"Ugyanis, húsevők, csak ez a két lehetőség van. Vagy zokszó nélkül elfogadjátok, hogy leölik az állatokat, és jóízűen megeszitek az ebédet, vagy legyetek vegetáriánusok."
Engem ez már nem izgat, mivel nem eszem húst...sosem szerettem az ízét.
Itt végre látszik az alapvető ellentét a húsevők és a vegetariánusok között. Én is kicsit sajnálnám a csirkét, mielőtt elvágom a nyakát, de megtenném, ha kéne. Falun gyakran ölnek le állatot, nekik ez nem jelent ekkora problémát.
Én mondjuk úgy vagyok vele, hogy vadon élő állatot már nem ölnék, tenyésztettet viszont simán. Bár ha rá lennék kényszerítve mondjuk egy lakatlan szigeten, akkor (ha tudnám), valószínűleg levadásznám a vadat is.
Szerintem ugyanis az ember alapvetően mindenevő, amibe a hús is beletartozik. De elfogadom, hogy másnak nem ez a nézete. Ő nem fog engem meggyőzni, mint ahogy én sem őt.
Óvakodnék viszont attól mindkét fél helyében, hogy bárkit erkölcsileg/intellektuálisan az alapján itéljenek meg, hogy képes-e mondjuk elvágni egy csirke nyakát, vagy agyoncsapni egy fickándozó pontyot. Ha direkt szenvedést okoz, az egy másik kérdés, az már megvetendő.
A TV2-n mutatott képeket mindez nem menti, ott szerintem a böllér hibájából tényleg sokat szenvedett szegény állat.
Viszont szerintem a TV2 ezt az egészet csak egyriportos szenzációhajhászásra használta a "mutassunk brutalitást, meg vért, mert arra harapnak a népek" jelige jegyében. Mert ha nem ez lenne a helyzet, akkor simán bekamerázhatnák az összes vágóhidat, lenne jó kis sokk minden estére, bemutathatnának néhány paraszt hentest, meg elkezdhetnének keményen lobbizni az állatvédelmi törvény módisítása érdekében. Mert szükség lenne rá. Mint ahogy az "erőszak a családban" témára tényleg korrektül és keményen rámozdultak nem is olyan rég. (remélem lesz is eredménye)
Bár én szombathelyi vagyok, de sajna lemaradtam a dologról. Csak hogy tudjuk, miről is beszélünk: nincs meg valakinek a témaadó képanyag bedigizve, interneten elérhetővé téve? Szívesen megnézném, hogy én is véleményt mondhassak róla. Ha tudtok linket, írjátok meg.
Köszi.
Joker Karakter
Miért gondoljátok, hogy helytelen bemutatni a tévében azt, ami Szombathelyen történt? Ha nem látjuk, akkor rendben, de megmutatni, az már fúj! Humánus ember ilyet nem néz! Azt hiszitek, nem történik meg ez naponta több ezer állattal? Ja, hogy nem látjátok, és nem is akarjátok...
Igenis, jó dolog, ha a tévében mindent bemutatnak! Az igazság legyen mindig nyilvános, főleg akkor, ha kegyetlen.
Bizony, állatok millióit ölik meg, trancsírozzák szét a mi kedvünkért a legbrutálisabb módokon, hogy mi nap mint nap jóllakhassunk.
Ha látnánk, hogy pontosan mi történik egy vágóhídon, bizonyára rosszul lennénk.
Azért esszük meg jóízűen a húst, mert a boltban szépen be van csomagolva, és nem is akarunk arra gondolni, hogyan készült.
Jártatok egyáltalán már disznóölésen? Az sem tűnik számomra humánusnak. Sokszor hosszú percekig tart, amíg sikerül leölni a disznó, és vinnyogva megdöglik.
És mi lenne akkor, ha nekünk kellene megszereznünk a húst? Ha a társadalom által kialakított vágóhíd gépezete nem szállítaná boltjainkba a gusztusosan csomagolt húsokat, hogy megehessük hasábkrumpli mellé vasárnapi ebédre?
Akkor mit tennétek? Képesek lennétek leölni az állatot vagy rászoknátok a vegetáriánus életmódra?
Ugyanis, húsevők, csak ez a két lehetőség van. Vagy zokszó nélkül elfogadjátok, hogy leölik az állatokat, és jóízűen megeszitek az ebédet, vagy legyetek vegetáriánusok.
Ugyanis humánus ölésről én még nem hallotam, ugyanis ilyen nem létezik.
Nézzetek egy állat szemébe, és utána döntsétek el, meg tudnátok-e ölni, bármilyen általatok humánusnak nevezett módón.
Igen?
Elektromos bottal???
Egy bazi nagy fejszével kalapálta a szerencsétlen állat fejét az a barom, amíg az össze nem rogyott!
Szóval ez lenne a humánus legyilkolás, hogy addig ütöm a fejét, míg mozog?
Én csak azt fűzném hozzá, hogy láttam a felvételt még aznap a híradóban és valószínü, hogy most elszomorítalak benneteket, de semmi brutális nem volt benne... Abba ne menjünk bele, hogy az brutális, hogy levágják, mi pedig megesszük, mert ezt szerintem nem tartjátok brutálisnak...
