Keresés

Részletes keresés

ukumuku Creative Commons License 2013.03.03 0 0 12

Hello sikerült az öszekötetés már majdnem fölatam és meg forditotam a midi kimeneteket és a szinti megszolalt ugyhogy mükszik .

MidiTom Creative Commons License 2013.03.01 0 0 11

A VanBasco playeren be van állítva kimeneti MIDI portként ez az USB ?

Előzmény: ukumuku (10)
ukumuku Creative Commons License 2013.02.28 0 0 10

Hello MidiTomi meglet a kábel egyik fele usb másik midi összegyukom a pc vel a szintit psr 2000 átálitom hátul tohostot midre elinditom a van basko playeren egy midit és nemszol a szintiből semi van valami ötleted  mi lehet a gond vagy még kell valami program hozzá ?

Előzmény: MidiTom (8)
ukumuku Creative Commons License 2013.02.17 0 0 9

Köszi a válaszod a pc öszekötésre intézek kábett mert a gépem öregeb a program megvan mert használom karaokera az a gond a bilentyüzettel hogy nem magyarországrol vagyok ugyhogy majd itt utána érdeklödöm csak kiváncsi lettem volna menyi nálarok mert akkor átdobtam volna magyarba.köszi megegyszer :-)

Előzmény: MidiTom (8)
MidiTom Creative Commons License 2013.02.17 0 0 8

Hogy a PSR2000-be konkrétan melyik fajta kontakt van, azt én fejből nem tudom, de ha felhívod a szervizes kollégámat, Gyurit napközben  (92/560-036), akkor ő valószínűleg meg tudja mondani, mennyibe kerül. Persze, az az általános, hogy először megnézzük, és csak ha szükséges, akkor cseréljük.

 

Ami a PC-vel való összekötést illeti, arra elvileg két lehetőség van. Ha régebbi számítógéped van, és van egy Yamaha "ToHost" kábeled, akkor direktben össze tudod kötni a hangszert a számítógéppel. Ha újabb géped van, akkor érdemesebb (vagy muszáj) USB-s midi interfészt használni. Ügyelni kell rá, hogy Vaterán, itt-ott árulnak ilyenből olcsót, ami nem működik. Érdemes tehát szaküzletben megvenni, mégpedig olyant, ami a számítógéped operációs rendszeréhez jó. Ha így a kapcsolat a hangszer és a számítógép között megvan, akkor valamilyen SMF lejátszására alkalmas program kell még a gépre. Ilyenből jó sok van. A legtöbben talán a Van Basco Playert használják, azt hiszem, ez ingyenesen letölthető. Nem árt persze megnézni előtte, hogy a konkrét operációs rendszer alatt a midi interfész és a lejátszó program is gond nélkül megy -e, de ezekről a neten lehet informálódni.

Előzmény: ukumuku (7)
ukumuku Creative Commons License 2013.02.17 0 0 7

MidiTom szeretnék kérdezni töled 2 dolgot az egyik nemtudod mien ára lehet a gumiharang cserének vagy lehet hogy fére van csuszva vagy kopot nemtom csak egy hangnál a (d félnél)lenyomáskor nemindig szolal meg.

A másik kérdésem ösze szeretném hozni a számitogéppel ugy hogy ha rákatintok egy midire a pc-n jáca lenekem a szinti igy nemkéne flopyt használnom vagy mongyuk ha karaokét szeretnék csinálni és azt szeretném hogy a szintin keresztül szolajon meg az ö hangzásával szoval öszehozni a pc -t a szintivel lehet hogy hulyeség de szetném tudni mit gondolsz erröl válaszod köszi.

MidiTom Creative Commons License 2013.02.11 0 0 6

Nekem nem volt PSR2000-esem, de egy pár hangszer (többek között ilyen is ) megfordult a kezeim között :)

Előzmény: ukumuku (5)
ukumuku Creative Commons License 2013.02.10 0 0 5

oké köszi a válaszod akkor nembántom még a számnak vége nincs. nekedis volt 2000 resed ?

