Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.21 0 0 58
Ungarsche Ballinkot tudóssá ütötték, az EU tudomány nagy dicsőségére :-)
Előzmény: geszthi (56)
geszthi Creative Commons License 2008.06.21 0 0 56
A Fidesz ellenzi Magyar Bálint it-tagságát
MTI
2008. 06. 20., 19:03 | Frissítve: 11 órája

Örül ugyan a Fidesz annak, hogy Budapesten kap helyet az Európai Innovációs és Technológiai Intézet, de azt sértésnek tartja, hogy Magyar Bálint SZDSZ-es képviselő helyet kap a társaság 18 tagú igazgatóságában. Az SZDSZ szerint nem segíti a párbeszédet ez a fideszes hozzáállás.

Magyar Bálint jelölése az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) igazgatósági tanácsába a magyar tudományos élet súlyos megsértése - közölte Németh Zsolt, a Fidesz külügyi kabinetjének vezetője pénteken az MTI-vel. Az SZDSZ reagálásában közölte: az ilyen típusú tiltakozás nem segíti a parlamenti együttműködést. A kormányszóvivő pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, Magyar Bálint jelölését a kormányban betöltött korábbi tisztségei is indokolják.

"Az Európai Innovációs és Technológiai Intézetet nem bukott miniszterek kádertemetőjének, illetve nem a kisebbségi kormány szavazatvásárlási terepének kell használni" - fogalmazott Németh Zsolt közleményében.

Mint írta, a Fidesz üdvözli, hogy Magyarországra kerül az EIT. A Fidesz meggyőződése, hogy a leendő intézet tevékenysége elősegíti a tudomány fejlődését, és hozzájárul Magyarország jó hírnevének növeléséhez, ugyanakkor - folytatta Németh Zsolt - döbbenettel értesültek arról, hogy Molnár Károly tárca nélküli miniszter Magyar Bálintot kívánja delegálni az intézet igazgatósági tanácsába.

Magyar Bálint liberális politikus korábban oktatási miniszter volt, a koalíciós kormány felbomlásáig fejlesztéspolitikai államtitkárként tevékenykedett a Miniszterelnöki Hivatalban. Meggyőződésünk, hogy egy ilyen posztra a tudományban jártas és nemzetközi hírnévnek örvendő szakembert kell kinevezni. Magyar Bálint jelölése a magyar tudományos élet súlyos megsértése - fogalmazott a fideszes politikus.

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője reagálásában az MTI-vel közölte: az ilyen típusú tiltakozás nyilván nem segíti a parlamenti együttműködést. Budai Bernadett kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta, Magyar Bálint olyan háttérrel, múlttal rendelkezik, ami alapján joggal jelölte Molnár Károly erre a posztra. Utalt arra, hogy Magyar Bálint korábban oktatási miniszter volt.

Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön a kormányszóvivői sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az intézetet 18 független jelölt és négy EU-s szervezeti képviselő fogja vezetni és a független jelöltek közé Magyarország Magyar Bálintot delegálja.

Az Európai Unió tagországainak versenyképességi ügyekben illetékes miniszterei szerdán Brüsszelben döntöttek arról, hogy Budapesten lesz a székhelye az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnek. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a bejelentés után közleményében azt írta, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet pályázatának győzelme a magyar tudomány által eddig elért eredmények elismerését és az ország jövőbeni fejlődése iránti bizalmat jelenti.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke csütörtökön az MTI-nek "jó fejleményként" értékelte, hogy Budapesten lesz az EIT székhelye. "Járt már ez nekünk" - fogalmazott a politikus, aki eddig diszkrimináltnak látta Magyarországot abból a szempontból, hogy nem sikerült idehozni egyetlen uniós intézményt sem.
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.19 0 0 55

Szerintem egy ilyen beruházás+hozzákapcsolódó PR. úgy félévnyi,kemény munkával elkövetett nemzethalálgazdaságiválságrosszabbulélünkmintnégyéve Fideszpropagandát tesz semmivé.

Mostaztán igazán kíváncsileszek a jövőhavi közv. kut.ra,me ebben a hónapban nem történt semmi,oct mégis sikerült 9%-ot buknia Wekkernek.

Ezzel asszem beiratkozhatna a gínisz-rekordba.

Előzmény: geszthi (54)
geszthi Creative Commons License 2008.06.19 0 0 54
A Hegyeshalomnál bekanyarodó Mercedesből aligha látták a jajveszékelő Orbán Viktort

Népszava Online - Reflex
2008.06.19. | 04:45:07

Még a vakbuzgó Orbán híveknek is nehéz lehet megmagyarázni, hogy a Mercedes, a világ egyik legpatinásabb luxusautó gyára miért éppen egy társadalmi, politikai és főleg gazdasági válságba süppedt országba, közelebbről Kecskemétre akar új üzemet építeni.

