Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.11.12 0 0 16
Kedves Pista, a kérdéseidre csak azt válaszolhatom, hogy fogalmam sincs, nem vagyok katonai szakértő. Annyit tudok, hogy ha a NATO-hoz csatlakoztunk, azzal nem csak jogok, hanem kötelességek is járnak.
Én sokkal jobban szeretném, ha ez a kérdés a diplomácia szintjén megoldódna, de ehhez két fél kell gondolom, és annyi előítéletet hadd engedjek meg magamnak, hogy szaddam Husszein nem az a fajta, akiről bármiféle normális diplomáciai megoldást várhatna az ember.
Elég nehéz - amennyire látom hithű moszlimokkal vitázni.
Előzmény: GaborPista (15)
GaborPista Creative Commons License 2002.11.12 0 0 15
Kedves Alice, tegyük fel a kérdést máshogyan:

Irak szuverén állam? igen / nem

Irak mostanában megtámadott valakit? igen / nem

Vannak-e bizonyítékok arra, hogy Irak sáros bármelyik mostani disznóságban? igen / nem

Irak elég erôs-e ahhoz gazdaságilag, hogy egy háborút indítson bárki ellen is? igen / nem

Meg lehet-e elôzni egy háborút egy ellenháború kirobbantásával? igen / nem

Elfogadható-e az a szemlélet, hogy ha biztosan megölünk elôzôleg X nem amerikait, akkor ezzel lehet, hogy megmentünk Y amerikait? igen / nem

Növekszik-e Amerika népszerűsége más muzulmán országokban, ha Irakot megtámadja? igen / nem

El tudja-e kerülni Amerika ezzel a háborúval az ôt fenyegetô terrorakciókat? igen / nem

Elmehet-e Amerika a teljes muzulmán világ leigázásáig anélkül, hogy lángbaborítaná az egész világot? igen / nem

Ellengyűlölettel le lehet-e gyôzni a gyűlöletet? igen / nem

Előzmény: AliceCsodaországban (12)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.11.12 0 0 14
Hé! valami bajod van, vagy egy másik topicba akartál írni? Hol szóltam én itt Orbánról?
Kinek van itt mumpsza?
Előzmény: sesebese (13)
sesebese Creative Commons License 2002.11.12 0 0 13
Vezessük már végig a gondolatot, mondjuk ki, ne lacafacázzunk: Orbán a magyar Szaddam.
Erről nyitottad a topikot, ugye?
Előzmény: AliceCsodaországban (12)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.11.12 0 0 12
Én egyáltalán nem szeretem Bush-t, szerintem egy beszélő majomnak több esze van, de Irak miért nem engedi, hogy bemehessenek a fegyverellenőrök?
Mert Irakban is egy olyan ember van hatalmon, akinek lételeme a gyűlöletbeszéd, csak éppen a "nem igazhitüek", ezen belül főleg Amerika ellen. Aki az egész országban közbeszéddé tette a gyűlöletbeszédet.
Előzmény: GaborPista (11)
GaborPista Creative Commons License 2002.11.12 0 0 11
Akkor legelôször Bush-t kéne betiltani.
Előzmény: AliceCsodaországban (10)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.11.12 0 0 10
Métely alatt minden olyan alattomosan terjedő gondolatot, tant értek, amely, ha elterjed és tábora szélesedik, háborúhoz vezet.
A háború ugyanis csúnya dolog.
Előzmény: Fine Tune (8)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.11.12 0 0 9
Nem olcastad végig a hírt, pedig becopyztam.
Íme a gyűlöletbeszéd megfogalmazása:

"A rendelkezés kiterjed minden olyan "írott, képi vagy más megjelenítésére azoknak a gondolatoknak, melyek faj, bőrszín, származás, nemzeti és etnikai hovatartozás vagy vallási meggyőződés alapján egy személy vagy egy csoport elleni gyűlöletre, diszkriminációra vagy erőszakra bujtanak fel, azt támogatják vagy hirdetik". A szabályozás említi azokat a weblapokat is, melyek az emberiség elleni bűntetteket - különösen a II. világháború alatt történteket - tagadják vagy hamisan mutatják be. Így a holokauszttagadó vagy -relativizáló oldalak is a jogszabály hatálya alá esnek, írta a Wired."

