Persze csak ha meg van a doboza a termékkóddal, licenszszerződés és a nevedre kiállított ÁFÁ-s számla. Akkor vígan falatozhatsz akár habburgert is egy pasziánsz közben :)
Ne keverd a rendőrséget a BSA-val! a BSA-nak nincs joga feltörni a géped titkosítását, a rendőrségnek meg igen. viszont a rendőrség tényleg hatóság : )
az artisjus egyik prominense oda nyilatkozott hónapokkal ezelőtt, hogy mp3 file-ok letöltése is legális a privét szvérában (ellenben letölthetővé tétele már illegális).
tehát, ha van a gépeden mp3 állomány, de az más számára nem elérhető, akkor nekik coki.
persze, megintcsak arról van szó, hogy ne keverjük a cégeket! a BSA-t a szoftverek érdeklik (szűkebben azon cégek szoftverei, akik támogatják), az mp3-ra az artisjus ugrik. persze, ez a te szempontodból azért mindegy, mert ha nincs velük rendőr, akkor mindegy, hogy melyik jön, nem ereszted be, ha meg van velük, az néz mindent ... de még akkor sem kell 2ségbe esni, mert mint mondtad a szoftvereid tiszták és mint mondtam, az mp3 miatt nem kell félni ; )
itt már volt elég sok szó a témáról. szoftvereid egyébként hiába jogtiszták, ők ezt a helyszínen nem tudják eldönteni. géped (adattárolód) elviszik, majd a szakértő véleményt mond.
Szoftvereim legálisak beleértve az AutoCAD-et is.
Mp3 és multimédiás cuccok érdekelnek elsősorba.
Én úgy todom hogy lehet másolatokat tartani csak terjeszteni nem. Vagy akkor a audio és video kazátták miatt miért nem hörögnek?
tavaly hallottam 1 eloadast egy ugyesz urgetol. Ok is alapbol utaljak a BSAt (lehet, hogy naluk is jart? :) ) mert hatosagnak tuntetik fel magukat egyesulet letukre.
Amikre nagyjabol emlekszem: titkosithatod ugyan a winyodat ha akarod, de nekik jogugban all feltorni kodot, megnezni a titkositott dolgokat is. (mas kerdes, hogy kepesek-e ra)
A lakasodba be csak hazkutatasi engedellyel mehetnek be, amit nem konnyu megszerezni. Alapos gyanu szuksegeltetik.
Mp3 fajlok legalisak, ha lehetoseged volt sajat magadnak eloallitani oket a sajat tulajdonodban levo eredeti hanghordozokrol. DVD rippek eseten asszem uez a helyzet, de ebben nem vagyok biztos. Ja, hogy mar nincs meg az eredeti CD? Az kar. Bar, ha erosen koncentralsz, talan vissza tudsz ra emlekezni, mikor mult het vegen eladtad az osszeset a sarkon 1000 Ftert 1 idegennek. A szoftverekkel nincs mit kezdeni, tessek linuxot hasznalni :) Ujabban mar olyan magasan kepzettek a BSA+police kozos szakemberei, hogy nem az egesz PCt viszik el, hanem csak az adattarolokat.