Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.12 0 0 103
"Új Péter ezentúl nem kemény cikket írt, hanem hülye cikket.

Mellesleg: nem elöször, jó cikket...

"Egyébként jó lenne észrevenni, hogy nem Juhászt, hanem a Foreign Affairs cikkének íróját köztörvényes hülyézi, amihez nem kell éppen halált megvető bátorság. "

Nonono...
Ha már a részletekbe menően nézzük:
az aki "antiszemitázta" az Orbán kormányt, az nem a Foreign Affair cikkének írója, hanem egy meg nem nevezett "szakértő"...( ez a "módszert" használta egyébként Jackson Diehl is...)
Mert ugye, a nyilatkozó , egy "magasrangú"stb., annyira szemérmes volt ( na jó, annyira fél Orbánéktól:)), hogy mondani ugyan mond, de a nevét, ugye...

Nahát:)

Előzmény: gedeon_2001 (14)
Póli Creative Commons License 2002.11.12 0 0 102
"ugy gondolom, hogy csendes maganyaban az esemenyek kisse tavolabbrol szemlelesevel az emberek 99%-a alapvetoen erzi, hogy hol a gond; na ez tenyleg eleg teologikusan hangzik:)))"

Nem. Ez is idealisztikusan. :)
Az emberek "jóról" és "rosszról" vallott felfogásukban még a tízparancsolat szintjén sincsenek egymással pariban. Hát még olyan bonyolult és a sokszínűséget megengedő ügyekben, minthogy gazdaság, maradiság, innováció, szuverinitás korlátozása, államhatalom kiterjedtsége, tömegkultúra-elitkultúra, amóció és ráció viszonya a politikában stb.stb.

Na leállok, mielőtt "szétoffolódunk"... :)

Előzmény: tanu X (97)
Endi1980 Creative Commons License 2002.11.12 0 0 101
ez persze a jobbosoknak szólt :)
Endi1980 Creative Commons License 2002.11.12 0 0 100
kicsit átnézhetnétek az rtl politika fórumára is mert néha nem bírok az mszp-s balosokkal :))
tanu X Creative Commons License 2002.11.12 0 0 99
na ugy nez ki megint tavozom a cyber terbol; a kerdesedre a valaszomat igyekszem idealizmustol mentesen megfogalmazni. Az a baj, hogy JF hulye a szo koznapi profan ertelmeben, amivel artott nekunk ("orszagnepe") is. Hogy ezt hogyan kellene szankcionalnunk? Jo kerdes, de szo nelkul nem mehetunk mellete el, legalabb mutassunk fel neki egy kepzeletbeli tablat,"Mit csinalsz? Hulye vagy?" ez meg akar "PC" :) is lehet, de nehogy azt higgye, hogy jol csinalta amit tett es csak az amugy is nepes ellenfeleinek nem tetszik mert "igazat szolt".
Előzmény: Póli (96)
alphanumericus Creative Commons License 2002.11.12 0 0 98
Nem is tudtam, hogy a fia fideszes volt. Vele gyakran találkozom - közös munka révén...
Előzmény: himfy (95)
tanu X Creative Commons License 2002.11.12 0 0 97
Idealista vagyok? Ezt meg nem modtak, de teny, hogy ezen elgondolkodva azt kell modjam, hogy lehet, ha ez azt jelenti, hogy az emberek, tarsadalom eletet valamilyen idea, vagy moral (lehet ez keresztyeni, buddhista,stb.)kell hogy iranyitsa, ez termeszetesen nem egy elrugaszkodott idealizmust jelent, inkabb egy zsinormerteket amihez egeszseges esetben igazodunk. Egyebkent pl. Konrad Lorenz tobb helyen is leirta, hogy van egy veleszuletett moralis merteke az embereknek, amelyen azonban a szocializacio soran sok minden valtozhat. Azonban ugy gondolom, hogy csendes maganyaban az esemenyek kisse tavolabbrol szemlelesevel az emberek 99%-a alapvetoen erzi, hogy hol a gond; na ez tenyleg eleg teologikusan hangzik:)))
Előzmény: Póli (96)
Póli Creative Commons License 2002.11.12 0 0 96
Nagyjából egyetértek.
Bár kissé idealista vagy.

