Nagyon kevés tuningcég veszi a fáradságot, hogy szakcikkekkel , esettanulmányokkal, mérésekkel, technikai infókkalsegítsen,stabil adatokat adjon. Mi a Rigotech chiptuningnál írásainkkal, videóinkkal, teljesítményméréseinkkel segítünk tisztán látni ebben a marketing zajban!
Ha az autód 'felhúzásán' gondolkozol, 2021-ben több mint 200 helyről kapsz itthon tuning ajánlatot. Ahhoz nem kell diploma, hogy valaki tudja, hogy a 70 ezer kevesebb mint a 90. Az, hogy az adott ár milyen technológiát, minőséget tartalmaz, többnyire csak utólag derül ki, ha esetleg valami probléma lesz az autóval, vagy jobb esetben realizálódik, hogy bizony a tuningnak nincs semmi eredménye, kidobott pénz volt.
Részlet az új Rigotech cikkből:
"
Chiptuning kedvenc! Egyik leggyakoribb (régi) 1.6 CR motor EUR5 környezetvédelmi besorolással, amelyet 2007-2016 közt szereltek az Audi, Volkswagen, Seat, Skoda 38-féle modelljébe. Ezekben Siemens / Continental PCR2.1 motorvezérlő elektronika üzemel, amelyre az első években semmilyen chiptuning megoldás nem létezett, majd kb. 2009-10 körül kiszerelés és megbontás után lehetőség lett a programozására, de ma már a felszereltebb tuningműhelyek mint a miénk is már megbontás nélkül OBD-n keresztül tudják biztonságosan kezelni.
Ezek a motorkódok jöttek ezzel a rendszerrel: CAYB, CAYC, CCSA, CLNA, CAYA, CAYE, CAYD. Ennek az 1.6 CR motornak ... " FOLYTATÁS ITT.
Szívesen válaszolok kérdéseidre. Legjobb, ha ajánlatot kérsz az autódra, így látom a rendszerben és telefonon is tudunk egyeztetni. Kérdezhetsz a rigotech.hu oldalunkon a cikkeink alatt a 'Hozzászólások' részben is, gyorsan fogok válaszolni. Itt a fórumon is igyekszem, de nem garantálom, mert itt ritkán nézem.
Szép napot! Segítségre lenne szükségem! Sikerűlt hozzá jutnom egy 91es polo 2 coupe cl hez központi befecskendezős kivitelű 1049ccm es motorral van szerelve. A gondom az hogy indítózásnál nagyon nehezen de beindúl, ( azt is úgy ha üzemamyagot öntök a torkába) nincs vagy nagyon kicsit van alapjárat, és gázadásra fulladozik. És pár mp múlva le is áll. Mi lehet a baja? Üzemanyagrendszer kipucolva, új üzemanyag szivattyú , szűrő új van beszerelve. Üzemanyag csövek átfujatva levegővel. Válaszokat előre is köszönöm!
Van egy 1994.januári Polo Scot II típusú autóm, amivel az utóbbi időben nagyon meggyűlt a bajom!
Az első hibajelenség, hogy nem indult amikor meleg motorral szerettem volna beindítani, ergo 10-20 perc folyamatos menet után, megálltam vele 10 percre és nem indult. Sokszori próbálkozások után nagy nehezen magához tért. Ezt már lassan két éve csinálja, de nem minden alkalommal. Számomra érthetetlen módon az autószerelő(k) nem talált semmit. Volt aki hall jeladóra, volt aki üzemanyag szivattyúra gondolt (ez még nem lambda szondás). A gyertyák újak, most cseréltem. Ami nagyobb baj az, hogy most már menet közben is leáll. Egyenletes sebesség mellett haladva fogja magát, hirtelen leesik a fordulat, dadog egyet, visszaváltok, nagy gáz és talán magához tér, de van amikor leáll.Minden visszajelző fény kigyullad és kész. Se kép se hang. Sokadik próbálkozásra tér magához. Egyre kellemetlenebb szituációkhoz vezet, már-már életveszélyes egy előzés (igaz mostanában ezt nem próbálom) vagy egy vasúti átjáró, de akár a reggeli csúcsforgalomban való haladáskor is. Ott állok a forgalom kellős közepén vészvillogóval és semmi :(
Kérem szépen a segítségeteket - már nagyon el vagyok keseredve és borzasztóan dühít is - van-e bárkinek valami ötlete merre induljak, mi lehet a baj?
