (656)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2023.09.08 0 1 656

Igen, teljesen igazad van. Csak nem akartam még tovább ragozni a klf hidegkötések előfordulását a hűtőkben. :-)

Előzmény: Hooti (655)
Hooti Creative Commons License 2023.09.08 0 0 655

És a vas-réz kapcsolatnál is rosszabb, mikor Lokring győrűkkel+Loctite ragasztóval van ALU+ALU cső összeheftelve a gazdaságosság miatt, saját hűtőm így fáradt el 10év után... És azt is vissza tudom nézni ki Lokringolta (vonalkód), mivel ott dolgoztam :D

Nyakonverném, vagy inkább a tervezőket :D

És igen, erőssen be van tervezve az elavulás, viszont a belső (hab alatti) szivárgást nitrogén gázal megnyomatva ki lehet deríteni, hátul ott kezd el elsőre púposodni, ahol a szivárgás van :D

Javítani viszont kb gazdasági totálkárral lehet, kb kókányolva.

Vagy a tető alatt.

Előzmény: W211E320T4MATIC (651)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2023.09.08 0 0 654

Az biztosítás, tele apró betűs feltételekkel... amit jómagyar szokás szerint senki nem olvas el, és utána megy az anyázás...

Előzmény: fistic (653)
fistic Creative Commons License 2023.09.08 0 0 653

Köszi az összefoglalót. Gyári 60 hónap. 

Miért a külön vásárolt az fenntartási?

Előzmény: W211E320T4MATIC (652)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2023.09.08 0 0 652

Az az "ötéves gari" az gyári garancia, vagy külön megvásárolt biztosítás? Mert nem mindegy...

Előzmény: W211E320T4MATIC (651)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2023.09.08 0 1 651

Pedig barátkozz a gondolattal, hogy úgy védjük a környezetet, hogy ipari hulladékokat gyártunk. Gondolj bele, hogy mennyi gyár hány márkája érhető el. Szerinted kinek fogják eladni az új, agyonmarketingelt sz@rokat, ha te a huszonéves hűtőt használod, és eszedben sin megvenni az újat???  Tehát sz@rt kell gyártani, hogy meglegyenek a munkahelyek, ergo védjük a környezetet... (?:

Szóval igen, a szigetelésben van a cső, amiben a gáz van, azaz csak roncsilással lehet(ne) megállapítani a hibát - ami ugye nem megy a magas rezsiköltség, és pl a belső burkolat hiánya miatt. A következő csapda, hogy a vas (!) vagy jobb esetben réz csövet összesajtolják az aluötvözet elpárologtató csövével, megerőszakolva a fizikát - a hótágulás előbb-utóbb szétszedi, elszökik a gáz, és csá...

A Miele nem gyárt hűtőt, a Liebherr hűtőit forgalmazza saját márkanév alatt. És a Liebherr sem szeretetintézmény hanem keményen nyereségorientált vállalkozás...

Előzmény: fistic (650)
fistic Creative Commons License 2023.09.08 0 0 650

Némi tájékoztatást szeretnék kérni azoktól akik többet láttak nálam a témában.

Van egy Bekő rcsa330k30w hűtőszekrényem, ami 4 éves és hétfőn abbahagyta a hűtést.

5 éves garival vettem, 4 éves jelenleg, tehát a károm a kellemetlenség, elvileg garanciálisan megoldódik.

Mai nap volt nálam a szerelő, aki öt perc alatt megállapította, hogy elszökött a hűtőközeg, kiállítja a papírt, autón majd cserélik.

Szóval elvileg megoldódik, és nem is magam miatt kérdezem de....

Ez a hűtő annyira kíméletesen volt használva, hogy gyakorlatilag újnak is elmenne, nincs szaga, nincs ételmaradék, teljesen igényesen néz ki. 

Tényleg létezik, hogy ez javíthatatlan? A szerelő azt mondta, hogy mivel a Pur habban lehet a cső ami ereszti a gázt teljesen felesleges javításában gondolkodni. De ne gondoljam, hogy ez a török minőség következménye, mert technológiailag mindegyik ugyanilyen.

Szóval tényleg ez a realitás?

Egy Miele is ilyen eldobhatóra van tervezve?

Kurvára irritálja ez a környezetvédő énem....

Előre is köszi az infókat.

W211E320T4MATIC Creative Commons License 2023.09.03 0 0 649

15 - 30 Fok között működik. Nem hiba, tulajdonság.

