Márpedig ha valakire mégis "rárepülnek", az biztos, hogy komoly dolgokat követett el, más kérdés, hogy bizonyítható -e. Ez volt a Csekától Kádár rendőrségéig a működés egyik alapelve. Az, hogy nem volt bizonyíték nem számított. Azért börtönbe lehetett kerülni, hogy "disszidálni akart". Az is vádpont volt, hogy ugyan nem követte el, de ha lett volna lehetősége, elköveti.
És természetesen ha nem volt bizonyíték, jó volt egy beismerő vallomás is. Ha esetelg nem jött össze, akkor ott volt négy másik megkínzott ember, aki örömmel tett vallomást.
Felvetésed oda vezet, hogy BÁRKIT el lehet ítélni, BÁRMIÉRT - és bizonyíték sem kell, csak azt kell mondani: Hja, kérem, a tökéletes bűntény sem úszhatja meg büntetés nélkül... És bizonyítékok eltüntetése miatt +10 év.
Hazudós occy! Off.
Nem én, hanem te állítottál valamit 10.16.-án, tehát nem nekem kell bizonyítanom.
Én felszólítottalak, hogy bizonyítsd azt a mocskot, ami kiömlött a szádon.
Megismételem...!
On.
Péter.
Ja, te még ott maradtál el, hogy én vagyok hazudós?
Hehe.
Patkánynak hívták.
Kérd fel, hogy tisztázza magát!
Ez a topic most nem arról szól, de van olyan is. Ott védd habzó szájjal - lehetőleg bizonyítékkal -, ha nincs jobb dolgod!
No, az nem rossz választás. Mások a ciklikus kihalást, a természetes szelekciót vagy éppen a határozatlansági elvet vagy a Nagy Bummot vitatják.
A rendőrállam kialakulását vitatni mégiscsak szolidabb; bár ugyanolyan reménytelen.
Áprilisban kezdtem "elszámolni" tízig (Gresham-ügy félretolása, vecsési számlagyáros, Tasnádi kiengedése stb.), mostanra minimum az ezernél tartok.
"a legpozitívabb jelző "hiszti" kifejezés." Az rátok, szadisokra.
De az meg helyesen és pontosan: hiszterolibsi.
A Proware a rendőrállam kialakulásához vezet?
Vagy miről beszéltek (el)?
Én a rendőrállam kialakulását vitatom...
(a megszólítás nálad már érv is?)
Péter.
Hostel!
Ha elolvasod, amit írtál, majd elszámolsz tízig, láthatod, hogy amit leírtál, arra a legpozitívabb jelző "hiszti" kifejezés.
"A jobboldali érzelmű (szak)emberek elriasztása: nehogy már még egyszer az életben eszükbe jusson, hogy mégoly szerény tisztséget elvállaljanak jobbos kormány alatt."
Az én olvasatomban ezzel azt sugallod, hogy aki "jobbos" kormány alatt tisztviselővé válik, azt ezért börtönbe csukják. Ez röhej, és semmi alapja sincs!
Börtönbe ez a kormány nem csuk senkit. Hivatalnokai a közélet tisztaságának megőrzése címén tehetnek feljelentéseket, csakhogy senki se fogja magát azzal blamálni, hogy "rárepül" az ártatlanokra. Márpedig ha valakire mégis "rárepülnek", az biztos, hogy komoly dolgokat követett el, más kérdés, hogy bizonyítható -e.
A szavazókat pedig az Orbán-féle kemény mag riasztja el a Fidesztől. A jobboldaltól nem riasztaná el, csakhogy Orbánék tettek róla, hogy a "jobbldal"=="Fidesz" legyen a 12 évesek számára is érthető politikai alapképlet.
Szurkolok, hogy alakuljon meg végre egy olyan jobboldali tömörülés, amelyik Orbánékat is kritikával lesz képes illetni a jobboldali (nem Fidesz!) értékek KÖVETKEZETES megtartása mellett.
Más kérdés, hogy a Fidesz-vezette propagandacentrum minden ilyen tömörülést azonnal és visszakézből "lekomcsizna".
Ez a mai "magyar igazság".
PuPu!
"...el kell láni...", egyetértek. Az ORFK-n belül.
De léci az előzményt is...
Rézi n. véleményét vitatom. T.i. mintha azt állítaná, hogy "rendőrállam" alakulgat...
Péter.
Én annyival egészíteném ki, hogy lesznek itt jobboldali pártok - az MSZP irányításával.
Tippeim:
Keresztényszoci Párt
Zöld Párt
Európa Párt
Köztársaság Párt
Szocdem Párt
Ez lesz ám a demokrácija!!!!
