Szakértő szerint a 120 cm a lélektaní határ, ehhez képest 120 cm -nél.kezdik ereszteni a vizet a Balatonból. Bár a jelenlegi 81 cm szintről jó ha tavaszra 100 cm lesz az átlagos szint.
Balaton szabályizási sáv is módosításra szorul, minimum 10 cm -el emelni kellene de lehet inkább 15 cm a lentiek miatt vagy baj lesz es nagyon sokba fog kerulni.
Alapvetoen az aszaly a probkema utana hogy locsolashoz ia kell viz+ angolna halaszat, +hajókat felvonatatni a sión, stb. Az a csoda, hogy ennyi is van a tóban. Sió cdatorna most is fullon van.
Korábban nem hittem az összeesküvés elméletekben, de ma már nem tudok fölényesen nevetni. Tragédia, ami itt történik. Hévízt a szemünk láttára tették tönkre egy épülő szálloda érdekében (persze tagadják, de tessék elmenni Hévízre: nincs épület, ahol meleg víz volt, a tó maga több fokkal hidegebb). Valamilyen gazdasági csoportnak kell a víz a Balatonból, akár angolnáért, akár másért...
Egy szaki elmondása szerint angolna lehalászás miatt folyamatisan engedik le a vizet a sión. Emiatt is csökken a vizszint. Ha ez igaz, akkor jó nagy végzetes hiba. De legalább lesz angolna exportra.
Ha ekkora eső volt, hogy apad a Balaton vízszinje. Májusban 2.cm apadt pedig rengeteg eső vokt es nincs is meleg. Gyanítom valaki locsol több hektár szőlőt vagy engedik a sión a vizet. Mással ezt nem magyarázható.
a Minden korábbinál szélsőségesebb hőhullámok várhatók Magyarországon 2025 nyarán a meteorológiai előrejelzések szerint. A szakértők 43-46 Celsius-fokos csúcshőmérsékleteket jósolnak, ami meghaladná az eddigi országos rekordot. A rendkívüli hőséget jelentős részben az Európát elérő afrikai eredetű forró légtömegek és az erős El Niño-hatás kombinációja okozza
Itt szépen látszik mennyire fent van a víz. Ez a kikötő keleti oldala, ha jól tudom a délin a part még pár centivel lejjebb van, ott éppen, hogy nem önt ki.
Ez a földvári apály :) Az idei dagályról nincs képed ebből az állásból? Pár napja voltam merülni a kikötőben és azt néztem, hogy a déli oldalán nem sok kell, hogy kiöntsön.