Persze :-) mindig van jó, és rossz oldala mindennek... az olyan ajándékozások, melyek a megajándékozott tudta nélkül történnek.. nos ott biztos nincsen felelős tartás, és egy életre való tervezés... Sőtt gyermeknek alapból hülyeség kutyát ajándékozni... 10-ből 7 biztos 1 hónap után teherként látja a lakásban a "kedvencet"...
Sokan kis szőrmókot visznek a házhoz, és csak 6 hónaposan jönnek rá, hogy "jééé, nő a kutya hátsófoga...", "jééé esőben-fagyban is pisilni kell vinni", "jééé, szőr van a kakaóban", "uhh, 2500 ft a veszettség oltás, 15.000. ft a bélhurut kezelés"... stb...
Egyébként, karácsonyra és egyéb ünnepre vásárolt meglepetés-állatka vásárlásra is van több
pozitiv példa..
Mikor eleve nagyon nehéz szivvel adja oda az ember az ajándéknak szánt meglepetés-állatot......és a megajándékozott felelősségteljesen, évekig hálálkodva mindennel ellátja az AJÁNDÉKÁT.........
Igen, ezt értem.
.és ez lenne az ideális....
De itt is müködik a kész átverés show,
**** az új tulaj, -gazdajelölt mindent megigér, hogy a csillagot is lehozza az égből az új családi kedvencnek...anyagi áldozatként bemutatva a drága pórázt, fekvőkét, aktuális állathoz megveszi a legdrágább felszerelést..
Aztán, ha a tenyésztő utánanéz a felelős tartásnak, és netán kifogásokat emel, vagy vissza akarja venni a szerinte méltatlanul tartott állatot..az angyalból ördög lesz...
---------én kifizettem, én tulajdonom, és úgy tartom, nevelem, ahogy én akarom.......!
Tehát, sokan vagyunk akik szélmalomharcot vivunk ezen jelenség ellen....
lényegében az állatok felelős tartóivá válásra nem az ünnepeknek kellene teret adniuk... azaz ünnepek után jönnek a szürke hétköznapok,,, a gondok...
a felfokozott ajándékozás után pedig sok esetben az állatkák (jobbik esetben) eladásra kerülnek, rosszabb esetben meg... (ismerjuk a teknősbéka-diszhal -gyerekelment az iskolába, anyuka meg a wc-ben lehúzta - effektet)...
1. állatot, annak életterét meg kell ismerni, azt össze kell vetni a lehetőségekkel-kapacitással;
2. gondos, tervszerű állatvásárlást kell megeszközölni;
3. az állatot felelősen kellene tartani, gondozni, stb...
=és éltetni élete végéig=
:)) ez a topic ezt kívánja megvilágítani :)
Hát nem tudom miről is fog szólni ez a topic...de tenyésztőm-----mindenkinek van tenyéstője, akitől az első állatkáját megvette..
---tavaly karácsony előtt megbeszélte telefonon, hogy viszik a kiskutyit ajándékba karácsonyra, jó helyre......
Nem egyszeri fellángoló telefonbeszélgetés volt!
A fa diszités, ünnepi előkészületek közt még a kutyust is felkészitették.....és várták az új gazdit.
Telefonált, hogy indulnak.....telefonált, hogy mindjárt ott vannak.........
Aztán most jön a következő karácsony, de még most sem értek oda.......
Az ilyen esetek azért felettébb kellemetlenek, mert a tenyésztő nem csinál s.-t a szájából {általában}, és közben más is jelentkezett a kiskutyáért, aki biztosan el is vitte volna---de , hát már el volt igérve!
kaRáCsoNyi áLlatDömping beinduLt:
1,
Nagyon szeretnékgyerekeimnek Karácsonyra egy fiú kiscicát.csak fajcicus kell :márvány cicát,sziámit vagy perzsát .Nagyon szerető otthont találna a cicusának.Lehetőleg 80 km-es körzetből.Nagyon régen várunk már RÁ.Ha lehet küldj egy képet is.
2,
BRITT RÖVIDSZÖRŰ KISCICÁK KERESNEK GAZDIT. KARÁCSONYRA VAGY MÁR KICSIT ELŐBB IS ELVIHETŐK ! TERMÉSZETESEN OLTVA FÉREGTELENITVE TÖRZSKÖNYVVEL ! ÁRUK :40.000,-FT TEL: xxxxxxxx