Keresés

Részletes keresés

Nyaky Z. Creative Commons License 2023.03.21 0 0 721
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.09 0 0 720
naiv Creative Commons License 2011.05.06 0 0 716

Igazi Indexes, wallisos, libertos húzás volt az alábbi híreket elhallgatni,

mindezt a korrekt tájékoztatás jegyében....:

 

 

 

Köszönetet mondott a magyar uniós elnöki tevékenység eddigi munkájáért a német kancellár, aki úgy értékelte, hogy az elmúlt hónapokban az Európai Unió előtt álló legfontosabb feladatok megvalósítása terén sikerült jelentős haladást elérni.

• Orbán: Nincs több előjog és kiváltság


    Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel Nézze meg képgalériánkat!
Tekintse meg a hírTV felvételét Angela Merkel ezt azon a sajtóértekezleten hangsúlyozta, amelyet csütörtökön délután a berlini kancellári hivatalban Orbán Viktorral közösen tartott a magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalások után. A kancellár jónak nevezte a kétoldalú kapcsolatokat. Külön kiemelte a gazdasági együttműködést, utalva a magyarországi német beruházói tevékenységre. Merkel hangsúlyozta, hogy a német vállalatok elismerik a magyar beruházási környezetet, és hosszú távra terveznek.

A kancellár elmondta, hogy magyar tárgyalópartnerével egyetértettek az Európai Unió előtt álló feladatokban, és ennek kapcsán áttekintették a magyar elnökség teendőit a még hátralévő időszakban. A magyar célkitűzésekkel kapcsolatban a kancellár utalt Horvátország csatlakozására, amihez Németország nyitottan áll hozzá. Reményét fejezte ki, hogy a csatlakozási tárgyalások sikerrel érnek véget, és Zágráb minél előbb az EU tagja lehet. A tervezett schengeni bővítéssel kapcsolatban utalt arra, hogy Bulgária és Románia tervezett csatlakozásával kapcsolatban meg kell várni az Európai Bizottság nyári jelentését. A kancellár meggyőződését fejezte ki, hogy a magyar elnökség a hátralévő időszakban is hasonlóan sikeres lesz, és ehhez német támogatást ígért.

A magyar kormányfő – aki kétnapos hivatalos látogatáson tartózkodik Németországban – megköszönte a kancellárnak a magyar elnökséghez eddig nyújtott német támogatást. Úgy értékelte, hogy az európai stratégiai ügyek megítélésében a két ország álláspontja egyezik. Hangsúlyozta, hogy Magyarország rendkívül fontosnak tekinti az európai vívmányok megőrzését, az uniós elnöki tevékenység sikeres befejezését, beleértve a gazdasági kormányzáshoz szükséges jogszabályok megalkotását, valamint a schengeni rendszer előrevitelét, továbbá Horvátország európai uniós tagságának biztosítását.

A kétoldalú kapcsolatokkal összefüggésben Orbán Viktor szintén a gazdasági együttműködést emelte ki. Németország – mint fogalmazott – stratégiai partnerként tekint Magyarországra, és magyar részről is így tekintenek a német iparra. A miniszterelnök hangsúlyozta azt is, hogy a német befektetőket Magyarországon elismerés övezi. Ennek okaként a többi között azt említette: a németek mindig is súlyt helyeztek arra, hogy megadják a tiszteletet a magyar munkásoknak.



Orbán Viktor beszámolt, hogy Angela Merkelt tájékoztatta a magyarországi helyzetről. A kancellárnak elmondta, hogy egy évvel ezelőtt Magyarországot a pénzügyi összeomlás széléről kellett visszarántani. „Egy évvel ezelőtt megkezdtük az ország konszolidációját és átszervezését, és ennek eredményeként sikeresen tértünk vissza a pénzügyi piacokra” – mondta a miniszterelnök, hangoztatva, hogy Magyarországot immár nem a Nemzetközi Valutaalap, nem az Európai Unió, hanem a nemzetközi pénzpiac finanszírozza. A kormányfő szerint ez a legfontosabb értékítélet, ami egy gazdaságpolitikáról kiállítható.