A multinacionális cégek általában arról híresek, hogy imádják a válságövezeteket, és valósággal irtóznak az akár lassú ütemben is, de azért megbízhatóan növekvő gazdaságoktól. Ez lehet az egyik magyarázat az orbáni logika szerint. A másik, a címben feltett kérdésre adott igenlő válasz, vagyis Stuttgartban a Mercedes főhadiszállásán mindenki megbolondult. Esetleg csak elfelejtettek a nagyobbik ellenzéki párt vezérével egyeztetni, tanácsát kikérni. Netalán Gyurcsányék, ahogyan a Financial Times szerkesztőségét, a Mercedes vezérkarát is kilóra megvették. Az orbáni gondolkodástól, vagy inkább kommunikációtól ez a változat sem idegen. Ha ő eccer aszonta, hogy itten egyre mélyülő gazdasági válság van, akkor az aki objektív cikket ír, amelyben a hibák felemlegetése mellett a valós eredmények is szerepelnek, esetleg idehozza a gyárát, akkor az vagy bolond, vagy le van fizetve.

Egy szerkesztőség, de még egy világcég vezérkara is megkergülhet, eladhatja magát, na de azért ugyanezt elmondani az Európai Unióról, amelynek parlamentjében a Fidesz képviselői is ott ülnek, hát ez még egy Orbán Viktortól is szép teljesítmény lenne. Valószínűleg nem is vállalkozik rá saját közegén, rajongó táborán kívül. Merthogy Brüsszel meg a közösség innovációs hivatalát telepíti Budapestre, az állítólagos válság fővárosába.

A haza ezer baja és a kétségtelen meglévő társadalmi, politikai feszültségek mellett - melyekért amúgy éppen a gátlástalan hazugságokkal, csúsztatásokkal, féligazságokkal is operáló Orbán és vezérkara súlyos felelősséget visel - a gazdaság bizony nincsen válságban. Bármily fájdalmas is ez az ellenzék mindenható urának.


A közvéleménykutatások azt bizonyítják, ha egy hazugságot elég sokáig és profin tálalnak az embereknek, a saját tapasztalataik ellenére is hajlandók elhinni, elfogadni. Orbán erre játszik, egyébként sikeresen. Segítségére van a kormány és a volt koalíciós pártok nagyon finoman fogalmazva sete-suta kommunikációja. Ám a Mercedest, vagy éppen az Európai Uniót egyik fél "dumája" sem érdekli igazán. Az urak Stuttgartban és Brüsszelben csak a saját szemüknek és adataiknak hisznek. Azok szerint pedig a magyar gazdaság nincs könnyű helyzetben, de stabil, válságnak nyoma sincs. A Mercedes gyár tovább erősítheti ezt a stabilitást, valóban új munkahelyeket teremthet. Az innovációs hivatal pedig serkentheti a hazai egyetemek, kis és középvállakozások fejlődését, fejlesztéseit is.

Talán ezeknek a befektetéseknek is köszönhetően, egyszer eljutunk addig, hogy honfitársaink többsége, az új többség, inkább hisz a tényeknek, mint a politikusok önérdektől vezérelt füllentéseinek.
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.18 0 0 53
Mind a 20 főét?

Tán kibirjuk. Főleg az enszet.
Előzmény: Törölt nick (52)
geszthi Creative Commons License 2008.06.18 0 0 51
Ket napon belul !

2 jelentos EU beruhazas,
1 hazug mocskolodasuk miatta pervesztes,
1 nepszerusegi csokkenes.

geszthi Creative Commons License 2008.06.18 0 0 50
Mercedes gyar Kecskemeten?!

Naaaaahhhhh, nem is igazan kell ide. Kulonben is biztos korrupcio meg keves ember.

EU R&D Kozpontja?!

Naaaaahhhhh, apro semmiseg parember csak.
quruzslo Creative Commons License 2002.11.18 0 0 49
Nem fogadtak dr Regos miatt. Ez az a nagy dicsosegetek?
Előzmény: Nargile (45)
turulkovics Creative Commons License 2002.11.18 0 0 48
két válastás Magyarországon. Dupla BUKTA
Előzmény: Nargile (47)
Nargile Creative Commons License 2002.11.12 0 0 47
Ja, a hamisitott kepekre gondolsz? Nyomos erv...
Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.12 0 0 46
"En ugy emlekszem,..."

Nos, az átmeneti, Orbánnal kapcsolatos, igaz, a ballib sajtó agymosásával szoros összefüggésben levő átmeneti memóriazavarok kiküszöbölésére nyújt segítséget egyik topictársunk , a 6.sz.poziciónál magtalálható beírása...