Előzmény: MidiTom (4)
MidiTom Creative Commons License 2013.02.10 0 0 4

ukumuku,

javaslom az írásjelek használatát, kevésbé fártasztó az olovasás :)
Ami a kérdésedet illeti: a különféle szintik eltérő mechanizmussal olvassák be a fájlokat. Van olyan, hogy végig kell játszani a dalt, csak utána lehet kivenni a lemezt. Van olyan, hogy egy idő után már a teljes dal a belső memóriában van, ezután büntetlenül ke lehet venni a floppyt. Olyan is van, hogy egy adott méretig (pl. 32 vagy 62 kbyte) beolvassa a tartalmat, aztán utána a maradék részt vagy részeket egy következő menetben.  Hogy konkrétan a PSR2000 esetében ez hogyan van, már nem emlékszem. A Baj akkor szokott lenni, amikor a floppy mechanikailag már nem tökéletes, és a lemez kidobáskor fejet a még pörgő lemezről nem távolítja el időben. Ilyenkor meghúzhatja a fejet is és a mágnesréteget is a lemezen.
Másrészt ha rossz időpontban (pont olvasás közben) rántod ki a floppyt, akkor előfordulhat, hogy hibaüzenet keletkezik, vagy lefagy a hangszer. Általában ki - be kapcsolás után megy tovább, de szerencsétlen esetben nagyobb baj is keletkezhet. Szóval, szerintem ha menetközben akarsz lemezt cserélni, szerintem azt kisebb méretű fájloknál a szám vége felé már meg lehet csinálni, terjedelmesebb fájlok esetében nem árt az óvatosság.

Előzmény: ukumuku (3)
ukumuku Creative Commons License 2013.02.10 0 0 3

sziasztok látom reg volt hozászolás de megprobálkozok vele kitud segiteni ha flopirol megy a midi s közben kiveszem az jot tesz neki mer ugye a szám megy továb most nem ertem bejáca saját magát es cserélgethetem sa flopyt vagy kárositya a szintit

 

MidiTom Creative Commons License 2002.11.05 0 0 2
Illetve a PA-60-at akartam írni, mert azért a 80-as egy kicsit drágább.
MidiTom Creative Commons License 2002.11.05 0 0 1
A PSR 2000 listaára 380.000 Ft, és ebben már bennevan a tápegység is. Nagyon reális az ár, jól használható a hangszer. Igen jó alternatíva még a KORG PA-80, ami alig drágább, és HDD is tehető bele.
flip17 Creative Commons License 2002.11.05 0 0 0
Az árát, azt a 450e Ft-ot mindenképpen megéri. Múltkor volt alkalmam kibróbálni, és ha lenne rá pénzem rögtön megvenném. A hangszínei szerintem nagyon szépek, főleg a live hangszínek. De vannak rajta ún. sweet, cool hangszínek is amik szintén jól el lettek találva, más hangszereken nem nagyon láttam ilyeneket. A stílusai a megszokott yamaha minőséget hozzák, csak egy kicsit szebben.
Ha nincs rá 450e pénzed, akkor még mindig ott az 1000-es, amiben ugyan nincs vocal harmonizer, amihez ugyan még plussz cuccokat kell venni, de nagyon jól használható, mert ha egy mikrofonon keresztül rájátszol valamit, akkor azt már nyomja is midibe. Van benne kb. 500kb ram, amibe tehetsz midiket, stílusokat, amit akarsz, kb. kétszer annyit mint az ezresbe. Az ezres annyiban különbözik tőle, hogy kevesebb stílusa és hangszíne van, nincs rajta modulációs kerék, meg vocaliser, ja meg csak 320e-be kerül.

Szerintem a 2000-es jobb, mint mondjuk a roland va-3, márcsak a vocaliser miatt is, meg nekem a hangzása is jobban tetszik, de ez egyéni vélemény. Mondjuk a va-3 nak van vagy 3000 hangszíne, én feleslegesnek, és átláthatatlannak tartom, ha egyszer úgyis lehet hangyszínt szerkeszteni, akár teljesen újat is.

Amúgy a yamaha honlapján részletesen le van róla írva minden, sőt mp3-ban le lehet tölteni hangszín, és stílus demokat is!

Mondjuk azért ilyen szinten nem igazán lehet rossz gépet venni......

Hi!

Előzmény: bencko (-)
bencko Creative Commons License 2002.11.05 0 0 topiknyitó
Mit tudtok a psr-2000-ről.Milyen minőségűek a
hangszinei meg egyébként a tudása megéri-e az árát.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!