Keresés

Részletes keresés

Harpoon Creative Commons License 2002.11.14 0 0 34
Szerintem ezt a temat majd akkor kell atbeszelni, amikor a Nepstadion es a Deak ter kozott a felujitas miatt 2 evig nem fog jarni a merto es a forgalmat a 7-es busz suritesevel fogjak lebonyolitani
;-D
gotham Creative Commons License 2002.11.14 0 0 33
Nagyon jó a felvetésed, ez az ami általában kimarad a szakértők számításából, mint az eü-i dolgozók közül a beteghordók. Sajnos elég gyakori, hogy az un. szakértők nem kellő körültekintéssel járnak el, s ha a probléma felmerül, akkor elintézik egy kézlegyintéssel, esetleg még hü-nek is néznek.
Hát csak természetes hogy eleve feltételezik hogy ismerős vagy a bp-ei utakon, s megállítanak, qr-ra nem érdekli a rendőrt, hogy nem vagy ismerős bp-en, még be is tart neked. S amíg lekötöd őket, a többiek nyugodtan osonhatnak a szélsőben.
Valószínű, hogy ez mint morzsaléknyi százalékat, vagy az esetek jelentéktelen hányadát fogja csak jelenti, s mint olyan, az ötlet kiagyalója mentesül a nem kellő körültekintéssel tervezett rendszer kategóriájából.
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.13 0 0 32
Vezettetek ti már Budapesten, vidékiként, felületesen ismerve a várost, egyedül, Budapest utcatérképével a jobboldali ülésen? Ráadásul azt tudom, ha be akarok fordulni rövid időn belül, és nem a legszélső sávban vagyok, akkor nincs az az Isten, hogy valaki is beengedjen, és akkor túlmenve a kereszteződésen, kezdhetek egy alkalmas pontot keresnni ahol vissza lehet fordulni.

Nehogy a parkolóval gyertek, mert ahhoz azt is kéne tudni, hol a parkoló, legyen hely parkolni, és az hosszabb legyen mint 2 óra. Tömegközlkedési eszközt használva pedig tudni kéne melyik honnan és hova megy, valamint hogy útba esik-e a keresett hely.

METYA Creative Commons License 2002.11.13 0 0 31
Vannak rém eccerű dolgok.
Buszsávot ugye addig használhatja a normál autós, míg a legközelebbi lehetséges kereszteződésnél jobbra el nem hagyja.
Na, amint már említettétek a lényeg a kereszteződésen túl kezdődik. Egy darab rendőr odaáll, és gyűjti be a forgalmikat. Kell még egy motorosrendőr aki elkapja a vagányokat, és egy kassza. Ott hirtelen 10 rugó ugrik, ésegy büntipont bejátszik a rendszerbe. Na lenne itt rend igen gyorsan.

Ugyancsak sokat sikerült enyhíteni a dugón a Nyugati téren, mióta rendőrök kifejtik áldásos hatásukat.

Semmi új nincs, csak az adómból megkövetelném hogy üzemeltessen a rendőrség egy "Közlekedésrendészet" nevű osztályt, amely nem keverendő össze a "beállok-a-bokorba-és-fényképezek" nevű maffiával.

echelon Creative Commons License 2002.11.13 0 0 30
A kamera semmi visszatartó erőt nem jelent. Hasonlót, mint az utólag kiküldött bírság: hiába vana fotó, hogy hangsebességet átlépve ment a Váci úton: két tanú igazolja, hogy a bivalybasznádi söntésben ittak, és az autót meg éppen kölcsönadta a Nigéria barátjának, akit - ó mily sajnálatos - időközben hazautazott, és törzse megette vacsorára.
Vagy a tilosban parkolás: bizonyítsa be, hogy megkapta a büntetést jelző cetlit. Ő ugyan nem kapta meg. Ha ideadják, azonnal befizeti - de csak azt, mert nem ő tehet róla, hogy nem vetették át vele.
Ugyanez lesz: küldözgetik ki a fotókat, a delikvensek meg igazolják, hogy ő akkor nem lehetett a buszsávban, hanem az időközben hazautazott jemeni haverja volt.
Az autók továbbra is mennek a buszsávban, a buszok továbbra sem mennek, de kiadtak egy valag pénzt.
(Hogy legyen benne politika: ezek a kamerák kis hazánkban egyáltalán nem amiatt kellenek, hogy az autók ne menjenek a buszsávban, mert eddig is leszarták, eztán is leszarják.)

e

Előzmény: gotham (29)
gotham Creative Commons License 2002.11.13 0 0 29
Az egész rendszer az emberi félelemre épít. Valahogy úgy, hogy a bliccelők azért fognak jegyet venni, nehogy megbüntessék őket. S a BKV ettől bevétel növekedést remél... Szerintem ki lehetne számolni, s biztos van is rá adat, vajon éves szinten mennyi bevétele származik a cégnek a büntetésekből és mennyibe kerül neki az ellenőrök alkalmazása.
Ilyen logikával kiadás kamerákra 100 milla szemben vele:
Bevétel: ?
Rövidebb busz menetidő: ?
Eltűnik a káosz az utakról: ?