Előzmény: Törölt nick (7)
Fine Tune Creative Commons License 2002.11.12 0 0 8
Mi az, hogy métely? Ma teljesen természetesen beszélünk olyan dolgokról, amiért tegnap még börtön, vagy jobb esetben kiközösítés járt. Ilyen alapon épp a fiatalok és liberális szemléletű emberek fizetnének rá a legjobban.

A pedofilía egyébként is rossz példa volt, hiszen a pedofilíáról beszélni szabad, az még nem fotóterjesztés, továbbá gyülületbeszédnek sem számít.

A "gyülöletbeszéd" amúgy is relatív fogalom, főleg látván azt, hogy itthon meglepően egyszerűen megvádolnak ezzel szabaddemokrata és MSZP-s politikusok más politikusokat. (Tegnap a Club rádióban pld. a Bolgárt helyettesítő faszi Orbánt "élettér" szava miatt sorolta nemes egyszerűséggel az antiszemita kategóriába. Szóval egy ilyen "törvényhez" is fell kell nőni, amíg pld. az SZDSZ-nek, MSZP-nek hatszor fontosabb ellenfelei olcsó eszközökkel történő lejáratása, mint a ténylegesen rászoruló népcsoportok védelme, addig nem nem jelenthetjük ki, hogy ez a törvény ott jó kezekben lenne. Szóval konkrétabban, én attól tartok, hogy a ballib pártok épp ennek a törvénynek a segítségével iktatnák ki, riasztanák vissza kisebb-nagyobb rendű kritikusaikat, kényszerítenék a liberálisabban gondolkodókat csendre. És épp e törvény, no meg a médiájuk segítségével ezt simán meg is tehetnék.

Előzmény: AliceCsodaországban (6)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.12 0 0 7
Kedves Alice!

Definiálnád a "métely" fogalmát internetes összefüggésben? A métely ugyanaz, mint a gyűlöletbeszéd? Mondjuk az előző egy szép régi magyar szó, az utóbbi ezzel szemben egy teljesen magyartalan szóösszetétel, egy primitív tükörfordítás s így értelmetlen is...

Ki mondja meg nekem, mi a métely? Pedofilia, homokosság, háborús uszítás, heteroszexuális házasság propagálása [:)]?

Teljesen el vagyok bizonytalanodva! :) Van valami szép vaskos Index, mint a régi szép középkori katolicizmusban, mikor pontosan lehetett tudni, miről mit lehet gondolni, beszélni, írni?

Előzmény: AliceCsodaországban (6)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.11.12 0 0 6
Nem én nyitottam a másik topicot, hanem narancsbukta, és már írtam a moderátoroknak még tegnap, hogy vonják össze őket, mert a másikhoz már sokkal többen hozzászóltak.

Egyébként nem tudom mennyiben szabadság az, hogy a mételyt szabadon lehet terjeszteni. Ezzel az erővel a pedofilok is nyíltan alapíthatnának klubokat és tarthatnának filmvetítéseket a videóval felvett élményeikről.

Előzmény: Fine Tune (3)
strongdong Creative Commons License 2002.11.12 0 0 5
:-))))
Előzmény: armagnac (4)
armagnac Creative Commons License 2002.11.12 0 0 4
Jó lenne, ha záros határidőn belül eldöntenétek, hogy az Európa Tanácsról vagy az EU-ról van szó. Persze mi úgy vagyunk ET tagok és úgy megyünk az EU-ba, hogy européer újságíróinknak lövésük sincs az ET-ről és az EU-ról, mégeurópéerebb híveiknek meg nem tűnik fel:)
Előzmény: AliceCsodaországban (-)
Fine Tune Creative Commons License 2002.11.12 0 0 3
Fontos lehet ez neked, ha már a második topicot nyitod róla.

Amúgy ez kb akkora marhaság, mint újabban a képernyő alján a megjelenő korhatár, ami szvsz túllihegés eredménye (miért kell állandóan kint lennie) és itthon ezt is túl fogják lihegni, mondjuk pld. csak miután megadtad neved, lakcímed léphetsz be ide a vitafórumba.