Nahát:)

Előzmény: Nargile (45)
Nargile Creative Commons License 2002.11.12 0 0 45
En ugy emlekszem, hogy OV egyszer nem kapott meghivast Bushtol sem Clintontol, es amikor Amerikaba utazott, az elnok nem fogadta. Persze rafogtak valami idozitesi hibara...
Előzmény: armagnac (44)
armagnac Creative Commons License 2002.11.12 0 0 44
Fogadta, kedves olvtárs. Clinton is és Bush is. Sőt, nem csak fogadták, hanem kapott néhány díjat és díszdoktori címet, továbbá mondott néhány teltházas beszédet. Csak nem savanyú a szőlő, kedves jobboldal-utáló olvtársam?
Előzmény: Nargile (24)
Bordódy Kristóf Creative Commons License 2002.11.12 0 0 43
Csak egy példa a "konszenzusosdira" (a szombati MN-ből):

Emlékezzünk csak, hogy mi is történt, amikor a Fidesz tavaly május elején nem engedte be a Magyar Hírlap tudósítóját szegedi kongresszusára? A be nem engedés oka az volt, hogy a balliberális lap egyik írásában azt állította, Orbán Viktornak és Kövér Lászlónak a likvidálása javára válna a nemzetnek.

Tiltakozott a Wisinger-féle Magyar Újságírók Országos Szövetsége. Az MSZP közleményt adott ki, amelyben az állt, hogy a Fidesz "megsértette az állampolgárok jogát a közérdekű események megismerésére, amikor kongresszusáról kitiltotta az egyik országos napilap tudósítóját."

Tiltakozott az SZDSZ-pártszolgálatos Haraszti Miklós, aki Pokorni Zoltánnak, a Fidesz akkor megválasztott elnökének azt írta, "a Magyar Hírlap ügye olyan Fideszt mutat, amelynek felfogása párturalmi és nem polgáruralmi".

Vajon miként tiltakoztak volna a pártszolgálatosok és zsurnalisztái, ha Orbán Viktor a közpénzeken nem viszi magával olyan külföldi útjaira bármelyik, még a mai napig is vezércikkeiben őt naponta támadó újságnak a tudósítóját, amelyekre a Magyar Nemzet tudósítója elkísérhette?

Hogy is van akkor ezzel a konszenzussal?

Előzmény: firstmaggio (34)
kapizsgalo Creative Commons License 2002.11.12 0 0 42
Minek ide konszenzus? Nem kell mszp es szdsz es kesz. Egy kiraly kell ide, nem konszenzus!
Előzmény: Bordódy Kristóf (41)
Bordódy Kristóf Creative Commons License 2002.11.12 0 0 41
A konszenzus kialakítása (legalább) kétoldalú dolog. Elmaradásáért nem lehet csak az egyik oldalt hibáztatni.
Előzmény: firstmaggio (34)
ef_ Creative Commons License 2002.11.12 0 0 40
Svejc is kisország, mégsem nyalt be.

Egyébként pedig az össze általad említett ország igyekszik az ámerikai fegyver lobby érdekében eljárni? Nem hiszem.

Csak ugye a hatalomra segítést ugye meg kell háláni.

Ez a bolsevik egy érdekes állatfajta.
Ha kell a CCCPnek nyal, ha kell az USAnak.
Mindegy kinek, csak hatalmon maradjon.

Nézd meg, most kik a demokrácia bajnokai : pl. a régi rendszer cenzúrája, Lendvai.

ugyanmár.

Előzmény: Nargile (39)
Nargile Creative Commons License 2002.11.12 0 0 39
Medgyessy csak azt tette, amit a jozan esz es kulpolitikai tisztanlatas megkovetel egy ilyen kis orszagtol. Majdnem az osszes orszag benyalt az USA-nak szept. 11. ota, nezd meg a romanokat es lengyeleket, akik mindig is jobban helyezkedtek a diplomaciaban, mint mi. Mert itt most vagy Amerika mellett, vagy ellene lehet politizalni, tertium non datur. Es ha jobboldali kormany lenne, az is ezt tenne. NEzd meg a nemeteket: jatszottak a kemeny fiut es betartottak Amerikanak. Most mar persze sundorognenek vissza a Feher Haz kegyeibe...
Előzmény: ef_ (38)
ef_ Creative Commons License 2002.11.12 0 0 38
Ugyétem ezért be kell nyalni?
Előzmény: Nargile (3)
firstmaggio Creative Commons License 2002.11.12 0 0 37
Olvastál néha Demokratát vagy Fórumot is???

