Ha lenne valakinek S50-hez magyar nyelvű leírása, vagy ismer arra mutató linket, legyen szíves dobjon már egy mailt a dzsunka kukac freemail hu -ra !
Kösz!
A 9 pontos auto fokusz csak AUTO modban megy.
Legalabbis S30/S40/S45-on a 3 pontos csak ott megy.
A kreativ modokban is rendelkezesre all minden fokuszpont, de neked kell valasztanod kozuluk.
A Somogyi B utcai márkaszervízben biztosan tartanak belőle eredetit. Én az enyémet megerősítettem (már a szakadás után kapott újat) damillal, biztos, ami ziher :-)
Kedves S30/S40/S45/S50/leendő S60 tulajdonosok, az én S40-esemet most, majd' 2 év után érte utol a 91-109-ben mások által emlegetett egyik nyűg, a csuklószíjat kidörzsölte a fém, félig már el is vágta. Megelőzendő a macskakövön stb. landolást leszedtem róla. Hol tudnék ilyet beszerezni - vagy legalább valami hasonlót?
Mint S50-es tulaj az ügyben érdeklődnék, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata az Extrém Computerben vásárolható NB2-L típusú (tehát S45-S50-hez való) utángyártott akkumlátorral kapcsolatban. Ahogy néztem az eredeti 20e Ft, ez pedig a fele.
A www.e-bay.de honlapon találtam ettől jóval olcsóbban is. De azok nem 570 mA, hanem 700 mA teljesítményűek voltak. Így azt nem is nagyon merném bevállalni.
Köszönöm, legalább tudom, hogy létezik. Már csak meg kell találnom...
Le akartam tölteni a legújabb firmware-t, de kérte a fényképezőgép kódját és azt mondta, hogy már frissítve van a legújabb verzióra, 1.1-re. Mondjuk ezt én is tudtam, de azt hittem létezik újabb.
csatlakoznék a még mindig magyar használatit keresők táborához.
pdf-ben fellelhető nincs, ezért légyszi ha valakinek van, adja kölcsön egy másolásra. s50-em van, de sztem megfelelő lenne az s30-s40-s45 is.
budapesti, mobil (közlekedésileg) vagyok.
köszi.:O)))
addig megpróbálok majd itt okosodni.:O)))
a40-ről tértem át. menüileg és állitásilag is sokban megegyezik, ugyhogy nem bonyodalmas.
eddig arra nem jöttem rá (fél óra használat-ismerkedés) hogy hogy lehet a kilencpontos élességállitást bekapcsolni.
Hordótorzításra jó plugint pl. az www.andromeda.com-on találsz (fizetős), de inyenyes is létezik (cserébe macerás kezelni) máshol. A nagyobb fotós oldalakon is nézz körül, vagy guglizhatsz is. Van kromatikus aberrációt csökkentő plugin is (talán az Andromédánál is), vagy a PS 8 (CS) RAW-konverterével is csökkenthető.
A firmware frissítés lépéseit mindig leírják mellé, hogyan csináld, de egyszerű. Az aksit fel kell tölteni fullra, az új firmwere-t pedig kártyaíróval fel kell másolni egy kártya gyökérkönyvtárába. Miután a kártyát betetted a gépbe, az a bekapcsoláskor felismeri a firmware-frissítést, és rákérdez, hogy telepítse-e.
Köszönöm a válaszokat!
Melyek azok a PS pluginok, amik kompenzálják a hordó torzítást. Esetleg nincs olyan javító plugin, amely az optikai aberrációt is kompenzálja? Azt hiszem így nevezik, amikor egy sötét tárgyat fényképezünk és ha mögötte világos háttér van a tárgy szélei kékesek lesznek.
Elkezdtem raw formátumban fényképezni. Elképesztő, hogy milyen kitűnő minőséget tud előállítani ez a kis fényképezőgép! Kár, hogy ha jpg-ben menti a képeket az élesítése (még ha minimálisra is van állítva) eléggé ront rajta...
Nem lehetne valamiként teljesen kikapcsolni az élesítést ha jpg-ben szeretném menteni? Sajnos elégé macerás (de inkább lassú) a raw formátum konvertálása, na meg memóriából sem áll túl sok a rendelkezésemre.
HELP!
Canon S30-as gépemen az optika előtti tolóajtó nagyon nehez mozog, meg csikorog is, rossz hallgatni. Mivel már lejárt a garancia, muszáj saját tisztítási módra gondoltam.
(A Canon márkaszervíz a Somogyi Béla utcában egyrészt monopol helyezetből kifolyólag kedveséget mellőzőek másrészt kb 10.000 és 3 hét javítási időt ajánlottak)
Látta már valaki , hogyan lehet leszerelni a tolóajtót és megtisztítani?
Valoban :)
Jelesul a tokioi Akihabara elektromos varosban talalhato Canon szervizrol szereztem a jo tapasztalatokat. Remelem a Canon markanev azert otthon is kotelez valami hasonlo kiszolgalasra.
Nekem azt mondta a szerelo, hogy kicserelte. Mondtam neki, hogy szanom-banom, mert ez tudtommal jo draga alkatresz, bologatott, es mondta, hogy igen sokba kerulne ez nekem, ha nem lenne garancias. Majd valami trukkot kitalalok, hogy leellenorizhessem. :-)
Amugy tobben is irtatok, hogy szervizbe megy a gepetek: mi a baja?