(Ami a konkrét ügyet illeti, végülis a miniszter csak idézett, nem ? Ezért kéne fejét venni ?!)

Előzmény: tanu X (94)
himfy Creative Commons License 2002.11.12 0 0 95
Bojtár Endre irodalomtörténész, egyebek mellett a kelet-európai avantgárd irodalommal foglalkozik.

Az ő fia Bojtár B. Endre, egykori Fidesz-körüli külpolitikai szakértő, ma pedig a Magyar Narancs főszerkesztője.

Előzmény: alphanumericus (87)
tanu X Creative Commons License 2002.11.12 0 0 94
Na bocs csak most leptem ujra fel. Szoval azt szeretnem erre mondani, hogy persze igazad van; csak arra szerettem volna ramutatni, hogy a jelenleg kormanyon levo politikusok kordaban tartasa es igy a moralis szanalas nem mozdul elore ha az o hibaikra korabbi kormanytagok hasonlo hibainak idezgetesevel keresunk mentseget. Mert ugye egyresz a penztartol valo tavozas utan...:), masreszt ok mar megkaptak a summazatat a tetteiknek nevezetesen, hogy nem lettek ujra valasztva. Viszont azt a foleg politikusi korokbol hangsulyozott nezetet, hogy majd 4 evente jon a kritika el kellen felejteni; igen 4 evente jon az egesz brigad summazott ertekelese, de az egyes balfekek bakijait menet kozben kellene szankcionalni, es ez mindegyik oldal valasztoinak erdeke lehet, a kormany oldaliak a rohadt alma kidobasaval elkerulhetik az egesz kosar megrohadasat mire lefut a 4 ev az ellenzekieknek pedig amugy is ez a dolguk.
Előzmény: Póli (91)
Póli Creative Commons License 2002.11.11 0 0 93
Hát igen. Ez az "erőt kell mutatnunk" szemlélet meg a "hűbéresi szemlélet" amolyan tyúk-tojás viszonylatban van egymással...
Egyébként értelek, sőt egyetértek. :)
Előzmény: alphanumericus (92)
alphanumericus Creative Commons License 2002.11.11 0 0 92
Erről írtam én is alább. Mindezt annak kapcsán, hogy nem szégyen, ha valaki feláll és azt mondja: bocs, tévedtem. De a hűbéresi szemlélet sokban hozzájárul az "erőt kell mutatnunk" szemlélet túléléséhez - legalábbis szerintem. Hűbéresi szemlélet nélkül nincs olyan aki az erőt kérné számon ilyen összefüggésben egy önkritikát vagy mérsékletet gyakorló kormányzati tényezőn...
Előzmény: Póli (90)
Póli Creative Commons License 2002.11.11 0 0 91
"Velemnyem, hogy nem erdemes visszafele mutogatni, mert egyresz ez nem oldja meg a jelen kerdeseit"

Igen nehezen megoldható, hogy ha egy "mezei politikus" (aki természetesen egyáltalán nem mezei politikus, hanem nemrég még a legfontosabb alakítója volt a magyar közéletnek) korábbi tevékenységét valahol valaki nagy port felkavaróan minősíti,
hogy akkor elegánsan "átugorjunk" ennak a politikusnak a korábbi tevékenységén...

