Végül is .... Kurt Gödel első nemteljességi tételét fél óra olvasással, de az okosabbak néhány percessel is megérthetik az egyik digitális könyvemből, hogy az miért badarság és soha sem volt bizonyított.
Ugye Kurt Gödel Albert Einsten munkatársa és némileg haverja is volt. Ettől függetlenül nem volt túl okos.
Nos gyártott is egy szintén zagyva logikai és matematikai istenérvet is.
Még Gödel logikainak hazudott istenérve is megbukott.
Mivel eleve igen sok Isten van, néhánnyal több, vagy kevesebb, már nem tényező:
Az ismert istenek száma
Bár pontos „népszámlálás” nem létezik, az antropológusok és vallástörténészek adatai alapján a következő nagyságrendekkel számolhatunk:
Dokumentált istenségek: A történelem során feljegyzett, névvel ellátott istenek száma körülbelül 8 000 és 12 000 közé tehető. Ez magában foglalja az ókori egyiptomi, görög, római, azték és mezopotámiai pantheonokat, valamint a jelenlegi világvallások alakjait.
A hinduizmus és a „330 millió”: A hindu hagyományban gyakran említik a 33 koti (ami 330 milliót is jelenthet) istenséget. A legtöbb tudós szerint ez inkább egy metafora a végtelenségre és arra, hogy az isteni jelenlét mindenben ott van, nem pedig egy konkrét lista.
Sintoizmus: Japánban a „kami”-kat (szellemeket/isteneket) száma „nyolcmillió” (yaoyorozu-no-kami), ami szintén a megszámlálhatatlanul sokaságot jelképezi a japán nyelvben.
Az elveszett istenek (A múlt)
Az emberiség történelmének több mint 90%-a az írásbeliség előtti időkre (prehisztória) esik. Minden egyes kis törzsnek, amely azóta kihalt, megvoltak a saját védelmező szellemei és istenei.
Becslés: Ha figyelembe vesszük az elmúlt 50 000 év összes emberi közösségét, az „elfelejtett” istenek száma a százezres vagy milliós nagyságrendet is elérheti.
Sokak szerint egy kijelentéstől Istenné lehet válni. Mégpedig a "Vagyok, Aki Van" kijelentéstől.
Nos régebben már többen Istenné váltunk ezen kijelentést megtéve és azt mondjuk nektek, hogy jó Istennek lenni és jó az Istenek klubjába tartozni. Ez egy jó és összefogó csapat. Az Isten állapot nem egy kiváltság és mindenkinek megadatik, csak mond ki /írd le és fogadd el, hogy Te is vagy, aki van!
Sokak szerint egy kijelentéstől Istenné lehet válni. Mégpedig a "Vagyok, Aki Van" kijelentéstől.
Nos régebben már többen Istenné váltunk ezen kijelentést megtéve és azt mondjuk nektek, hogy jó Istennek lenni és jó az Istenek klubjába tartozni. Ez egy jó és összefogó csapat. Az Isten állapot nem egy kiváltság és mindenkinek megadatik, csak mond ki /írd le és fogadd el, hogy Te is vagy, aki van!
Sokak szerint egy kijelentéstől Istenné lehet válni. Mégpedig a "Vagyok, aki Van" vs. ragozva "Vagyok, aki Vagyok" kijelentéstől.
Nos régebben már többen Istenné váltunk ezen kijelentést megtéve és azt mondjuk nektek, hogy jó Istennek lenni és jó az Istenek klubjába tartozni. Ez egy jó és összefogó csapat. Az Isten állapot nem egy kiváltság és mindenkinek megadatik, csak mond ki és fogadd el, hogy Te is vagy, aki van!
Megpróbáltam, de még nagyon kezdő vagyok. Azzal kísérleteztem, hogy a bort hallá változtatom, de a végeredmény borzalmas lett. Többször is. Le sem merem írni, mi történt.
Egyelőre nem adom fel, a boron járással fogok próbálkozni. Tárgyalásban vagyok egy borásszal, már csak a szükséges pénzt kell előteremteni.
Nos régebben már többen Istenné váltunk ezen kijelentést megtéve és azt mondjuk nektek, hogy jó Istennek lenni és jó az Istenek klubjába tartozni. Ez egy jó és összefogó csapat. Az Isten állapot nem egy kiváltság és mindenkinek megadatik, csak mond ki és fogadd el, hogy Te is vagy, aki van!