Keresés

Részletes keresés

Tibbe Creative Commons License 2004.12.04 0 0 6
mokuss Creative Commons License 2002.11.19 0 0 5
Persze :-) mindig van jó, és rossz oldala mindennek... az olyan ajándékozások, melyek a megajándékozott tudta nélkül történnek.. nos ott biztos nincsen felelős tartás, és egy életre való tervezés... Sőtt gyermeknek alapból hülyeség kutyát ajándékozni... 10-ből 7 biztos 1 hónap után teherként látja a lakásban a "kedvencet"...

Sokan kis szőrmókot visznek a házhoz, és csak 6 hónaposan jönnek rá, hogy "jééé, nő a kutya hátsófoga...", "jééé esőben-fagyban is pisilni kell vinni", "jééé, szőr van a kakaóban", "uhh, 2500 ft a veszettség oltás, 15.000. ft a bélhurut kezelés"... stb...

:-))
www.zug.hu - állatbarát web kuckó

Előzmény: Tibbe (4)
Tibbe Creative Commons License 2002.11.18 0 0 4
Egyébként, karácsonyra és egyéb ünnepre vásárolt meglepetés-állatka vásárlásra is van több
pozitiv példa..
Mikor eleve nagyon nehéz szivvel adja oda az ember az ajándéknak szánt meglepetés-állatot......és a megajándékozott felelősségteljesen, évekig hálálkodva mindennel ellátja az AJÁNDÉKÁT.........
Előzmény: mokuss (2)
Tibbe Creative Commons License 2002.11.18 0 0 3
Igen, ezt értem.
.és ez lenne az ideális....
De itt is müködik a kész átverés show,
**** az új tulaj, -gazdajelölt mindent megigér, hogy a csillagot is lehozza az égből az új családi kedvencnek...anyagi áldozatként bemutatva a drága pórázt, fekvőkét, aktuális állathoz megveszi a legdrágább felszerelést..
Aztán, ha a tenyésztő utánanéz a felelős tartásnak, és netán kifogásokat emel, vagy vissza akarja venni a szerinte méltatlanul tartott állatot..az angyalból ördög lesz...
---------én kifizettem, én tulajdonom, és úgy tartom, nevelem, ahogy én akarom.......!
Tehát, sokan vagyunk akik szélmalomharcot vivunk ezen jelenség ellen....
Előzmény: mokuss (2)
mokuss Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2
lényegében az állatok felelős tartóivá válásra nem az ünnepeknek kellene teret adniuk... azaz ünnepek után jönnek a szürke hétköznapok,,, a gondok...

a felfokozott ajándékozás után pedig sok esetben az állatkák (jobbik esetben) eladásra kerülnek, rosszabb esetben meg... (ismerjuk a teknősbéka-diszhal -gyerekelment az iskolába, anyuka meg a wc-ben lehúzta - effektet)...

1. állatot, annak életterét meg kell ismerni, azt össze kell vetni a lehetőségekkel-kapacitással;
2. gondos, tervszerű állatvásárlást kell megeszközölni;
3. az állatot felelősen kellene tartani, gondozni, stb...

=és éltetni élete végéig=
:)) ez a topic ezt kívánja megvilágítani :)

Előzmény: Tibbe (1)
Tibbe Creative Commons License 2002.11.17 0 0 1
Hát nem tudom miről is fog szólni ez a topic...de tenyésztőm-----mindenkinek van tenyéstője, akitől az első állatkáját megvette..
---tavaly karácsony előtt megbeszélte telefonon, hogy viszik a kiskutyit ajándékba karácsonyra, jó helyre......
Nem egyszeri fellángoló telefonbeszélgetés volt!
A fa diszités, ünnepi előkészületek közt még a kutyust is felkészitették.....és várták az új gazdit.
Telefonált, hogy indulnak.....telefonált, hogy mindjárt ott vannak.........
Aztán most jön a következő karácsony, de még most sem értek oda.......
Az ilyen esetek azért felettébb kellemetlenek, mert a tenyésztő nem csinál s.-t a szájából {általában}, és közben más is jelentkezett a kiskutyáért, aki biztosan el is vitte volna---de , hát már el volt igérve!
Előzmény: m_anna (0)
m_anna Creative Commons License 2002.11.17 0 0 0
Jaj nagyon szeretem az ilyen hirdetéseket! Ingyen fajcicus kell, és hozd is házhoz! :-)
Persze Karácsony után már nem kell! :-(

Anna

Előzmény: mokuss (-)
mokuss Creative Commons License 2002.11.17 0 0 topiknyitó
kaRáCsoNyi áLlatDömping beinduLt:
1,
Nagyon szeretnékgyerekeimnek Karácsonyra egy fiú kiscicát.csak fajcicus kell :márvány cicát,sziámit vagy perzsát .Nagyon szerető otthont találna a cicusának.Lehetőleg 80 km-es körzetből.Nagyon régen várunk már RÁ.Ha lehet küldj egy képet is.
2,
BRITT RÖVIDSZÖRŰ KISCICÁK KERESNEK GAZDIT. KARÁCSONYRA VAGY MÁR KICSIT ELŐBB IS ELVIHETŐK ! TERMÉSZETESEN OLTVA FÉREGTELENITVE TÖRZSKÖNYVVEL ! ÁRUK :40.000,-FT TEL: xxxxxxxx

némi-szerény megelőzési infó:
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=23025

:))
http://www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!