Keresés

Részletes keresés

Pitykás Creative Commons License 2002.11.15 0 0 5
Én korábban már megpróbáltam összehasonlítani ilyen konstrukciókat, de senkit sem érdekelt. Lehet, hogy kicsit bonyolult.

lakasköltsön.xls
(bár makrokat tartalmaz, bátran el lehet indítani)

Illetve a topicom:
Lakáskölcsönt számolok

Amire én jutottam: pl 10 mFt-os hitel életbiztosítással átlagosan kb 2200 Ft/hó-val megemeli a havi díjadat, kvázi ennyibe kerül az életbiztosítás (100 eFt/év visszaigényléssel az életbiztosítást illet?en, ha jól tudom, jöv?re tényleg ennyi lesz)

Jó próbálgatást :-)

venyigeszu Creative Commons License 2002.11.13 0 0 4
Szerintem ott van a bibi a dologban, hogy nem összehasonlítható közvetlenül a két konstrukció. A normál esetben a bank a törlesztőrészekhez folyamatosan (a havi fizetendő összegen belül egyre növekvő hányadban) hozzájut, amit máshol újra be tud fektetni. A biztosítós konstrukciónál viszont elmondásod szerint csak a futamidő végén jut hozzá a pénzéhez, tehát végig nálad dolgoztatja, miáltal te a teljes futamidő során az eredetileg felvett hitelösszeg után fizetsz kamatot, ami változatlan kamatláb esetén egyenlő havi kamatokat eredményezne szemben a normál esettel, ahol a törlesztések során egyre kevesebb kamatot és egyre több tőketörlesztést fizetsz, tehát gyakorlatilag csak az első törlesztésnél fizetsz a teljes hitelösszeg után kamatot, aztán ez folyamatosan csökken. Remélem nem volt túl bonyolult...
Előzmény: TamasS (2)
novoil Creative Commons License 2002.11.12 0 0 3
AHA! Ahogy ti azt elképzelitek!!!
Az ereedeti ötlet valóban így működik, de lássuk a valóságot:

AB-AE központi iroda, Szeged: "Csak ügynökön keresztül értékesíthető ez a konstukció. Keressek ügynököt, vagy menjek a város másik felébe, az ügynökök központjába."
Ügynök központ, a város másik fele: "Hülye vagyok, ha ilyet akarok kötni: várjak 2 hónapot, most jön ki egy új konstukció, ami drágább, de felelőtlen állat vagyok, ha nem gondolok a családomra és jobb ha máris megrendelem a koporsót, me'r úgyis meghalok."

Rai-bank, Kossuth Lajos sgt-i központ:
(szőke, fiatal csaj, undorral néz rád) "Ilyen konsrukció nincs!"
másnap, kinyomtatott propaganda anyaggal vissza:
"Ja, ez?!! Erre nem is gondoltam!"
SzVSz, én pedig világosan közöltem mit szeretnék.

Generali-Pro.:
- "Hát persze! Itt a kötvény, már számoljuk is! 7800,-/hó."
- "De ez nem hitelfedezeti...!!!"
- "Nem baj, mert az úgyis felesleges, és az túl drága, és a bonitás vizsgálat is hátra van még..."
- "... és melyik bank?"
- "Az mindegy, a bonitásnak így is, úgy is meg kell felelni!"

Szumma szummárum: ha hitelfedezeti életbiztosítást szeretnél kötni, akkor még a kötvény aláírása előtt érdeklődj a BANKnál, hogy elfogadja-e partnernak xy biztosítót.
Vigyázz! A síma életbizosítás SEMMIRE NEM JÓ!!!
Köthetsz olyan életbiztosítást, amely hitelfedezeti is, de azt nem fogadják el!
Ha az 'egyszerű' banki hitel mellett döntesz, akkor ahhoz úgy is kötnek hitelfedezeti biztosítást (vagy nem, erre is tudok példát), a már megkötött biztosításokat SEHOL NEM FOGADJÁK EL!!!!!! Egyetlen banknál sem!!!
És egy kis reklám: bár nem vagyok ügyfele az Argosznak, találkoztam egy olyan üzletkötőjével, aki előbb tájékozódott, kikérte a bank (K&H) véleményét, és aztán mondta, hogy nem felelek meg a banknak (pontosabban a vályogház nem felelt meg).