Eladó egy előre dőlős 1.6-os ABU motor váltóval,kábelekkel,computerrel,önindítóval,generátorral,mindennel a beépítéshez.Jó Trabiba és Poloba is.Kipróbálható. 20/3299204
Eredetileg 1.3i volt az autó,de a motor ki lett cserélve.Az autó a papírjai alapján motorkódos.
A motor egy 91-es pólóból jött. Lemez felniken,ülések nélkül(a 2 első benne van,de nem vw ülés),2 lámpás hűtőráccsal,új TA technix állítható futóművel,új fékekkel. 15/02/15ig műszakis. 200eft,csere esetleg dízel g1-g2-re érdekel. Érd.:itt,vagy thaveed@msn.com Tel.:06-20/801-8970 Több kép kérésre,bármilyen kérdésre szívesen válaszok. Veszprém megye.
Helló, a motort mennyiért adnád külön? Illetve neten hogyan tudnék rákeresni ilyen motorokra, akár komplett autókra, hogy találjak is? Eddig nem voltam valami sikeres benne( nem vagyok VW szaki)
tudna valaki segíteni milyen bit fej kell a hengerfejcsavarokhoz? az etka szerint a csavar M11X1,5 X 96 de ilyen csak ribe-ben van én meg úgy emlékszem xzn/spline feje volt.
márciusban vettem egy G40-est. Elméleti síkon az extulaj szépen rendben tartotta, a feltöltőt előző nyáron újította/ újíttatta fel, kb 10e km lehett benne.
Eddig G-töltős autóval nem volt tapasztalatom, de egészen márciusig csak nagyobb és erősebb autóim voltak. Volt tunningolt TDi és benzines 4kereskes turbós, szóval nem teljesen kukán űltem a kis G-be.
Mivel napi a gép, nem volt gyalázva... de hébe-hóba azért ki volt használva a teljesítménye... persze üzemmelegen. Gyakorlatilag babusgatva volt... épp azért, mert napi.
Minden szép és jó volt egészen tegnapig.
Vásárolni el, majd amikor bótból ki, motor be.... elég furra "csörgős zörgős" hangja lett a a töltőnek. Miután a hang ennyie hallható lett, akkor esett le, hogy már szombaton is hallottam vmi nem odaillőt, de annyira tompán, hogy akár a töltő normál hangja is lehetett volna.
Mostmár tudom, hogy ha jönnek a hangok, akkor milyen ne jöjjön.
Próbálom elérni az extulajt, hogy ki újította fel a töltőt, mi volt vele pontosan csinálva... Ilyenkor mindig azon fosik az ember, hogy esetleg vmi spórolásos felújítás volt, azt most meg lett az eredménye.... bár nem olyannak tűnt a tulaj.... de messziről jött ember bármit mondhat.
Szóval... kihez lehet menni, aki tényleg ért hozzá... ? Ki az, akiben meg lehet bízni, és nem nézi hülyének az embert.
Nem vagyok elveszett darab, de most kicsit kukán állok itt, mert ha minden úgy van, ahogy elvileg... 16ezer a töltőben totál felújítás után, ebből én tettem bele 10ezret tényleg odafigyelve.... akkor mi a fákk történhetett, hogy csörög-zörög a szerencsétlen töltő...
Csörgős-zörgősen már haza se hoztam, hazahúztuk.
Ha minden igaz azért kultúrált-odafigyelt használattal 60ezret el kéne mennie a töltőnek
Szanaszét olvastam magam már az angol G40 fórumon, és azért házi felújítást a konyhában nem javasolják. :)
Ez most nagyjából úgy jön, mintha izzó tűt böknénenk a szemembe.... miután már megjárta a seggemet. Szal ez kellett most a legkevésbé, de ha már ez a helyzet, akkort a lehető legjobban szeretnék kijönni ebből, hogy ezután 60-70ezret tényleg elmenjen.
Helló, keresek kutatok a neten, de sehol nem találok eladó hengerenkénti leömlőt, ha esetleg tudtok vagy nektek van vevő lennék rá. Jó régi hozzászólásba itt találtam egyet de az kizárt, hogy meg van neki nem is válaszolt az emailre....