Jött ma valaki az Erzsébetről a Rákóczin, és látta e a buszsávot a Váci útnál?
Elárulom 50 m hosszan fel van bontva.

Meg van ez szervezve, dőljönk hátra nyugodtan, a szakemberek majd megoldják.

Előzmény: matchbox (28)
matchbox Creative Commons License 2002.11.13 0 0 28
Valaki árulja már el, hogy ha kamera lesz a buszon vagy a sávok felett (pár milláért ugyebár) , akkor mér nem fognak ott menni az autók.
Előzmény: Chimay (27)
Chimay Creative Commons License 2002.11.12 0 0 27
A BUSZSÁV akár emblémája is lehetne a budapesti közállapotoknak.

Adva van egy közösségi érdek, miszerint a nagy tömegeket kellene gyorsan, hatékonyan mozgatni. Szemben vele (bár nem így kéne) az egyéni érdek, miszerint szarunk a szabályosan közlekedőkre, ugyan a többi húgyagyú miatt ugyanúgy dugóban állunk, de legalább a BKV sem tud közlekedni.

Megoldások:
- vagy a társadalom önmagától látja be, hogy az egyéni érdekeket illene korlátozni,
- vagy megfelelő szankciókkal rá kell bírni a célszemélyeket az előző pont elfogadására

Budapesten egyik sem működik.

Pedig nem is kell hozzá túl sok.
Esetleg minden 7-es buszra kamerát szerelhetnének (ha már a lézerágyú alkotmányos aggályokat vet fel).
Vagy követhetnénk Prága példáját (nem csak buszsáv-ügyben). Az árvíz után nem működő metró miatt kaotikus állapotok alakultak ki. Elbeszélések szerint a tömegközlekedés elsőbbsége okán egyszerűen felfestették a buszsávot, majd az egyébként sem szívbajos rendőrök megkezdték oktató-nevelő tevékenységüket. A tandíj 5000 KC (cca 40-45.000 Ft). Valahogy működik a dolog...

sashimi Creative Commons License 2002.11.12 0 0 26
En is tartok attol, hogy most ot evig semmi sem valtozik mondvan a metrora kell a penzt.
S ha el is keszul, a pesti olda problemain semmit sem segit, pedig szornyu, hogy a Hungaria koruton kivul nincs gyuru, vagy barmi epeszu lehetoseg a keruletek kozti kozlekedesre. Az M0-s gyuru meg tulzottan kint lesz.

sashimi

Előzmény: dez1 (19)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.12 0 0 25
"Nem, a megoldás az lenne ha megszüntetnék a buszsávot, s máris egy sávval több van ahol haladhatnak az autók."

Had köszöntsem a topiclakók nevében is Demszki Gábort! :))

Előzmény: matchbox (20)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.12 0 0 24
:O))
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.12 0 0 23
"elkoboztatnám én is de bezúzni....?!
Minimum a buszsofőrök között osztanám szét naponta...."

valóban elismerem, ez költséghatékonyabb, és nagyobb a motiváció is.