Előzmény: tanu X (88)
Póli Creative Commons License 2002.11.11 0 0 90
Én nem a "hűbéresi szemléletről" beszéltem, hanem a tévedésüket belátó-korrigáló szoci politikusokkal kapcsolatban feltámadt "erő-gyengeség" ellentétpárt szerettem volna megközelíteni. Az "erőt kell mutatnunk" szlogenje sose volt számomra szimpatikus, mindig a demokrácia valamilyen fokú hiányát jelezte a XX. század magyar történelmében a parasztpofozó kakastollas csendőrtől, egészen az 1988-ban (pont OV-t !) gumibotozó rendőrökig...
Előzmény: alphanumericus (86)
Póli Creative Commons License 2002.11.11 0 0 89
Nem.
Előzmény: mehari (85)
tanu X Creative Commons License 2002.11.11 0 0 88
Igaz nem vagyok egy lelkes szoci rajongo igy eleg felemas lehet az igenyem, de jo lenne egyszer latni egy ilyen forumot, ahol nem mindig a masikra mutogatas kerulne elobb utobb napirendre, hanem maradnank a temanal, jelen esetben egy moralisnal, miszerint mit nyilatkozott egy szerencsetlen, aki most epp' politikus. Velemnyem, hogy nem erdemes visszafele mutogatni, mert egyresz ez nem oldja meg a jelen kerdeseit, masreszt csak annyi tortenhet, hogy nem tortenik semmi, es kormanytol fuggetlenul mindig gatlastalan politikusaink lesznek akik a moralt es a politikai valamint gazdasagi erdekei(n)ket probaljak szetvalasztani. Ez mar csak azert is veszedelmes, mert a kisemberek mint en/Te/ok elobb utobb ugyanigy allnak hozza mindenhez, ha mar ez eddig nem alakult volna ki:( Lehet, hogy tegnap megalaztalak, de most adakoztam a szegnyeknek egy kicsit, tehat minden rendben, ezutobbiert vallalom a felelosseget az elobbiert csak akkor ha ram kenyszerititek.
Előzmény: Póli (83)
alphanumericus Creative Commons License 2002.11.11 0 0 87
Meglepne. Irodalomtörténész az ELTÉ-n.
Előzmény: mehari (85)
alphanumericus Creative Commons License 2002.11.11 0 0 86
Én is olvastam az interjút... de hogy ki kezdte? Hogy mikor kezdték belénknevelni a "ne kérdezz - ha kérdezel hülye vagy/seggbe rúgunk - kormányzati önkritika nincs - a Főnök tévedhetetlen, stb" rendszert? Orbánék alatt? Kádár alatt? Horthy alatt? A boldog békeidők alatt? Mintha mindig is itt ólálkodott volna ez a hűbéresi szemlélet, ez a jólnevelt plebejus meghunyászkodás...
Előzmény: Póli (83)
mehari Creative Commons License 2002.11.11 0 0 85
Ez a Bojtár Endre véletlenül nem azonos a Fidesz egykori Orbán-ellenzékéhez tartozó Bojtár B. Endrével, aki Hegedűsékkel együtt megbukott?
Előzmény: Póli (81)
Chimay Creative Commons License 2002.11.11 0 0 84
"Wallander nem ujsagiro, hanem egy kutatointezet tudomanyos munkatarsa, es ebben az intezetben fog Medgyessy is tartani egy eloadast amerikai utja alkalmabol."

No, azér' akkora vész nincsen.
Medgyessy tartott előadást üzletembereknek is, de akkora érdeklődés volt, hogy a maradék szenyát hazahozták, és még három kormányülésen lesz belőle ingyenzaba.
Majd legfennebb Wallander kisasszonynak négyszemközt meggyónja a gonoszorbán bűneit.

Előzmény: Derek (34)
Póli Creative Commons License 2002.11.11 0 0 83
Én csak Alphanumericus meglátásra reagáltam, az emberi gondolat meg hát ugye jön megy...
:)
Előzmény: tanu X (82)
tanu X Creative Commons License 2002.11.11 0 0 82
Jol elkanyarodtok a tematol, remelem veletlen:)))
Előzmény: Póli (81)
Póli Creative Commons License 2002.11.11 0 0 81
"Manapság már odáig jutottunk, ha egy kormánytényező (...) a közvélemény "erkölcsi/morális jellegű" nyomására megváltoztatja véleményét, az kérem, a gyengeség jele..."