Az ország előtt álló feladatokról szólva a miniszterelnök a legfontosabbnak a gazdasági fejlesztéshez szükséges források megteremtését, valamint azt nevezte, hogy végigvigyék Magyarország átszervezésének programját. Orbán Viktor külön köszönetet mondott a horvát csatlakozáshoz nyújtott német támogatásért. Stratégiai célnak nevezte, hogy a Balkán az unió részévé váljon. Ezen az úton – mint utalt rá – az első, de rendkívül jelentős lépés lehet Horvátország csatlakozása.


Kérdésekre válaszolva Orbán Viktor megismételte, hogy a gazdaság finanszírozása terén Magyarország a saját lábán áll, külföldi kormányzati segítségre nincs szüksége. Utalt az előző napi kötvénykibocsátásra, hangoztatva, hogy ezzel az erre az évre szükséges pénzügyi eszközöket sikerült begyűjteni, ezért „már a 2012-es éven dolgozunk”.

A gazdaság külföldi megítélésével, illetve az adórendszerrel kapcsolatban a miniszterelnök hangoztatta: ha egy országban az adórendszer nincs rendben, akkor a gazdaság sincs. Az adórendszernek a magyar felfogás szerint alacsony adókulcsúnak, a lehető legkevésbé bürokratikusnak és a legkönnyebben megérhetőnek kell lennie. Utalt arra, hogy a magyar kormány az új adórendszertől átütő eredményeket vár. Úgy értékelte, hogy a gazdasági tények ma nagyon biztatók Magyarországon.

Az MTI kérdésére válaszolva Merkel fontosnak nevezte a két ország együttműködését az unió előtt álló feladatok megvalósításában, és úgy értékelte, hogy a gazdasági együttműködéshez rendkívül kedvezők a feltételek. Orbán Viktor ezen a téren a legfontosabbnak a hosszú távú kiszámíthatóságot nevezte, utalva a kölcsönös politikai szándék meglétére és a kiszámítható feltételrendszer szükségességére. A gazdálkodás feltételeit konszolidálni és stabilizálni kell – tette hozzá.

Egy, a médiatörvénnyel és az új alaptörvénnyel kapcsolatos külföldi bírálatokat firtató kérdésre válaszolva Orbán Viktor egyebek között kijelentette: az otthoni pártviták hasonló szereplőkkel megismétlődnek a nemzetközi közéletben is. Ez – mint fogalmazott – ma már az európai politika természetes része. A magyar kormányfő hangsúlyozta: „Németország részéről semmi olyan megnyilvánulást nem tapasztalt, ami beavatkozást jelentett volna”. „Meg is lepődtem volna” – tette hozzá Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök csütörtök este a Deutsche Bank berlini székházában mintegy 300 meghívott vendég előtt tart előadást a magyar gazdaságról.

naiv Creative Commons License 2011.03.22 0 0 715

Az index már megint szerepet téveszt.

Kardcsörtető, háborús dumája elképesztő.

Gyalázza a magyar légierőt, pénzkidobásról beszél, holott a Gripenek a magyar légtér védelmére beszerzett korszerű vadászgépek, melyek földi célok ellen is bevethetőek. Ezekre a célokra megfelelőek, fegyverzetük is van hozzá. Valóban többet kellene gyakorolni a pilótáknak, de nem azért, hogy Líbiába járjanak bombázni. ha kevesebbet lopott volna a maszop-szadesz csapat hadsereg vezetése, nem szerelnek fel jó drágán utántöltőt, több pénz maradt volna gyakorlásra, fegyverzetre, gépvásárlásra. Ugyan a maszop-szadesz kormány feleslegesen légi utántöltésre készítette fel a gépeket, jó drágán, mert valószínüleg már a Közel-Kelet járt a fejében, de a mostani kormány és gyanítom a magyarok többsége más kormány alatt sem akar a Közel-Keleten háborúzni, idegen érdekekért.

Ezzel az index nincs tisztában?