Előzmény: elektrojo (648)
elektrojo Creative Commons License 2023.09.02 0 0 648

Van egy Zanussi zd 16/4 kombi hűtőm, teljesen jól működik nincs vele gondom nyáron. A hűtő része nyáron sört finom házipálinkát tartja hidegen a fagyasztó része a kutyáknak az abrakot tartosítja. Pár éve kitetttem a műhelybe ahol télen ritkán fűtők és ekkor jött a meglepetés, ha a hőmérséklet a mühelyben 5 fok alà süllyed a hűtő nem működik. Bosszantó hogy a fagyasztó részt a hidegek beállta előtt mindig ki kell rámolnom.

Valahogy működésre lehetne bírni télen is?

szuri kata Creative Commons License 2023.08.20 0 0 647

a k.anyját , jól megizzasztott a kibaszott hűtő 

valami régi fos, de működik

a fagyasztója+ körülötte tele volt jéggel

leszoktam kapargatni de már a fagyasztó ajtaját sem tudtam visszatenni 

ma rászántam a napot, mondom leolvasztom , sikerült is most már kész van

muszáj,  pékárut oda rakom be mert kint 2-3 nap alatt nájlonban megpenészesedik

Szabó Tamás MoTi Creative Commons License 2023.08.10 0 0 646

Sziasztok.

Van egy Whirlpool W7 típusú 6 érzékü kombinált hütőm aminek jelenleg a hütő belsejébe langyos a hömérséklet. Anno már volt kint szervizes, és mondta, hogy leszokott fagyni a fagyasztóba a hőcserélő, ami miatt nem szokott hüteni a hütôgép. Volt valami kombináció amit elindított és 10 percig csinált egy kényszeritett leolvasztást. Na ez amit nem írtam fel magamnak. Esetleg tudjàtok, hogyan tudnám ezt a gyors olvasztást elinditani? Köszönöm előre is

Patak123 Creative Commons License 2023.07.28 0 0 645

Sziasztok!van egy samsung amerikai hütönk!tipet kérnék mi lehet vele,a normál rész normálisan müködik.a fagyaszto elkezdett hol kicsit fagyaszt hol nem!a hömérséklet érzékelö -19 fokot mutat,de még a viz sem fagy meg bene!csak ritkán!de ki is olvad!cseréltek rajta váltoszelepet aszt monta a szerelö az a baj meg a gáz!cseréltek rajta,hömérséklet érzékelöt!de semi ugyan az mint az eleén!persze ezek mind kisebb vagyonba kerültek mégse jo!de már kezdem aszt hini hogy a vezérlö panelal lehet a gond!ha valakinek van hasonlo tapasztalata segithetne! 

kalapacsolok Creative Commons License 2023.07.14 0 0 644

köszi az infókat!

Előzmény: H_G (643)
H_G Creative Commons License 2023.07.13 0 0 643

Hát az én Gorenjém jóval olcsóbb modell, de az nagyon igénytelen anyaghasználatú. A kivehető dobozoké pl. az önsúlyától eltörő vékony műanyag. A maximumra kapcsolva épp csak megfelelő a hőmérséklet benne, és mindehhez még hangos is éjszaka. Ja, és az egyik sarkánál ráz kicsit. Én biztos nem szeretném kipróbálni, hogy a magasabb árkategóriában lelkiismeretesebbek-e.

Előzmény: kalapacsolok (642)
kalapacsolok Creative Commons License 2023.07.12 0 0 642

Újra terveztem, nyitott helyre. Amerikai hűtőt + fagyasztót nézek, speciális szempontok alapján négy készülék jöhet szóba, mindegyik különböző márkáktól:

Gorenje, Hisense, Lg, Samsung. Van esetleg, amelyik általánosságban nem javasolt, rossz minőségű, problémás ,vagy valami, amire kiemelten figyelni kell? 

https://www.arukereso.hu/hutoszekreny-fagyaszto-c3168/gorenje/nrs-9182-vb-p453701010/#

https://www.mall.hu/amerikai-huto/hisense-amerikai-hutoszekreny-rs650n4ac2?utm_source=arukereso.hu&utm_medium=cse&utm_campaign=EA&utm_content=EA037&utm_term=2768107

https://www.arukereso.hu/hutoszekreny-fagyaszto-c3168/lg/gsjv71mcte-p931087176/

https://www.mall.hu/amerikai-huto/samsung-amerikai-hutoszekreny-rs67a8511s9-ef?utm_source=arukereso.hu&utm_medium=cse&utm_campaign=EA&utm_content=EA037&utm_term=2852167

Köszi a segítséget, tapasztalatokat, ha bárkinek van ilyen irányú :) ! 