Előzmény: Uránusz (11)
csigazsir Creative Commons License 2002.11.12 0 0 22
Ja, es olyan is van, hogy egyiranyu utakon a buszsav forgalma ellentetes az utcaeval.Na ott probalkozzon vki a merdzsojaval...(mondjuk a baleseti statisztikat nem tudom)
Előzmény: csigazsir (21)
csigazsir Creative Commons License 2002.11.12 0 0 21
Nem muszaj kozepem lennie, Parizsban pl. ugyanugy szelen van a buszsav, mint nalunk, csak a zarovonal helyett betonpuklit epitettek melle (olyasmit, mint a koruti villamospalyanal), hogy ne lehessen csak ugy ide-oda cikazni az autoval.A keresztezodesek elott pedig megszuntetik, hogy be lehessen kanyarodni.(Bar van olyan is, ahol jobbra kanyarodashoz sem mehetsz at a buszsavba, egyszeruen elsobbseget kell adni a busznak.)Altalaban jol mukodik, de azert taplok ott is vannak, ugyhogy olykor all a busz...
Minden esetre szerintem komolyabban kene venni a buszsavok problemajat, ha javitani akarnak a tomegkozlekedesen. Ha tenyleg akarnak.
matchbox Creative Commons License 2002.11.12 0 0 20
Nem, a megoldás az lenne ha megszüntetnék a buszsávot, s máris egy sávval több van ahol haladhatnak az autók.
dez1 Creative Commons License 2002.11.12 0 0 19
A megoldás az hogy középen zárt buszsáv. mintha villamos lenne. Nem is kellene egyenlőre 4-es metró, helyette rendbe lehetne hozni az egész BKV-t mindenestől és még beleférne vsz. az M0-ás gyűrűból is jó sok km.
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.12 0 0 18
Az én skodám számára ez lenne a leghumánusabb megoldás. Igaz, buszsávig nemigen merészkedem vele, ha mégis, az csak azért van, mert onnan mégiscsak kényelmesebb feltolni a járdára mint a belsöböl.
Előzmény: Törölt nick (10)
matchbox Creative Commons License 2002.11.12 0 0 17
Na itt van a probléma. Minden rendelkezésre álló eszköz adott. Nem nem lehet, hanem nem akarnak rendet csinálni az utakon! Nem a birságok összegét kell növelni, nem az autokat kell bezuzatni-:)), hanem a meglévő törvényeket kéne betartatni. Csak ez a mai Magyarországon senkinek nem érdeke, s ez nem csak a közlekedésre igaz.
Előzmény: echelon (9)
gotham Creative Commons License 2002.11.12 0 0 16
Ez a jobb oldali kormány felvetés egy másik topicban is megállná a helyét :-)
Szóval azt kérdezem én, mit tehet az ügy érdekében a BKV.
1. Kilobbizza magának a buszsávot.
2. Elviszi az utasokat a célállomásról a kívánt helyre.
3. Nem dudál rá az előtte álló autósokra, csak nyugodtan tudomásul veszi a helyzetet.

Várjunk csak!
Most a problémát a rendőrség vagy egy magáncég oldja meg. Én most a dugókra gondolok. Időnként látni posztolni rendőröket az út mentén, akik ha nem kaptalk a parancsnokuktól ezirányú parancsot az eligazításon, eszük ágában sincs forgalom irányítani, még ha arra járnak is. De még csak arra sem járnak. Én például többször láttam olyan kék lámpás sötét autót eltévedve a forgalomban, amire az volt írva : "Forgalom irányítás", de még sohasem láttam az autóból kiszállni embert, vagy az út szélének döntve, hogy valamit csinálna.
Mégis, kérdem én, egy csomó állami cég kap a költségvetéstől pénzt, és mégsem a feladatával foglalkozik, hanem hagyja a helyzetet idáig fajulni, esetleg eladósodik, majd az állam helyt áll érte, persze előtte azért az adósság ellenére kifizet egyx magáncégnek egy csomó pénzt a rendszerért.
Nekem momentán egy picit utópisztikusnak tűnik, hogy jóllakott egyenruhások, posztolás helyett meleg kabinból dzsójsztikot babrálva fognak rendet teremteni az utakon, miközben a másik kezükben telefonon épp pizzát rendelnek a közeli étteremből.
Szerintem ez rémisztő.

kapizsgalo Creative Commons License 2002.11.12 0 0 15
De kis buta vagy.
Ezt az egeszet a kiralyunk fogja megoldani. Amugy az a kocsog Napoleon baszta el az egeszet. Meg kellett volna tartani a kormanyt a jobboldalon, es akkor nem lenne ilyen savproblema. Ballal valtanank sebesseget, de a kormanynak eredetileg(is) a jobboldalon a helye.
Előzmény: gotham (-)
sashimi Creative Commons License 2002.11.12 0 0 14
Allitolag a finneknel a Nokia egyvezetoje tobb szazezer eu-t fizetett gyorshajtasert, mert ott a birsag jovedelem aranyos. Ez kellene nalunk is azzal a kis kiegeszitessel, hogy ha az auto erteke es a bevallott jovedelem kozott feltuno aranytalansag mutatkozik, akkor a kozlekedesrendeset helyett az adonyomozokhoz kapsz idezest.

sashimi

H-turul Creative Commons License 2002.11.12 0 0 13
Nem vagy te egy kicsit szadista?
Előzmény: Bovaryné (12)
Bovaryné Creative Commons License 2002.11.12 0 0 12
>A megoldás, mint az elején vázoltam: aki a buszsávban megy, azt a jobbra kanyarodó utca után KÖZVETLENÜL leállítani, és helyben feljelentést tenni. Csak ez nem kerül semmibe, meg rend is lenne...