Na mindegy, az Interneten ezt úgyis ki lehet kerülni, így kinyalhatják:)

GaborPista Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2
A következô lépés pedig a postai levelek általános felbontása. Merthát, ugye, veszélyes lehet, ha két államellenes összeesküvô éppen a kommunikáció ezen formáját választaná ahhoz, hogy a fennálló társadalmak legjobbika ellen intézzen támadást rebellis gondolatainak megosztásával.
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.11 0 0 1
Bocs, a 0 lemaradt! :)
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.11 0 0 0
Éljen a Gondolatrendőrség!

Éppen ideje volt, valóban, csak gondolunk és beszélünk itten összevissza mindenfélét!

Rendet kell már csinálni!

AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.11.11 0 0 topiknyitó
"Európa az internetes gyűlöletbeszéd ellen
Az EU nem követi az amerikai példát
navarro
2002. november 11., hétfő 14:05

Az Európa Tanács által hozott új jogszabály bünteti az interneten megjelenő rasszizmust és diszkriminációt, ideértve más, ilyen jellegű oldalakra mutató linkek szerepeltetését is. Az európai internetes bűnözés elleni megállapodást kiegészítő rendelkezés már túljutott a Miniszteri Bizottságon, az Európa Tanács döntéshozó szervén.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat a támogatásával

h i r d e t é s

A rendelkezés kiterjed minden olyan "írott, képi vagy más megjelenítésére azoknak a gondolatoknak, melyek faj, bőrszín, származás, nemzeti és etnikai hovatartozás vagy vallási meggyőződés alapján egy személy vagy egy csoport elleni gyűlöletre, diszkriminációra vagy erőszakra bujtanak fel, azt támogatják vagy hirdetik". A szabályozás említi azokat a weblapokat is, melyek az emberiség elleni bűntetteket - különösen a II. világháború alatt történteket - tagadják vagy hamisan mutatják be. Így a holokauszttagadó vagy -relativizáló oldalak is a jogszabály hatálya alá esnek, írta a Wired.

Amerikában szabad

"A nemzetközi kommunikációs hálózatok, például az internet lehetőséget ad rá, hogy egyesek hatékony, modern eszközökkel hirdessék a rasszizmust és az idegengyűlöletet, és lehetővé teszi, hogy könnyen és széles körben terjesszék ezeket az elképzeléseket", áll a tanács kapcsolódó jelentésében. "Ezen személyek felkutatásához és törvény elé állításához a nemzetközi összefogás létfontosságú."

Számos európai országban vannak már törvények az internetes rasszizmus ellen. Az ilyen típusú megnyilatkozások azonban az USA-ban többnyire az alkotmány első kiegészítésének, azaz a szabad véleménynyilvánítás jogának védelme alá esnek. A jelentés szerint a vizsgált négyezer rasszista oldalból 2500 az Egyesült Államokban készült.

Kivándorlás

A jogszabály kritikusai szerint annak csak annyi eredménye lesz, hogy a rasszista csoportok egyszerűen virtuálisan áttelepülnek az USA-ba. Egy tavalyi bírói döntés alapján joggal vélhető úgy, hogy így megmenekülhetnek az igazságszolgáltatás elől: éppen egy éve döntött ugyanis úgy az amerikai Jeremy Fogel bíró, hogy francia állampolgárok is elérhetik a Yahoo oldalain a náci relikviák árveréseit. A francia törvények tiltják a náci emléktárgyak hirdetését és árusítását, de Fogel bíró szerint az amerikai oldalak kizárólag az amerikai törvények fennhatósága alá tartoznak.

Szűrés csak házilag

Szakértők szerint a jogszabály számos, a fentihez hasonló problémához vezethet. Az európai országoknak valószínűleg maguknak kell majd megszűrni az amerikai tartalmakat, ahogy azt jelenleg Spanyolország is teszi. Egy nemrégiben hozott spanyol törvény szerint bírói végzéssel becsukathatók a hazai veboldalak, és blokkolhatók a külföldi, de az ország törvényeit sértő oldalak. A 44 tagországnak a következő parlamenti ciklusban, januárban kell döntenie, elfogadják-e a szabályozást."

(Éppen ideje.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!