 

naiv Creative Commons License 2011.03.15 0 0 714

"MNO - NL
Bölcs álláspontot képviselt Orbán Viktor magyar miniszterelnök, amikor a legutóbbi EU-csúcson a soros uniós elnökség nevében kijelentette: nagyon vigyáznunk kell arra, nehogy háborúba sodródjunk Líbiában, és hogy az Európai Uniónak tartózkodnia kell a katonai műveletektől – jelentette ki hétfőn Washingtonban az MTI-nek nyilatkozva Dennis Kucinich amerikai képviselő, a kongresszus magyar caucusának társelnöke.
„Nagyon fontos, hogy a világ csínján bánjon a háborúzás ösztönével, és sajnos az Egyesült Államok nem szívleli meg Orbán miniszterelnök intelmét” – mondta."

 

A hír van olyan fontos, hogy le kellett volna hozni, akár pl. a sok csúsztatást, hazugságot tartalmazó Ahol megszűnt Magyarország

szösszenet helyett is

 

naiv Creative Commons License 2011.03.07 0 0 713

Azért néha oda kellene ezekre a dolgokra is figyeli a bulvár, meg a libero öblögetés helyett:

 

Fidesz-győzelem a fővárosban

Budapest XVI. kerületében a 10-es számú egyéni önkormányzati választókerületben Ács Anikó, a Fidesz-KDNP jelöltje 721 szavazattal megnyerte a választást. Nemes Miklós, az MSZP jelöltje 200, Környei Ákos, az LMP jelöltje 80, míg Kispál Sándor, a Jobbik jelöltje 59 szavazatot szerzett.

A szocialisták nyertek Dunaújvárosban

Dunaújvárosban a kilences választókörzetben tartott választáson 888 érvényes szavazat született. A választásra jogosultak 19,29 százaléka szavazott. Tóth Kálmán (MSZP) 397, 2. Dr. Ragó Pál (Fidesz) 320, 3. Lebics Edit (Jobbik) 135, 4. Gergely Ákos (LMP) 36 szavazatot kapott.

naiv Creative Commons License 2011.03.05 0 0 711

Odacsapna az EP médiatörvény-ügyben

 

Ez már megint olyan megszokott indexes hazúgság, csúsztatás. Ami persze sokáig fenn van a honlapon, azoknak,

akik csak a címeket olvassák...

 

A korrekt így hangzana: "Odacsapne az EP baloldal médiatörvény-ügyben"

Igaz ez esetben a sajtó sajtó lenne, nem pedig kövélemény befolyásoló, és ez biztosan nem esne jól a kenyéradó gazdáknak.

Murder Incorporated Creative Commons License 2011.02.28 0 0 710

Kétszer szóltam, hogy ne legyen benne MM vagy szabálysértő topikcím. Lett.

Előzmény: Z757 (709)
Z757 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 709

"Topiktörlésről 6 éve nincs közlemény"

 

Ezt a hiányosságot pótolta a "Törölt topikok listája" topik,

viszont az is az örök vadászmezőkön van már :-(((

Előzmény: Murder Incorporated (696)
Murder Incorporated Creative Commons License 2011.02.27 0 0 708

Te tényleg jogosan használod a nicked. Nézz már utána, mi kinek a tulajdona... az index.hu réges rég csak egy kis részlegecske ebben a világban.

És mocsokul független az index.hu-tól a fórum, tessék elfogadni.

Előzmény: naiv (707)
naiv Creative Commons License 2011.02.27 0 0 707

Nem hinnem, hogy az index és zsebkáeftéje között ne acélkábelkötegből lenne a kapcsolat.

Előzmény: Murder Incorporated (706)
Murder Incorporated Creative Commons License 2011.02.27 0 0 706

Akkor megint megpróbálom elmagyarázni:

ez nem az index. Az az index.hu

http://forum.index.hu/Custom/impresszum

 

Az általad panaszolt topikban pedig az utolsó 100 (nem fika!) hozzászólóból legalább 80-at törölnöm kellett volna, kóros zsidózás miatt, annak pedig szerintem nincs értelme, inkább repült a topik.

