[27] Hivatkozott az elsőfokú bíróság arra, hogy az elektromos roller mint közlekedési eszköz nincs definiálva a közúti forgalomban részt vevő elektromos motorral meghajtott „járművek” között, illetve egyik járműkategóriába sem sorolható be.
A Kúria már megállapította, hogy az elektromos roller gépi meghajtású jármű. Ebből viszont az következik is, hogy a gépjármű, lassú jármű, segédmotoros kerékpár valamelyike (nyilván nem mezőgazdasági vontató vagy villamos). Ami 25-nél többel is tud menni, az nem lehet lassú jármű sem.
Ami betű hiányzik a szövegből azt gondoljátok hozzá. Képletelen vagyok a magyar nyelvtani és mondatszerkesztési szabályok szerint írni. Nézzétek ezt el nekem.
Én már fel sem bosszantom magamat amikor iylet látok. Csak azért fotóztam le hogy valahogy át tudja adni azt amivel a busmanok állandósultan találkoznak a Szél Kálmán-Budai vár-Deák tér vonalon.
Ez ennél sokkal sokkal sunyibban történik. Az autóbuszvezető nem is tudja, hogy megfigyellik csak értesül a Futáron keresztül, hogy:
Aztán ha találtak valamit akkor erről kap egy hivatalos értesítést is írásban bent a cégnél amire íllik írni. Na most a sok diszlexiás és adhd-s nem ír. :D Pedig számtalan feljelentésből kidumáltam így magamat. Egyszerűen csak birka módon elviselik az ismétlődő kb 27 eFt-os baszakodást. Persze hogy gyorsan kiégnek. A dátum a Futáron nem rizsa. Újévkor is működött az ellenőrzés. Aztán a másik az utas panasz. Ilynem eddig egy volt és abból is kiírtam magamat. Tényleg a papír és a toll a legjobb puska. :)
Ez lehet.. és persze belső ellenőrrel vitázni az esetek zömében veszett fejsze nyele, akkor is, ha esetleg ő téved.
A KRESZ szerinti kötelezettségek kapcsán az, hogy gyalogos vagy nem gyalogos, kulcsfontosságú. Az, hogy álló vagy nem álló az ehhez képest kevésbé az. (A járművek olykor szoktak forgalmi okból állni, pl. mert épp elsőbbséget adnak, minő meglepetés...)
Az ellenőr neve BKK-s és nagyon szemét módon közelítenek meg dolgokat. Egy-egy motorjáratás miatti feljelentés 1-200 óra prémiummegvonással jár*. Van egy állandó premizálás ami kvázi jár és ez vonható meg órában mért időintervallumokra. A maximum amit láttam eddig az 600 óra volt. Nekem 100 órás megvonás volt a legmagasabb tételem. Legutóbb például letörtem a jobboldalon a kissebbik (holttér) tükröt. Hiába akartam én inkább kifizetni :), nem hagyták. Kommunista cég, ezért büntetni kell. :D
*..és ez azért mert a sofőrök nem ülnek le 10 percben leírni, hogy "hát a fűtés vagy a klíma használata miatt".