Vagy esetleg szépen beinteni a jobbra kanyarodó utcába :-) az néha nagyobb büntetés!

Uránusz Creative Commons License 2002.11.12 0 0 11
elkoboztatnám én is de bezúzni....?!
Minimum a buszsofőrök között osztanám szét naponta....
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.12 0 0 10
" Mondjuk, ha kamera helyett lézerágyút telepítenének..."

én működtetném is... de hogy a realitások talaján maradjunk, elkoboztatnám és bezúzatnám 24 órán belül a szabálytalankodók kocsiját

echelon Creative Commons License 2002.11.12 0 0 9
Pótcselekvés pótembereknek.
1. Megvannak a jogszabályok.
2. Megvan (megvan?) a rendőrség.
3. Autósok ott mennek a buszsávban.
No, most ezek után kamerát felszerelni - hát nem tudom milyen logikai sorba illik.
Talán:
1. Kamerákat veszünk 100 miláért
2. kapunk 5-8% jutalékot.
3. Autósok továbbra is ott mennek a buszsávban.
Mert a busz attól még nem tud menni, hogy lefényképezik előtte a merdzsót. Mondjuk, ha kamera helyett lézerágyút telepítenének...

A dolog meg nagyon egyszerűen kijátszható: az autót nem lehet megbüntetni. A tulaj azt mondja, hogy Jorgosz Travellosz, Ciprusi illetőségű egyén vezette a kocsiját. (A nevet a Ciprusi nyaraláson a temetőben nézte le egy sírkőről.)
Ettől kezdve BÁRKI mehet a buszsávban, BKV ugyanúgy nem tud menni - és ott virítanak a kamerák.
A megoldás, mint az elején vázoltam: aki a buszsávban megy, azt a jobbra kanyarodó utca után KÖZVETLENÜL leállítani, és helyben feljelentést tenni. Csak ez nem kerül semmibe, meg rend is lenne...

e

gotham Creative Commons License 2002.11.12 0 0 8
Ez persze azt feltételezi, hogy tudod hogy melyik a kiszemelt kereszteződés előtti kereszteződés. Ha mégis előbb kimentél, akkor mit csinálsz? visszakéretőzől és szlalomozol az áhított kanyarig, vagy beletörődsz, hogy tévedtél, vesztettél?
Az eredeti problémához visszatérve, van még ember Mo.n, aki azt hiszi hogy egy ilyen kamerás beruházással rá lehet venni az embereket a tömegközlekedésre. Ennek csak egy közvetlen következménye lesz, illetve már van, hosszú kígyózó sorok a az autósok sávjában, mejd egy kis koccanás, és máris mienk az Unió dugóinak feelingje. Ja és a semmivel össze nem téveszthető kipufogó szag. Mert ha leszállsza buszról, és csak ötven métert gyalogolsz a járdán, mindenki tudni fogja, hogy nem uszodaillatod van, és ha otthon leveted ruháidat,az az utca hangulatát varázsolja otthonodba.
Erre van igazán szükség?
Előzmény: kis pimasz (7)
kis pimasz Creative Commons License 2002.11.12 0 0 7
A kanyarodásra kiszemelt kereszteződés előtti kereszteződés után mehetsz ki a buszsávba.
(Ez a megfogalmazás igen "értelmesre" sikeredett.)
Előzmény: Törölt nick (2)
H-turul Creative Commons License 2002.11.12 0 0 6
Azonnal fellebbezek, és ha nem tudnak prezentálni egy képsorozatot, ami egyértelműen bizonyítja, hogy minimum egy utcasarokkal korábban soroltam a buszsávba, akkor mehetnek...
Előzmény: gotham (5)
gotham Creative Commons License 2002.11.12 0 0 5
Témánál vagyunk.
A külső sáv használata a buszsávéval nem összekeverendő, és nem összekeverendő a kanyaródósávval.
Sajna ez nálunk nem egyértelmű és nem szétválasztható. Hol kezdődik az egyik és hol végződik a másik. Ne vigyük el a támát a merdzsósok felé, mivel ez közügy nem egy szűk réteg ügye.
Teszem azt mész a külső sávban - nem a buszsávban - pl. Keletitől az Astóriának, jobbra kanyarodsz a kerszteződés előtt kb 80 mr-re, szerencséd van és nem áll előtted busz a megállóban, mivel ott szokott. Megfényképez a kamera, küldenke egy csekket, talán még egy fényképet is - avi fájlt biztos nem :-) -, mit teszel?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!