 

Előzmény: naiv (705)
naiv Creative Commons License 2011.02.27 0 0 705

(Anélkül, hogy ebbe mélyen belemennénk, mert ez a topic nem erről szól, úgy vélem, van. Gyakorlat az is, ahogy, számomra követhetetlen szabály alapján (nincs rá szabály) idönként topicocat törölnek, melyek amúgy sem témájukat, sem hozzászólásuk stílusát tekintve nem lógnaki ki a sokezer létező és nem törölt topic közül. Ennek egy általam megfigyel érdekes példája volt a Cohn-Bendit topic törlése, a többi között)

Előzmény: Murder Incorporated (704)
Murder Incorporated Creative Commons License 2011.02.27 0 0 704

Az indexnek nincs moderációs gyakorlata - jegyzem meg modiként.

Előzmény: naiv (701)
naiv Creative Commons License 2011.02.27 0 0 703

Igen.

Előzmény: Törölt nick (702)
naiv Creative Commons License 2011.02.24 0 0 701

Mélyen hiszek az emberekben, az emberi jóságban, a jó akarásában, a jóra való törekvésben.

Bízom az önnálló gondolkodásban, de legalább annak a vágyában.

Abban is bízom, hogy még egy ultraliberó kenyéradó alatt is születhetnek néha-néha tárgyilagos, az önálló gondolkodás irányába mutató, nem cenzúrázott és nem öncenzúrázott cikkek (Pl., ilyen törekvés kimutatható az MNO-n is, mármint a színes vélemény iránti igény, ennek érdekében belinkelnek az újságba Népszabadság, sőt Népszava cikkeket, igazán hajmeresztőeket is).

Mint ahogy erre egy korábbi megjegyzésemben utaltam.

Amúgy elég szélmalomharc jellegű a dolog, és most az Index moderációs gyakorlatát már meg sem említem.

Előzmény: Törölt nick (700)
naiv Creative Commons License 2011.02.03 0 0 698

"....és mi van ha eláll a szél? - pofára esés..."

 

Úgy tűnik, ez megtörtént.

Előzmény: naiv (693)
naiv Creative Commons License 2011.02.03 0 0 697

"Cohn-Bendit A kért topikot töröltük fórumunkról! A kizárás tényéről a közlemények oldalon tud tájékozódni."

-----

Mi a köze?

Mindössze azt próbáltam jelezni, hogy - és ez az egész topic erről szól, hogy elfogult, pártsajtóként viselkedik az Index, és ez időnként egészen durva formában ölt testet, mint például az emlegetett topic törlése.

Előzmény: Murder Incorporated (696)
Murder Incorporated Creative Commons License 2011.01.30 0 0 696

Topiktörlésről 6 éve nincs közlemény, ha nem vetted volna észre.

Viszont:

Ennek a bírásodnak mi köze

- a topikhoz

- az alfórumhoz?

Előzmény: naiv (694)
naiv Creative Commons License 2011.01.30 0 0 694

Látom, a sajtószabadság jegyébben töröölték a Cohn-Bendit topicot. Közlemény eddig nem jelent meg róla.

Legalább a saját játékszabályokat be kellene tartani.

naiv Creative Commons License 2011.01.20 0 0 693

Ejnye, ejnye,

tovább csúsztatgatunk.

 

"Orbán engedett Európának

2011. január 19., szerda 19:31

Strasbourgban sok EP-képviselő nagyon keményen támadta Orbán Viktort a médiatörvény miatt, de a magyar miniszterelnök megkötötte már a megnyugvást hozó kompromisszumot."

Már megint addig tornázott a az egyik bértollnok, mig sikerült összehozni egy cikket, amellyel saját megelégedésükre tudták fordítani az igazságot.

 

Nem erről szól Orbán EU politizálása.

1. Arról, hogy a média törvénnyel nincs semmi extra gond.

2. A hörgő és normális bírálók, hozzászólók totálisan félre vannak vezetve, mert a magyar média törvény nyugateurópai mintákra épül

3. Ha ezen változtatni kell, akkor több, bíráló ország törvnyén is (ezt a holland biztos már felismerte)

4. Tehát ez az egész ügy mondvacsinált, mesterségesen gerjesztett politikai támadás volt, felhasználva a parlamenterek tájékozatlanságát

5. A törvény még véletlenül sem veszélyezteti  a sajtószabadságot

 

Hofi jut eszembe, mikor egyszer arról beszélt: a sok tüntető előredőlve, nagy rössel tüntet Május elesején tán, és mi van ha eláll a szél? - pofára esés...

naiv Creative Commons License 2011.01.19 0 0 692

Ejnye, ejnye Orbán EUP-i beszédét már megint nagyon wallisosan (még a bajnais időkből) tetszettek lehozni....