Így van, és kinek köszönhetjük ezt ?

"1998 nyarán Orbán Viktor adott egy nagy interjút – ez volt alighanem az egyetlen alkalom, amikor őszinte volt, nyilván még a győzelem eufóriájában. (...) Ebben az interjúban tehát őszintén kimondta, hogy az ő vezérlő elve az erő. Még azt is hozzátette – emlékszem rá, mert megdöbbentett –, hogy magát a fizikai erőt is mennyire tiszteli, amelynek az ő családjában kultusza volt. Az erő szabadságát akarta megvalósítani, szemben a liberális felfogású emberek programjával, amely a szabadság erején alapul. Az erő kultusza a diktátor jellemvonása."
(Bojtár Endre irodalomtörténész - NSZ nov.9.)

Szerintem OV kedvenc filmjelenete a Halál ötven órájában lehetett, amikor a csatába induló suhanc harckocsiparancsnokok el kezdenek énekelni egy német katonaindulót, egyre hangosabban, és bőrcsizmás lábukkal egyre jobban dübörögve verik hozzá a ritmust...

Előzmény: alphanumericus (65)
Szopránszabó Creative Commons License 2002.11.11 0 0 80
Asziszem, Wallanderen keresztül üzentek Petyának: "Kushadj, vagy rátok eresztem a sajtót...". Petya meg kushad, és jó olcsón ad el majd bennünket. Elvégre kell a fenének egy olyan hír, hogy nyilas minisztériumban dolgozott a kedve papa...
Előzmény: Chimay (78)
Chimay Creative Commons License 2002.11.11 0 0 79
"minden rendes kormányban a kormányfő lábán lenne a helye, de szerintem itt inkább a nagyobbik párt elnökének lábán leledzett."

Az jó. Merthogy Ferkó, a balfék pont a Lacibá táskahordozója. A Nagy Reménység. Meglássuk, megbillenti-e a tomporánál. Bár azon sem csodálkozhatunk, ha a buta fejével összekeverik a fenekét...

Előzmény: feneszelid (72)
Chimay Creative Commons License 2002.11.11 0 0 78
"Wallander nem ujsagiro, hanem egy kutatointezet tudomanyos munkatarsa, es ebben az intezetben fog Medgyessy is tartani egy eloadast amerikai utja alkalmabol."

Az csudijó. Akkor megvan a következő heti Wallander-cikk témája is. Lesz neked nemulass, Orbán ! :(

Előzmény: Derek (34)
feneszelid Creative Commons License 2002.11.11 0 0 77
Drága páciensem, ha a tükör által mutatott képtől frászt kap, az csak ritkán a tükör hibája. Próbáljon meg normálisan kinézni, hátha a tükörkép is megváltozik. Addig is az ajánlótt gyógymód: hidegzuhany, elektrosokk, mandragóragyökér.

feneszelid idegelme- és távgyógyász s.k.

Előzmény: Uránusz (76)
Uránusz Creative Commons License 2002.11.11 0 0 76
TÁVDIAGNOSZTÁLÓ KÉPESSÉGŰ KIVÁLÓ ELMESZAKÉRTŐ-i díjra pályázó topictársunkat olvashattuk!
Előzmény: feneszelid (74)
Uránusz Creative Commons License 2002.11.11 0 0 75
Sajnálatraméltó képet festegetsz itt!
(....magadról....)
Előzmény: feneszelid (74)
feneszelid Creative Commons License 2002.11.11 0 0 74
Az nem baj. Az a fő, hogy abban konszenzus van, Juhász ha nem is köztörvényes, ám mindenesetre közveszélyes hülye.
Előzmény: alphanumericus (73)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!