Egy teherkocsival és egy traktorral sarokba szorították, ahol nem tudott kitörni. Megkötötték és a teherkocsihoz kötve visszavezették a vágóhídra. Nem húzta a teherkocsi, hanem vezette az úton. A bika annyira kimerűlt, hogy rogyott össze. Az lett volna a brutális és állatkínzás, hogyha tovább húzzák. Ezért ölték le elektromos bottal, majd egy tolólapos markoló vitte be a telephelyre... Na ez volt a brutalitás szerintetek. Ha körülnéznétek egy vágóhídon belül, ott azt is látnátok, hogy nem ennyire humánusan bánnak az állatokkal... Vagy miért lövik le szerintetek azt a lovat, amelyik nem tud lábraállni valami miatt? Állatkínzásból?...
Nincs kedvem már a híradót se nézni :-(
Újságot venni is gáz. Ma megyek az újságoshoz és a címlapon 3 gyerek mosolyog.
Elolvasom a főcímet, anyuk lelőtte őket.
Nem vettem meg, vettem egy vicclapot.
Ennel undoritobb dolgot meg nem lattam. (Biztos tul fiatal vagyok). Es gondolom ez evtizedek (szazadok) ota igy megy nap mint nap a vagohidakon. (es az allatkiserletek?)
Nem vagyok egy nagy biologus, de szerintem ez meg inkabb borju volt...
Oke, hogy le kell valahogy vagni az allatokat, de ez azert nagyon durva... En is azt hallottam hogy ilyen helyeken total szadista barmok dolgoznak es elkepeszto dolgokat muvelnek a szerencsetlen allatokkal. Kivancsi lennek az illetekesek hozzaszolasaira.
Valahol azt olvastam hogy egy kozosseg intelligenciaja azon merheto le ahogy a neki kiszogaltatottakkal banik. Ez talan igaz az egyenre is.
"Joestet emberek, ez itt mar Europa?" Asszem Hobo...
Elszabadult egy vágásra szánt bika Szombathelyen kedden délután a Vasi Hús Kft telephelyéről; a nekivadult állat riadalmat okozott a járókelők és autósok között - közölte az MTI-vel a cég értékesítési vezetője.
Elmondta. a többmázsás állatot egy kamionról terelték le, amikor az kibújt a teherautó platója és a nyitott kapu közötti résen. A bika elindult a forgalmas Vépi úton, majd nyomában üldözőivel több mellékutcán is végighaladva egy asztalos műhely udvarán állt meg.
Közlése szerint ott sikerült az állatra köteleket dobni, majd egy kocsi után kötve visszavezetni a vágóhídra. A látványosságnak sem utolsó bikakalandban szerencsére senki nem sérült meg.
Vas Népe:
Elszabadult a megvadult bika
Elszabadult egy bika a Vasi Hús Kft. területéről tegnap a kora délutáni órákban. Éppen a
kamionról akarták az állattelepre vezetni, amikor a karám kapuja és a jármű közötti résen
meglépett a megvadult bika, majd a Vépi úton és annak környékén kezdett veszélyes ámokfutásba.
Végül csapdába került, és elfogták. Az állat támadott, ezért a helyszínen levágták. A különös
menekülésből anyagi kár nem keletkezett.
"talán beteg volt, vagy mi, na de leadni egy hírmüsorba"
Erről van szó, az információhiányról.
A bika nem volt beteg, ereje teljében volt, csak éppen husinak szánták vasárnapi asztalra.
Nyomorult állatot teherautó mellé kötötték és a nyakánál fogva huzatták. Amikor a sebességtől elesett akkor egyszerűbb volt a helyszínen agyonverni, de előtte még a gerincét "megcsiklandozták" egy targoncával, hogy felálljon. A beszámolók szerint a hentesek nagyon élvezték a dolgot, a járókelők már kevésbé.
Bocs, de miért lenne ingyenreklám és stresszkeltés az, hogy olyasmit mutatnak be, amit a nyílt utcán BÁRKI láthatott?
Én inkább az MTI közleményét ajánlanám a figyelmedbe, amit a húsipartól szerzett infó alapján adtak ki. Nem tudom szó szerint idézni, de kb. az a lényege, hogy a kiszökött bikát kötélen visszavezették a telephelyre.
A felvételeken mintha más látszott volna, nem? Vagy az is csak a TV2 manipulációja?
pontosan. ingyenreklam.
botrany, stresszgyartas, hangulatkeltes - errol szol ma a televiziozas. en tv2/rtlklub tipusu szemeteket akkor se neznek, ha fizetnenek erte. maradok inkabb a dvdknel + spektrum.
Itt nem csak azzal van a probléma, hogy leadták, hanem azzal is, hogy megcsinálták. Ebből a szempontból nagyon messze vagyunk még Európától. Voltam nemrégiben egy vágóhídon, hát ne tudjátok meg, mi volt ott. Amilyen kegyetlenségeket el tudtok képzelni, az minden előfordult ott. Én már dühömben ott tartottam, hogy beb@szok egyet a henteseknek, mert az már perverzió volt, amit csináltak.
Bocsi, kékharisnya, igazad van, elsőre altassák el, aztán tagló, bár őszintén szólva nem értem az egészet, hisz - mint már irtam - semmit nem hallottam, csak láttam...
Jó, persze naiv vagyok - mondjuk -, talán beteg volt, vagy mi, na de leadni egy hírmüsorba... Miért nem a Spektrum-szerü adásba, vagy tudomisén...
Leadni volt durva? És csinálni, az helyes volt?Miért nem lehet a szerencsétlen állatokat valamennyire bódítani a levágás előtt? Akkor nem is lett volna ez a kalamajka.
Én nem láttam, csak fél füllel hallottam, mikor a műsorvezető emberke mondta, hogy ez jön a reklám után, de azt gondoltam (én kis naiv:), hogy csak félrehallottam a dolgot....
Köcsögök!...de tényleg, mi volt ennek a értelme, mire föl mutatták ezt?