Egy tudósítás legyen tárgyilagos, ne pedig elfogult, torzító, abba az írányba ahogy az újság szeretné, hogy gondolkodjanak az olvasói.

Ilyen cikkeket is lehet írni, akár ezeret, de azt ne tudósításosckának tessék álcázni, objektív sajtószabadságharcos feliratu pizsamából, amiről ugyan sokan látják, csak fél szára van és az is rongyos....

 

Néhány mondat, a gyengébbek kedvéért, amely elfért volna még a tudósításban:

 

"- Meglepetten tapasztaltam, hogy annyi respektábilis ember, Schulz úrtól annyi mindenkin át, sokan komoly tárgyi tévedésekben vannak a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban – kezdte Orbán Viktor viszonválaszát az EP strasbourgi plenáris ülésén.

- Rámutatott: a magyar médiatörvény alapján a kiegyensúlyozatlanságot nem lehet szankcionálni, és éppen ezért büntetést sem lehet kiszabni. „Sajnálom, hogy ilyen rútul rászedték önöket” – fogalmazott Orbán Viktor, majd így folytatta: – Respektálom, hogy Schulz úr a teljesítmény és nem a program alapján kívánja majd lemérni a magyar EU-elnökség teljesítményét.

– Hogyan képzeli bárki, hogy a 21. században, az internet világában cenzúrázhatja bárki is az internetet? Mi az interneten és a Facebookon nyertünk választást. Hol élnek önök? Meg vagyok döbbenve – jelentette ki a magyar kormányfő, hozzátéve, hogy az eddig érvényben lévő médiatörvény alapján bármikor meg lehetett szüntetni egy lapot.

Orbán azt javasolta: térjünk az ésszerű érvek talajára, ugyanis „Magyarországon éppen a jogállam újjáépítése folyik”. Emlékeztetett, hogy akik most annyira tiltakoznak, valami különleges okból nem emelték fel a szavukat, amikor a titkosszolgálatokat és a rendőrséget politikai célokra használták, és amikor közérdekű adatok eltitkolása miatt idáig jutott Magyarország." (lásd a saját verziót...)

 

"A német törvény semmivel sem demokratikusabb
Ezt követően Orbán Viktor újra Martin Schulzhoz, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának elnökéhez fordult: „Úgy beszélek önhöz, mint európai az európaihoz. Az a helyzet, hogy az önök médiatörvénye egy jottányit sem demokratikusabb, mint a magyar szabályozás. A médiatörvényt természetesen lehet és kell is kritizálni, viszont nem lehet sértegetni egy nemzetet.” „Önök azzal fenyegettek, hogy diktatúra felé mozdul el Magyarország. Mi ez, ha nem a hazám megsértése? Én pedig soha nem fogom hagyni, hogy sértegessék a nemzetemet, mindig fel fogok lépni védelmében.”  /MNO idézetek



 



naiv Creative Commons License 2010.11.20 0 0 691

"Románokkal bunkóskodni = NEM MENŐ2010.11.19. 00:53 - Bede Márton"

 

A cikk zagyvaságát, öklendezését, tárgyszerűségének hiányát, erőltetettségét és szinvonalát tekintve majdnem, vagy ténylegesen lesüllyedt tömegbelövetó Árpi szintjére, ami sajnálatos, mert a szerző szokott egyébként jó cikkeket is írni, mely tömegbelövetőről nem mondható el.

naiv Creative Commons License 2010.10.24 0 0 690

A 23.-i online-újságon nyoma nem volt, hogy Magyarország talán legnagyobb nemzeti ünnepe van.

Ennén még a Népszabadság is többet nyújtott.

Csak bunkók a szerkesztők, vagy AVH-s érzelműek, elkötelezettségüek, netán családi vonalon?