Ezek olyan mondvacsinált, pitiáner, túllihegett témák amin jelentős politikus és annak hozzáértő környezete nem kezdi el magát turbózni. Nem sértődik meg, stb...
Emlékezz rá mit kapott Horn Gyula, akit szerethetünk vagy nem, de a német újraegyesítés és ezzel Európa mai képének kialakításában játszott szerepét -ha nem is itthon- de elismerik. Az ő környezete nem akart az ilyen dolgokból ügyet csinálni.

Orbán vezetői stílusa generálta maga köré a néha kontraszelektált ám hűséges túlbuzgókat akik később jelentős szerepet játszottak a tehetséges vezető realitásérzékének sérülésében. (szerintem)

Előzmény: livefast (35)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.12 0 0 36
Mellesleg:

Németországot nemrég látványosan megalázta a Bush kormányzat, mikor Joshka Fischer külügyminisztert nem fogadták a Fehér Házban.
Franciországot a CIA-nak a Washington Postban( ah, de ismerős) "kiszivárogtatott" jelentésében
szintén meggyalázták.

Hogy is mondjam: nincs valami feltűnöen jó viszony annak az EU-nak a két vezető államával, ahová mi éppen igyekezünk...

Mi azonban fél óra "aranyér ápolásért-nyelvvel"
nagy árat fizetünk...( lásd még HVG cikkét/Horváth Zoltán)

Nahát.

livefast Creative Commons License 2002.11.12 0 0 35
Miután az MH-ban leírták róla, hogy likvidálása a nemzetünk javára válna?
Előzmény: firstmaggio (34)
firstmaggio Creative Commons License 2002.11.12 0 0 34
Csak remélhetjük, hogy ennél jobban nem ragadtatta el magát Clinton az "orális" szobában. :-)

Remélem nem értettél félre. Nem akartam azt mondani, hogy becsüljük alá OV érdemeit, csupán azért ragadtattam magam ironikus beírásra, mert az "emelt fővel nem fogadták" kitételt oly nevetségesnek tartottam, hogy nem tudtam szó nélkül hagyni...

Ha már OV érdemeinél tartunk talán érdemes megemlíteni, hogy minden tisztelet az övé lehetne ha a tehetségét a klasszikus politizálásra, vagyis a konszenzus keresésére és megteremtésére használta volna a ciklus egészében és nem ragadja el a választási harci hév....

Előzmény: dzsászti (10)
dzsászti Creative Commons License 2002.11.12 0 0 33
Latom, teged a tenyek ismerete nem zavar a politikai tisztanlatasodban...
Előzmény: Nargile (24)
Kötél László Creative Commons License 2002.11.11 0 0 32
Jézus, a háttérben az a csinos kis fruska a mi scmidt mariskánk?

Nyitva felejtették a vitrinajtót a terror házban?

Előzmény: imrejr79 (6)
kapizsgalo Creative Commons License 2002.11.11 0 0 31
Sot! Amikor Grosz kint volt, meg a teaba is agyserkentot tettek.
Előzmény: Kötél László (28)
kapizsgalo Creative Commons License 2002.11.11 0 0 30
igen, mert nem akartak, hogy az elvtars lefagyjon!
Előzmény: Kötél László (28)
bad100 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 29
nekem csak azt áruljátok el, hogy amikor volt a zamerkai elnökválasztás, akko' ki mellett ágált a népszabó meg a magyar(?)hírlap stb maszop/szadesz lapok........
ahogy én emléxem, Bokor úr egy csökött, IQ-tól nem hemzsegő figura volt.

most meg mennek ezerrel, és büszkén hirdetik mindenhol, hogy nekik mekkorát sikerült nyalni odaát.

vajon nancy jelentette eszt is a főnöknek, hogy megérkezésekor mijjen cikkek íródtak itt meggyesipé hazájában a zusa eső emberéről? vagy eszt tapintatosan elhallgatta? hogy ezeknek az embereknek a zsurnalisztái mit műveltek itt?
vagy elmondta és akko' most lehet elképzelésünk, hogy mé 20 percig tart egy ijjen fontos találkozó, és miket gondolhatott a fotósoknak szóló mosoly mögött a nagycsákó rólunk a zországunkról.....

mikor nő már fel hosszútávú gondolkodásra kovácslászló csapata? bár neki személy szerint má' nem kéne hosszútávon....
és ha lehetne kérni ne a juhászferike legyen a felcseperített köv.generáció.

Kötél László Creative Commons License 2002.11.11 0 0 28
Amikor a grósz kinn volt, még a kandallóba is begyújtottak...
imrejr79 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 27
Te miről beszélsz, pajtás?
Előzmény: Nargile (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!