Üdv!

TamasS Creative Commons License 2002.11.12 0 0 2
Mar miert none meg? Lehet, hogy rosszul magyaraztam el valamit. Akkor valami pelda (FIGYELEM! A szamok teljesen hasrautesszeruek)

Sima banki hitel eseten:
Felveszed a sima bankhitelt pl 5 millio 10 evre. Ha kamatmentesen venned fel, akkor havi 41666 forintot kell torlesztened. De van kamat is, ezert mondjuk erre meg rajon mondjuk havi 10000 forint. Igy a futamido alatt havi 51666 forintot torlesztesz. Lejar a 10 ev es mindenki megy a dolgara.

Egonos buli:
Ugyanez a hitel. Ezt a havi 51666 forintot 2 reszletben fizeted be. A 41666 forintot az Egonnak, mig a bank csak az arra a honapra eso kamatot, a 10000 keri (neki igy is jo, hiszen a penze honaprol-honapra "dolgozik" es a kamatot mindig meg is kapja)
Amikor lejar a 10 ev, a bank magkapta a kamatot, de szeretne most mar az eredeti penzet is viszontlatni. Ezugyben az Egonhoz fordul, aki kifizeti neki az alaposszeget, az 5.000.000 ft-ot. A bank igy a penzenel van, hisz kozben folyamatosan dolgozott neki a penz - hiszen a kamatokat folyamatosan megkapta - es a vegen visszakapta az eredeti osszeget is. Az egon meg 10 even keresztul forgatta a havi 41666 forintot es az elert hozam fuggvenyeben visszautal neked a vegen egy kis osszeget. (Minthacsak eletbiztositasod lenne erre az idore)
Szoval te mindenkeppen jol jarsz, mert a hitel lejaratakor egy kis penzt mindenkeppen "hozzadvagnak" az Egonnal. Es mellesleg kozben biztositva is vagy...

TamasS

Előzmény: Virágelvtárs (1)
Virágelvtárs Creative Commons License 2002.11.12 0 0 1
Na igen, jól hangzik a dolog. A bibi ott van, hogy havi kb 20.000Ft-al megnő a törlesztésed egy sima bankhitel törlesztéshez képest (8M hitel per 20 évet alapul véve).

Ennyiből simán köthetsz külön életbiztit is - akár jobb feltételekkel is.

TamasS Creative Commons License 2002.11.06 0 0 0
Szia!

Nagy vonalakban:
- sima lakashitelnel a banknak fizeted a torlesztest, ha lejart a futamido, akkor szevasz, mindenki megy a dolgara
- egoneknal: nem a bankkal szerzodsz, hanem a biztositoval (o meg a bankkal). kiszamoljak, hogy a havi torlesztoreszletben mennyi a dijtorlesztes es mennyi a teljes futamidore szamitott kamat havi resze. A kamatot fizeted csak a banknak, a torlesztest pedig a biztositonak. A futamido vegen a biztosito odaadja a banknak az altalad felvett osszeget (hiszen azt neki torlesztetted. A bankot nem erdekli a dolog, mert o a kamatokat megkapta menet kozben, igy o penzenel van) Viszont a biztosito ezt a penzt ugy forgatja menet kozben, mintha biztositast kotottel volna nala, szoval ennek a hozama a tied a vegen. Ezen felul eletbiztositasod is van, halalesetnel a biztosito kifizeti a banknak a hitelosszeget, igy az esetleges orokosok tehermentesen kapjak meg az ingatlant.

Előzmény: Tofi (-)
Tofi Creative Commons License 2002.11.04 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
A közelémúltban hallottam erről az életbiztosítás - jelzálógkölcsön kombinációról, és igen tetszetős nekem.
Egyelőre még senkivel sem vettem fel a kapcsolatot (sem az AEGON--nal, sem a Rafival), de tervezem.
Ha valakinek van használható infója ez ügyben, akkor kérem jelezze!

Köszi

Tofi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!