Előzmény: kalapacsolok (641)
kalapacsolok Creative Commons License 2023.07.11 0 0 641

basszus, köszi az ötletet! Erre nem is gondoltam... Nem, nem lesz jó sajnos :(

Előzmény: pimre (640)
pimre Creative Commons License 2023.07.11 0 0 640

Az ajtaját ki fogod tudni nyitni?

Az én hűtőmet éppen csak be tudtam tenni a szűk helyre, de az egyik tároló dobozt már nem tudom ki/be tenni, csak ügyeskedéssel. Ennek oka a közeli fal, plusz a hűtőszekrény külső fogantyúja miatt (ami a képen nem látszik):

Előzmény: kalapacsolok (639)
kalapacsolok Creative Commons License 2023.07.10 0 0 639

Sziasztok!

Egy kétajtós nagy hűtőt + fagyasztót szeretnénk venni (előlapon tartályos jégadagolóval). A kérdésem, hogy szerintetek egy kamrába ez jó ötlet-e?

a képen látható az elrendezés, a polcok helyére menne: https://drive.google.com/file/d/1OjhUDXhIzxRKrWkQX15wDjgjudCimcfs/view?usp=sharing

A szellőzést megoldanánk, hogy fölfele a polcok végén fel tudjon szállni a meleg levegő, de a kamra üres tere kb. 1,5 nm alapú jelenleg, és felül a mennyezetről kb. 1 méterrel lejjebb jön ott a fal a bejáratnál, így attól félek, a meleg levegő nagyon megrekedne fent a kamrában. Okozhat ez problémát szerintetek, ha igen, mit? Több lesz a hűtő-fagyasztó fogyasztása, vagy nem tud hűteni hatékonyan?

köszi a tippeket! :)

marmande Creative Commons License 2023.07.03 0 0 638

Azt tapasztaltam, hogy a mostani hűtőszekrények átlag 3-6 évig bírják. Természetesen elromláskor már nincs garancia. Ki van ez találva... Tervezett elévülés.

W211E320T4MATIC Creative Commons License 2023.06.26 0 0 636

Ugye láttad, hogy Pécsett vagyok? :-)

Szerintem a mai árakon elgondolkodtató a javítás, hacsak nincs ismerős szaki a környéken...

Előzmény: mr.Szonda (635)
mr.Szonda Creative Commons License 2023.06.26 0 0 635

Köszönöm a gyors választ! ;)

Nekem is ez volt a tippem. 

Mennyibe kerülhet a javítás nagyságrendileg? Gondolom nagyban függ a gáz mennyiségétől is. Érdemes javíttatni? Tudsz ajánlani embert rá?

Előzmény: W211E320T4MATIC (634)
W211E320T4MATIC Creative Commons License 2023.06.26 0 0 634

Lyukas a rendszer, és elment belőle a gáz egy része. Utántölthető (szaki kell hozzá) de ha nincs meg a lyuk, akkor mint a halottnak a csók...

Előzmény: mr.Szonda (633)
mr.Szonda Creative Commons License 2023.06.26 0 0 633

Sziasztok!

Örülök hogy rá találtam erre a fórumra. :) Hosszú évekkel ezelőtt a mosogatógép és mosógép fórumot olvastam, nagyon segítőkész fórumtársakból itt is láttam ismerőst. :)

Segítség kéne, Samsung hűtő RB31FDRNDSA, alulfagyasztós kombi hűtő nem tudja elérni a fagyasztó térben beállított hőmérsékletet. Gondolom nem hőmérséklet szenzor hiba, mert szegény kompresszor szinte folyton megy. Így ingadozik a fagyasztó hőmérséklete -3°C és -7°C között. Mindegy hogy -15 vagy -23 fokot állítok be.

A fagyasztó hőcserélője nincs lejegesedve, megnéztem. Kimostuk, áramtalanítva volt több mint 2 órát. Utána sem javult semmi. A gyors fagyasztó funkcióval együtt sem képes elérni a hőmérsékletet. A hűtő rész zavartalanul működik és tartja a beállított értéket.

R-600a a gáz benne az adattábla szerint. 

Ti mire gyanakodtak? Gazdaságos ennek a javítása? Budapesten XVII. kerületén belül rá tudna nézni valaki?

Köszönöm!

kalapacsolok Creative Commons License 2023.06.22 0 0 632

Sziasztok!

Kétajtót hűtőszekrényt nézek, aminek az előlapján van jég + vízadagoló is. Ezt az infót találtam róla: "lg slim spaceplus ice system"

Viszont ez mit takar, kötelező bekötni a vízhálózatba, vagy itt is 2 víztartályt kell időnként manuálisan feltölteni? köszi a segítséget!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!