 

naiv Creative Commons License 2010.10.17 0 0 689
Érdekes, ha hozzászólo ehhez a topichoz, nem jön fel a téma a "polidili" hozzászólás-időrendi felsorolásának megfelelően...
naiv Creative Commons License 2010.10.16 0 0 688
Vannak emberek, akik egyszerűen képtelenek tanulni.
Előzmény: justic (687)
justic Creative Commons License 2010.10.15 0 0 687

Igen,

az Index továbbra is szadesz szellemiségű, sajnos.

Előzmény: naiv (686)
naiv Creative Commons License 2010.10.15 0 0 686

Az ellendrukkerek tovább dolgoznak, a Dedi tolmácsolja a szadeszes stílusú, multináci érdekű és mozgatórugójú "agymosó/véleményvezér" cikkeket:

 

"Orbán Viktor rendbe teszi az egész világot

A miniszterelnök szerdai beszédének filozofikus-ideologikus megalapozásából arra következtetünk, hogy Orbán Viktort semmi sem akadályozhatja meg elképzelései végigvitelében. Sem a Világbank, sem az Európai Unió, sem az amerikai vagy a német kormány. Legfeljebb a totális kudarc – amit sem maguknak, sem senki másnak nem kívánnak a Demokrácia és Dilemma Intézet elemzői.

...Erős, okos, kompetens állam – ez lebeg Orbán Viktor lelki szemei előtt. Azt tudtuk eddig is, hogy ilyesmiről álmodik. Számolgathatjuk a lépéseket, amelyek ebbe az irányba tartanak. Az építkezés zajlik, az építmény kontúrjai kirajzolódnak. Még nem látszik, hogy meg kell-e ijedni tőle."

 

Foglalkozhatna ehelyett érdemi dolgokkal is:

 

"Januártól a tartalékos katonák őrzik a laktanyákat
2010. október 15. 12:12 /MNO"

 

A szadesz-maszop által szétzüllesztett, lerohasztott hadsereg is kezd normális irányba mozdulni, inkal helyett tartalékosok, katonák őrzik a laktanyákat. Ktaonák őrzik a laktanyát, ahogy kell, ahogy a józan paraszti ész és a gazdaságosság kívánja....

 

"Minisztériumokat is védett az In-Kal
2010. október 15.
Közbeszerzési eljárás nélkül, évi 35,5 millió forintért védte a volt Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Kossuth téri épületét az In-kal Security Kft., amely az egészségügyi tárcától évente 27,5 millió forintot kapott feladatai ellátásáért. A biztonsági cég 2006. szeptember elejétől a balatonőszödi kormányüdülőben is megbízást kapott." /MNO

 

 

 

naiv Creative Commons License 2010.10.05 0 0 685

Hiába a fizetett média nyomás:

 

Orbán megtartja Matolcsyt

2010. október 5., kedd 18:24 | 47 perce frissítve

Matolcsy a jobbkeze, és nincs az a pénz, amiért a jobbkezéről lemondana, mondta a kormányfő.

„Matolcsy György a jobbkezem. Nem tud senki sem mondani olyan összeget, amelyért a jobbkezemről hajlandó lennék lemondani” – ezt mondta Orbán Viktor kormányfő a nemzetgazdasági miniszter távozásáról szóló hírekkel kapcsolatos felvetésre az MTI tudósítása szerint. Orbán azt mondta, "mi mindig is úgy gondolkoztunk Matolcsy miniszter úrral, hogy a munkamegosztás közöttünk az úgy fest, mint Németország újjáépítésekor. Tehát, hogy a miniszterelnök az kvázi Adenauer és a gazdasági miniszter meg kvázi Erhard". Hozzátette: "ez szerénytelenül hangzik, de a struktúra így fest. Sosem vált meg egyik a másiktól". Az egyértelmű üzenet szerint tehát a miniszterelnök nem váltja le Matolcsyt.

Előzmény: naiv (683)
naiv Creative Commons License 2010.10.03 0 0 684

A mai választás közvetítése is igazi szadesz-maszopos elfogultságú volt, ahogy a honlap kinézett, a főcímek az tükrözte a liberó-anarchista hozzáállást, elkötelezettséget...

Ideje lenne az Indexnél is felébredni, és almozdulni az objektív újságírás irányába.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!