Nincs új a Nap alatt, elvtársam.
A mi időnkben ezt OSZO-nak hívták: törvényszéken kívüli bíráskodásnak.
Az meg, hogy a rendőrség kezében vonnak össze mindenféle nyomozati jogkört, dícséretes lépés a CSEKA felé. Csak bátrabban kéne lépkedni, az igazságszolgáltatásnak is a rendőrségen belül a helye.
"A rendőrállam az, amikor a regnáló hatalom civileket ruház fel olyan jogosítványokkal, amelyekkel demokráciákban kizárólag a rendőrséget szokás." Aszt' mit ad isten, pont itt tartunk!
Maszp-szadi közeli magáncégek vizsgálják a "Fidesz-bűnök" jó részét!
Nem a rendőrségi, ügyészségi nyomozóknak kellene? (Mégpedig annak is elfogulatlanul, politikai nyomás nélkül!)
"de mi lehet ennek a valódi oka...?" Mi nem világos ebben?
A jobboldali pártok teljes felszámolása, megsemmisítése folyik.
A jobboldali érzelmű (szak)emberek elriasztása: nehogy már még egyszer az életben eszükbe jusson, hogy mégoly szerény tisztséget elvállaljanak jobbos kormány alatt.
A szavazópolgárok tömeges elfordítása a kriminalizált jobbközéptől az mszp-szadi felé, vagyis balra.
Végcél: jobbos kormány ne is alakulhasson az elkövetkező 10-20 évben.
Világos.
Előre az egypártrendszer felé!
Ja, a történet folytatása:
Mikor a kolléga visszautasította a találomra történő gyanúsított-választást, a Nagy Detektív így reagált:
- Mit van úgy oda, a legutóbbit is felmentették, sőt, úgy tudom, csinos kártérítést is kapott. De nekünk ez már nem lényeg: fontos, hogy gyorsan eredményt produkáljunk. Egy letartóztatás, kevesebb, mint 24 óra alatt....erre már a sajtó is felfigyelne.
Nos, az analógia ezek után nyilvánvaló.
Ha több időm lenne, nyitnék egy rovatot "Keller mindent megold" címmel.
-Mi épült 1998-2002 között abból a 5-6%-os növekedésből, amiről beszéltek?
...akkor hová tüntek a MRD HuF-ok?
-Miért kellett kikerülni a közbeszerzési eljárásokat?
-Mi is történt '98 augusztusában az akkori kormány beindulásakor?
-Hová tünt az évi 300-450MRD HuF amiből a mezőgazdiknak kellett volna fölfejlődniök az EU szintre?
-Miért fizettek előre, el nem végzett munkákért? Én utólag szoktam fizetni a szerelőknek, kereskedőknek, a szolgáltatóknak! Még az adót is utólag fizetem, akkor az adóforintokat miért előre fosztják ki, utána kapok olyan kuktíví-rádiót, amilyent nem is nézek, nem is fizetnék?
Azon túl, hogy próbáltál mondani valammi nagyot, olyan esztelen vagy, hogy ellenkezés gyanánt alátámasztottad a szavaimat.
Az, hogy szerinted a nagy többség tudott valami mocskos ügyletről nem jelenti azt, hogy az ügylet nem mocskos. Az csak annyit jelent, hogy az MSZP szavazóit nem zavarják a mocskos ügyletek, csak az zavarja őket, ha nincsenek hatalmon. Tehát a mocskos ügyletek miatti felháborodásuk, vagyis felháborodásotok tiszta hazug színlelés. Erős és Bodnár pedig nem választott tisztségviselők, hanem az MSZP klientúrájának tolvaj tagjai. Mind a kettő bankokat fosztott ki a Horn-kormány idején, most pedig mind a kettő megint óriási közpénzek felett rendelkezhet Medgyessy jóvoltából.
Kedves bumburnyák,
erre lehetett számítani. Tudod, a politikában még a rendszerváltás elejére datálva, volt egy olyan hallgatólagos megállapodás, ami nagyjából arról szólt, hogy nem vitatjuk egymás múltját, és akkor mi sem kapirgálunk túlságosan abban, mennyire nyúlkáltatok bele a húsosfazéklba, hiszen kéz-kezet mos, ma mi holnap ti, stb. (Ebben akkor MINDEN párt érdekelt volt.) A D209-es ügy kirobbantásával felmondták ezt a megállapodást.
Ennyi.
Jó annyiból sülhet ki mindebből, hogy talán ez a kormány nem mer TÚL SOKAT és túl szemtelenül lopni.